Fredags/Valborgsnöje


Mitt Fredags/Valborgsnöje, kan det bli bättre?? Jag är nöjd ialla fall.

Lite lycka i vardagen

Gick in på Familjebloggarna bara att kolla läget, har inte vart där inne på, ja vet hur länge. Men kikade runt och jag tycker det är kul att läsa vad alla olika sidor säger om varje graviditetsvecka. Så kollade de sista veckorna där runt jag är nu. Och jag var ju så lycklig där ett tag för att min foglossning gett med sig så jag kunde röra på mig igen, men besviken som jag blev kom den tillbaka för ca 1 veckasen. Min vanliga otur tänkte jag. Men så fick jag upp ögonen på Vecka 41 på Familjebloggarna. Och där står:

"Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning."

Lite lycka i vardgen, kan vara detta som händer nu då tro? Kan ju hoppas lite grann ialla fall. Det är vad jag gör.

Torsdag 30/4 Valborg och nyttig info till oss gravida

Valborg idag, och vad ska man hitta på? Jo jag tänker sitta hemma och se film eller något bara får vara och mysa med Daniel. Inte många dagar med lika mycket tillfällie för det.
Men att sen få mysa som en hel familj, det slår nog allt. Men nu får jag ta vara på den lilla tid va har kvar att kunna vara "ensam". Visst kommer vi få den tiden sen med. Men inte på samma sätt.

Idag känner jag mig bättre, fortfarande trycket kvar som gör ont när jag går. Men jag överlever och kan röra på mig någorlunda ialla fall. Ska försöka komma till affären sen. Något som jag blir knäpp på är att trots att jag sover hyfsat bra på nätterna så är jag fortfarande jätte trött när jag vaknar.
Får börja sova en stund på dagen med känner jag. Men vet inte om det kommer bli bättre, för man blir ju så otroligt seg när man sovit på dagen. Men jag har inte någon att ta hand om på det sättet ÄN, så det skadar nog inte att få en liten vila och va slö efteråt. För som många säger så behöver jag och alla andra som ska ha barn snart vila och ta igen sig så man orkar med en förlossning.

Hitta en lite rolig sak på Growingpeople.se i graviditetsvecka 39 - Visste du att:
Det går åt massor av kalorier att föda barn - 500 kalorier i timmen.
Läste även på någon annan sida (minns inte vilken) att när man skulle ladda inför den kommande förlossningen, skulle man ladda precis som inför ett maratonlopp. Och att man jämnförde förlossningen med ett maratonlopp.

Och på hemsidan 9månader så hitta jag lite bra tips på mat man ska ladda med. Citerar från den hemsida lite grann: 

Under en förlossning förbrukar man 500 kalorier per timme och 1 liter väts per timme. Och därför är det bra att ladda under graviditeten, men framför allt under de sista veckorna med kolhydrater som;
*Pasta
*Ris
*Potatis
*Bröd
*Gröt

Det är också viktigt att man ser till att dricka mycket. Kolhydraterna binder vätska och det kan vara bra att ha en liten "reservdunk" till förlossningen.

Om man tycker det är jobbigt att äta är det bättre att äta lite och ofta, än att inte äta någontong alls.
Vad som kan va bra att äta då är;
*Gröt
*Veteskorpor
*Keso
*Glass
*Nyponsoppa
*Saftsoppa, -kräm
*Fruktyoghurt

Alltid kul att dela med sig av bra information;)

// Kim

Längtar!!

Allvarligt talat, det ska bli så skönt när allt sätter igång på ritkigt, då vet jag med säkerthet att för varje värk och lidande är jag ett steg närmare bebis. Jag sitter och har lite små ont, men inte så där att jag lider på det sättet, är väl jobbigt när jag ska röra på mig. Men kan inte vara still för de. För man blir lätt rastlös av att sitta och inte göra något. Har provat att dansa lite i min ensamhet idag. Men jag gav upp, gjorde tydligen bättre ifrån sig än jag räknat med, det tryckte på så jag nästan skrek rakt ut för att det stack till så och jag var så oförberedd på det.

Varm som en bastu är man också, funderar på om jag ska ställa mig i en dusch bara för att duscha av mig, men jag tror inte jag orkar. Funderar på att försöka ta mig ner för trappan så Nikita får kissa och samtidigt gå till brevlådan för att sen bara gå och lägga mig pch vila. Är jätte trött, känns som om någon sugit ur all min energi och gett bort till någon annan.

Satt och titta igenom min kalernder nu och insåg att jag kommer få fira min allra först morsdag i år.. Morsdag är ju den 30Maj, och då har jag garanterat min bebis här. Underbart!!

Torsdag 29/4 Ny dag, nya tag

Ännu en ny dag. Och idag mår jag verkligen inte bra alls. Har gått och blvit förkyld eller så är det graviditetessnuva. Men tror snarare att det är en förkylning, för jar snorar, nyser och är allmänt tung i huvudet. Men det ger väl sig det med, bara det försvinner till förslossningen, har hört att det inte ska vara någon höjdare att föda och va förkyld samtidigt.

Vaknade med värkar idag. Det är mindre skoj det, men tänkte att jag skulle ligga och vila, men nej det var bara obehagligt så jag gick upp och duschade. Skönt var det med det onda kom tillbaka efter ca 5 min efter jag hade duschat. Men sen kom de ca 2 värkar sen inga fler å har inte haft några på 30 min så får se om dom håller sig borta eller om dom ska bestämma sig och stanna.. Återstår att se.

Vet klockan är bara ca kvart i 8 men ska bara ta något att äta så ska jag gå in till sängen och kika film. Och mysa ner mig i täcket. Önskar Daniel var hemma nu, skulle känna sån otrolig trygghet då. Vet inte varför jag känner sån stor trygghet i honom, men det är väl bara posititvt? Känner mig inte alls lika trygg när han är borta.

Försökte prata med honom igår om babyskyddet, men fick inte fram så mycket mer än "Vet inte". Får ta det till helgen när han inte är så trött. Jag orkar inte tjafsa och bråka med honom när han är så trött som han är. (han blir lätt grinig när han är trött och då blir det att vi bråkar över en skit sak istället för att prata om det på ett normalt sätt)

Nej, nu ska jag gå och få nått i magen så den slutar kurra, så ska jag gå in och lägga mig i min goa säng och se film:D Ska ha mysmorgon med vovven.. Det gillar hon..

// Kim

Det var bara de som fattades

Jag provade ju bilbarnstolen häromdagen, och till min besvikelse så är bältet för KORT!!! Både fram och bak. Så vad ska jag göra nu då?? Och vi har inte riktigt pengarna att betala flera tusen för att koppla ur Airbagen i Daniels bil, i min finns det ju ingen. Vi har fått rådet av flera att inte ha barnet där bak om vi åker själva. Jag känner även det själv att jag vill kunna se barnet, ge den nappen om den skulle tappa den eller liknande. Samma med Daniel han vill inte heller ha barnet där bak om han åker själv med barnet. Man får ju smått panik när det börja låta och skrika därbak och man kan inte göra nånting.
Åker vi båda 2 så är det väl inga problem med att ha barnet bak, då kan ju alltid någon av oss sitta bak eller böja oss bak för att ge typ nappen eller så.. Inga större problem om man är 2, men det är lite jobbigare om man är själv i bilen.  

Suck.. Finns det inget som man kan köpa för att förlänga bältet eller så? Blir så trött vad kommer här näst?


UPDATE;

Har gjort lite efterfrågningar här och där, och har även sök på internet om en sån förlängare, men den är tyvärr inte godkänd att spänna fast en barnstol med eller personer, enbart gods. Har fått massa kommentarer på en hemsida där jag la ut ett inlägg om detta för att få lite råd och vägledning, där sa många att det inte är farligt att ha bebis där bak, men jag själv känner trygghet om jag kan se mitt barn och vill ha mitt barn fram, fast att det kanske funkat för så många andra att ha bebis där bak redan från början så är vi alla olika och känner olika.

Men har även fått många kommentarer om att köpa en bilstol med bas. Det var vi ju inne på från första början sen när vi fick erbjudantet så tycker Daniel och jag att det var synd att tacka nej, men vi skulle nog testat babyskyddet i min bil (dock hade vi inte den då vi köpte babyskyddet). Så ja, har nu fått kommetar här med på bloggen om att köpa ett babyskydd med bas, och att de finns billiga och bra på Babyhuset här i Varberg. Men jag kan inte säga nått innan jag fått höra vad Daniel har att säga med. Visst är det skit smart att bara kunna klicka i och ur utan massa krångel hit och dit. Får nästan lite skuldkänslor och ångest. Jag vet inte alls hur vi ska göra..

Varför ska det vara så obehaglig??

Usch säger jag bara. "Mensvärk" så det skriker om det, och det känns underligt i hela vänninan. Obehagligt, molande smärta. Och jag vill inte ringa någon heller och oroa heller. Mamma vet jag skulle bara säga till mig att ringa till förlossningen, men de känner jag själv att det behövs inte. Och farmor skulle bara ringa till farfar och säga till han att släppa det han har i händerna och komma och hämta henne så hon kan komm hit. Nej det orkar jag inte. Usch, och vill inte stressa Daniel på jobbet heller. Jag ventilerar mig här istället och känner att jag ändå får lite stöd:) Men det är jobbigt att det sitter i så som det gör. Har denna mensvärk varje kväll när jag gått och lagt mig. Tar ca 1 timme för mig att slappna av och tillsut somna, och på dagarna kommer den med jämna mellan rum, som jag säkert sagt innan så hoppas jag att det gör lite nytta, för annars blir jag mycket besviken. Går här och ha ont, då ska de hända saker med tycker jag.

Jag har undrat mycket över hur det känns precis innan vattnet går och NÄR vattnet går. Vad det är för känsla man får. (om det nu går av sig självt) Tänkt mycket på hur det kommer kännas när jag väl går här och trycker mot väggarna stödjer mig mot allt jag kan komma åt. Hur snabbt kommer Daniel komma hem, eller när vi väl är på sjukhuset hur det kommer vara då, hur mycket jag kommer vara öppen, blir vi hemskickade första gången och säkert en miljon andra frågor. Ja, det märks att jag är förstföderska. Jag står här som ett frågetecken men vill inte alltid visa hur lite jag vet egentligen.

På måndag är det sista besöket hos BM innan BF, sen får vi se när bebis behagar att komma för har inte h*n kommit den 17Maj, så har jag en tid till min BM för att checka läget och kolla så allt står rätt till.
Men kan väl hoppas att vi slipper gå dit den 17;) Men har fått med mig Daniel på Måndag.. Underverk!!

 

Onsdag 28/4 Ja, va ska man säga

Idag har vi inget fint och skönt väder, tråkigt som bara den ska ni veta. Vill bara gå och krypa ner under täcket igen och ha med mig hela filmbunten och glo film och mysa hela dagen. Men nej, här ska det städas, strejkade för att se om det hände nått men icke, så köket är mitt hem idag. Så idag finner ni mig i mitt kök.

Nu ligger lill*n där inne och hickar. Trodde inte jag kunde känna dessa hickningar, men för ca 2 veckorsen började jag känna dom och det känns mysko men underbart. Lite svårt är det att skriva samtidigt och konsentrera sig samtidigt. Ja va ska jag mer skriva idag? Jag har faktiskt ingen aning, kanske kommer ett inlägg senare när jag kommit på något;) 

// Kim

Ledsen, måste bara få skriva av mig lite..

Blir så ledsen, det känns precis som att han inte bryr sig. (fast att jag vet att han innerst inne gör de)
Men här fixar och donar jag så våran bebis ska komma hem och jag vill visa att jag, trots at jag har ont gjort lite i barnrummet och han vill inte se hur fint jag gjort det. Det känns som om det är helt oviktigt och att han är helt ointresserad. När jag säger att jag vill visa honom nåt så säger han bara "-Vafan ska du nu visa?" Kan han inte bara vara snäll och följa med och titta, det tar 2 sekunder inte hela hans kväll.
Jag vill ju bara känna mig lite stolt. Vill inte visa hur besviken jag blir på att han inte verkr bry sig de minsta.
Jag börjar ju tro att det är jag som gör fel saker hela tiden och att jag gör på fel sätt.

Visst man vill ha extra uppmärksamhet såhär när man är gravid, men lite beröm från sin partner skulle inte skadat, när man egentligen inte orkar konka saker fram och tillbaka, och göra plats åt de som ska va där istället. Jag vill bara förklara hur ledsen jag är för att han verkar helt ointresserad men jag struntar i det för han kommer inte lyssna på mig, och gör han det så kommer han bara tycka jag ska sluta gnälla.
Men när han visar saker han har åstakommit så måste jag titta och säga hur duktigt han är. Varför har alltid karlar företräde med sånt där?

// Kim

Tisdag 27/4 imorgon är det fritt fram för bebis, enligt Daniel

Sitter och småmyser i täcket fortfarande. Jag känner att jag snart ska ta tag i tvätten som hänger på tork och se om den torkat så jag kan slänga in en ny så den lna hängas upp sen. 
Usch igår kväll mådde jag inte bra. Hade vitt "flimmer" framför ögonen, var varm som en skorsten och ville bara sova. Så jag gick in och duscha och sen gick jag och lade mig. 
Sen bråkade jag och Daniel, eller vi småtjafsade mest hela tiden igår kväll. Ingen av oss var nog på humör. Men det brukar vara så, är han på dåligt humör när han kommer hem så blir jag de med. Får hoppas denna dagen blir bättre. Hoppas hoppas. 

