Onsdag 30/6 Mot Uddevalla

Sitter och tittar lite på TV, Roxanna sover och jag hoppas hon vaknar snart. Ska börja packa med, hoppas bara mina kläder har torkat, fick paniktvättat igår då mamma sa att vi skulle åka till Uddevalla redan idag. Så fick plockat ut alla Roxannas kläder och lite av mina kläder. Och sen va det bara att slänga in det, springa ut och stor städa bilen från all Daniels skit så vi får plats. Daniel stannar hemma för han jobbar ju.

Men ska inte va borta för länge för de kommer jag nog inte klara av. Vet nte varför men får sån sjuk hemlängtan när jag är borta ifrån min familj. Så får se hur det går denna gången.
Ska går ut och göra de sista i bilen med och slänga in båda vagnarna, då Fanny får låna våran ena för 2kombivagnar inte får plats. Men nu ska jag gå och göra de sista.

// Kim

Fjärde BVC besöket, läkarundersökningen.

I förrgår var vi på läkarbesöket på BVC. Allt gick bra, detta gjordes.

*Kolla höfter
*Kolla ögonen
*Kolla ryggraden
*Ligga på mage och lyfta huvudet
*Väga
*Mäta

Roxanna 34 dagar gammal 4veckor och 6 dagar.
Roxanna väger: 5205g  
Roxanna är: 55,5cm
Huvudomfång: 37,5cm

Söndag 27/6 snabbt inlägg

Jag passar på att skriva ett inlägg nu när Roxanna myser med sin pappa. Idag ska vi till Roxannas farmor och farfar på middag. Ska åka om lite mer än 2 timmar. Har idag beställt en barnvagnsskylt till Roxanna. Så får den nu till veckan som kommer. Imorgon så ska vi på den där läkarundersökningen som bvc har vid 6 veckors ålder. Men Roxanna är bara 5, men det fanns inga tider när hon är 6 veckor så därför fick vi en tid imorgon.

Och hon har även börjat le mot en när man pratar med henne och hon "knorrar" i massor, eller låter ialla fall. Det är ju inte tyst. Men fortfarande en väldigt snäll tjej, säger bara i från när hon är hungrig och så. Annars är de inget skrik eller gnäll.

Har bränt mig i massor nu i helgen. Inte bra känner jag. Inte när jag ska sova ialla fall, då gör de ont som f*n. Nej, nu ska jag riva ur hela min garderob i hop om att hitta nått som passar att ha på mig, nästan alla mina kläder är förstora. (de är alla kläder jag hade INNAN graviditeten). Sen ska jag gå och mysa med Roxanna och Daniel. :)
// Kim

1 månad


Min lilla tjej blir en månad. Grattis mammas sessa♥

Tredje BVC besöket; Hembesök

Ja igår hade vi BVC på hembesök, en mycket trevlig barnmorska. Hoppas de är henne vi ska fortsätta gå till för den där Distriktsköterskan va ingen jag känner att jag vill fortsätta hos.
Roxanna vägdes och de mättes runt huvudet. Vi prata lite allmänt om frågor som stod i Journalen och svarade på frågor.

Roxanna 29 dagar gammal, 4veckor och 1dag;
Roxanna vägde:
4960g
Huvudomfång: 37,4cm.

Tordag 24/6 En hel dag i gbg och lite av helgens händelser

Idag har jag och Roxanna spenedat dagen i GBG och vart med Sara och Mauritz. Mycket trevligt och varmt. Vi tog faktiskt inte bilen dit, utan tåget. Roxanna sov hela vägen, vaknade först precis innan vi gick av tåget. Fick köpt en termos till Roxanna. Så hon har en egen som inte är så klumpig som den som vi använt hittills. Så nu kan Daniel få ha den ifred och ha hur mycket glögg han vill i den:P.

Tåget vi åkte hem, var så fullt så jag trodde jag skulle smälla av. Jag stod där med en jätte varm liten Roxanna och kunde inte ta av henne klänningen för att det var så varmt. Tyckte synd om henne. Och det gjorde så ont i mig när hon blev ledsen för att det var för varmt. Och inte en jävel kunde fatta utan mest blängde och tyckte jag var sämsta mamman någonsin. Och det var precis vad jag kände mig som. Jag kände mig ur usel som inte kunde hjälpa mitt barn. Vi stod där och jag fattar inte hur folk tänker. Dom frågar ändå vad det är med henne eftersom hon är så ledsen. Nej, då kan inte människan tänka sig att flytta på sog lite så jag kunde få lite space att ta av flickstackar sin klänning. För så pass bra ser jag att jag kunde se att det fanns lite plats så folk slapp stå mig och Roxanna. jaja, skit i dom. Vi kom av och hon fick av sig sin klänning och fick på sig en body och strumpor istället och så åkte hon hem och njöt av att inte vara så varm längre.
Men bara en bit hemmifrån börjar nästa grejj, då var hon hungrig. Så de första vi fick göra när vi kom hem var ett snabbt hej till Daniel, springa in till skötrummet och byta blöja och sen ge mat till Roxanna. Sen var hon en nöjd bebis hela kvällen. Så blev klockan halv 8 och jag gjorde iordning henne för natten. Bytte blöja, satte på henne en tunn pjamas och gjorde lite ersättning då mina bröst nästan var tomma. Så gick vi och la oss i sängen ät den flaskan jag hade gjort och myste tills hon somnade nära nära.. Mmmh mysigt värre. Så nu sover hon och jag råkade somna brevid henne och vaknade nu vid halv 10.

