Lördag 31/10 Trots allt

Efter allt som vi har stått ut med. Allt som vi gått igenom. Trost alla motgångar som nästan tagit vårt förhållande. Trost allt det så står vi här vi står idag. Vårt band är starkare än någonsin. Och starkare blir det med tiden.
Finns egentligen inte många ord som kan förklara vad jag egentligen menar. Men huvudsaker är att jag vet vad jag menar.

Sitte åter igen och tittar på Lundmyr of Sweden. Har fått ett tips från Plinn om att man kunde få 50%rabatt på alla produkter fram till den 2 November. Funderar faktiskt på att slå till bara för att utnyttja den. Men ska prata med Daniel först sen när han kommer hem så han får va med och välja prylar med. För annars känns de som att det bara är jag som bestämmer och så vill jag inte att det ska vara.

Daniel är och jobbar idag, även imorgon ska han göra det. Han han ett par helger varje vinter som han mjölkar korna på jobbet. Och jag får sitta hemma och sega som vanligt. Vilket jag tycker e svinigt tråkigt. Men vad ska man göra? Tror Nikita har börjat löpa här igen:S Hitta blodstänk i sängen förut, men när jag checka henne  så fanns det inget blod, så jag tänker avvakta och se vad som händer. Men hon ska egentligen börja löpa om en månad. Men men, tänker hon börja nu så kan man inget göra. Bara låta naturen ha sin gång att säga.:) Nu ligger hon och biter på sitt tuggben och viftar på svansen.

Nej nu ska jag gå och göra nått att äta. Är mega hungrig.. :)

// Kim

Lite fina låtar.. Plus smurfarna.. xD





Man kan inte avsky smurfarna;)





Fredag 30/10 Lundmyr of sweden

Fredag=Seg dag idag.
Har inte gjort många knop idag.
Men nått annat jag har gjort är ätit:) Är lite smått lycklig att jag har kunnat äta mer än jag ätit på de senaste 2 veckorna bara på den tiden från att jag gick upp idag fram tills nu. Och inte illamående har jag vart heller. *Skönt skönt*

Jag satt mest och sufra runt och titta runt lite på olika hemsidor och hamnade på Lundmyr of sweden. Hitta många söta saker där men sååå dyrt bara.. :( Men 3 eller 4 saker ska jag nog inhandla där.
Sen har jag bestämt vad för nappflaska som ska användas till lillgrodan med. :) Min syster har en likadan till Fanny. Och dom e faktiskt riktigt bra och lätta att göra rent. 

      


    

På sakner från LUNDMYR kan man välja vad det ska stå på. Men man kan bara välja mellan
*Älskling
*Pytteliten
*Sötnos
*Gullunge
*Busunge
*Lilla Grodan

Men de man kan inte välja mellan alla de på alla produkter. De är olika på alla..
Dom har mycket fina men dyra saker. Fastnade för ett bäddsätt, men de va mega dyrt:(

// Kim

Klar med dammsuganadet..

Äntligen var dammsugningen klar. Och allt plockande på golvet. Nu återstår bara att diska all diska jag hittade lite här och där. Men det gör jag ikväll när det finns varmvatten. Sen har jag faktiskt tvättat hela dagen. det ser ganska rörigt ut fortfarande med de är ju för att jag lagt upp alla saker på bordet och i soffan..
Ska snart in en snabbis i duschen om de finns lite varmvatten annars blir de bara att stå så ja får tvätta håret ialla fall.. :P Men nu ska jag titta på Ghost Whisper och sen ska jag wash my hair:D

// Kim

Torsdag 29/10 Städadag

Ojdå. Blev inget inlägg extra igår. Glömde helt av det när Daniel kom hem igår. För jag hamnade i soffan brevid honom. Sen satt vi klistrade där. Så jag glömde av helt och hållet att jag skulle skriva. Men egentltligen fanns det inte så mycket att skriva om. Hände inte så mycket mer än att jag tvättade. Och det ska jag även göra idag. Måste få undan all tvätt så jag slipper tvätta på minst en dag ialla fall. OCh sen måste jag ta mig själv i örat å bli bättre på det där tvättandet. Jag går ju bara å samlar tvätt utan att slänga in de i maskinen. Så i slutänden har man hur mycket tvätt som helst. Så ja ska diskutera tvätten med Daniel och börja få han att lägga sin tvätt i tvätt korgen, och när den är full så åker den in i maskinen.. Måste bli bättring fårn bådas sida.

Japp, så är det. Idag ska jag änga dagen åt att slänga sopor. Städa, dammsuga golven och tvätta golven. OCh sist men inte minst DUSCHA!! Känner redan nu att jag vill ställa mig i duschen. Men de är onödigt om ja ändå ska springa upp och ner i trappan, och städa här.. Så de känns lite onödigt.

Men nu ska jag snart se den utspårade serien Våra bästa år. :P Sen är det musik i öronen och städning som gäller..:)

// Kim

Onsdag 28/10 kort inlägg

Ja som ni ser i inlägget innan så går jag in i ny vecka idag. Tiden just nu har gått jätte fort. Men snart stannar den. Antar att de är senare när alla sparkar har kommit igång och osv.