Idag är sista gången på föräldrargruppen, ska bli spännande och se vad vi ska prata om idag. Vet att vi ska prata om krystvärkar och det skedet där bebisen kommer ut. Men får hoppas vi får lära oss fler massage och andningsövningar. Så imorgon har Daniel sagt till bebis att det är fritt fram. Nu har han fått gå klart föräldrarutbildninge. Söt han är:D

Och innan föräldrar gruppen ska jag hinna förbereda maten (vi ska äta tacopaj) så den bara ät att putta in i ugnen när vi kommer hem och byta sängkläder i sängen. Ska även byta gradiner men de får ta den tid det tar. De va inte så bra att hoppa upp och ner på stolen i söndags. Men sen tvättade jag fönstrerna med, det gjorde nog sitt med. Kom även på att jag måste ta och byta tyg på stolarna med. Får nog skriva klart här och börja så smått. Känns som det aldrig tar slut, alla sysslor. 

I natt sov jag hur bra som helst. Helt underbart, bästa natten på länge vaknade dock en gång vid halv 2 för att gå på toa men jag kan nästan säga att jag halvsov på väg till både toan och in till sängen igen, för minns att Nikita låg och snarkade på golvet och Daniel snarkade mig i örat när jag lagt mig ner igen, men jag brydde mig inte utan la mig till rätta och somna direkt. Annars brukar jag putta till snark-kompaniet och va irriterad för att dom stör min sömn. Men nej inte i natt. Kan bara säga att jag hoppas jag får en eller 2 sånna här underbara nätter till innan bebis kommer för sen är all sömn önsketänkande och något man får göra när bebis sover. 

Nej kanske ska ta och få på mig mina brallor och börja fixa så smått här.. :)

// Kim

Ny vecka♥

Graviditetsöversikt Vecka 38

Barnet:

Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Mamman:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.


                           
Imorgon har jag gått 38 fulla veckor och är påväg in i vecka 39. Det känns så överkligt att om ca 4 veckor har vi granterat våran lill* älskling här hos oss. Samtidigt som det känns helt underbart så känns det en aning skrämmande. Känns precis som att jag inte är förberedd och redo. Men när väl den dagen är här kommer jag säkert bli mer och mer redo för varje litet steg närmare bebis.

Måste bara visa:D

                                
                            Visst är denna tröjan söt?? Tror bebis kommer bli "Morfars Favorit"


                                 
                                  Bebis ligger och "leker" i magen, leken trycka med rumpan 
                                         så mamma får ont är den roligaste leken just nu

Duktig flicka.. Vart kommer all energi ifrån??

Undra var ifrån jag får all energi egentligen. någon mer som fått sån här energikick de sista 2 veckorna eller de sista veckorna förhuvudtaget? Vaknade med hur mycket energi som helst. Har bärt in alla delar till skötbordet, byggt ihop det, gjort ordning lite i barnrummet så vi får plats med skötbordet, ställt in det där och jag håller på att tvätta och har ett par maskiner kvar. Har öven kokat nappar och nappflaskor så det är gjort. Ska gå ut och rasta Nikita och samtidigt testa bilbarnstolen i min bil, har inte riktigt tänkt på att de är kanske smart att göra det.
Sen har jag nästan bara åka och handla kvar att göra idag. Om jag inte hittar något annat att göra.. 

                                  
                                           Tyckte att det såg så tomt ut utan tavlor så tog mina
                                           fina Nalle Phu tavlor och hände ovanför + en jag själv
                                                "klistrade" ihop. Och på den är det en UL-bild på 
                                                           bebis och så står det under bilden 
                                                             "Mammas Ø Pappas Hjärta"

                                 
                                     Många delar till nappflaskorna.. Allt fick inte plats i samma gryta

Måndag 26/4 Seg start på veckan..

Ny vecka och den började inte bra. Har haft som vöxtvärk i benen sen 5 i morse. Jätte jobbigt, och jag vet inte vad jag ska göra för att få väck den. Men vaknade nu igen för 5 gången eller något och kände bara att nej, nu får de va nog. Så jag orkade inte ligga kvar i sängen så lite off är jag så ni får ursäkta min stavning. Men läser igenom detta inlägg sen och ser om det är någon bokstav som är fel. Isåfall ändrar jag den sen nu skulle jag nog inte se om det var något fel i stavningen ialla fall.

Idag ska jag bära in skötbordet som ligger i delar i bilen och sen ska jag bygga ihop det och sen åka och handla. Sen ska jag tvätta ännu mer babykläder. Fick jätte mycket fint av Cicci igår, hon har hur mycket som hels, men sen så kan jag inte ta så mycket större storlekar för mycket behövs ju nu när dom är så jätte små som dom är när dom kommer ut ändå. Så jag och Cicci sa att hon vet ju vart hon ska skicka lite av kläderna när hennes barn vuxit ur dom.:):D

Sitter och funderar på om en gammal klasskompis fått sin bebis nu. Har inte hört nått från henne sen i fredags. Ska smygkolla hennes logg på Facebook folk skvallrar ju så hemsk på fecebook. Jag har redan från början trott att hon skulle få en liten pojk. Så jag tror fortfarande de.

By the way, drömde i natt att jag fått min bebis, drömde från att bebis låg på mitt bröst precis efter förlossningen tills vi kom hem och allt som hände därefter. Det fick mig bra att längte så himla mycket mer efter bebisen i magen. Usch, att denna längtar inte kan bli mindre, den blir ju bara större..

// Kim

Hängt tvätt och bildvisning

                                 

                                                 

Bjuder på mig själv nu igen. Ska jag bli större?? Då spricker jag säkert, och magen har sjunkt ännu mer än sist jag la upp bild på att den sjunkt lite grann. Det är lättare att andas, och jag kan äta en aning mer än på länge. Jag kan inte påstå att jag ville visa mina fina bristnignar, men det hör till. Tur att dom bleknar. Men där har ni "vackra" bilder på min mage.

Och nu har jag även hängt upp tvätten eller ska jag säga babykläderna. (Alla kläder är inte med på bild, lite tjocktröjor och en jeans jacka hänger på små små galjar, smäälter "sm små galjar! Jag kommer nog aldrig vänja mig vid att hänga så små kläder på tork, det känns rätt ovanligt och konstigt men samtidigt mysigt och underbart och bara ännu mer förberedande på mitt och Daniels kommande liv. Jag älskar det!!

                            



En liten jämnföring kanske såhär 16 dagar kvar till BF. Jag måste säg att jag saknar min kropp :P

                           

Söndag 25/4 Tvätt av babykläder...

Ja, söndag och sista dagen på veckan. Idag vill inte solen titta fram men den måste väl vila inför sommaren så vi inte får en tråkig regnig sommar sistället.
Dagen idag ska nog bestå av att tvätta de baby/barnkläder som jag fick av cicci igår. Jag glömde nog nämna det igår, va ju så extremt trött. Men vi fick lite barnkläder igår av Cicci, hon hade hur mycket som helst, och det finns MER!! Men fick bara kollat igenom ca 1/4 igår men ska väl kolla lite idag med när vi lämna Leo. Vi fick ett myggnät också. Det är dock 2 hål i det som jag upptäckte igår när jag testa det på vagnen, men det är lätt att lacka med lite nagelack och sen ny ihop med ett par stygn, lätt fixat. Och vet ni, jag har ju sagt att jag inte vågar köpa något rosa ifall att det inte skulle vara en liten tösabit i magen, men igår så tog jag en rosa tröja. Vet inte varför, men det kändes som att den kommer komma till användning det kändes så nartuligt, precis som om jag viste till 100% att de ligger en tösa bit därinne. Men som det känns just nu så känns det mest som en lite flicka, men vissa dar känns de som att de är en pojk, men mig spelar det absolut ingen roll, barnet kommer bli lika älskat ialla fall.. Fanns en jätte fin tjocktröja med som det stod
M.I.S.S. C.U.T.I.E på, ville tagit den med, men de var en lite större storlek tror de va mer uppmot 9 månader. Så de får vänta ;).

Ska snart äta lite frukost och sen ska väl Daniel och Leo ut och "jobba". Leo säger att dom jobbar fast att dom mest pillar med småsaker och kanske inte jobbar på riktigt.

Vaknade klockan 6 imorse och hade precis satt mig upp i sängen för att gå till toa när jag fick sitta kvar och tänka lite, fick en känsla av att något var ruskigt fel och att nått skulle hända. Gick sen på toa för att lägga mig igen. Men känslan satt kvar och de va svårt att somna men fick somnat till slut och när jag vakna nu vid 9 så var den borta. Den känslan är rätt jobbig, känns som ett tryck inom mig och den kan kännas en aning som att det är svårt att andas. Men nu ska jag sluta babla och göra iordning frukost.

// Kim

Lördag 24/4 Trött efter dagens händelser..

Äntligen hemkommen från Hylte. Dagen har vart fylld av både skratt och sol. Underbart!
Men nu är jag sådär äckligt super trött så jag skulle kunna däcka på plats. Efter kalaset åkte vi med Cicci hem till henne för jag skulle kolla lite barnkläder och Leo skulle följa med oss hem så han skulle ha lite grejjer med sig. Efter det så åkte vi alla ner till Pizzerian och åt pizza. Så jätte mycket har inte hänt.
Känner att jag är så trött att jag blir irriterad för minsta lilla sak just nu, bli bara grining för att Daniels säger till mig att sänka TV:n 2 min efter han bett mig höja.

Jag har inte så mycket att skriva mer än att snart ska Leo sova så han orkar "jobba" imorgon och jag kommer snart kasta ut både karl och hund, så jag går in o sovrummet så jag slipper se dom och bara skäller på dom för minsta lilla. Skriver mer imorgon..

// Kim

Några sista ord innan sängen..

Sitter här och lyssnar lite musik och Daniel roar sig framför TV:n i sovrummet. Ska väl snart dra mig in i svorummet och försöka sova för imorgon blir det då ingen vila för mig. Imorgon är det dax för 5-årskalas i Hylte. Då blir de fullt ös och jag vet att risken är stor att jag kommer bli grining frammåt 3-4, men bara att bita ihop.

Idag blev det en väldigt snabb runda i skogen, kände att jag skulle blåsa omkull, nej men nästan. Sen diskade jag och eftersom jag inte kan stå upp några längre stunder så tog diskningen 1 eller 2 timmar. Men det gjorde mig ingeting, för då hann det jag hade diskat torka och kunde puttas in i skåpet och jag fick mer plats att ställa disken på.

Ni kanske minns att jag var så glad att foglossningen hade lagt sig en aning och inte alls var så jobbig för mig längre. Jag skulle aldrig sagt så, för det har jag fått äta upp nu. Nu har jag lika ont igen som innan och jag kan inte med att visa det för folk. Men det är svårt att inte visa hur det skär i mig när jag ska resa mig från soffan eller sängen samma när jag ska vända mig i sängen. Har sån lust att låta som om någon tog livet av mig.

Nej, nu ska jag ta och krypa ner brevid Daniel och försöka sova. Det kommer säkert ta sin lilla tid, eller så somnar jag direkt. Olika varje kväll det där.

Men bloggar jag inte imorgon så vet ni varför, då har jag helt enkelt inte haft tid. :) Godnatt allt folk

// Kim

Fredag 23/4 Jag är dööd!!

Ja, vad ska man hitta på denna Fredagen?
Funderar på promenad i skogen, men vet inte, det blåser så mycket. Men det är mitt ända alternativ för Nikita, för att gå med henne i koppel är rena lögnen. För hon lyssnar ju inte och drar ju. Så jag får väl ta mig upp för den där backen och låta henne springa runt lite. Ska bara få i mig lite mat så ska jag ta mig upp. Visst är det tråkigt att gå själv, men jag kan inte med å fråga Cicci om hon e hemma, för Nikita och Tuffa är experter på att bråka. Dumma hundar..

Nu tittar ialla fall solen fram lite bakom sina moln, men det är fullt med gråa moln så får nog passa på nu innan de börjar regna. Måste åka till Kållered med och hämta tensspolen (tror de hette så, men man vet aldrig med mitt kassa minne). Men jag åker inte så långt själv, och de finns inte ens chans i världen att Daniel tar ledigt för att åka dit och hämta den. Men ska ringa pappa och se vad han säger, och den 3Maj måste Daniel vara ledig för då är det eventuellt sista gången vi går till BM. Men man kan aldrig veta till 100% men sen är det bara en vecka kvar till beräknat så jag vågar faktiskt inte köra själv. Ni får tycka att jag är barnslig men det skiter jag fullstänidigt i om ni tycker. Men men, det återstå att se hur detta slutar och när. :)

Nej nu ska jag ta på mig jackan och gå ut. Blir en kortrunda idag, för jag ooooorkar verkligen inte alltså. Jag känner mig helt död, sen är det sängen för en timmes vila. Sen ska disken diskas. Är dock bara massa tallrikar inte så svårt och jobbigt. Men det måste ju göras. Hehe, måste kolla mitt konto sen med och se hur mkt som jag har kvar på kontot. har säkert bara 50 kr kvar för Daniel lyssna väl inte på som vanligt när han tankade bilen. Jag får dock skylla mig själv eftersom jag inte orkade gå ur bilen och göra de själv:P

// Kim

Dagens aktivering

Idag gick jag och Nikita våran lilla skogsrunda, men idag tog det emot mer än någon sin. Jag trodde magen skulle spricka bokstavligt talat. Så jag fick sätta mig ner på en stubbe där uppe i skogen och titta på Nikita när hon sprang och plumsa i vattnet och sprang efter pinnar. Att det kan vara så roligt.
På vägen ner mot huset igen så såg jag ett äkta vårtecken.