Imorgon är det midsommarafton och även den 25 Juni. Vilket innebär att min lilla tjej blir en hel månad. Tiden har gått fort och jag är rädd för att den kommer gå ännu fortare sen. Usch, en vakcer dag kommer hon lämna boet och flyga på egna vingar och det skrämmer mig. Då har jag ingen kontroll längre och hon styr själv. Det kommer hon klara galant bara jag som kommer gråta en skvätt när de händer bara;)

Vi ska även vara hos mamma och fira midsommar, utan Daniel!! Hon ska på midsommar fest och jag känner att de inte är okej att ta med en liten på en fest, speciellt när folk ska dricka och sånt. Det känns lite fel. Och dom kommer inte dricka en bart till maten, utan bli fulla. Så då har vi det bättre hemma hos mamma och hela tjocka familjen. Så sa jag de att ja kunde passa fanny när dom ska till kent-ove och anki på kvällen så åker jag hem när dom kommer hem om de inte blir för sent eller när Roxanna vaknar första gången under natten för att äta.

Lördag blir det grilla hos Fridèn. Och söndag middag och mina svärisar. Så jag kommer nog inte bloga under helgen. Just so you know. Men nu ska jag packa Roxannas väska och lite så. Men ni får ha en underbar Midsommar allihop där ute. Vi ses på Månad igen.

// Kim

Tisdagsbarnet

Måndagsbarn är ögonfröjd. Den som är född på en måndag, är oftast svärmiskt anlagd, har sinne för poesi, är mild, vänlig, godhjärtad och hänsynsfull.

Tisdagsbarn är älskvärdhet. Den som är född på en tisdag, är vanligen stark och handlingskraftig, men är ofta krigisk och går anfallsvis tillväga.

Onsdagsbarn får lida ont. Den som är född på en onsdag har i regel snabb uppfattningsförmåga, är intelligent och läraktig, men kan ofta vara ganska självsvådig.

Torsdagsbarn får slita tungt. Den som är född på en torsdag, är gärna energisk och snabb i vändningarna, men kan ofta förivra sig och handla oöverlagt.

Fredagsbarn är goda och givmilda. Den som är född på en fredag, är kärleksfull och trofast, förstår att skapa ett lyckligt hem och har i regel tur med kärlek.

Lördagsbarn får arbeta för födan. Den som är född på en lördag, har sällan tur med kärlek, men har vanligen lycka med sig i handel och penningaffärer.

Söndagsbarn är sött och snällt. Den som är född på en söndag, kan se in i framtiden, de har livlig fantasi och får nästan allting att lyckas.

Onsdag 23/6 Bvc på hembesök

Sikket tråkigt väder vi har här idag. Det var inget roligt alls att gå ur sängen idag. Idag är en såndär dag som man bara vill ligga kvar under täcket och mysa med Roxana. Men hon ligger och sover så sött så jag får mysa med henne när hon vaknar.

Idag kommer BVC på hembesök. Så jag ska plocka iordning det sista här så de ser snyggt ut sen. Och vid 2 ska roxanna få bada. Så jag ska inte sitta här för länge.

Nej nu ropar min prinsessa..

// Kim

Saknar min gamla kropp, men allt är värt den skatt jag har fått...

Tittade igenom lite bilder på min Bilddagbok.. Och hittade bilder på mig själv och hur jag såg ut innan graviditeten. Och innan ja blev gravid, kan bara säga att jag saknar de utseendet och usch.. Blir nästan lite deppig.
Men jag ska börja ta tag i det, det första som ska göras är klippning och färgning av håret, då Daniel vill ha tillbaka sin blondin. Sen ska jag ta tag i resten..:)

   

   

Detta är bilder från tiden INNAN jag blev gravid. Och visst saknar jag den kroppen och vill ha tillbaka den. Men jag har ju ändå burit på min lilla flicka och det är det verkligen värt, men ska ändå försöka få tillbaka min kropp någorlunda.. :) Men får jag inte det, är jag nöjd en då, för jag kan visa upp min kropp och stolt skyta med att jag har väntat livets mirakel och de är så man ser ut då.. :D

4 veckor


Idag är min lilla flicka 4 veckor gammal..

Spjälsängen...

Har sedan halv 1 försökt skruva ihop spjälsängen och det har gått sådär, har haft en ledsen liten dam här idag. Men ingen feber så antar att det är värmen nu igen. Stackars lilla Roxanna. Men det blir något bättre när bodyn åkte av och lite mat i magen så blev hon glad och skrattade lite (okej, log) och så frågade jag henne om hon va nanig nu. Och bara 10 minuter senare efter lite tittade i taket och på mig när jag satt på golvet och skruva så somnade hon i babysittern. Så jag fick skruvat ihop sänge, bäddat den och nu ligger Prinsessan där och sover så gott. Den står i det rum som ska bli hennes när hon blir lite äldre. Så tänkte jag att hon kan ju få sova där lite då och då så hon vänjer sig vid att det inte vaggar, för spjälsängen ska även stå i sovrummet om några månader, 2 eller 3. Tog en liten bild då jag inte delar med mig av så mycket bilder längre, men håller på men lite sammanfattning av graviditeten där de kommer komma bilder som ni inte fått se. :) Men här kommer mitt lilla troll som sover..


Visste det gott ut?? Nästan så man skulle kunna ligga där själv.

Måndag 21/6 Trött och ännu tröttare

Då var det Måndag igen.
Även denna helg spenderades ute i Vallda.

Och idag är Nikita med Daniel i lastbilen och kommer nog vara hela veckan. Behöver verkligen avlastning från henne. Hon blir lätt irriterad på mig och jag desamma på henne. Mycket för att hon vill ha exakt all upp märksamhet och jag kan inte ge henne all den uppmärksamhet som hon vill ha av mig. Och jag vet att just den rasen kräver mycket uppmärksamhet men det är inte lätt när jag har en annan liten tjej som krväer 100% mer uppmärksamhet.