Idag när jag låg i sängen och tittade tv så ringde telefonen. Tänkte först -Ska jag orka svar?. Men jag tillslut tittade jag på telefonen och såg att det var pappa som ringde. Blev faktiskt förvånd. Svarade och så nästan de första han fråga var -Hur är det med magen?.
Öööhöh?? Va hörde jag rätt tänkte jag. Frågade han hur det var med magen?? Bryr han sig?? Ska han börja bry sig helt plötsligt?? Men jag svarade och sa att det var bara bra och att den växer. Sen prata vi alltmänt om allt. Och tro det eller ej. Inget prat om Rebecka. Inget nämnde han om Rebecka. Annars när man har pratat med han har det vart nästan bara massa prat om Rebecka. Rätt så jobbigt.

Det blir bara ett kort inlägg nu för jag ska ut med Nikita och även hämta mjölk. Jag ska skriva ett lite senare. Ska inte sitta så länge vid datan nu. Har lite att göra.. Så kommer en uppdatering senare:)

// Kim

Ny vecka idag♥

Vecka 17(16+0)


Barnet:
Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka.
Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser.
Skelettet är synligt på röntgenbilder.
Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen.
Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln.
Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium
och är grönsvart och kletig i konsistensen.
Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen.
Barnets hår har börjat växa och bli längre.


Mamman:
Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till.
 Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt,
det kan bero på att fostret samlar på sig fett.
Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt.
Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls.
Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.


                               

// Kim

Nytt

Så äntligen klar.
Har bytt utseende på bloggen. Tyckte min gamla va så tråkig:S.
Tog ett tag innan jag fattade hur jag skulle få in profilbilden. Man var tvungen att gå in i Kodmallar för att få dit den. Jag fattade att de va nått sånt man var tungen att göra då inte profilbilen ja annars brukade ha en visades.
Men jag visste inte vad det var jag skulle byta ut så det blev rätt. Men kom på det tillslut..

Är det bara för mig Facebook cpar?? Fattar inte riktigt va den håller på med. Men sen de nya utseendet på facebook kommit upp har de bara krånglat.
Jag vill ha gamla facebook tillbaka. Denna nya är ju värdelös..

// Kim

Tisdag 27/10

Idag skiner solen för första ggn på ett par dagar. Men fortfarande lerigt och äckligt på utsidan så inte ut och gå ida heller. Man bara glider runt och typ fastnar då är det inte speciellt impande att gå ut och gå. Fast att det är härligt väder.
Fick inte städat sovrummet igår. Vet inte vad som hände men glömde av det helt totalt. Men idag hr jag faktiskt börjat på det och snart fortsätta. Ska bara samla ihop all tvätt som ligger i sovrummet och sen blir det lättare dels att damusuga och tvätta golvet ska även byta i sängen och med tanke på att hunden ligger i fotänden( vilket jag börjar tröttna dejält på) så samlas det hur mkt grus i sängen som helst och det är så obehagligt och äckligt framför allt. Ska bara få alla tvätt ur sovrummet sen ska jag gå ner till det som vi kallar tvättstugen. Det är ett litet utrymme som vi har tvättmaskinen i. Och ta ut den tvätt som ligger i och slänga in en ny. Guuuud vad tråkigt  det är.

Ska diska med. Jag lovade Daniel att få det gjort idag. Det e egentligen inte så mkt bara det att det är stora grejjer som kastruller stekpanna och lite skålar. Sen är de 4 tallrikar å 4 glas.. Inte mer. Men det ser så mkt mer ut eftersom de är så stora grejjer.

Illamående är man också. Men de är ju för att jag får äta i sånna minimala mängder. Men idag har det tyvärr inte hjälpt. Och att diska och plocka äckel päckel hjälper inte heller.. De gör mig bara mer äcklad. Men men. Får ta och bita i det sura äpplet.

Nu ska jag snart fortsätta med mitt kära sovrum. Ska försöka hitta någonstans att lägga våra sängkläder för det skåpet som de ligger i nu ska bebiskläder in i och öven sängkläderna till bebis. Sen får jag se vad jag hittar för ställe att ha de i. hmm..

// Kim

Hmm.. ge mig mat..

Hmm.. Sitter här och är vrål hungrig. Har ätit, men väldigt lite och de mättade ju inte precis men jag vågar inte äta mer. De värsta jag vet är att behöva spy. Så ja håller mig lååångt borta från det. Men blir de inte bättre så får jag ringa min BM på Torsdag. Pratade Sara förut om detta och då sa hon att i värsta fall läggs jag in och det vill jag inte så ja försöker och försöker, men just nu känns det inte som att jag kommer lyckas.