                            

Eftersom vitsipporna har tittat upp ur sitt vintertäcke under marken så betyder det att våren är här och snartt har vi sommaren här. Och jag längtar så jag blir knäpp och tjatar sönder folk. Har säkert redan tjatat sönder er här på bloggen om hur mycket jag längtar efter livet i magen. Men hoppas ni förstår min längtan eller att ni en dag kommer få uppleva att längta så efter någon. Bjuder ävne på en extremt snygg magbild idag. Inte den bästa men det är en mag bild.. :)

                                 
                                   Där har nu en mycket snygg jag, jag kan lova att jag inte känner
                                   mig så extremt snygg ialla fall. Spegeln är min värsta fiende!

Imorgon är det Fredag igen och på lördag ska vi på 5-årskalas i Hylte. Leo fyllde ju år nu i vecka. Förra året fick han en traktor och iår blir det väl nått liknande, det är ju Daniel som ska bestämma som vanligt, och då blir de alltid nått sånt, jag kallar det yrkesskadad;) Men jag älskar han ändå♥

Torsdag 22/4 Idag ska jag ingentans

Idag skiner solen, och vi kan väl hoppas på att värmen stiger lite. Det har inte vart allt för varmt de senaste dagarna. Igår regna det ju. Idag tänker jag inte åka en ända längre sträcka. Jag känner verkligen att jag vill bara vara hemma.

Igår kväll var vi hos Daniels föräldrar och pratade lite ällmänt och fikade. Daniel skulle hämta ett lampglas till lastbilen så vi stannade. Det är ju otrevligt att bara åka och hämta saken och sen åka igen. Hans mamma hae rotat fram vaggan med. Jätte fin var den verkligen, men fick inte med den hem igår, för min bil är förliten, utan Daniel skulle hämta den när han har kombin hemma.
Det var egentligen meningen att vi skulle åkt hem så vi var hemma till 9 igen men blev fast där. Så Andra Avenyn fick vi se där. Och jag kände runt halv 9 att jag hade jätte kraftig mensvärksliknande "värk" som satt i och det släppte men sen mellan 9 och kvart i 10 (under hela programet Andra Avenyn) så hade jag 4 förvärkar. Men visade inte att det gjorde ont, ville inte oroa Daniel eller hans föräldrar utan satt och bet ihop och andades igenom det. Men det släppte som tur var. Men nu kan ju bebisen komma närsom.

Haha, detta känns mycket konstigt vill jag lova, får en sammandragning/förvärk varje gång jag nyser.. Det känns verkligen hur magen blir stenhård och sen släpper efter för att bli mjuk igen efter ca 1 min.

// Kim

Pointshop - tjäna poäng och shoppa gratis

Vill du tjäna poäng och shoppa gratis?? Då är detta en sida för dig.
www.pointshop.se

Jag själv är medlem och jagar poäng. Trodde inte det var gratis först, men det var det. Så skaffa dig ett konto där och samla poäng precis som jag och som säkert flera tusen andra i Sverige. Klicka bara på Länken ovan

Onsdag 21/4 Sammanfattning av gårdagen

Då var snart halva veckan gått IGEN! Tiden flyger förbi mig känns det som. Igår var vi ju på föräldrargrupp och pratade om Latensfasen, den aktiva fasen av förlossningen och lite om smärtlindringar. Så inatt har jag drömt om lustgas.. Haha.. Nästa gång är sista gången och då ska vi prata om krystvärkar och utrivningsskedet. Och lite annat sånt. Igår fick Daniel lära sig att massera min rygg med så som han kan göra under förlossningen. Och det var äckligt skönt. Va nästan så jag ville somna, sen fick vi lära oss en annan grejj man kunde göra under värkarbetet. Jag skulle sitta avslapnat i en stol och Daniel skulle stå på knä på golvet och trycka med båda händerna på mina knän och trycka så bäcknet "trycktes" upp lite. Och det var skönt jag säga. Kände mig hel igen eller vad man ska säga. Eftersom jag har haft och har fortfarande ont i mitt bäcken nu så skulle jag kunna bli behandlad så varje dag hela tiden;), det sa jag till Daniel men då fick jag bara en blick av honom och sa att jag kunde ju drömma.
Men nu känner jag mig mer förberedd inför förlossningen och känner att jag kan möta den utan den rädsla som jag haft i bakhuvudet hela tiden. Och det är något som jag kommer säga till Daniel, att han ska få mig tänka posititvt och slänga varje avklarad värk bakom mig och tänka en värk närmare bebisen och möta värken istället för att streta emot och tänka nej inte en till, utan bara säga jag till värken.

Och jag ska ta ur allt ur BB/förlossningsväskan och lägga allt förutom kläder till bebisen brevid sen ska vi tillsammans välja ut de kläder som bebisen ska ha på sig när vi åker hem. För de fick vi som tips igår att pappan får packa den väskan för då blir de inte att pappan ska behöva rota runt och inte hitta sakerna.

Men ialla fall, efter föräldrarkursen så åkte vi till pappa för att han och Svante skulle göra en felsökning på bilen men den ville inte visa något vettigt, den visade bara 2 st olika felkoder men inget av det kunde det vara. Men dom sa att det bara kunde vara 2 saker. Antingen bränslepumpen eller en annan sak, nu minns jag inte vad det hette. Men när den blev varm slår den tydligen ifrån och ibland vill inte bilen starta på nytt om den blir överhettad. Då får man vänta en liten stund. Så pappa har fixat en sån del till bilen, bara för oss att åka och hämta den i Kållerd utanför Göteborg. Vi måste kanske ändå till Kållered, till IKEA.

Nej, nu ska jag ta och titta klart på TV sen ska jag försöka städa sovrummet..

// Kim

Ny vecka♥

Går in i vecka 38(37+0) imorgon så här kommer det inlägget. Kom på att jag skulle börja lägga in det nu på Tisdagar istället.

Graviditetsöversikt Vecka37

Barnet:
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Mamman:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

                              

21Dagar kvar till Bf alltså 3 veckor.. Denna tiden kommer springa förbi, går jag däremot över tiden så kommer tiden snigla sig fram antar jag.. Då bläntar man ju bara mer efter det lilla livet i magen.

// Kim 

Tisdag 20/4

Usch så tidigt jag är uppe idag. Men har vart vaken sen halv 6 och Daniel gick upp vid 6 så då tänkte jag att jag skulle ta den där duschen jag inte tog igår kväll. Fanns inget varmvatten, men nu på morgonen fanns det de, så passade på att stå i en lång varm dusch. Nästan 30 min. (brukar inte stå så länge)
Och jag provade schampoot. Rebecka jag måste göra dig besivken. It didnt work..;) Hehe

                                 Idag fyller prinsen Leo 5 hela år.. :) Stora pojken blir bara större..
                               


Nu ska jag gå och äta något min mage skriker efter mat i vanlig ordning sen ska jag ta mig in till sängen igen och kolla TV och se om jag kan somna om en timme igen. Känner redan nu att jag börjar bli småtrött igen. Har börjat vänja mig vid att vakna och somna en timme till 2 timmar efter igen. Men hoppas jag snart får min energi tillbaka, detta är ju bara ett tecken på att jag måste vila så jag har enrgi och ork inför förlossningen.. Inget mig emot;)..
Nej, nu ska jag äta.. Skriver lite senare..

// Kim

Älskar min pojkvänn

Jag har världens bästa pojkvänn.. ♥



Lycklig till tusen.. ♥
Finns verkligen ingen bättre än han..
Fick denna av han idag när han kom hem..
Helt utan anledning direkt..
Helt underbar, bättre får man leta efter..

Just Glow - Lite lyx i vardagen

Va borta i affären för en stundsen och var klar och skulle gå bort mot kassorna och såg då Just Glow-flaskorna och kom då och tänka på min och Rebeckas konverstion på Mns igår. Och då köpte jag det schampoot för att se om det är så bra som dom säger. Och Rebecka sa att "-Dom får ju typ orgasm på reklamen så jag måste testa för att se om man får de". Så ikväll ska jag testa det nya schampoot "Just Glow" och se om reklamen stämmer;)

                           

// Kim

Bm avklarad och bebis har en glad mamma

Ja då var jag hemma igen. Och jag bad för allt jag hade på vägen till Mvc. Och det funkade. Den dog inte en ända gång varken dit eller hem. Väl inne hos Bm så vägde jag och gått upp 1 kilo. Och HB var på 115. Blodtrycket fortsätter att vara lite lågt, men iget att oroa sig för. Fick även reda på att hon bm som jag hade förra gången hade sagt fel sf-mått till mig för hon sa ju 36 till mig, men det var bara 35. 1cm hit eller dit spelar väl ingen roll. Men idag var det på 36. Och den lill*s hjärta slår i 160slag i minuten. Farmor tror nu ännu mer att det är en liten flicka som ligger där inne och buffar. Och jag vet inte men ju mer jag närmar mig BF så börjar jag tro mer och mer att det är en lite tösabit.. :) Eller som Daniel säger en liten Roxanna.

När jag var klar där tänkte jag att jag skulle gå in på H&M och titta om dem fått in nått nytt. Och det hade massor jag hade lust att köpa. Men de som åkte med hem var en "joggingdress" som jag letat efter ända sen innan jul. Men varje gång jag vart och tittat har den funnits i strl 50 och jag ville inte ha den i strl 50 utan 56. Och nu hitta jag den i 56. Jag norpade åt mig den fort som bara den, de fanns 2 kvar så nu när jag tagit den strl jag skulle ha finns(fanns) den i 50 kvar.. Mohahaha.. Hitta bodys och byxor som Daniel ville att jag skulle köpa. Men vågade inte köpa allt för mycket. Måste ha lite pengar till benisen med. Men ska prata med han sen. Byxorna fanns (idag) bara i strl 50 men bodys fanns i större strl. Men ska prata med han sen och se vad han säger.

                                                  

Imorgon innan Föräldrargruppen ska jag till Babyhuset här i Varberg och kika efter ett myggnät/insektsät till vagnen. Ska även se om dom har en sån "rem" till babysittern. För de saknas ju till babysittern, alltså den där som man spänner fast barnet med, så att den inte ska "rymma". Så allt som återstår är ju bara skötbord att fixa. Inte mycket. Men snart inser väl min kära karl att de är snart dax att fixa ett sådant. Han vågar nog inte riktigt det "än". Han är nog lite nervös och rädd för att det ska hända något. Men han har sina små ideer så det lär väl dyka upp snabbare än jag tror.

Måndag 19/3 Dax för Mvc!!

Godmorgon eller vad ska man säga?

Idag ska jag till Bm och kolla läget med våran bebis. Är lite smått nervös över vad min "älskade" (not) bil kommer göra mot mig. Får ju snällt ta den som bara dör och köra med den inne i stan är väl inte något man är aldelles för glad över. Med alla rondeller och gågator. Och inte speciellt många ställen där folk kan komma förbi om den skulle dö. Så vi får hoppas att det inte är mycket folk i stan idag. Men vad tror jag egentligen, det är ju stan, det är alltid mycket folk där.
Men jag hoppas att den är snäll mot lilla mig idag annars kommer jag att ringa Daniel och jätte gråta. Och det sa jag till han igår. Att det är han som kommer få höra om den dör. För han hade sagt att jag kunde ta kombin. Men nej, den tog han idag. För han måste byta däck. Ska försöka få i mig lite och äta och plocka undan här, annars har vi en hund som äter upp allt i sin väg. Och jag har ingen större lust att plocka efter henne får då kommer jag inte upp i stående ställning igen. Jag blir på golvet.

Nej mmagen skriker efter mat!

// Kim

Något bättre humör..

Nu är jag på mycket bättre humör. Har till och med fått min hämnd! Dusch för Nikita. Så nu är vi på samma nivå;)

Kände att jag skulle vilja gå ut på promenad men nej det gav sig med en gång, kopplet ligger ju i min bil och den har ju Daniel till jobbet. Han skulle byta däck på den och lite sånt.

Jag sitter här och drömmer mig bort lite grann. Tänker på sommaren och allt gott man kan äta då. Som grillad mat, och göra goda "sommarsallader". Och något som jag har haft utkik efter i affären bland frukten är vattenmelonen.. Den saknar jag nått så in i bänken. Och till sommaren (okej innan maj är slut men ädnå) har vi våran lill* här med. Och alla promenader i kvälls solen. Eller att man bara sitter och tar det lugnt pratar och har de allmänt trevligt på utsidan och bara njuta.