Idag är jag jätte trött, har sovit ca 4 timmar i natt, damen har bestämt sig för att somna klockan 12 och vakna när pappas klocka ringde klockan 4. Så ja, det är inga överdrivna mängder jag fått sova i helgen. Så nu vid 7 tiden så hade hon fått mat och jag skulle rapa henne, ja då spydde hon på hela mig och hela sig själv. Så hon fick följa med mig in i duschen och duscha av sig. Orkade inte fylla badbaljan så de va lättare att duscha av henne.

Idag måste jag tvätta inser jag, höll på förra veckan men alla tvättställ blev upptagna så jag får vika det och lägga in och hänga ny tvätt.. Usch så tråkigt, men ett måste. Ska bara får lillan att sova för det har hon gjort väldigt dåligt så hon ligger här i babysittern och nästan sover.

I Fredags var jag och Roxanna med Bodil på Gekås, mycket trevligt och nått som borde göras om tycker jag. Roxanna sov hela tiden så vad hon tyckte det vet jag inte. Hon var väl vaken där i början men de tog inte lång tid innan hon sov gott. Så jag försökte hitta kläder till lillan men kände att det fanns inte så mycket i hennes strl. Jag ville haft lite byxor. Men det var dåligt med det. Ialla fall för flickor. Och sen fanns det ju så klart mycket kläder men i strl 62/68 och uppåt och det kommer hon drunkna i nu, bara de få byxor jag köpte i strl 56 vär lika stora som strl 62. Jag får nog leta på nått annat ställe tror jag. Nej, nu sover lillan så jag ska passa på att samla ihop tvätten. Och sätta igång en maskin.


                                   
                                              Såhär kul tyckte Roxanna att det var på Gekås

// Kim

Andra BVC besöket

Roxannas andra BVC besök. Hon somnade och blev lite smått hysterisk när hon vaknade av att jag tog av henne kläderna. Men hon har gått upp bra i vikt och hon växer som bara den.

Roxanna 23dagar gammal, 3v och 2 dagar;
Roxanna väger:
4655g
Roxanna är: 54,5cm lång
Huvudomfång: 37cm

Onsdag 16/6 Dålig uppdat. jag vet men jag har dagarna fulla och jag älskar det

Känner att det inte finns så jätte mycket tid för mig att skriva, men försöker skriva när jag har tid. Idag har jag burit runt på en mycket ledsen liten tjej, inget har passat damen och jag misstänker att hon har varit varm och vi vet ju själva hur det är när man är för varm. Men inget jag har gjort har passat eller hjälpt. Kände mig lite smått värdelös där ett tag, men så slog det mig att detta händer väl även den bäste "-Att inte veta riktigt vad man ska göra när ens älskade barn bara skriker och inget hjälper, vad man än gör."

Har fått tvättat ialla fall. Att sitta i bärselen funkade ett tag, för då var hon ju väldigt nära mig och jag kunde göra lite här hemma trots att jag inte la ifrån mig henne. Provade att lägga henne på mage på ett täcke med när jag hängde tvätt de passade i 10 min så fick snabba mig när ja hängde tvätten.
Så nu på kvällen fick hon mat vid 7 och sen gick vi ut för att jag skulle få i mig lite mat då det grillades och folket satt ute. Hon låg och sov så gott i vagnen och hon vaknade en gång och de räckte att ja tog upp henne så somnade hon om. Så nu ligger hon och sover gott i sin vagga.

Just nu försökte jag begära föräldrarpenning, men jag blir tokig. För de står att de saknas uppgifter om arbete. Men jag har ju inget och mitt senaste var en provanställning. Men det står inget om att jag ska fylla i tidgare arbete. Bara att jag ska fylla i uppgifter om arbete. Så ska ta och ringa försäkringskassa imorgon. Så kanske jag blir lite klokare. :)
Men nu ska jag gå och stoppa i mig nått är lite små hungrig trots att de va ca 1-2 timmar sen jag åt, och en kopp te på detta innan sängen så lär jag sova gott i natt vill jag lova. Så jag ska avrunda för i kväll. Ska till BVC klockan 11 imorgon och väga Roxanna. Ska bli kul och se hur mycket hon gått upp i vikt.

// Kim

Roxanna du är min stolthet, mitt liv och själ.

Kan ni tänka er? Idag är min lilla tjej 19 dagar gammal. Och på Tisdag blir hon 3veckor. Tänk va tiden går fort egentligen. Känns som jag har känt min lilla flicka jätte länge trots att jag bara känt henne i 19 dagar. Och jag älskar henne mer och mer fär varje dag som går och jag är så stolt över att vara hennes mamma.
Och hennes pappa är nog den stoltaste pappan i världen. Bara att se honom med henne famnen får mig att vilja gråta av lycka. Finns inga ord för att försöka förklara hur lyckligt lottad jag känner mig som har haft turen att hitta en sån underbar karl och fått en sån underbar och vacker dotter. Hon är min stolthet, mitt liv och själ.
Det är Roxanna och Daniel som jag lever för.

Visst känns det märkligt att mitt liv tagit en sådan vändning på mindre än minut. För från den sekund som hela Roxanna var ute fick mitt liv mer mening än det någonsin förut haft. Kan inte förstå vissa stunder att hon är min. Hon är våran dotter, och den underbaraste av alla människor.

Jag vill henne väl i livet och kommer alltid att ställa upp för henne i vårt och torrt. Och jag vill att hon och jag ska kunna ha en likadan relation som jag och min mamma. Jag vill att hon ska kunna komma till mig om det är något som hon undrar över eller behöver hjälp med. Finns inget som är så fantastiskt som att få vara mamma!

                                 

Lördag 12/6 ja va ska man säga...