Kom på mig själv med att inte titta på tangenterna när jag skriver. Tittar på dataskärmen och skriver samtidigt.
Många säger ofta att dom fattar inte att jag kan skriva så fort och samtigt inte titta på tangenterna när jag skriver. Men jag ser inte att det är speciellt jobbigt:D Men det är väl för att jag är van:) Kan ni tänka er att jag var den som inte visste ett skit om Datorner. Så när jag börja 1:an på Gymnasiet så pang sa det så kunde jag rätt mkt.. :S Inte så där mycket att jag är en data nörd. Men Daniel brukar säga att jag är denna familjens data nörd för det är han som kommer till mig när han inte fattar när ex: en skylt kommer upp och de står massa ord som han inte förstår då ropar han på mig.Hehe. Men så blir det när man utforskar allt och e nyfiken på vad det kan vara för nått..

Men nu ska jag försöka äta lite till och gå ner till pannan.. :)

// Kim

Måndag 26/10 Mår kasst som urrk!!

Ja, då blev de inget inlägg igår då. Mådde så jädra pissdåligt att ja visste inte vad.

Men som sagt så var ju Daniel iväg i lördags i stuv. Ville så gärna följt med. Men så blev det inte.
Var så arg och ledsen när han åkte. Och så lätt som jag börjar lipa nu för tiden så självklart fällde jag en tår så fort jag hörde att dörren smällde igen. 
Men hade björn bara ringt och sagt tidigare att han inte skulle med så hade jag ju fått hans biljett. 
Och sen hade jag ju sagt innan redan i september när detta kom på tal när Karin och Sebbe va hemma och hälsa på att om inte dom skulle dit åkte inte jag, för då kommer de bli som vanligt att ja sitter för mig själv och bara längtar hem till sängen och har skit tråkigt. 
Så jag fick sitta hemma och ha super tråkigt. Kan tala om att klockan gick segare än en snigel kommer fram.
Ville bara vara borta i stuv med Daniel.

Men men, så igår va han inte alls på topp. Men de syntes att han mådde dåligt. På kvällen blev de nästan lite värre. Han låg helt deckad. Och jag bara sa det till han. Gå och lägg dig du mår ju jätte dåligt. 
Innan på kvällen bjöd middagen på potatisgratäng och kassler och grönsaker.
Men stackars jag fick inte njuta klart av måltiden. (och jag som älskar potatisgratäng)
Nej, min kropp strejkar. Den vill inte ha någon mat. För det kommer upp lika fort som de kommer ner i magen.
Spelar ingen roll om de en halv smörgås eller om det är middag. Och är det middag så får ja äta ca hälften sen går de inte mer. Men jag får försöka få tag i min barnmorska helt enkelt. Värsta fall blir man inlagd för att få näring i droppform. Inget jag skulle vilja men vill inte min kropp sammarbeta så..

Jaja, idag ska jag faktskt ta tag i mitt stackars sovrum. Och föröska få tummen ur och tvätta. Jag tycker det är såååå tråkigt att tvätta.. Kan man itne hyra in nån som tar billigt betalt för att tvätta min tvätt :) haha

// Kim

Mitt namn

Eftersom jag nu vet vilka som läser mig blogg så kommer jag att börja skriva lite mer om mitt liv och namn och sånt. Känns som att jag är redo för det nu när jag fått reda på vilka 2 det var som låg bakom attacken på min gamla blogg...

// Kim

Jävla svininfluensa

Asså jag blir så fruktansvärt trött på allt jädrans tjat om denna förbannade SVININFLUENSA.
Hallå, det är inte så stort som dom vill få det att verka. Snälla i hela vårt land Sverige har vi haft typ 2-3 DÖDSFALL!!! Hur många miljoner är vi i detta land?? typ 9,5 miljoner om inte lite mer.
Sen så fort man får minsta lilla tecken på infulensa är det ju livsfarligt. Man kan ju ha fått svinsjukan!! 
Gaaaaah! Jag hatar att ni jädra politiker och moralkärringar spär på något så att det blir så stort att varenda kotte är livrädd för att gå utanför dörren. Du kan lika gärna ha fått vanliga influensan. Som kan vara minns lika farligt.

Jag kommer inte, INTE vaccinera mig mot svinsjukan, även om jag ligger i riskzonen. Vilket jag bara gör till April. Och jag tänker inte riskera att der händer något med mitt barn för att alla ger olika information. Och jag litar inte på det då jag tycker det låter som ett ihopkok och osäkert.. Som vissa påstår, så om mamman blir sjuk under sin graviditet går sjukdommen över till barnet. Där har ni FEL FEL FEL FEL.. Barnet ligger skyddat i sitt hav.
jag blir skogstokig på alla som tycker man ska vaccinera sig och påstår att det är ett måste. Men det är ett val man gör själv. Och jag bestämde mig redan när dom börja tjata om svinsjukan att inte vaccinera mig vare sig jag var gravid eller ej. Tycker det är så överpratat och det har blivit för mycket helt enkelt. Och inte har min BM nämnt något om att jag måste vaccinera mig. Alltså så är det inte så stort som dom säger.