Såhär hade jag låtit förra sommaren: Sena sommarkvällar, grillning och fest..
Men nu låter det inte så: Sena sommarkvällar, grillning och familjemys..

Nu ska jag gå och diska.. Har inget vettigare för mig..

// Kim

Sluta blogga tills jag hittat mitt glada jag igen..

Känner att jag är väldigt irriterad idag och ska försöka att hitta mitt glada jag igen och ge fan i att bry mig om att jag kommer i andra hand. (sista hand egentligen nr:1 Är jobbet och nr:2 är Nikita.. Sen någonstans där kommer jag) Så jag ska försöka och inte blogga förren jag är på bättre humör. Och är glad igen.

Söndag 18/4 Irriterad på allt..

Idag är jag fruktansvärt trött på hunden. Hade gjort vad som helst för att bli av med henne. Första natten på väldigt länge som jag äntligen sovit bra, då är det väl självklart att hon ska börja skälla mitt i natten. Och inte slutar hon när man säger till henne heller. Så 3 omgånger mellan 2 och 6 så skällde hon för INGENTING. Eller 1 gång skällde hon för att Andreas och Cicci kom hem, men det ska hon inte göra. Hon vet ju vem som kommer hem. Men sen ringer Daniels klocka vid 6, så tänkte jag att jag skulle krypa intill honom, nej vem fan tror ni ska hinna före när hon ser att jag är på väg över på hans sida? Jo, hunden. Och då vände jag mig om igen och va jätte sur för att det är alltid på detta viset. Daniel gick upp efter 5 minuter, borstade tänderna och skulle gå till bilen så han hade precis stängt ytterdörren och står kvar på trappan för att det ringer. Så kommer han in igen och lägger sig. För det gick inte att sopa gator när det regna tydligen.
Men så kommer hunden på nytt och knör sig ner EMELLAN oss! och efter 20 min flyttar hon på sig och han kommer över på min sida och kramar mig. Nej, det kan inte hunden acceptera så kommer efter 3 min och KNÖR sig ner emellan ännu en gång och Daniel TILLÅTER det. Självklart blev jag arg och sa till han att det är alltid på detta jävla sättet, alltid den där förbannade hundjäveln som ska ha dig för sig själv. Jag kan inte ens få 5 jävla minuter ensam med dig. Vi får ju för fan inte ens kramas när du kommer hem från jobbet. Jag är så jävla trött på det här nu. Han svarade inte, bara slutade klappa på hunden.

Men allvarligt jag får aldrig någon uppmärksamhet, sen hunden kom in i detta hus har vårt förhållande hållt på att spricka. Och nu när bebisen kommer så kommer det bli ännu skörare om inte vi kan få ha 5 jävla ynkliga minuter att bara kramas eller bara få prata utan att hunden ska vara med. Jag vet inte ens om jag orkar stanna kvar nu.

Och inte har vi en bil som går som den ska heller. 850:n (sidanen) bara dör när man kör och 855:n (kombin) den är det nått fel på i framvagnen så den vill Daniel att jag ska köra. Och 850 vägrar jag köra imorgon och på tisdag då jag ska in till stan. Och Daniel vägrar vara ledig imorgon när jag ska till Bm. Ändå vet han att vi ska gå igenom graviditeten och förlossningen. Och då ville min Bm att han skulle vara med. Och det vet han. Daniel är så äckligt kär i sitt jobb och sin hund att jag blir lidande och jag kommer nog inte stå ut så mycket mer. Och jag har försökt att prata med honom men han säger bara att han jobbar hur mycket han vill och när de gäller hunden så säger han att ja ger ju henne ingen uppmärksamhet så då måste ju han göra det. Jag ger hunden uppmärksamhet hela dagarna.

Blir så ledsen och vet inte vad jag ska göra. Allt känns totalt kört... Jag vill bara att han ska komma hem från jobbet, så vi kan få prata på riktigt. Och jag skulle bara vilja visa mina känslor för engångs skull. Bara få skrika gråta och få ur mig allt en gång för alla.

Vill ju vara kvar för att jag älskar honom något obeskrivligt. Samtidigt som jag inte orkar vara kvar. Jag gör allt trots att min kropp säger ifrån och bara värker, gör ju allt så han ska ha ett rent hem att komma hem till. Men jag orkar inte kämpa för oss längre. Orken är borta.

Jag ska kämpa efter graviditeten!!

Insåg precis att jag har skrivt rätt tråkiga inlägg.. Förstår om ni inte vill läsa. Men det är min vardag och jag delar med mig:)

Sitter och tänker på tiden efter graviditeten, jag vet inte hur den kommer att vara eller hur något kommer att bli. Men en sak vet jag och det är att jag ska kämpa. verkligen kämpa för att gå ner i vikt, har ju inte jätte många kilon som jag gått upp under graviditeten att gå ner, men övriga kilon. Ska bli kul att se hur mycket min kropp gör sig av med den första månaden efter förlossningen. Det kommer säkert vara mer än 4 kilo, eller jag hoppas på det ialla fall. Daniel sa till mig häromdagen att det kommer bara vara skinn och ben kvar av dig sen.
Jag tittade frågade på honom och han sa det att eftersom jag står still i vikt, och bebisen lägger fortfarande på sig (och mer vatten bildas i kroppen, plus fostervatten och man har ju något ökad blodmängd i kroppen under graviditeten med) så betyder ju det att du går ner i vikt. 
Jag titta bort för ett par sekunder och tittade på han igen sen och sa nått i stil med att skinn och ben vet ja inte men mindre kommer jag kanske bli (än vad jag var innan).

Och nu sitter jag och kikar fina klänningar och lite sånt. Jag ahr aldrig vart någon person som gillat att använda klänning och sånt skit, men vet inte om det är den lite vuxnare personen i mig som talar. Men lite lockad blir man när man sen efter allt detta är avklarat säger tills ig själv att man ska kämpa för att gå ner i vikt så man man kommer i alla fina klänningar, och vill se någorlunada fräsch ut till dopet så jag inte har en MASSA gravidmage kvar.

Så jag har lovat mig själv att jag ska verkligen få bort magen (lite ialla fall av den) fram till dopet. Och jag ska promenera mycket och så. Ska till och med lura med Daniel. På turer i skogen, och promenader runt fästingen. Och så blev dilemat, men hur i helsike ska jag få med mig liten med då. Vagen går ju inte köra i skogen. Så kom jag på att jag har ju faktiskt bärselen. Den hade jag helt glömt av. Men de löste ju sig rätt fort.

Nej nu ska jag ta och gå ner till tvättmaskinen och slänga in en tvätt..


Lördag 17/4 Förvirrad..

Vet inte om vårat bredband ville ha semester eller ville ha feber-dag. Men nu verkar det vilja funka igen. men ajg förlitar mig inte på att det ska vilja ansluta igen om den som igår inte anslöt. Men det är ett problem vi tar tag i om det händer.

Lördag idag och Daniel jobbar, han skulle sopa gator eller vad det var. Och jag ska göra så lite som möjligt idag. Ska sitta och bara slappa med fjärrkontrollen i handen, har mycket ont idag med. Vet inte vad det är som gör ont, men det är väl ligamentet som "vikarie"-bm sa att det var. Har suttit i ett par veckor nu. Ska prata med min riktiga bm på måndag. Känner att jag litar mer på henne. Men men, får se hur de artar sig. Annars tänker jag inte sitta och lida. Men det är väl vad man får göra. Men nu tänker vi inte på det.

Nu ska jag ta och få på mig lite kläder, duschade nu på morgonen och det var väldigt skönt, och så ska jag ta mig något att äta.

// Kim

Internet har slutat fungera.

Vårat internet har bestämt sig för att inte vilja fungera. Så jag kommer inte kunna blogga förrän vi fått ordning på det igen. Och jag vet tyvärr inte hur lång tid de kan ta. Nu när de är helg så lär inte man få tag på någon så vi får fixat de. Men vi får se hur lång tid de tar. Men nu ska jag gå och fixa lite glass med varma hallon. Mums...

// Kim

Du vet att du är höggravid när...

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig. 
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner
efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...

- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.

Hittade denna på Familjeliv i en tråd från 09 tror jag det var. Lite lustig. Dem som är ifyllt av tjockare text är de som passar in på mig..

Sluta inte gissa!!

Måste bara påminna er som inte gissat vilket kön våran bebis har och vilken dag den kommer, att gissa på. Lägger upp Listan här igen så vi kan se vilka som gissat och så:)

Marre - Pojke, 4Maj
Jenny - Flicka, 6Maj
Bea - Flicka, 7Maj
Mamma - Flicka, 8Maj
Dennis - Flicka, 9Maj
Emma - Pojke, 10Maj
Linn - Flicka, 13Maj
Jannike - Pojke, 15Maj
Emma.E - Pojke, 15Maj
Sara - Pojke, 16Maj
Anna  - Flicka, 17Maj
Lotta - Pojke, 18Maj

Fredag 16/4 Vakna med huvudvärk är sämst

Hatar sånna här mornar när man vaknar med sprängande huvudvärk och förösker sova en stund till för få den att försvinna. Men icke. Så det är bara att hasa sig upp, ta fram stora vatten kannan och bestämma sig för att minst 1 kanna ska jag få i mig idag, och äta ordentligt.

Denna helgen kommer bli den absolut tråkigaste på länge. Daniel ska jobba, han messade mig förut och frågade om vi skulle göra något speciellt, och eftersom jag inte visste säkert kunde jag inte säga nått heller. Så jag och magen får sura ihop eller nått, eller jag får sura och magen får va med var sig den vill eller inte. Jag tänker inte ens anstränga mig till att åka någonstans heller. För de är ju bara "mitt fel" att den inte funkar. 
Jag vet, ska inte hänga upp mig på små saker. Men det gjorde mig ledsen och arg. 
MEN!! Han har sagt förlåt och att de var inte meningen att säga så. 

Men förutom huvudvärken mår jag hyfsat idag. Har dock lite molnande mensvärk som sitter i benen med. Men inget som är jobbigt eller jag oroar mig för. 
En sak som jag undrar är, är det bara jag som får sammandragningar när jag nyser??:O  

Nej nu ska jag ta mig något att äta. Magen kurrar..

// Kim

Torsdag 15/4 Så arg och ledsen

Idag är jag mycket arg och ledsen. Jag bestämde mig redan i morse för att ta mig en tur till Kungsbacka och hälsa på mamma. Och Nikita skulle få leka lite. Så åt jag frukost, tog på mig och putta in Nikita i bilen och körde. Tänkte att detta är en början på en jätte bra dag. Humöret var på topp och jag kände mig hur glad som helst. Och allt gick toppen och vi kom ut på motorvägen, bara ett par kilometer innan Fjärås så dör bilhelvetet (ja när jag kör). Okej, få inte panik tänkte jag, och körda av till vägkanten, satte på varningsblinkers och väntade. Fick igång den 1 minut senare. bara 2 minuter senare dör den igen och samma procedur vänta och starta. Tog 2 min så dog den IGEN!! Då började jag bli irriterad, och så dog den en fjärde gång och då ville inte bilfan starta!! Då trodde jag att jag skulle be någon hämta den och köra den någonstans så jag slapp se den.
När ja väl fick igång den, ringde jag pappa och försökte vara lugn. Då tog det ca 3-4 minuter innan den dog IGEN!! Och då pratade jag med pappa och han skulle se om han var ledig ikväll. De kanske han inte var, men han var tvungen att avsluta och jag skulle kasta svärord påbilen så han fortsatte med sitt jobb och jag satt och svor över hur dum bilen var mot mig. Jag var ju så lycklig över att den inte dött på nästan 1 månad.
Sen körde jag av i Fjärås och tror ni inte den DOG i korsningen?!?! Jo där står jag och kan inte göra ett skit, den första som kom bakom mig såg ju att jag hade varningsblinkers på och körde om, men andra bilen stod där som ett jävla fån och idiot och bara väntade på att jag skulle köra. Vilket inte gick.. Så då blev jag bara ännu mer stressad, men i gammla gubbar med hatt`s hjärna finns inte att en bil kna krångla och gör den de så kanske den exploderar! Så när jag väl dick igång den efter 5 min så funka den hela vägen till Kungsbacka. Men jag ringde Daniel och nästan grät i telefonen, och han kan ju inte göra nått men lite stöd hade inte vart fel. Men fick bara "vad ska jag göra åt de då??" Visst han kan inte göra nått, men se till att laga fanskapet som du sagt att du ska göra sen du köpte den kanske inte satt fel.