Ja, går dagen spenderades i Kungsbacka tillsammans med mamma och Fanny.
Vi gick på Kungmässan och jag fick köpt 2 klänningar och ett par bodys till Roxanna. Fick även med mig lite smink hem till mig själv och en svart tubtopp. Lite snygg måste jag ju få känna mig.
Känner mig inte jätte snygg sådär med rufsigt hår på morgonen och bröst som läcker för att lillan sover och jag vill inte väcka henne för att mata. Så, jag passade på att köpa lite smink till mig själv då jag oftast är så tråkig och kör på neutralt smink men nu har jag köpt färg och åter färg på ögonskuggorna, även annat lite smink.
Ska ta kort på det jag köpt, men  ska bara tvätta hennes kläder först. För dom åkte i tvättkorgen de första dom gjorde, då jag vill tvätta alla nya kläder innan de används.

Idag har vi vart i Kungsbacka igen, Daniel skulle hjälpa Björn. Och visst Daniel va lite halvt om halvt seg, han var rätt bakis och trött. Men väljer man att dricka så får man skylla sig själv;) Sen blir han bakis på bara ett par öl eller groggar.. Så lite lätt påverkad är den mannen..

                                
                                                         Har ingen bättre på min familj.:)

Första besöket på BVC

Första BVC-besöket avklarat.

Roxanna 16dagar gammal, 2v och 2 dagar;
Roxanna vägde:
4370g, hon hade gått upp bra i vikt. Inte för mycket och inte för lite.
Roxanna mätte: 54cm. Hon har växt 2 cm sen hon föddes. 
Huvudomfång: 36.6cm. Och när hon föddes var det 36, men sjunk till 34 samma dag som vi åkte hem, dvs den 27 maj. 

Fick höra att jag hade en fin liten flicka och sköterskan kollade bara för skojs skull hur hon reagerade när hon låg på mage och min lilla flicka lyfta på huvudet och höll kvar de i 3 sekunder..:) Mamma stolt!!
Fick en lite broschyrer och D-droppar, men dom ska hon inte ha föören hon är 4 veckor gammal.
Och hon kollade även Roxannas gulhet. Och den är borta helt och hållet.

En dotter.....



En mor ser ned på sitt nyfödda barn,
det blev en dotter.
Hon ligger intill hennes bröst,
röd och så liten och hjälplös
men vackrast i världen!
En mor tänker:
Hon ska inte göra om min misstag!
Denna fullkomliga varelse ska skyddas från allt ont!
Kunde barnet tala då skulle det säga:
Men mamma, låt mej göra mina misstag,
annars blir de inga misstag!
De måste genomlevas,
inte bara höra berättas!
Kväv mej inte med din ångest!
Då måste jag gå igenom mina misstag med trots
och då klarar jag inte krisen när den kommer.
För det gör den!
Och jag måste ha den
för att bli lika vis som du!

Onsdag 9/6.. 15 dagar sen....... När ska mina stygn trilla väck..??

Nu har de gått 15 dagar sedan förlossningen och jag början undra när mina stygn ska släppa. Det är ju självupplösande stygn. Vill liksom bli av med dom. Det är bara 5 stygn men ändå, vill ju ändå inte ha dom.

Idag har det inte hänt så mycket går mest hemma och gör inte ett skit. Har viljat göra något i 2 dagar nu men kan inte komma på vad. Imorgon är första BVC-besöket. Dom ringde oss igår och efter att vi pratat i 2 minuter så fick jag höra att BB hade inte skickat in våra papper på Roxanna förrän igår eftermiddag och att vi skulle haft en tid på BVC redan i förra veckan för att väga Roxanna. För hon blev chockad när hon läste när hon vägdes senast och tyckte att vi skulle kommit med en gång egentligen. Men fick en tid imorgon klockan 11. Men så matglad som Roxanna är så tror jag inte att hon har gått ner något i vikt. Kan väl hoppas de ialla fall.

På fredag ska vi åka till min mamma, Roxannas mormor och träffa mammas farmor som kommer på besök. Sen till helgen pratade Daniel något om att vi skulle ut till Vallda och hjälpa Björn och måla huset. Och lördag kväll ska jag köra Daniel till höneplockar-fest eller vad de nu hette (lyssnade inte så bra, det är någon fest i vilket fall.) Så jag och Roxanna ska spendera kvällen hemme ensamma.. (inget ovanligt).. Eller hon kommer väl sova och jag försöka hålla mig sysselsatt. 

Nej, dax att plocka lite medans lillan sover..  

Tisdag 8/6 Tvättar...

Idag håller jag på att tvätta alla Roxannas kläder. Hon har ju spytt ner lite av dom, sen även kläderna hon fått ska tvättas, får inte bära tungt jag vet men jag tar lite i taget.
Idag har vi även vart ute och gått, men hann gå i en halvtimme sen börja det spöregna, vilken tur att regnskyddet till vagnen alltid är med..:) Annars hade det inte sett bra ut.

Det onda från stygnen i mitt underliv börjar att avta, kan rör mig på ett annat sätt nu. Det gör fortfarande ont att sätta sig men de kan jag leva med.. Det är ju sådanna stygn som löser upp sig självt. Är det någon som vet hur lång tid det kan ta innan dom börjar göra de? Vet ju att de måste ha läkt först. Men på ett ungefär?? Har hört att för någon börja stygnen trilla av redan efter 10 dagar. Men nu har jag inte något större avslag kvar heller *skönt*. Har mer lite ljusbruna flytningar precis som man kan få 1 dag innan mensen ska starta.. Så det är rätt skönt. För snart slipper jag dessa "Jävla bindor".. Jag tål inte bindor nämnligen, får utslag som kliar som tusan och de är bara jobbigt. Och jag trivs bättre med tampongerna.. Har inte användt bindor sen jag var 16... (a v den enkla anledningen att jag inte tål dom) Så jag kommer vara överlycklig när jag får börja använda dom igen.. :P

Nej nu ska jag hämta tvätten och slänga in en ny. Så vi har alla lillans kläder tvättade..