Slog på Tv för ett tag sen, ca en månad sen och av ren slump var det nyheter som visades.. Då sa dom där avv regeringen har ERKÄNNT att de bara har pratat på om det för att få det att verka så stort som möjligt. Men i själva verket är det inte så stort, det är faktiskt riktigt litet. Det försvinner snart från Sverige.
Läs lite mer om ert kära vaccin här:
SVININFLUENSAN

Sjukt trött på allt tjat bara!

Lördag 24/10 Dagens äventyr; Bildepån Varberg

Här kommer lite bilder och filmklipp från dagens äventyr..













Mycket trevlig uppvisning.. Filmklippen är faktiskt filmade av mig..:D Hehe

Underbar!

Fredag 23/10 Ett enormt stort tack

Äntligen fredag.
Men än är dagen inte slut. Den har bara börjat.
Känner mig inte på topp idag. Mår lite illa och har "mensvärk". Jag vet inte vad annars jag ska kalla det, men när jag skriver mensvärk nu under graviditeten så vet ni vad jag pratar om. För det är som mensvärk, känns precis som det. Ibland mildare iband stakare. Beror mycket på mitt humör med. Har jag vart arg eller är arg så brukar jag oftast få ondare.

Övningskörde ju med farfar igår, och när han lämnade mig hemma så fick jag med mig en stor gekåspåse med bara lakan, påslakan ett tunt täcke och ett tjockt täcke till bebis. Ojoj, vad glad jag blev. Nu är nog allt som Lars-Inge skulle sälja till oss här. Vet inte om det är något mer. Men farmor sa att det ända som är kvar är sånna frotteunderlägg som man har under lakanet ifall att blöjan skulle läcka eller liknande så inte madrassen förstörs. Han sa de från början att han skulle fixa sånt för han känner någon som jobabr på sjukhus så han skulle fixa sånna så vi klarar oss ett bra tag framöver sedan. :) Jätte snällt av honom. Så jag har bestämt att jag ska köpa nånting till han som ett tack för att vi fick allt detta så billigt och att han höll det för oss. Om jag bara kunde visa hur tacksam jag är. Priset tänker jag inte avslöja men han ville inte ha så mycket pengar men fick 2 tusen mer ialla fall. Det är det värt kan jag säga. För det är så mycket fina grejjer och mycket är näst intill oanvänt. Madrassen till sängen är bara använd ett par fåtal gånger och jätte fint skick är den i med.
Så, mina tack till Lars-Inge är inte tack nog. Så jag ska faktskt se om jag hittar en fin blomma eller en fin liten present att ge honom som ett super tack för alla fina grejjer.

Senare typ i januari, februari ska jag köpa hem billiga små handukar att ha som spyhandukar sedan. Vi har inte så många små nu heller, så det behövs köpas hem ialla fall.
Rusta eller ÖB har nog sånna till ett bra pris. Sen kanske kvaliten inte är den bästa, men ska köpa lite på Jotex med. För därifrån har ja sedan innan och tycker dom är jätte bra.

Men usch vad jag babblar idag då.. Haha i brist på annat så kan jag va rätt duktigt på att babbla;) Men nu ska jag fortsätta titta på Förlossningskliniken på 4:an.

// OneBabyOne

Torsdag 22/10 börjar bra men..

Suck.. Varför ska alltid de dagar som börjar bra bli dåliga??
Ibland blir man bara så jädra trött på allt runt om kring, vill bara stänga in sig och önska att tiden kunde gå så man kunde komma fram när tiderna var bättre. Eller måste man behöva spola tillbaka tiden för att inse att det är bättre tider nu??

Alla har vi någon form av mask.. Och ibland undrar jag vad som kan finnas bakom den masken. Jag vet inte ens vad som finns bakom min egen. Men det är nog något som vi alla kommer få ta reda på själva.
Men vad är den till för?? Gömma sig eller är det när vi är ledsna och ine vill visa de som vi knäpper på masken och ler fast att vi skriker och gråter inombords.

Sitter och väntar på att farfar ska komma så vi kan övningsköra. Ska tvätta håret med eller ska jag göra det när jag kommer hem. Orkar inte nu. Han e la här snart ändå.

Jo, just det. Kände den lill* idag med. Efter ca en veckas uppehåll. Men nu kändes det med som om nån knuffade och buffade där inne. Lite läskigt men underbart. Blev så glad när jag kände det.
Den kände nog att "mamma" behövde lite uppmuntran.:D Finns inte ord som kan beskriva hur mycket jag älskar den redan. Vet att många säger att man inte kan älska ett ofött barn. Men jag skiter i dom idioterna. Jag älskar mitt barn oavsett. Men jag vill bara se den och inse och printa in i mitt eget huvud att den verkligen finns och lever. Säkert miljonte gången jag säger detta men jag är verkligen orolig att den inte ska ha ett hjärta som slår när vi får se den.

Men nu ska jag gå och ta på mig lite riktiga kläder:D

// OneBabyOne

Magen vecka 16(15+0)

Nu ska jag göra något som jag sa att jag inte skulle göra..
Jag ska lägga ut en bild på magen.. Så som den ser ut idag.
Det är mer bebis, och mindre fett.. !! Känn på den, å har du åsikter som är negativa??
Slösa inte din värdefulla tid på att kränka ner mig!!