Ja, sen var vi och släpte hundarna i en inhägnad som är till för det, och jisses så glada dom var, och dom lekte som bara den, sen komdet en man med 2 hundar, en tysk spets och en Sibiren Husky (stavning??) Och huskyn var ganska mycket högre än Nikita och vi hade hittat hennes överman! Hon gömde sig bakom mig eller sprang iväg med svansen mellan benen. Det var inte fel kan jag säga, nu var Nikita underlägsen och hade någon som är mer dominant än henne över sig. Det gjorde inte fel alls. Hon måste ju lära sig att hon är inte störts hela tiden;)

                               

Sen åkte jag och Nikita hem igen, och tror ni inte bil fan stannar 2 gånger till. Men körde innevägen och inte motorväg hem, så de kändes något bättre om den skulle få för sig att dö. Men ändå. Jag trodde jag skulle börja gråta. Och rignde Daniel för att prata med någon, men han svara i vanlig ordning inte. Så han ringde nu när vi kom hem och att jag fick skylla mig själv. Vadå? Är det mitt fel att bilen dör? Eller?? Ja nu vet vi alla fall att det är vad han tycker.  Och han tycker att jag då kan sitta hemma istället. Snart börjar hans klagande om att jag bara sitter hemma och att det är jobbigt att lyssna på mitt gnällande över att jag inte har några att umgås med. Gud så konstigt när man fan inte kan eller får åka någonstans.

Men nej nu ska jag rycka upp mig och torka tårarna..

// Kim

Utmanad!!

Jag har blivit utmanad av Ida



Regler:

1. Publicera reglerna på din blogg
2. Svara på de sex 4-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

4 favoritprogram
1. 2½ Men
2. Andra Avenyn
3. House
4. Efterlyst

4 saker jag gjorde igår

1. Gick upp 9
2. Släppte ut Nikita
3. Messa Anne
4. Messa mamma och sa att jag kommer till henne sen

4 saker jag ser fram emot

1. Vårat barns födelse
2. Sommaren
3. Det kommande dopet
4. Mini-B`s första födelsedag

4 favoritrestauranger
1. Broncos (i sthlm) 
2. Esters (men enbart när de var grillkväll på Onsdagar)
3. RumpanBar
4. Bar MonaLisa (frillesås)

4 saker på min önskelista
1. Bättre ekonomi
2. Hus där mina barn kan växa upp 
3. Att få träffa bebis ökänd i magen
4. Diskmaskin

4 personer jag utmanar
1. Emma Bockerud
2. Rebecka Åkesson 
3. Anne Simble 
4. Linn Jankens

Måste bara få skriva av mig.. Ta inte illa upp..

Detta inlägg kan säkert vara stötande för väldigt många men jag måste bara få skriva av mig. Och detta handlar inte om någon annan än en så kallad "vän" till mig. Så ta inte åt er någon av er lova mig det!

Jo, såhär ligger det till. Mitt tålamod har tagit slut. Det är borta, urpumpat gone! Du sitter och snackar bakom min rygg om mig med andra. Och du tror på fullaste allvar att jag inte kommer få reda på det?
Till denna person sitter du och säger att jag omöjligt kan vara gravid för att jag råkar väga några kilo mer än jag borde, det är väl inget hinder för att jag skulle kunna vara eller bli gravid? Du har till och med suttit och sagt det rakt till mig att min kropp bara lurar mig. Okej, så då menar du att min kropp lurar mig och att jag bara inbillar mig att det är ett hjärta jag hör när jag är på kontroll hos BM, eller att när jag var på UL så var de bara en film som de lagt upp för att lura mig!!
Sen att du kan sitta och säga att jag är så mallig och så stolt över mina bröst!! Och att det är så fult med stora bröst. Jag är inte de minsta stolt över mina bröst! Hade jag fått bestämma så hade jag inte haft såhär "stora".
Och sen när man råkar få nog av ditt snack och säger ifrån, nej då är det bara hormonerna som talar och itne jag i egen person!
Du tror du att du känner mig, där tror du väldigt fel i sådanna fall, för dem som känner mig vet att när jag får nog så säger jag ifrån och visst är jag inte den som yttrar mig för minsta lilla och måste alltid ha något att säga till om. Men när jag får nog då säger jag ifrån. Men du vågar inte ens ta skiten man ger dig. Inte ens när du själv vet att du gör eller har sagt fel. Då skyller du bara på att den som säger ifrån är trött och vet inte vad den talar om, eller hormonerna. Eller något annat sånt bara för att du vet hur rätt vi har.

Sen att du sitter och skryter OM mannen jag är sambo/förlovad/väntar barn med, som JAG älskar. Det är jag som är med honom inte du! Sluta skryt om någon som inte är din! Och defenitivt om det är din "väns" partner, det visar ju bara hur svartsjuk du är på vad jag har. Bara för att du inte fick det. Jag vill inte höra allt ditt snack om hur unerbar han är och all den där skiten! Släpp det. FUCK THE HELL OF!!!

Hade du vart här nu hade jag sagt detta till dig:
har du någonsin sett dig själv i spegeln, att du ens kan vara nöjd med de såkallade brösten DU har. För fan du har ju inte ens några. Myggbett är vad du har. Du är bara avundsjuk för att det finns folk som har lite mer på kroppen än vad du själv har. Och det är ju bara rena skämtet att du sitter och skryter om hur duktig du vart och förbränt lite mera fett. Vart i helvete sitter ditt fett? Jo i läpparna!! Eller isåfall hjärnan. Men inte fan sitter det på din kropp i varje fall. Sluta vara så extremt utseende fixerad och va glad att du är den du är.
Jag är då fan inte nöjd med mitt utseende men jag spenderar inte 4 timmar i spegeln för att se perfekt ut. Jag är glad att jag är den jag är ialla fall. Och är glad att det finns människor som älskar mig för den jag är. Det borde du med vara.
Att du ens har hjärna att tror att det är hälsosamt att vara ca 1.58 lång och väga 47 kilo men vilja gå ner till 42 KILO!! Det är skadligt för din kropp. Du får ångest när du ätit 2 Alhgrens bilar och måste gå ut och springa ett par kilometerm och du säger att du inte har ätstörningar. OCH ge fan i min MAN!!!

Jag är även trött på ditt sätt att behandla människor.

Onsdag 14/5 Känner mig nyttig

Ja, nu har jag fått i min en stadig frukost, kan jag tycka. Men det är vad jag måste få för att ha mitt humör på en någorlunda nivå och för att dagen ska fortsätta som den starta, om den inte redan startat dåligt.
Men ialla fall, min frukost bestod av;
*2smörgåsar med skinka
*1skål med vaniljyoughurt
Och något som för mig blivit en självklarhet att ha till frukosten sen jag blev gravid;
*Ananans
*Vindruvor
Ja jag tycker att jag blivit väldigt mer noga med vad jag äter och ska äta. Vet inte om det är något som bara kommer av sig själv under graviditeten. Men jag har inte ens tänkt att bli "nyttigare" det har bara blivit så. Och jag hoppas att det är något som stannar sen även fast jag inte är gravid längre, vore synd att skippa frukten till frukost, eller vid sidan av frukosten är det ju. Som en lite dessert efter frukosten.

Idag ska jag bara köra över hela "lägenheten" och gömma saker och ting som kanske inte ska ligga framme, för vi får besök sen. Så Får väls se över stället och se vad som måste läggas undan.. :)
Sen mina vänner ännu en liten promenad upp i skogen med Nikita. Har lovat att jag ska försöka komma upp dit minst 1 gång om dagen så hon får leka av sig lite. Ska försöka få med mig Daniel med. Men de får nog bli när han är ledig. Det är lite kämpigt att gå upp, men det är det värt. Inte för kondotionen, utan för att bebis trycker på.

// Kim

Försök till en förklaring!!!

Satt här och funderade på min BF-dag. Och det är ju en tisdag, alltså 39+6. Och jag kommer att från och med nu byta dag som jag lägger upp vecka och vad som händer. Jag kommer att ändra vecka med, kommer lägga in den veckan som jag gått fulla veckor inte den veckan jag går in i, och det kommer jag göra från och med nästa vecka så imorgon kommer inget inlägg om vilken vecka jag går in i eller info om just den veckan. Hoppas ni förstår vad jag menar. Men för säkerhetens skull så ska jag FÖRSÖKA förklara.

Alltså;
Som imorgon går jag in i vcka 37(36+0) Och då har jag gått 36 FULLA veckor och skulle lagt in info om vecka 36, inte 37.  Och eftersom jag har BF en Tisdag, 39+6 så skulle det vart idag jag skulle lagt in ett inlägg. Men jag väntar tills nästa vecka så ni inte blir förvirrade och tror att jag tappat fattningen och blivit helt senil när de hade kommit upp info om vecka 36 igen. Men bild kommer det komma ialla fall den vanliga som jag brukar lägga upp i samband med info om veckan. Så den kommer i detta inlägget faktiskt. Så den kan jag börja med ialla fall:)
Ser själv att det rör till det i min egen hjärna, men de kan vara för att jag är van vid att det står
*Du är i vekca 37
*Du har gått 36 veckor och 0 dagar.(exempel!!!!)



Men alltså så har jag gått 36 FULLA veckor och är påväg in i vecka 37 just nu. Blir nog lättare sen:) Men insåg att det skulle bli konstigt sen när jag är en vecka ifrån BF och det skulle lura att jag redan nått BF (om jag gör de), så såg att detta skulle bli lättare att få upp infon om veckan man gått fullt och så.. Hoppas ni förstår min knepiga förklaring.. Knappt så jag gör det:)

// Kim

Så klockren

4 Pojkar från Falkenberg är med i Småstjärnorna från 2000, så klockren är den ena pojken:)

Skogspromenad

Då var dagens skogsrunda avklararad. Ska försöka komma ut varjde dag nu när jag vet att det inte är lerigt uppe i skogen. Det var kämpigt att komma upp icoh med att det är uppförsbacke nästan hela vägen upp till gläntan där Nikita och jag lekte. Vi kastade pinne och Nikita har haft badpremiär i den bäcken som rinner genom hela skogen. Fick lurat i henne med en pinne sen va hon i självmant flera gånger. Hann dock inte filma det, men fick i henne med att kasta pinne så kommer lägga upp det klippet snart det ska bara laddas upp på Youtube först.

Men medans den laddas upp bjuder jag på lite bilder..

   

   

Tisdag 13/4 Sol igen så skönt

Ännu en dag med skinande sol ute, underbart.
Idag är det dax för Föräldrargrupp igen. Just nu känner jag att jag inte alls vill fortsätta gå dit. Mycket kan ju bero på att jag inte KAN sitta still så länge. Vi sitter mest och pratar och jag får träsmak i baken väldigt fort och ändrar sitt läge hela tiden. Idag skulle vi prata om förlossningen och lite runt det (det ända jag kommer ihåg).
Har lite mensvärk idag med. Stod inne på toa förut och funderade när jag tvättade händerna, och kom på mig själv att längta tills jag får tillbaka min röda vecka. Jag måste va knäpp. Men visst har det vart UNDERBART att slippa tänka på när den ska komma eller att man måste ha skydd hemma tills den kommer. Men jag har glömt av hur det är att ha mens. Har glömt av hur det är att beklaga sig över mensvärken och tycka att Daniel ska tycka synd om mig. Så lite längtar jag faktiskt, bara för att se hur det är att ha mens igen. Ja är knäpp I know.

Idag ska jag göra fint i Vardagsrummet. Det är egetligen bara att plocka bort det som ligger huller om buller i hyllan och dammsuga och tvätta golvet. Sen ska jag gå ut med Nikita. Kan ju prova skogen ska gå bort dit och kolla sen och se om det lerigt fortfarande. För annars ska jag gå dit upp så Nikita får leka och springa runt.
Annars tror jag att jag ska gå bort till en "hage" som inte andvänds av några djur. Så ska jag ta med hennes gröna katt och leka med henne.. Hon behöver det. För hon va ju med i lastbilen igår och visst var hon mega trött när hon kom hem, ville bara sova. Men de är ju inte direkt någon aktivering. Men hon älskar att åka lastbil och ska då få göra det med. Hon va så arg i morse när Daniel åkte. Hon stod och stirrade på dörren till sovrummet som om hon försökte öppna den med tanke kraft, sen ställde hon sig i sängen och tittade ut och satt där och tittade och gnydde för att han åkte i väg. Stackars liten. Men hon kan inte sitta i bilen och vänta på oss mellan halv 5 till 6-halv 7. Så hon fick va hemma idag.

Nej nu ska jag kolla klart på TV sen ska jag ta ett ryck här hemma för att sen tillfredställa vovvens behov av aktivering:)

// Kim

Disken avklarad. Och skor..

Nu har jag diskat allt. Nu återstår det bara att plocka lite i i köket och torka av bordet. Så det ser lite fräscht ut. Imon ska jag ta vardagsrummet, det ser inte så farligt ut faktiskt. Köket är alltid värst, förstår inte detta. Ska snart gå och plocka upp alla kläder som ska i tvätten, och vika de som ska in i skåpen. Och så ska jag kolla om mitt dun täcke har torkat ordentligt så jag kan vika ihop det och lägga det i skåpet. Det behöver jag inte nu direkt. Det är ju ett "vinterduntäcke". Har 2 st, ett tjockt och ett tunt.

Så om jag gör ett rum varje dag denna veckan så kommer jag ta trappan ner och hallen på Torsdag om hag blir klar. Sovrummet är jobbigt att dammsuga för att man måste nästan ligga på mage för att se så man får med all skit under sängen. Ska va så elak och säga till Daniel på skarpen idag med att slänga allt som ligger och skräpar på han sida av sängen OCH slänga kläderna i tvätten. Jag ska inte vara så snäll som jag är och plocka efter honom. Jag är inte hans mamma, och hans mamma kommer inte hit och städar efter han heller. 