// Kim
 

Att älska...

Att bli mamma var bland de bästa som hänt mig och det är jag glad över att jag har fått chansen att bli. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som har vunnit de 2 bästa och mest fantastiska personerna i världen. Finns ingen som kan ta deras plats i mitt hjärta. Finns nästan inget rum kvar för alla andra runt omkring, nästan hela platsen i mitt hjärta går till Roxanna och Daniel.
Helt otroligt att man kan älska någon så mycket. Det var som vi sa när vi låg på BB och låg på var sin sida om Roxanna och bara beundrade henne och så sa jag -Tänk att man kan älska någon så mycket. Då svarade Daniel -Ja, speciellt efter så här kort tid. Roxanna var inte ens 2 dygn gammal då. Hon var ca 1½ dygn gammal.

                        
                                     Älskar min Familj, mer än det finns ord för.

Sitter och kikar ner på en sovande Roxanna som ligger i mitt knä. Ibland är det overkligt att hon är min, min och Daniels underbart vackra dotter. Idag blir lillskruttan 2 veckor, ikväll klockan 19.28 blir hon 2 hela veckor gammal. Tiden går för fort. Snart sitter jag och Daniel där och vinkar av våran dotter för att hon ska flytta hemmifrån eller åker iväg på festival eller något sånt. Nej, tiden får sakta ner lite. Bara dessa veckorna har gått jätte fort. Ibland undrar jag vart den tar vägen.. Men ett som är säkert att jag bär med mig det i mitt minne.


                              
                                            

Måndag 7/6 Tänker tillbaka på förlossningen

Sitter här i soffan med Roxanna i knät och tänker tillbaka på förlossningen och måste erkänna att idag så skulle jag gärna gå igenom en förlossning till. För Roxannas förlossning var så lätt tycker jag och då kan jag nog klara det igen.

Många saker kommer upp när man tänker på det. Jag minns att jag fick panik när jag inte såg Daniel. Han hade böjt sig ner vid ett tillfälle och då sog jag honom inte och då fick jag total panik. Och saker jag sagt, men skyller de på lustgasen;) Minns också nu att BM sa till mig att dricka men jag minns inte att jag drack så mycket när värkarna var som värst (dvs efter badet). Kanske Daniel fick i mig lite att dricka..
Minns även att Daniel frågade mig om lipsyl. Han frågade om jag ville ha, och jag hade svarat ja det vill jag. Då hade han frågat var jag hade de i väskan någonstans. Då hade jag svarat att -Nej, jag har inget du har ju alltid med dig ditt. Haha, så fick låna hans och de kändes bra att få ta de på läpparna. Men om de hamna på läpparna de får vi aldrig veta. ;) Haha.. Nej, längtar faktiskt efter nästa förlossning.

Men jag har provat på en vanlig förlossning (vaginal) och tänker inte prova KS. Har jag klarat att trycka ut en 4 kilos klump så klarar jag att trycka ut en unge till genom de lilla hålet. Jag är stolt över mig själv att jag klarade det, trots att jag var så rädd när jag tänkte på förlossningen innan jag var där.
Men när vattnet hade gått försvann all rädsla. Jag var inte rädd en ända gång.
När vi kom in till förlossningn så vet jag att jag sa till den barnmorskan som hade mött oss i dörren att jag var fast besluten om att jag skulle föda barn och att jag åker inte hem förrän jag gjort det. Hon sa att det var ett bra mål. Ibörjan var man rätt kaxig men icke sen när värkarna var som intensivast. Usch, nej då va man inte kaxig, då var jag så liten och ville bara att Daniel skulle ta över. 

Nu ska jag och Roxanna gå ut i köket och hjälpa Daniel med maten:)

// Kim

// Kim

Söndag 6/6 Nationaldag....

Grattis Sverige på din dag!!!

Idag har jag en något gladare dotter. Hon var nog bara väldigt varm igår. Vilket hon är idag med, men hon får ha blöja på sig och skulle de bli lite kyligt så åker filten på. Den sparkar hon av sig när hon blir för varm så det är smidigt.. Kläderna kan inte ju inte sparka av sig så lätt.

Som jag skrev igår var vi ju hos min pappa en lite stund. Roxanna fick present och grejjer..:) En jätte fin badhanduk. En sån med "luva" som man sätter på huvudet och sveper in barnet i när det badat. Ska ta kort på den när hon badar nästa gång.

Idag har vi mest suttit hemma och myst. Och Nikita har vart med när jag ammat och byt blöja hon ligger gärna brevid, men helst på. Så man får säga till henne. Men hon blir bara bättre och bättre. Lilltjejen ligger nu i mitt knä och kikar och är mätt och belåten, Nikita ligger brevid och kollar så inget händer med Roxanna. Så fort Roxanna rör på sig så lyfter Nikita på huvudet och kikar så det inte var nått farligt.. :)

Jag höll på att ge upp amningen, för att när Roxanna sugit en liten stund släpper hon och velar med att ta och släppa hela tiden. Riktigt sådär bråkar och skriker för att hon inte får tag om bröstet. Men har börjat använda sånt bröstvårtsskydd, är fortfarande öm i dom hon har sugit så mycket och hårt att jag fått blåmärke på de ena och sår på det andra, så det har verkligen räddat våran mysiga stund. Jag får nästan ångest över att tänka på att jag inte kan amma mitt barn. Vet inte varför men det känns så jädra viktigt för mig att kunna amma henne. Men hon får ersättning också, för jag har märkt att på kvällarna så finns det inte tillräckligt för hon ska bli nöjd. Så hon får ersättning när hon ska sova, eller innan hon ska sova.
Ser hur hon utvecklas varje dag. Hon viftar och sparkar med ben och armar. Och jag börjar lära mig skilja på skriken. Ibland gnäller hon lite och de har jag med lärt mig skilja på vad hon vill.