   
Vecka 16(15+0)

Ny vecka idag♥

Vecka 16(15+0)

Barnet
Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja.
Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i.
Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum.
Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne.
Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen.
Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en
trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


Mamman
Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen.
En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen,
det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det
kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten  





Info hämtat från Familejliv

// OneBabyOne


















Tisdag 20/10 valpar till salu och Nikita 1 år

Okej.. Nu är det så att min kära mamma ska sälja sina söta små valpar.. Det är hel charmiga små valpar som är en blanding mellan Bordercollie och Irlänsk Vallhund.

Annonsen på blocket

Tryck bara på länken ovan för att komma till annonsen.


Inte en jätte bra bild men det är en bild. Här är dom nyfödda de små liven.

Hopp Tisdag idag och min lilla prinsessa som jag har hemma fyller hela 1 år idag. Men ingen tårta här inte.. Då får Daniel och Nikita äta det själva.. Haha, massa äckligt socker å bläää.. Haha
Med musik i öronen och snart en maskin tvätt som snart är klar så ska jag hänga tvätt och starta ny maskin.
Imorgon är det ny vecka. Alltså vecka 16. Och bara 2 veckor och 1 DAG kvar tills jag ska få se det lilla liv som simmar i magen.
Kan inte sluta räkna dagar och timmar. Haha, kalla mig gaaalen men jag är den jag är och är jag gaalen så är jag det och nöjd över det.

Haha det var som för ca 2 dagar sen, så va det något jag sa. Något lustigt var det ialla fall. Men så låg vi i sängen och prata ialla fall när jag kläckte denna kommentar. Så säger bara Daniel, -Va är det för fel på dig??
Skrattade bara och sa, -Ja, du. Fråga min mamma så kanske du får nått vettigt svar. Då gjorde han bara en min som att, -Nej, inte en vettig människa kan finna felet på dig. Och sen skratta jag gott åt han.


// OneBabyOne

Måndag 19/10 Nojjig?!

Vill inte vara så där barnslig och nojjig när det gäller graviditeten.
Men just nu kan jag inte låta bli. Många har sagt att för den har många av deras symptom försvunnit efter v13.
Och visst har nästan alla symptm  försvunnit för mig med. Har bara halsbränna vissa kvällar. Brösten ömmar lite grann men inte så det gör ont mest att jag vet att de finns där eller hur man ska säga.
Sen har ja menslikande värkar ibland som kommer och går som det vill. Men ändå, är så orolig att det ska vara något fel med min lilla älskling. Vill jag att allt ska vara bra för mycket eller är jag bara som alla andra gravida??

Som i natt, drömde jag att jag väntade tvillingar. En pojke och en flicka. De mest välskapta små liv jag någonsin sätt. Lika sin far. Och den kärleken jag hade i drömmen till de små liven, var och är obeskrivlig. Det skrämmer mig lite för hur mycket jag kommer älska den som ligger i magen.

Kan denna nojja vara för att ja närmar mig Ultraljudet? Min första tanke när jag tänker på det med ultraljudet är att de kommer defenitivt hitta en bebis, men inga hjärtslag. Usch den tanken gör mig livrädd. Kommer jag våga gå dit nu?? Kommer vara livrädd. Men vet att jag även kommer börja gråta som en barnunge. Men de kommer vara lyckotårar. För jag ska tänka posititv. Tänka att den mår bra där inne, allt är som det ska. 

// OneBabyOne

 

Söndag 18/10 Finns inga ord

Vet att jag e super usel på att uppdatera men att gå från att skriva ca 3 inlägg om dagen och bli attackerad på det sättet som jag blev, och till att bli den som nästan glömmer av att jag har en blogg att skriva i, det är tragiskt.
Men jag tappade gnistan att skriva om mitt liv när jag blev påhoppad om massa grejjer som inte va sanna. Det kändes kränkande att en helt främmande människa skriver i kommenrarerna att jag bara låtsas va gravid är inte kul. Det kändes som att hela världen tror att jag ljuger om det, och det var nog mest det som gjorde att jag tog bort den gammal bloggen.

Men jag ska försöla göra mitt bästa för att få denna bloggen att bli lika bra och så småningom ta bort lösenorden och bli en mer öppen bloggerska. För det är ändå något som jag tycker är roligt. Många kanske inte förstår det roliga i det men det är en del av mitt liv att få skriva. Jag har skrivit så länge jag kan minnas. Varje gång jag hade någon som tryckte och ville komma ut, skrev jag ner allt på ett papper. Visade det för en vuxen som sedan kunde komma och prata med mig om det jag skrivit. Det kunde vara allt från att jag inte trivdes i skolan till hur jobbigt det var att jag inte fick träffa min mamma under ett par år.