Satt och funderade på om jag ska ta mig till SkoPunkten i Kungsbacka någon dag i veckan för jag skulle verkligen behöva nya skor nu till våren och sommaren. Och mina fötter är inte så svullna heller som alla säger att dom kan bli i slutet. Så får väl passa på innan det samlas vatten i dom;). Så har suttit och velat fram och tillbaka på Skupunktens hemsida och tittat ut skor. Hitta några som jag bara "MÅSTE" ha. Men som jag inte kommer kunna gå i. Det var jätte fina Pumps, men klacken är på 9cm, och jag kommer bryta fötterna av mig.
Men hitta några andra alternativ som med är pumps men inte med så höga klackar.
Alternativ 1
Alternativ 2
Men jag vill ju testa skorna med så egentligen ska jag inte säga att jag INTE kommer kunna gå i dom, men jag vet nästan att jag inte kommer kunna det. Men jag SKA testa innan jag säger att jag inte ska ha skorna:) Men har ialla fall bestänt mig för att det ska bli 1par skor med klack och 2 par som jag lätt kommer i och som jag kna gå i dagligen. Så här kommer lite fler som jag gillar.
Ballerina
Ballerina2
Snör-sko
Snör-sko2
Textil-sko
Textil-sko2

Så nu har ni lite att titta på. Jag tycker ju inte att ni ska ha samma smak som jag. Men det är alltid kul att höra vad andra tycker. Gå gärna in på skopunkten och ge mig mer alternativ att välja mellan:)

// Kim

Måndag 12/4 Vovvefri=Semster

Idag började min dag redan klockan 6. Skulle köra Daniel till jobbet, då hans bils redan står på jobbet. Men han fick köra dit det orkade jag inte. Men han sa inte nej, och de va la tur att han körde. För när vi kommit en bit kom han på at han hade glömt papprerna som alla bonnaställen stod på och hur mycket varje ställe skulle ha av gödning. Så de var bara att vända och se glad ut. Men vi var ändå uppe på Högared halv 7. Var hemma ca 10 över 7 igen. Då gick jag bara på toa och sen ropade sängen och jag gick och lade mig och titta på TV. Somnade strax där på. Vaknade vid 10 igen av att det va fotbollsmatch i magen.

Ska snart ta mig själv i örat och städa köket, och diska. Gud så tråkigt, men de måste göras tyvärr. Guuud vad jag önskar mig en diskmaskin.. Har ingen vovve hemma idag heller. Ganska skönt, rena semstern för mig. Hon är så vaktande av sig just nu. Hon känner väl på sig att det är något som kommer att hända om ett kort tag. Det är rätt påfrestande att ha henne i hälarna hela tiden, inte ens gå på toa eller dusha ifred får jag göra. Hon ska ha ständig uppsikt och koll på mig. Samma på kvällarna, sitter jag i soffan och tittar på TV och Daniel ligger inne i sängen, så måste hon ligga i soffan eller i fönstret så hon ser mig. Hon är underbar, men det är rätt jobbigt att ha någon som e så vaktande i hälarna varje dag. Min lilla (mycket stora) tjej.

Nej nu ska jag ta tag i mitt liv..

// Kim

Söndag 11/4 1 hel månad kvar!! Alltså 30 Dagar!!

Ojojoj, tänk att snart är jag mamma, garanterat om 6 veckor har vi våran bebis här. Idag är det en hel månad kvar till BF(datumet), alltså 30 dagar kvar. Nu börjar jag bli mäktigt nervös inför förlossningen. Mer än normalt.

Har kommit på mig själv med att gjort rätt tråkiga och korta inlägg. Men har inte riktigt orkat skriva. Den där skrivar glöden har försvunnit lite. Känns som att det finns lite viktigare saker, fast jag kan inte komma på vad. För det finns inte så mycket att göra. Allt till bebis är färdigt i princip, tvätt har jag ingen och damsög gjorde jag sist igår. Disk är väl det ända som återstår. Men det tar jag imorgon. Idag är det min "lediga dag".

Ska snart gå in och väcka älsklingen som ligger och nanar ruset av sig. Synden straffar sig själv. Inte ens lite synd tycker jag om honom för en gångskull. Vi sa 1 grogg inte en flaska. (inte för att det blev en flaska men själva saken) Men händer det en gång till att han bryter vad han lovat så kan jag faktiskt inte vara kvar. Vi kom överrens om att han inte skulle dricka nu innan bebisen kom. Så lite av mitt förtoende försvann.
Men han ångrar sig nog, för jag sa till han att jag var besviken på att han brutit sitt löfte.

Vi ska på kalas hos hans föräldrar vid 3 tiden, men först ska vi lämna Rebecka och Sandra. Så vi ska åka härifrån vid 1tiden för att hinna i tid. Ska snart gå in och sminka mig, leta reda på en annan tröja att ha utanpå linnet sen ska jag väcka han som sover. Hoppas han piggnar till lite i bilen, vet att han inte alls är en stor "bilåkarfan" dagen efter. Men som sagt "synden straffar sig själv".

Ska ut med min pipande vovve med. Hon får inte gå in i sovrummet och väcka Daniel så hon är lite arg på mig och ligger utanför och piper för att han ska vakna och släppa in henne. Det verkar inte gå så värst bra för henne. Nej nu ska jag leta kläder som KANSKE kan passa.:)

// Kim

Trött eller mycket trött

Nu sitter jag och försöker titta på Djävulen bär prada på TV4. Det går inte alls bra, vill bara gå och lägga mig. Ska nog snart göra det, för ska hämta Daniel i Tvååker sen. Vet dock ingen tid men hoppas han ringer så man vaknar, och inte messar, får då lär jag inte vakna då kan han stå där.

Nikita är med rätt trött, eller jag misstänker för hon är helt omöjlig. Men sen har ju inte Daniel vart hemma sen han åkte imorse, så hon är lite orolig att något kanske hänt eftersom han inte är hemma än. Eller hon är inte omöjlig, mest pipig.
Usch nu går ögonen i kors. Säääääääääängen nästa!!

                          

// Kim

Lördag 10/4.... Lördag=Lördags godis för stora OCH små

Ja idag är det lördag och för alla barn betyder det lördagsgodis. Även de lite större barnen, som exempelvis jag.
Vi ska snart klä på oss här och åka till affären. Daniel jobbar idag och kommer inte hem förrän i natt när jag ska hämta honom. Så får försöka vara någorlunda pigg eller så får jag lägga mig och sova en stund på dagen nu.
Och Nikita är nog kisse nödig, ska ut med henne när jag skrivit detta inlägget.

Idag vaknade jag senare än på länge. Halv 11 vaknade jag. Brukar ju vakna runt 7tiden eller halv 8. Men usch så seg man kände sig bara för att man sov så länge. Men det var behövligt kan jag lova. Tänk om man kunde få sova ifred med. Men nej, Nikita ska ju ligga brevid och flåsa en i nacken eller ansiktet.
Lite besviken är jag nu, för nu försvann solen och molnen kom fram. Det var ju strålande sol och klarblå himel när man vakna. Suuuck!!

Nej dax för kläder!! Skriver ett par rader senare.

// Kim

Fredag 9/4 Sol och underbart väder!!

Fredag och vet ni vad?? Det är sol och klarblå himel. Underbart ska jag säga, det får mig att må så där jätte bra. Hade gärna vart ute och gått i detta fina väder, men kan inte gå någon längre strecka utan att det trycker på, eller jag behöver kissa. Och att det ilar i bäcknet, mysigt värre. Jag ska ta igen alla de där promenaderna sen. Ska bli skönt att få komma ut och röra på sig utan att tänka på att man måste stanna för att en sammadragning kommer eller att man måste vända för att verkligen verkligen inte kan hålla sig.

Ska ialla fall städa upp lite här snart och göra iordning i gästrummet. För mina 2 systrar på pappas sida kommer hit idag. Och jag har lovat att hämta dom så ska ta mig till Billdal sen. Ska ut och plocka i bilen med så de ser någorlunda bra ut, ska tvätta av sätet där bak med. För Nikita har lerat ner. Vi har ju en filt därbak, men hon rev bort den, hon tyckte väl inte att den skulle ligga där. Så ska väl få tvättat av sätet med.

// Kim

Bjuder på lite fint!!

Jag känner mig väldigt generös. Har försökt anstränga mig för att se någorlunda trevlig och fräsch ut på dessa bilder. Och jag brukar ju oftast lägga upp bilder på enbart mage, men idag lyckades jag få med mig huvud med.

   

Usch så vacker jag känner mig för en gångs skull.. Hmm.. :D

// Kim

Hemma från BM!!

Då var jag hemkommen från Barnmorskan. (hade inte min vanliga BM, hon var sjuk) Och kan inte låta bli att sitta och le för mg själv och må väldigt bra. Fick beröm av BM och fick veta att lill-älsklingen ligger fixerad och låååååångt ner (bm`s egna ord) i väntan på att få komma ut. H*n får vänta ialla fall 2 veckor.
Hjärtljuden ligger på 150slag/minut¨, SF-måttet ligger på 36 och vikten ja, den står still som vanligt. Inte ens gram vill röra sig på vågen. Så det fick jag beröm för att jag gjort detta bra med vikten. Och för att jag verkar se ut att må så bra, och vara så glad och positiv. Hon sa att hon mött många som vartit där i slutspurten och mått dåligt och bara vill att allt ska vara över. Visst vill jag att de ska vara över med, vill ju träffa min lilla älskling. Men den stannar i magen så länge som det behövs.

Vill ju inte "tvinga" ut mini-B. En sak som jag insett är att jag kommer nog sakna magen, den stora magen att klappa på, och de underbara rörelserna och sparkarna. Eller när Daniel pratar med magen och han får sparkar och rörelser till svar. Han har faktiskt erkännt att han längtar nog lite mer än mig efter att lill*n ska titta ut. Och jag förstår honom, han känner ju inte h*n varje dag på det sättet som jag gör. Han tycker ju att h*n kan komma ut redan nu. Men nej, 2 veckor till får h*n vänta.

// Kim

Torsdag 8/4 dax för mvc

Torsdag morgon och jag är allt annat än pigg och allert. Ja, det känns mer eller mindre som om jag vill lägga mig igen och bara somna om och sova resten av tiden fram till förlossningen. Är seg i både huvud och kropp. Men jag hoppas det snart blir bättre, eller ialla fall när jag ska gå ut i friska luften snart.
Har fått i mig 2 smörgåsar och ska se om de ville hjälpa det med. När jag reste mig ur sängen fick jag sitta och hålla mig i sängkanten för blev så jädra yr, och jag reste ju inte mig spec hastigt, för det går inte fort att resa sig just nu. Det ligger en hund i knävecket på mig, och en mage som är tugn;).

Mår illa gör jag med, mitt så omtalade illamående är tillbaka!! Jippie, eller inte. Jag vill inte ha det som jag hade det mellan pluset och vecka 18. Det var riktigt plågsamt. Varje dag, spelade ingen roll vilken tid på dygnet, kunde spy när som helst. Och hur många gånger som helst.
Men det kan ju vara mitt blodtryck med. För det vet jag att det har en förmåga att alltid ligga lågt. Vare sig jag är gravid eller ej. Men nu ska jag försöka piggna till innan jag ska åka. Ska ut med Nikita med så hon får kissat.

// Kim

Det klickar..

Sitter i soffan och beundrar rörelserna som jag ser på utsidan av magen, och helt plötsligt hör jag ett klickande ljud. Har hört det ett par gånger under dagen. Kunde först inte fatta vad det var som klickade så. Men har nu kommit på ett det innefrån magen som det klickar. Måste vara bebisen leder eller nått sånt. Lite läskigt men häftigt.

Just nu sitter jag mest och väntar på att tvätten ska bli klar. Ska även snart gå ut och fortsätta diska. Det är ett par tallrikar, massa massa bestick och några kastruller och 2 ungsformar.
Så ska ha diskat klart när Daniel kommer hem, ska försöka mig på att dammsuga här också. Det behövs, päls överallt. Ska pusta det ena fönstret i vardagsrummet med, våran trevliga vovve sitter i de fönstret och tittar ut för jämnan och det blir kladdigt och man ser nosmärken över hela fönstret. 
Tänk om mamma hade läst att jag inte tar det lugnt fast hon och min kära moster skällt på mig för att jag inte tar det lugnt. :o) Då hade jag nog fått en ännu värre utskällning. Funderar på att åka upp till mamma imon efter att jag vart hos barnmorskan. Så tråkigt att bara sitta hemma. Men då måste jag hemmom och hämta Nikita. Hmm, får se hur jag gör. Kanske bara vill hem och vara för mig själv det vet jag ju inte.

Sitter även och funderar över en annan sak, vi ska ju ha Daniels gamla vagga som han låg i när han var liten de första 2 månaderna, men den har vi inte hämtat, kanske dax snart. Och han pratade nått om skötbordet, och det har vi ju inget nästan dax att fixa de med snart. Vill ju inte byta blöja på köksbordet.