Men nu ska jag ta och gå och tvätta lite av hennes kläder..

// Kim

Lördag 5/6 vrf håller du inte vad som lovas

Sitter här med en tyst dotter, äntligen!!
Daniel är och jobbar (trots att han skulle vara hemma alla pappa dagar och lovade att inte säga ja till Nisse när och om han ringde och sa att dom behövde honoom) och Roxanna har fan skrikit hela dagen i princip förutom de små korta stunden som hon somnat i min famn. Och jag lägger ner henne så jag kan gå och göra lite annat som plocka tvätt eller göra mig en smörgås. Nej, då börjr hon skrika som en galning.

Fast det är ju så det kan vara ibland. Men det värsta är att Daniel har brutit ett löfte IGEN!!!
Det är inte första gången han sviker mig och säger en sak och gör en annan. Känner mig rätt ledsen på honom. Han lovade dyrt och heligt att neka Nisse att han skulle komma och jobba tidgare än de var sagt. DVS när hans 10 dagar var slut. Känns bara så tråkigt.

Ska snart klä på mig anständiga kläder och gör mig i ordning. Sen sätta på Roxanna kläder för att vi ska åka till Roxannas morfar och hälsa på. För min lillasyster har tagit studenten så jag lovade igår kväll att jag skulle komma. Har inte jätte stor lust att sätta mig i bilen och köra för jag är inte alls kompis med den. För den dör ju bara hela tiden. Men ska inte köra motorväg hela vägen till pappa för jag vill inte ligga där nu ialla fall med Roxanna i bilen, för dom kör ju fan värre än idioter på motorvägen.
Ska köra in till Veddige och ta ut pengar och sen ska jag köra via Frillesås, Åsa och Fjärås där jag går upp på motovägen och kör ca 5 min på motovägen för att gå av igen och köra mot Särö och det känns säkrast då jag inte litar på bilhelvetet för fem jävla öre!!

Nej, ska ta och leta upp lite kläder, de mest problematiska är att hittta byxor som sitter bekvämt och inte gör så de skaver.. Är fortfarnde om, men de börjar avta något, men de är fortfarande inte bekvämt att ha byxor som sitter för tajt. Ska även leta fram lite fina kläder till Roxanna, ska mata henne med så hon är mätt och belåten hela vägen.

// Kim

Förlossningsberättelse

Ja då ska vi göra ett försök att skriva denna ompratade förlossningsberättelsen. Kommer att skriva mycket utifrån journalen då jag inte har världens bästa minne av tider, händelser minns jag nästan allt av, förutom i slutet där vid 7 cm öppen.

Allt började på Måndagen den 24Maj på eftermiddagen och att en liten liten del av slemmisen gick, en mycket liten del, men tillräckligt stor del för att se att det var den. Dagen gick, inga känningar hade jag allt var lugnt och jag höll på att tvätta och sprang upp och ner i trappan och gjorde det som jag skulle göra.
Kvällen kom och klockan var ca halv 9 och jag kände mig tröttare än vanligt och sa till Daniel att jag skulle gå och lägga mig. Sagt och gjort.
Bara någon timme senare kom Daniel och och lade sig och frågade om jag verkligen mådde bra. Vilket jag givetvis gjorde, var bara allmänt trött och sa att det nog berodde på att jag hållt igång hela dagen. Vi sa godnatt och både somna på stört, och jag somnade ju så klart om efter att ha blitt väckt.

Tisdag 25Maj

Klockan 02.30 vaknade jag och var tvungen att gå på toa, men kikade på klockan la ner huvudet på kudden igen och kände att jag vill sova en timme till så jag somnade om.

Klockan 02.38 vaknade jag igen av att jag trodde att jag kissat ner mig. Men kände både i sängen och på mig själv och det var inte alls så att jag kissat ner mig, det var ju vattnet. Tände sänglampan och tittade på min skakande hand och satte mig upp och putta till Daniel och sa -Älskling, vattnet har gått!! Han svarade både chockat och nyvaket -Vadå nu? Jag skratta bara och sa -Ja, nu!
Han kom ur sängen fort och sa att han måste ju duscha och sånt innan han kan åka in och föda barn. Jag fick under tiden han bekymrade sig över att duscha kravlat mig ur sängen och göra mitt bästa för att inte få mer vatten i sängen. Fick ställt mig upp och tagit en handduk och placerat mellan benen, för det forsade bokstavligen talat vatten ur mig. Jag gick in i duschen och duschade av mig så jag kände mig något fräshare.
När jag väl stod där i duschen kände jag hur jag började må illa, jag blev illamående för att jag var så glad att vattnet gått och samtidigt nervös över vad som skulle hända. Men inga värkar hade jag fått ännu.
När jag duschat hade klockan hunnit bli 03.00 och jag ringde in till Förlossningen och sa att vattnet hade gått och eftersom det var klart så fick jag en tid för kontroll klockan 10.00 eftersom jag inte hade några värkar heller. Så stackars Daniel hade ju duschat och var jätte taggad för att åka in till förlossningen.

Klockan blev 03.15 och värkarna började pang på med 3 minuters mellanrum.

Klockan blev 08.00 och jag hade inte sovit en blund sen vattnet gick, utan suttit och andats igenom värk efter värk och klockat värkar. Hade även vart uppe och gått, packat det sista i väskan och väckt Daniel som hade gått och lagt sig igen.