Men nu ska man inte tänka bakåt, utan frammåt och på dagen som är. Och på det man har nu och vara lycklig för det man har. Och jag kan inte säga något annat, för jag trodde aldrig jag skulle hitta denna lyckan som jag hittat. Inte heller att jag skulle vara den som jag är idag. Jag är glad på ett sätt att jag är den jag är och det är för att såpass många runt om kring mig accepterar mig för den är och ingenting annat.

Men nu ska jag avrunda och börja med maten. Det blir mat lite sent idag. Men det gör inget..

// OneBabyOne

Grejjerna

Ja då var grejjerna här så här kommer bilder på det hela..

   
Love vagnen..                  Hokus-Pokus stol            BabyBjörn-sele


   
Babysitter                               Gåstol                               Saker som låter till gåstol



Sätter man i badet
och lägger bebis
på så man slipper hålla
i bebis..

Spjälsängen kommer det bild på när den är ihop byggd. Kankse inte så roande att titta på den när den står i delar.. Men färgen är EK. Sen fick vi en ny madrass tills sängen, och ett spjälsängsskydd.

// OneBabyOne

Torsdag 15/10 Låång väntan

Usch va tiden går sakta. Kan den inte gå lite fortarade..
Igår när jag låg i sängen och titta på tv, fick jag ett lite spratt och kläckte ur mig att jag vill inte vänta längre. Jag vill ha våran bebis här nu!! NU NU!
Men jag får tålmåndigt vänta de veckor som är kvar. Och dom är måååånga.
Har gått 15 av 40. Men tiden går rätt så fort ändå så jag lider inte allt för mycket.

Idag ringde Daniel mig på morgonen och fråga om inte jag kunde passa Anton den 24 Oktober. För Daniel ska på yrkesfest i Stuv. Och då ville Björn gå med, och jag ska ju inte gå med. Visst hade det vart kul, men det är så mycket folk där och jag vill inte trängas bland så mycket folk och akta magen hela tiden. Sen är det alkohol inblandat och sånt och då känner jag bara att jag inte alls har någon lust att sitta där i ett hörn och glo. Sen finns det en annan anledning till att jag inte vill dit. Men den kan vi ta en annan gång. 
Så jag sitter hellre hemma med Anton och tittar film och myser istället..

Har gjrot ett tappert försök tilla tt sluta bita på naglarna och lyckats hittills, har itne bitit på 2 veckor. Så nu behöver jag en nagelfil så dom inte går sönder. Som dom brukar. 


                         
                                             Min vackra tjej.. Finast i hela världen!!
 

Ny vecka idag♥

V15(14+0)

Barnet

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn.
Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet.
Fostret har i princip formats färdigt.
Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite.
Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det
kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamman
Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk.
Drick gärna mjölk både nu och senare.
Ditt hjärta har växt och har nu 20 procent högre kapacitet för att
klara syretillförseln till både dig och fostret.
De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga.
Psyket påverkas allt mer.
Många känner sig svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.


                        

// OneBabyOne

Onsdag 14/10 Länge sen??

Ja, jag vet att jag vart urusel på att skriva denna vecka.. Men har haft cicci och barnen på besök och att sitta och försöka skriva är inte det lättaste kan jag lova. Dom vill ju vara med och skriva.
Men nu har dom åkt hem, tråkigt tycker jag..

Men ja, nu skriver jag ju igen.
Idag är jag inne i vecka 15(14+0) och det är 3 veckor och 1 dag kvar tills jag ska på ultraljud..
Längtar så himla mycket.
Imorgon får jag hem lite av de bebis saker jag har. Fast just nu står de hemma hos farmor. Kommer inte ihåg allt vad det var, men de kommer upp bilder imorgon kväll när jag fått hem det.
Farmor skulle egentligen ha det hos sig tills det bara var ett par veckor kvar. Men ioch med att någon har försökt bryta sig in i deras förråd 2 gånger så då tyckte hon att vi lika gärnakunde ha det här hemma där ingen kan komma åt och ta det. För det ligger rätt mycket pengar bakom det hela.
Har börjat få ont i nedre delen av ryggen. Speciellt på kvällen. Det börjar bli riktigt jobbigt.

Nu ska jag snart städa och diska, ska även gå ner till pannan och fylla på.. Hade tänkt ställa mig i en varm dusch. Hade vart underbart med badkar just nu. Men vårt badrum e på tok förlitet.

Gud va tomt det känns nu när dom har åkt. Sådär riktigt eko-tomt..
Ska ta och göra inlägget med vecka och lite sånt.. :)

// OneBabyOne

Fredag 9/10 Wincent 2 år

Skrev inget inlägg igår. Dels för att jag inte orkade. Sen var Daniel hemma för han var sjuk. Han är även hemma idag med. Han har feber och ont i magen.

Idag fyller lilla Wincent 2 år:) Min lill Kille.


Imorgon åker vi till Hylte för att fira att Wincent fyller år idag och att Cicci fyller den 15 Oktober.
Så vi ska spendera dagen där imorgon.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva men nått får jag allt komma på.