// Kim

Onsdag 7/4 rubriklös

Verkar som solen vill titta fram lite idag, eller ser jag kanske fel??  Nej det gör jag inte.
Idag ska jag inte göra något speciellt, ska fakiskt tvätta 2 maskiner. Det är inte mycket tvätt men en maskin kommer innehålla mitt täcke som Laika va så snäll och pinkade på.. Har redan tvättat det en gång, men ska tvätta det en gång till för säkerhetensskull att få bort kisslukten.
Ska försöka diska, och byta i sängarna idag med. Ska gå en liten bit med Nikita också. Hade gärna gåt upp i skogen, men det är så lerigt så det är inte lönt.

Imorgon bär det av till barnmorskan. Ska vara där 10.15 så det är en sån bra tid. Gillar ju inte sena tider som ni vet. För det värsta jag vet att gå och vänta på att klockan ska gå så jag får åka iväg. Och imorgon kommer jag inte ha min vanliga barnmorska, för hon är sjukskriven imorgon. Så det blir någon annan. Men det går bra det ändå. Det är ju inte så mycket som ska kollas och göras ändå. Vikt, HB, blodtryck, sf-mått och kolla hur bebisen ligger. Pratade med min barnmoska igår om de saker jag hade att fråga, för det var hon som höll i föräldrar gruppen.

Jo, just det, föräldrargruppen. Det var faktisk bättre än jag tänkt mig. Vi gjorde en andningsövning och en avslappningsövning. Mycket värt att lära sig det. För man lärde sig verkligen att slappna av. Och innan jag skulle gå in så kände jag hur det ilade till i hela bäcknet och ena benet, det var som om hela kroppen ville vika sig. Det var riktigt obehagligt, men nu vet jag hur det känns när mini-B vrider på huvudet samtidigt som den trycker sig ner längre ner i bäcknet. Myyysigt. Det gjorde inte ont, de kändes mer som om bebisen tryckte på en nerv.

Är det bara jag som känner att min blåsa inte får någon plats längre?? Springer ju på toa oftare än jag vet inte vad.

Nej, nu ska jag slänga in en tvätt:)

 // Kim

Ny vecka idag♥

Vecka36(35+0)


Barnet:
Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


Mamman:
Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.


Känns inte bra, eller jo nu!!

Jag känner att jag borde lyssna på min magkänsla oftare.
Jag tror att det har blivit en aning för mycket det senaste. Och nu när jag vet att A är i säkert förvar och att mitt älskade barn mår bra så kan jag äntligen slappna av och släppa allt. Men då tog min kropp stryk. Bara en stund efter att jag avslutat mitt första inlägg så kände jag hur jag fick ont i magen. Och fick inte behålla någon mat. Jag trodde jag skulle kräkas upp hela magen.(ursäkta mig). Men nu känns de någorlunda bra har fått behålla de 3DL saft jag druckit, ska prova att äta en smörgås nu innan jag ska åka till stan.

Ska gå och klä mig i någorlunda klädsel och få i mig nått att äta. Har ju inget som passar i princip längre. Men de dröjjer inte länge förren jag får komma i mina kläder igen, längtar.

// Kim

Tisdag 6/4 Kan denna dagen bli dåligare???

Tisdag idag. Och jag fick för mig att det var Måndag.
Daniel ringde och väckte mig vid 9 och sa att jag skulle gå ut med nycklarna till HANS bil till Andreas. Jag sådär härligt nyvaken bara satt och tittade in i väggen och frågade dumt, -Vadå din bil??.
Då sa han att hans bil inte ville starta i morse, så han fick ta min bil för att komma till jobbet, och inte tänkte han på att vi skulle på föräldrargrupp sen, vilket inte jag heller gjorde faktiskt och kläcker ur mig, -Men vrf ska du ha igång den jag ska ju inte någonstans ändå.
SMART!!

Då säger han, -Jasså det ska du inte?
Och dumma jag slår mig själv i pannan och säger jo, visst fan det var ju de idag. Sen satt vi och diskutera lite hur vi skulle göra. Får inte Andreas igång bilen så skulle jag låna Andreas bil. Men jag hoppas innerligen och håller tummarna för hela slanten att jag kan ta våran bil in till stan sen. Är inte så förtjust i att låna andras bilar. Jag vill inte känna mig dum om det skulle hända något med andras bilar. Sen känner man ju sig mer hemma i sin egen bil.  

Vaknade idag med en väldig ryggvärk och en bråkig mage. Kan inte komma på att jag ätit något jag inte borde:/. Men ibland måste ju någon del bråka med mig när de gäller min kropp. Jag tror inte de gått en hel vecka utan krångel sen jag var 14 år gammal. Men sånt är livet. :) Alltid är det något. Men nu blir man ju lite tveksam över vad de kan vara, när man är där jag är..
Mår illa gör jag med. Kan inte äta, men måste för bebisen skull. Har ingen matlust alls.

// Kim

Vill, men kan inte..:(

Idag har det inte hänt så mycket, mest suttit i soffan och tittat film med Daniel och Nikita. Och det har vart liv i magen idag. Blev överlycklig när de va de vanliga sparkarna och rörelserna, alltså hårda och överallt.
Så lite av min oro är borta. Men märkte att så fort jag tänkte på annat eller slappnade av så kom det igång. Älskade barn, inte skrämmas på detta vis. Jag hinner ju bli gråhårig innan du är född annars.

När vi satt här i soffan och titta på film så låg Nikita i soffan och gottade sig som bäst så skulle hon rulla runt lite snabbt, men upptäckte försent att det inte gick att vända sig i soffan, den räckte inte till. Så donk sa det, så låg stackars Nikita på golvet, vifta på svansen och reste på sig lika fort igen, skakade av sig och hoppade upp igen. Jag och Daniel trodde vi skulle skratta ihjäl oss, den synen. Jag försökte rädda henne från att åka i golvet men fick tag i svansen som gled ur handen på mig så de vet ju inte alls att hjälpa till.
Alltså jag drog inte i svansen men fick tag i den i bara farten men eftersom jag inte höll i den på ett sånt löst sätt så gled den ju ur handen på mig. Så nej jag plågade inte Nikita. Så få inte för er att jag gjort de.

Jag måste prata av mig känns de som men med vem? Jag får ju inte prata med någon om det. Jag kan inte sluta tänka på A. Tycker så synd om henne. Vill kunna hjälpa fast att jag inte kan göra det i nuläget. Men hon och J får det snart bra det vet jag. Men ändå. Jag är en person som ställer upp för dom som jag tycker om. Men denna vännen står mig så nära hjärtat så jag skulle kunna erbjuda henne att bo hos mig för alltid om det skulle behövas.
Vill men kan inte hjälpa:(

// Kim

Måndag 5/4.. Ja bebis är kvar inne i magen:)

Vi lever och mår bra. Bebis är kvar i magen där den ska stanna några veckor till.
Ringde in igår till förlossningen, men kände inte att jag fick någon hjälp. Blev mest besviken, för jag trodde jag skulle få lite hjälp. Men icke. Ficka bara höra att de var förvärkar och att om det var en förlossning på G så skulle dom stoppa den. För i Varberg får man inte föda förren man gått 34 hela veckor och 6 dagar alltså 34+6.
Och igår var jag på 34+4. Så frågade även hon i telefonen om jag känt bebisen röra sig eller sparka. Och det hade jag inte sen ca halv 6 på morgonen och det var inte mycket rörelse. Ja, då vet du ju att den lever och har inget att oroa dig för var vad jag fick höra. Och när jag ringde var klockan 12.15.  

Vadå ska jag inte vara orolig?? Detta är mitt första barn, jag är orolig för minsta lilla att det lilla livet inte ska få vara hos oss. Minsta lilla att den inte rör sig gör mig nojjig ända ut i fingerspetsarna.
Men tur var att klockan blev 5 då kom de spark efter spark, sen var de vila fram till ca 8 då börja de och höll på konstant. Det kunde inte göra mig lyckligare. Men jag tycker de var fel av hon på Förlossningen att säga så..

Igår var vi borta hos Dennis och åt middag. Grillat och potatisgratäng. Mycket gott och efter maten spelade vi TP(minns inte hela namnet, ett frågespel ialla fall) och det tog sin lilla tid och klockan han bli 11 så vi bestämde oss att åka hem, vi var rätt trötta båda 2. Idag så har jag inte ont längre. Men de där jädra trycket är fortfarande kvar, men de kan jag nog inte göra mycket åt tyvärr.
Undra vad vi ska hitta på idag, vill inte sitta hemma. Det är ju så tråkigt..

// Kim

Update VÄRKAR!!!

Nu kanske ni undrar vad som händer och inte händer. Ska försöka få ihop ett bra inlägg som inte innehåller alltför mycket gnäll:) Jag ska göra mitt bästa för att bespara er det.

Ja som ni vet började allt vid ca halv 5 igår. Eller egentligen innan detta men tog ju en dusch som tog bort det onda. Men för att sen komma tillbaka något kraftigare. Gick här hemma hela kvällen. Gick inte ner till Andreas och Cicci, låg först i sängen och försökte se på Harry Potter och fången från Askaban. Men det gick ju sådär, det var inte bekvämt att ligga ner. Så jag gick upp gick runt här hemma, och när jag ändå hade vägarna förbi TV i vardagsrummet, så tryckte på den och lunkade vidare in till sovrummet och stängde av den TV. För att forsätta min förd genom köket och till vardagsrummet. Fick kollat kylen (för säkert 50:e gången) om de fanns något jag var sugen på att äta. Men nepp, inget resultat denna gången henner.

Mamma ringde, min syster ringde och Emma och Anne sms:ade mig och frågade hur de gick. Min söta lillasyster visade en sida jag itne sett på länge. En hjälpande och stöttande sida. Hon prata med mig genom värkarna och hon märkte när jag fick en värk på nytt. Så sa hon ja då va de en till då antar jag??
Det var så att jag började prata osammanhängande fort, fast hon fatta och hörde vad jag prata om och ibland kom de fram ett helvete och faan va ont de gör, och detta är bara början av den där konstiga leken.Det blir värre fick jag ur mig ett par gånger med.

När jag gick här och pratade med min syster hörde jag hur min andra telefon ringde, trodde först inte att det var den, för det spelades musik på undervåningen på VÄDLIGT hög nivå. Det var ju Påskafton, men jag försökte slappna av och hålla mig lugn, och det var ju inte de lättaste. Men så såg jag att telefonen lös! Såg att det var pappa som ringde. Visste först inte om jag skulle svara, men gjorde det och mitt i en värk dumma pucko jag är. Så jag fick trycka fram orden ibland. Och Daniel va ju inte inne, han va vid "påskbrasan" men fick skickat iväg ett mess om att han skulle komma hem.

När värkarna väl kom så stod jag mest och lutade mig mot saker och hade en hund och en karl som bara titta på mig och inte visste vad dom skulle göra. Stackarna. Hade frågat Daniel innan på kvällen när han kom upp för att titta till mig så fick jag frågat fram om han var nervös. Men nej, stora tufffa "Burken" är inte nervös. Eller hur, han var ju så nervös som man bara kan bli. Han sa till bebisen att stanna, för han måste gå föräldrar utbildningen först. Men så fick jag frågat vad han var nervös över förlossningen eller vadå? Nej då va de att ta hand om bebisen sen efteråt. Han vet ju ingenting. Men jag sa bara till honom att trots alla mina syskon, kusiner alla småbarn runt omkring så är inte jag 100% och kommer säkert stå lika frågade som honom med saker och ting. Men vi är 2 om detta och kommer klara detta tillsammans. Ingen av oss är ju ensam.

Gick och lade mig i hopp om att få lite vila och lite av smärtan skulle försvinna. Men har vaknat till och från, lite vila och mer smärta. Men inte helt omöjlig. Så kommer ringa in vid 8 om inget förändras eller om de blir värre. (Tänk om man kunde få önska att detta är på G på ritkigt och vattnet skulle vilja gå, lättare att avgöra skulle jag säga) 

Nu ska jag upp och plåga mig själv. Ska se vad som händer om jag går om kring, har satt igång en film för att distrahera tiden och få allt att gå med rusande fart!!

Med smärta ända ut i öronsnibbarna. Och gråten i halsen

Funderar på om jag verkligen ska ge ner till Andreas och Cicci. Har så fruktansvärt ont.
Tänkte förut att jag skulle ta mig en dusch, för att det gjorde ont. Sagt och gjort! Smärtan försvann. Jag kunde pusta ut och gick ut för att prata lite med Daniel och så satt jag där en stund.
Reste på mig och skulle gå in. Stannade, visste inte om jag skulle få panik, andas eller bara göra grimarser.
Det kändes väääldigt mysko, det kändes som om någon eller något skulle trycka sig ut mellan mina ben. Fick staplat mig in, och skulle ta mig upp för trappan, tog mig säkert 2-3 min att bara gå upp. Jag visste inte vad jag skulle säga eller göra. Det tryckte på så in i HELVETE.. (ursäkta mitt språk).
Så jag satte mig i soffan ringde till Anne för att se om jag kunde komma på andra tankar så trycket och smärtan ville försvinna. Ja för stunden men så reste jag på mig igen för att gå och ta på mig lite vettigare kläder. Ja där va det igen. Jag sa till Anne att de är precis som om någon ska komma ut:O.