Klockan 08.30 ringde vi in till förlossningen för att säga att jag inte vill vara kvar hemma. Vi åkte förbi Statoil för Daniel skulle ha frukost och även lite småtugg under dagen. Under hela bilfärden hade jag värkar och dom gjorde ont. Men detta var ingenting jämnfört med det onda som skulle komma.

Klockan 09.00 kom vi till Förlossningen och blev inskrivna. Fick ett vårdrum, där vi var i 1 timme innan vi fick hjälp. Så klockan 10.00 kom en barnmorska in och hälsade och satte CTG och jag låg och studerade alla "tabeller" på skärmen framför mig.
Och förvarje värk sa Daniel, -Så älskling nu dalar den ner, nu är den snart över. En värk nämare bebisen.

                                                               

Klockan blev 13.14 och jag bad om att få prova lustgas och innan vi fick komma till ett förlossningsrum och få den smärtlindring jag bett om skulle BM känna hur mycket jag var öppen. Då var jag öppen 3 cm.
Kom in i förlossningsrummet och lustgasen blev min bästa vän. Sa även att det kändes som en riktig snefylla. Det var precis så det kändes, men gud så härlig den var.

                                                                

Klockan 14.40 var det BM-byte och jag fick en helt underbar barnmorska som lyssnade på mig och gjorde sitt bästa för att få mig att känna mig bekväm.

Klockan gick och blev 16.09 och jag bad om att få bada i kombination av lusgas. Bm kände hur öppen jag var och hade öppnat mig till 4 cm och jag tänkte att detta kommer ta skit lång tid.

Klockan 16.20 Lade mig i badet och kände mig lättad över att vattnet kunde hjälpa mig så med att bedöva lite extra, hade ju lustgasen i vänstra handen och andades flitigt i den vid varje värk.

Klockan 17.25 kände jag att värkarna var så jobbiga att inte ens den volymen på lustgasen hjälpte och jag bara grät igenom varje värk och glömde helt och hållet bort att andas rätt i masken så lustgasen skulle hjälpa. Så jag tog mig sakta men säkert upp ur badkaret med hjälp av Daniel. Har ett svagt minne av att jag mumlade något om att det börjat trycka på. Men det var kämpigt att komma ur för värkarna hade börjat komma shoff shoff inpå varann, så det var ingen värkpuas imellan utan det var värk på värk och jag bad om mer smärtlindring och jag hade önskat EDA. Så jag fick kommit in på rummet (fattar inte att jag kunde gå med värkar som var så starka att benen vek sig) och stöttade mig mit första bänken jag såg och bara skrek rakt ut. Fick lagt mig på sängen och BM ville kännde hur mycket öppen jag var, men hade så ont att undersköterksan och Daniel fick hålla i mig och påminna mig om att andas. Det tog ca 2 min att känna hur öppen jag var och till min förvåning var jag öppen 7 cm.

Klockan 17.33 satte BM en kanyl i handen på mig för eventuellt dropp.

                                                             

Klockan 17.50 sätter BM en skapeltråd i huvudet på bebis.

Klockan 18.06 Sätts EDA. Av det jag minns här så i mitt huvud fick någon cell för sig att jag hörde hur det "klickade" till när läkaren satte EDA. Det bokstavligen klickade till jag hörde det. Ingen tror på mig men det är sant.

Här ifrån minns jag bara smådelar och kan bara berätta det jag minns.
Jag fick för mig att allt bara var ett TV-spel och att Roxannas hjärtljud var det där störande tickande ljudet som var i bakrunden. Så jag sa att detta liknar ju de där på google, det där man kunde spela. Och Daniel måste nog tyckt att jag var dum i huvudet. Och min BM hette Anna och så kläckte jag ur mig att det hade vart surt om hon var Anna Anka. För då hade hon åkt ut med huvudet före. Sen så ville jag ha Nikita inne på rummet och ville att Daniel skulle hämta henne, men när han neka mig det blev jag jätte ledsen och började gråta och BM och undersköterskan fråga vem Nikita va så fick han fint förklara att det var våran hund. Och jag fick det lite sådär förklarat för mig av Daniel att han inte kunde hämta henne för att hon fick inte vara där, vi var ju på ett sjukhus och skulle ha barn. Här någonstans så fick jag ett lite flipp och sa -Roxanna nu kommer du fan uuuuut!! Vi visste inte kön och BM frågade om vi visste och Daniel sa att det gjorde vi inte. Så jag var nog bombsäker på att det var en flicka. Och det fick dom i rummet höra.

Klockan 19.15 sattes ett värkstimulerande dropp då mina värkar var något ineffektiva.
Klockan 19.20 höjs droppet till 30ml/tim
Klockan 19.25 höjs droppet till 45ml/tim

Klockan 19.28 föds min lilla flicka fram efter ca 35 minuters krystande. I början så minns jag att när det var 9cm öppet så tryckte det ju på som tusan och jag ville ju bara trycka på och för varje värk så sa jag att jag måste trycka jag orkar inte hålla emot. Men Daniel sa till mig att jag inte fick det än och att jag skulle försöka hålla emot.
Och när jag väl fick börja krysta var värkarna så starka att ha benen på sängen var jobbigt och gjorde att jag gjorde fel. Så fick bli gynläge och jag tog tag om mina ben och tryckte på för kung och fosterland. När jag sen hade fått känna toppen av huvudet så tog det en krystvärk och Roxanna var ute. Tog i allt för vad ajg var värd och sen var min flicka på mitt bröst och all smärta var borta. Strax eftet så kom moderkakan. Hel och fin, alla hinnor var hela och jag var lättade. Fick sy ca 5 stygn. Och det var detta verkligen värt. För nu hade jag våran fina tjej hos oss. Och jag var den lyckligaste på jorden.