Vet inte riktigt va det är men har mått ganska illa idag och haft rätt mycket "växt värk" Har inte kunnat ligga på sidan för då blir det obehagligt. Men bara till att lägga en kudde under magen så brukar det funa. Idag V14(13+2) går jag in i trimester två. Vilket är den andra tredjedelen av graviditeten.. Under denna del kommer jag även att få känna rörelser och sparkar om ett par veckor. Längtar!!
Men nu vet jag inte vad jag ska skriva mer.. Så ni får hålla er till imorgon..

// OneBabyOne

Bonde söker fru...

Nu sitter jag och tittar på det efterlängtade Bonde söker fru. Har längtat hela hösten på att det ska starta.
Vi pratar om att "skicka iväg" ett rekomendations brev om Andreas nästa år:) Bara för att djävlas.. Haha. Nej men är han inte med på det så ska vi ju så klart inte göra det. Det är ju taskigt mot honom.
Angående det här med Bonde söker fru så har faktiskt tv 4 ringt till min plastis, och fråga om han ville vara med men det är ett par årsen. Och han hade nog precis träffat min mamma då så han tackade nej.. Men fan så skoj det hade vart om han va med. Hela Kba skulle skrika att "BonneBjörn" är med på tv.. haha 

Idag har jag övningskört med farfar. Gick jätte bra. Så vi ahr pratat om både halkan, uppskrivning och uppkörning. Så se om ja inte kan boka in  halkan snart.. Så har jag bara småsaker att öva på till uppkörningen. Men det är saker som man inte allt för ofta gör i trafiken. Speciellt inte jag som bor ute på landet och ALDRIG parkerar eller stannar i en uppförsbacke. :S 
Men men, ska la lägga mig i sängen och försöka läsa i körkortsboken. Och föröska att låta bli att kasta den i väggen.. Haha.. har ju lite problem med att läsa. Så jag blir bara arg när orden byter plats och raderna hoppar. Då åker den stackars boken i väggen. Det är bara ett under att den är hel.. 

 4 veckor och 1 dag kvar tills ultraljudet. Längtar så efter att få se skatten i magen. Och speciellt att på ett preliminärt BF datum. Kan ju hoppas Daniel längtar lika mycket han. Han visar inte så mycket av sin glädje. 
Men han är glad det vet jag. För när jag tala om för honom att jag var gravid, hade testat mig, men det var mycket svagt svagt svagt.. Men jag kände igen min kropps signaler, så jag tog det ändå som att det var plus(som det är vare sig det är svagt eller starkt). Det var en söndag och jag var hemma hos mamma och han hade inte velat prata med mig på hela helgen i princip så, jag förskte få tag på han så loggade han in på msn och då frågade jag varför han inte kunde svara när jag ringde.. Han orkade inte sa han.. Då blev ja bara småirriterad. Så sa ja att han måste ringa mig. Jag har något att tala om för honom. Så efter många om och men ringde han och vi bråkade på telefonen (som vanligt) så sa jag bara till han " vad vill du egentligen med oss". Så svara han "jag vet inte". Då kunde jag itne hålla mig längre utan sa bara att "jag måste veta så jag vet om jag ska ta bort det eller inte" Då blev han helt tyst och efter ett par sekunder fråga han va jag mena. Så sa jag bara vad tror du?
Han fråga om jag va med barn, så då sa jag "- ja det är jag." Sen blev det helt tyst och jag hörde hur han grät. Så jag trodde han va ledsen för att jag va gravid. Men han vara bara så glad.
Och han ville inte hämta mig i frillesås från början men när jag hade sagt det ville han inget hellre än att jag kom hem. Så han hämtade mig i frillesås och vi pratade om det men tänkte inte mkt mer på det sen. Utan lät ingen veta. Utan testade mig igen den 1 september och då visade det ett starkt plus. Så därefter ringde jag MVC och öven talade om det för de runt om kring oss.

Trodde det skulle gå åt skogen för att så många visste, men det har gått vägen hela vägen hit och det kommer gå HELA vägen och vi kommer ha våran lill* hos oss i April 2010. KÄRLEK!!

// OneBabyOne 

Ny vecka idag♥

Idag går jag in i ny vecka. Alltså vecka 14. Och jag har nog redan kännt (anat) fosterrörelser.
Jag har vid 2 tillfällen legat i sängen och och tagit det helt lugnt och bara slappnat av, så har jag kännt en kittlande känsla nedanför naveln. Det känns som en mildare (väldigt mild) elstöt fast den kittlas istället. Vet inte riktigt hur jag ska förklara. Det är så svårt. 
Första gången hade jag varit jätte ledsen och andra gången var när Daniel hade åkt till jobbet och han pussar och pratar med magen innan han åker, så precis efter det kom det igen. Sen efter det har ja inte kännt något. Men antar att det var fostret. 

Barnet
Fostret kan hicka.
Kroppsdelarna är nu så tydliga att man till
och med kan se vilket kön det har.
Fostret rör på sig i fostervattnet.