Men samtidigt som jag bara vill säga till Daniel att blir detta värre så får vi ringa, så vill jag inte det. Det känns precis som om hela denna dagen blir förstörd för honom. Vill bara gråta för att jag känner sån skuld:S
-Va är de för fel på mig??:O Varför känner jag sån skuld..

Jag kan inte tänka så jag vet, men de känns precis som att Daniel är arg på mig för att jag råkar ha ont. Vågar inte ens tala om det för honom. Inget känns kul, bara eländigt. Vill bara försvinna. Få en stund att sova ut eller något. Bara får glömma. Slippa vara en "belastning". För det är så jag känner det. En gnällig och elak belastning!

Ibland undrar jag vad jag har gjort för rätt och bra saker i mitt liv som har gjort att jag har en karl som står ut med mig trots att jag är en riktig ragata, en hormonfylld ,gnällig och elak ragata! Och sen vänta livets gåva på toppen av glassen! Känner mig så otacksam samtidigt som jag känner mig oerhört tacksam för allt detta.

// Kim

Lördag 3/4 Mina kära bristningar

Ja, Glad Påsk på er alla därute. Det känns inte att det är Påsk. Känns som vilken annan dag som helst. Och jag känner mig tråkig som känner så. Var är känslan som man hade när man var liten. Känslan av lycka, glädje och hur kul de var att leta påskägg på morgonen.

När jag var hos pappa på påsk, så fick vi ledtrådar så vi skulle gå runt och leta efter våra påskägg. Det var blandade stora och små med nått klädesplagg i till massa godis.
När man var hos mamma gömde mamma påskäggen och hittade man någon annans påskägg så fick man inte säga vart det var utan fortsätta leta efter sitt eget.

När jag låg i sängen igår tog jag bild på magen för att se hur den ser ut när jag ligger ner, och nu när jag tittar på dom ser jag alla mina vackra bristningar så tydligt. Som ni vet var jag inte bekväm med dom. Kände mig ful och allt det där man har en förmåga att känna med bristningar. Men nu är jag så pass van vid dom att dem är en del av min kropp och jag får trivas med dom vare sig jag vill eller ej. Men har en kräm här hemma som jag ska använda efter graviditeten som minskar bristningarna och bleker dom jätte mycket. Vet att den funkar då jag användt den tidigare i mitt liv, 2008 för att vara exakt. Det var ett par månader innan studenten då jag ville gå ner i vikt och gick på diet så använde jag denna för den gjorde nått med huden. Minns inte vad, men mirakel kräm brukar jag kalla den.

Nackdelen med den är att den kliar när den väl är på huden. Men det är naturligt. Den ska klia, då vet man att den funkar. Men kommer ju inte va så dum så jag använder den DIREKT efter graviditeten, utan jag känner inte någon press att bli av med bristningarna. Utan de kommer på senare. När jag inte ammar mer. För den luktar rätt starkt så vill inte att bebisen ska få de på sig.
Man ser ut som en kokt kräfta av den med;) man blir röd på huden. Men inget farligt. Det är så det ska vara.



Loooooooooooove!!!

Fick ett underbart kort av Sara ifrån när dom vär här i Tisdags.. ♥



Mauritz och Daniel.. Underbar syn!!

Mosters underbara tjej

Nu har jag vart och lämnat det lilla livet. Så nu är det tyst här igen.
Hon är ju åksjuk stackarn och tuggade saliv hela tiden. Och visste inte riktigt hur hon skulle ligga eller vart hon skulle ligga. Va uppe i mammas nya lägenhet. Den är ju något mindre (ganska mycket kändes det som) än den hon hade innan, men det är lika många rum. När jag kom in så härde jag att min lilla tjej va ledsen och bara grät jätte mycket. S frågade jag henne varför moster tjej va så ledsen, då ville hon komma upp i famnen å mysa. så jag tog upp henne och vi gick bort till balkongdörren och tittade på alla bilarna som åkte förbi. Då börja hon prata som bara den.

Sen satte vi oss i soffan och då skulle hon trycka in hela nappen i munnen på mig, inte bara sugdelen utan HELA nappen. Det var kul när hon insåg att hela nappen fick plats.. Men så fick jag henne att titta bort och då spotta jag ut nappen i handen, blåste upp kinderna och så skulle hon ju ta nappen och fick inte riktigt ihop de, med att nappen inte va där. Så hon börja trycka på kinderna och jag skulle öppna munnen och hon skulle titta och in med handen för att kolla. Men då tog jag fram nappen. Tror ni att hon skulle ha den själv?? Nej, den skulle in i min mun de är mycket roligare. 

                              

Imorgon blir de påskfest här i homlåkra, men känner inte för att delta. Är inte alls på det humöret. Men det kommer inte gå att undgå. Mår inte bra och har ont hela tiden, då är man inte pigg på fester.
Idag har jag ont i hela magen. De sitter längre upp än var vanliga mensvärk sitter. Skulle säga hela magen. Men är så grymt dålig på att förklara saker och ting. Får hoppas de försvinner snart. Ska gå in och lägga mig och vill det inte försvinna eller blir värre så vet ni vart ni hittar mig någonstans!;)

// Kim

:)

Satt och gjorde nu på morgonen när jag satt och surade. Så lite bättre humör är jag på nu. :)

Fredag 2/4 Reta inte upp mig idag, du lär ångra dig!

Ja vad ska man säga? Jo alla som säger emot mig eller bara kommer med en någorlunda snofsig kommentar eller något annat liknande får skylla sig själva. Är på väldigt grinigt humör idag. Har inte sovit många timmar.
Nikita har försökt få ur Laika ur sängen hela natten genom att hoppa och bita i henne. Så jädra elakt! Sen har Nikita retat upp MIG så jag blivit förbannad tillslut och då fick jag skäll av Daniel. han tycker det är fel av mig att bli förbannad när en 50 kilos hund har fått för sig att det är OK att stå och trampa på min mage! Och sen ligga och bita på mig!! Gaaaaaaaaaah!!! Idag lär allt göra mig arg! Skulle kunna säga både de ena fula ordet efter det andra. Men besparar er mitt egna svärords lexikon! 
Men då Daniel skällde på mig för att jag sa till hundarna att sluta, var jag redan så arg så jag sa till han att "Knipa käft och vill han ha en någorlunda glad flickvänn imorgon så ska han inte igonerara att hundarna bråkar konstant och att jag har fått sova 10 min plus att jag har haft ont till och från." Han hummade tyket och vände sig om. Det gjorde mig bara ännu mer sur. Men ska inte reta det redan irriterade Biet. 

Och inte får man sova nu på morgonen heller. Nej så börjar Nikita(inte av förvåning) att bita i sovande Laika. så jag belv förbannad och slängde ut båda idioterna från sovrummet. Nej, då blir Nikita grining och ligger och gnyr för att hon blev utkastad från sovrummet. Men jag struntade i det och låg kvar och tänkte att kan jag inte få sova 10 min till?? Nej, tydligen inte, så de va bara att gå upp ta tag i hunden och säga ifrån på skarpen. 

Fattar inte varför hon blir sån här så fort det kommer en annan hund HIT. Men är hon borta hos andra hundar är hon helt annorlunda. Då menar jag att hon blir aggresiv hemma och lekfull borta. Det är ju inte rätt det heller. Detta har let till att Sally och Tilda som hon brukade gå bra ihop med, har blivit så rädda för henne att dom gömmer sig även på hemmaplan. Det är inte så det ska vara, då ska ju dom försvara sitt, men nej. Där äger Nikita dom med. Det är fel tycker jag. Kan ta att hon gör så hemma för här ska hon ju försvara sitt revir, men inte borta! Sen vill jag inte höra era jävla  -Vad jag SKA göra med min hund. Vill jag ha råd så BER jag om det.

Okej, jag ska försöka vara lite trevligare. Men ni vet nu ialla fall att jag kan vara på den dåliga sidan idag.. Förlåt!

((skrev detta tidigar, men de ville inte publiceras.. Min blogg krånglar ibland))

// Kim

Lek hemma hos Nikita med Laika!

Vi leker utan stopp!!

   

Eller jo en liiiten vila!!



Då va det dax igen.. Nonstop♥

 

Snart är det nog dax för en kisse och bajs paus kanske?? Eller glömmer hundar av att de har behov att göra när dom leker precis som barn kan göra?? Vilken tur att inte jag glömmer det iså fall;)

Anonym!!

Till dig Anonyma!!!

Du kanske ska ta och läsa under kategorin "Läs det här först innan du läser resten".. Inga anonyma kommentarer står där klart och tydligt!!

Men visst, prova du att gå ut och gå med en hund som hatar att gå i koppel när du är höggravid, har ont av att gå som det är pga kraftig foglossning och så är de lerigt ute pch man halkar jätte lätt om man trampar på fel ställe eller hon råkar dra åt de ena hållet för mycket. Vart du än vänder dig är de lera och vatten! Har provat att gå promenader med henne, även lekt med henne i skogen! Jag har provat både de ena och de andra. Allt detta började när jag blev gravid! Hon visar så tydligt att hon är emot det. Jag gör lekar med henne inne som tränar henne med. Lekar som inte går att göra ute.
Men Och att hon gör protester enbart mot mig men inte mot Daniel de stämmer ju inte de heller. För han är aldrig hemma och kan "leka" med henne. Men ändå lyssnar hon på honom? 
Sen så kan jag itne gå ut på promenader med henne. Har fått tillsägelse av min BM att jag ska ta det lugnt för att jag börjat få kraftiga sammadragningar å förvärkar som inte vill ge sig. Jag har gjort allt för att kunna gå promenaderna med henne som jag gjorde förut. Men just nu funkar det inte, och de kommer bli svårt som det är att ha henne med henne och försöka stimulera henne med promenader när jag är själv hemma, hon drar i kopplet och jag ska ha en barnvagn med mig med, jag kan inte lämna barnet hemma bara för att hunden behöver en promenad! Men varför ska jag sitta och diktatera mitt problem? Kommer säkerligen bara få höra hur jävla dålig hundägare jag är bara för att min kropp hindar mig från att kunna ta med hunden på promenad! 

Jag orkar inte mer..

Nu säger jag upp mig!! Jag orkar inte mer. Va har jag gjort för fel för att förtjäna detta?
En hund som ALDRIG lyssnar på mig. En hund som börjat skita inne som aldrig gjort det innan. En hund som har börjat pissa inne mitt framför ögon på mig? En hund som hugger efter mig när jag säger till henne och fyar henne. Och allt detta händer BARA när Daniel inte är hemma. Jag bokstavligt talat sitter på golvet och gråter för att jag orkar inte mer.

Tårarna bara forsar ner för kinderna. Och säger jag något om det till Daniel får jag bara skäll för att jag "hatar hunden". Jag hatar inte henne, bara så grymt less på hur hon är mot mig. Eller säger jag att vi får hitta en annan lösning för hunden gillar inte mig eller att vi får lämna tillbaka henne så förra ägaren kan hitta någon annan som kan ta sig an henne, nej då är jag fum i huvudet och självisk och tänker bara på mig själv. Jag orkar helt enkelt inte, har sån stor lust att bara packa väskan och åka härifrån, för att jag inte orkar med. Känner mig som en 5-åring som inte får godisen hon/han vill ha i affären och bara storgråter.

Men det är inte meningen att jag ska känna mig så trängd av en hund? Jag är uppvuxen med hundar och VET hur man ska handskas med dom. Men när hunden visar så tydligt att hon inte gillar mig då finns det inget intresse från min sida att ens orka göra någonting åt hennes betende mot mig. Säger jag åt henne att det är fel eller bara pekar med fingret och säger fy dig så ska hon högga efter mig. Hon har högt mig en gång. Men det vågar jag inte berätta för Daniel. För han tror inte på mig:( Han älskar nog hunden mer än mig, för det känns som att han hellre har hunden kvar än mig.

Torsdag 1/4 Vart och hämtat Laika!

Idag blev de inget tidigt inlägg. Blev väckt av mamma som ringde och frågade om jag ville va snäll och hämta Laika. Dom håller ju på och flytta, och Laika va så stressad av allt de där så hon mådde inte bra av allt som hände. Så jag åkte och hämtade lilla Laika. Och Nikita är inte snäll mot henne, bara biter och morrar. Sen ska hon leka 2 sekunder senare för att bli elak igen. Det är nog ingen annan hund än Nikitas egen ras som leker på det brutala sättet som hon gör. Hon är jämnt på och ligger på, biter morrar och är allmänt jätte jobbig på andra hundar, så jag förstår att stackars lilla Sally eller lilla Laika vill gömma sig. Men får Nikita bara lugnat ner sig lite så går de nog bra snart. Hin är bara väldigt påflugen och de gillar inte Laika, så får hålla Nikita i styr en stund tills Laika bekantat sig med stället och så också.

Det är ju bättre Laika kommer till Nikita när hon känner sig redo istället för att Nikita är så påflugen och hoppar på Lilla sköra Laika. Men nu ska jag ta och äta någonting. Är jätte hungrig fick slänga i mig en stacakrs macka i morse för att ge mig iväg sen. Så jag ska försöka få i mig lite mer nu:)

Skriver snart ett par rader..

// Kim

.

RSS 2.0