   
http://www.lthalland.se/t/Birth____29755.aspx?view=30074

Torsdag 3/6 Lilla hjärtat

Usch och fy, min stackars lilla flicka har eventuellt åkt på en lätt ögoninflammation. Det började gegga lite grann igår eftermiddag och till kvällen ringde jag till 1177 och frågade dom vad det kunde vara, och dom sa en lätt ögoninflammation. Så sa dom att jag skulle tvätta varje gång det var "klibbigt" i ögat med ljummet vatten i en veckas tid och blev det inte bättre skulle vi söka läkarvård.
Andra säger att det kan vara tårkanalen (????). Ja, hon gråter ju inte för att det gör ont eller så utan lika snäll och lugn som vanligt. Men tvättar och masserar lite lätt så får vi se vad som händer.
Just nu ligger hon här i mitt knä och viftar med armar och ben och hickar. Hickar gör hon 1-2 gånger om dagen lilla skruttan..

Igår kväll var ju Jörgen här och åt pizza med oss. Han hade det väl rätt tråkigt hemma då Magda ligger på BB med lillkillen. Fick se bild på honom igår, dock såg man nästan bara magda då bilden är tagen någon minut efter han kom upp på hennes bröst. Lider verkligen med Magda, hon hade en förlossning på 20 timmar och den var tydligen jätte jobbig. Men är samtidigt glad att jag hade en så pass lätt och hyfsat kort förlossning..

När Jörgen hade åkt hem så passade jag och Daniel på att ha lite egen tid utan hund!! Roxanna låg ju och så så gott där i sin vagga med. Så det var annorlunda på nått sått men vad man ibland behöver. Vi låg och prata och så mycket som vi prata igår har vi inte pratat på ett par månader. När man tänker efter så borde vi prata mer och oftare, men oftast går de inte prata med honom, utan han får komma till mig och "börja" prata.

                             
                                                               Bjuder på denna:-)

// Kim

Roxannas gåvor:)



Fick av min moster..

 
Fick av sin faster Bodil..

 
Fick av Daniels farmor..

Visst är dom söta? Roxanna är ny matad och...

dsc00703 (MMS)

Visst är dom söta? Roxanna är ny matad och nöjd. Pappa ligger och spelar på datorn. Och mamma sitter och funderar över allt här i världen och kan inte förstå vad jag har lyckats så bra med här i mitt liv som resulterat i de 2 bästa personerna i mitt liv.. Vi har även haft besök av Roxannas faster och daniels farmor. Vi fika och hade de allmänt trevligt. Och senare i kväll kommer la Jörgen verkar de som. Vet inte, är inte med i planeringen jag och mina åsikter frågas de inte om. ;) nej, har inget emot lite besök. Bara folk är beredda på att blir jag trött så går jag och lägger mig. Så är de så de så Hehe.

Onsdag 2/6 Sluta gör ont nu!!!

Måste bara säga stort grattis till Anna som blev mamma den 30/5 till en liten tjej.
Och Magda som blev mamma igår den 1/6 till en lite kille.

Det är ett riktigt babyboom år.
I natt sov Roxanna hela natten och vaknade först klockan 5 och ville ha mat. Hon somnade vid 11 igår kväll. Kan hoppas detta håller i sig. Idag kommer försäkringsgubbe nr2. Men tror vi redan valt vilken försäkring vi ska ha så, det blir nog mest bara att sitta och lyssna. Ska snart ta och äta, börjar bli hungrig. Väntar bara på att Daniel skulle kissa klart hunden.

Helt otroligt att man kan glömma sitt utseende på de sättet som jag gjorde under graviditeten. Och insåg precis att mitt sminkförråd måste uppdateras eller aa, köpas nytt. Lite färg på tillvaron skadar ju faktiskt inte.

Lite osammanhängande mina inlägg blivit inser jag. Och ska forsätta lite i den tankten just nu:P
Vill att det ömma ska försvinna nu. Trött på det, hur lång tid brukar det ta?? Beror säkert på var man är sydd med. Nej nu ska jag försöka ta och göra iordning i köket. :)

// Kim

Tisdag 1/6 19.28 Är Roxanna en vecka gammal...

Förlåt mig för att det inte kom bilder igår, men ja va helt död och slockande brevid Roxanna igår när hon hade ätit. Lovar det kommer idag, ska bara ta dom först.

Idag och imorgon kommer de sånna människor från 2 olika försäkringsbolag och ska prata om deras barnförsäkring. Så detta inlägget blir ett litet snabbt inlägg för jag ska försöka mig på dammsugarn för första gången sen Roxanna kom:). Får se hur det går, blev ju sydd lite grann efter förlossningen så har lite svårt att röra mig. Men det är bara att de det värsta så det ser hyfsat snyggt ut ialla fall. 

Roxanna ligger här i knät på mig och tittar på vad jag sysslar med, eller så tittar hon på själva datan, den är ju svart. Läste någonstans att såhär små barn är intresserade av färgerna svart, rött och vitt (?? minns inte riktigt om de var vitt) NU kikar hon på mig för att ja började prata med henne.
Idag blir hon en vecka gammal, klockan 19.28 blir hon en vecka gammal, mammas tjej.

Finns inga ord som kan beskriva kärleken till ett barn. Och jag som har så svårt att formulera mig i vanliga fall gör nog bara bort mig. Men kan säga såhär att nu känner jag att med Roxanna i mitt liv finns inget som skulle kunna änrdra på det här, hon gav mig en mening med att se allt det goda i livet. Hon är mitt liv!



// Kim

.

RSS 2.0