Mamman
Den trötthet du känt i början av graviditeten kan börja avta och du börjar känna dig piggare igen. Huden på magen tänjs ut. Hos många gravida kan en mörk strimma synas mitt på magen. Den beror antagligen på hormonella förändringar och brukar oftast blekna bort när barnet är fött för att försvinna helt efter något år. Undvik att sola under graviditeten eftersom det är lätt att få pigmentfläckar.
Bröstvårtorna och området runtomkring bröstvårtorna kan bli mörkare. Din livmoder är nu ungefär lika stor som en grapefrukt. Är det andra eller tredje graviditeten kan du uppleva att magen är större än första gången. Uppdatera din familj hela tiden om hur du känner dig så de kan stötta och hjälpa dig.


                                

Tyvärr kommer jag inte lägga upp bilder på magen förren senare. Känns bäst så för min del.
Är ledsen för att jag inte kan det. Men jag måste göra vad som känns rätt för mig.

// OneBabyOne

mår inte alls bra:(

Mår inte alls bra idag. Huvudet dunkar, kroppen är super varm och jag håller på och gå under känns det som.
Håller jag på och bli sjuk tro? Usch nej, feber orkar jag inte med. Uscha..
Har inte tid att ha feber heller. Ligga i sängen hela dagarna är inte min grej.

Hungrig är jag inte heller, ska äta om ca en timme eller så, men har ingen matlust alls. Bara tanken av mat får mig att må illa. Just nu vill jag bara krypa ner under täcket och sova. Men sova kan ja inte heller. Hittar ingen bra sovställning. För på mage kan jag inte ligga längre. Ska bli så skönt när jag kan göra det igen.
Vad jag klagar idag!? Det måste man få göra när man inte mår något vidare. Faktiskt:).
Nej, Daniel lär väl bli tokig på mi gom jag sitter här när han kommer om typ 2 min.. Så får ta och avrunda och se om jag hittar på något att skriva imorgon.

// OneBabyOne

Tisdag 6/10 tvätt dag

Tvättdag idag. Inte jätte skoj men det måste göras.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva om. Känns om att vad jag än skriver blir jag påhoppad.
Skriver jag inte om det eller om det, så är det någon som har nått att komma med. Jag är såå trött på alla som bara trycker ner mig.
Finns det ingen där ute som tycker om mig för den jag är??

Satt här förut och kände att jag måste gå in och duscha. Men fan måste elda först. Så när jag gick ner till pannan, fick jag sånt super sug efter hemmagjorda köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt.. Blev så där som jag mååååste bara ha. Så ikväll ska vi äta det. :)

Imorgon går jag in i ny vecka. En vecka närmare Ultraljudet. Som jag längtar till. Längtar så tills jag får se våran skatt. Jag kommer säkert lipa men det tycker jag hör till.

Nej nu ska jag gå och ta hand om min tvätt och ta pch göra något att äta. 
Så får jag se om jag uppdaterar senare. .. 

// OneBabyOne 

Måndag 5/10 Fortsättningen följer

Ni som vet vem jag är vet vad jag pratar om.

Idag har jag vart allmänt trött och vart lite allmänt nere.. Vilket inte känns alltför kul.
Men det finns ju anledningar till det med. Jag har tänkt mycket på det gamla som gjort att jag mått dåligt. Och det är allt som hände för ett par årsen som tar på mig fortfarande vissa gånger jag mår dåligt. Men men.. Vad ska man göra?? Bara att glömma och förlåta..
Som någon(minns ej) sa till mig.
-Lär dig livets stora gåta. Älska, glömma och förlåta. Men det går inte alltid att älska,glömma och fölåta.
Ibland borde det heta. -Hata, minnas och gråta.. eller??

Ibland önskar jag att jag inte va som jag är.. Fast jag vet att VISSA tycker om mig för den jag är.. Och det är jag väldigt tacksam för..

Nej nu ska jag snart ställa mig och diska. Och även sköta tvätten.

Jo just det nu har vi ialla fall lite saker till bebisen. En vagn vi ska har senare när bebisen kan sitta upp ordentligt och själv. Sen har vi även en spjällsäng. Så just nu letar jag efter en liggvagn och en bilbarnstol. Pluss allt annat på listan jag hade på min gammla blogg.

Eftersom denna blogg är lösenordsskyddad så kommer jag nog inte få så många besökare. Men de kvittar.. Dom jag inte litar på får inte passera till bloggen. Enbart de jag litar på..

// OnebabyOne

Ny läsare?

Följ min blogg med bloglovin

Är du en ny läsare??
Och vill veta lite mer om vem jag är?

Jag har startat denna "nya" blogg pga av att de hände lite tråkiga saker på min andra. Ni som har följt mig innan vet vilken blogg jag pratar om, men jag kommer inte skriva bloggadressen till den här. Den är förflutet.
Men de har jag lagt bakom mig, men vill att de ska hända denna blogg med. Nu har jag mer att ta med mig iså fall.

Idenna blogg kommer ni att få läsa om min dag. Min värld så att säga. Jag kommer att dela med mig av mycket tankar och när jag är glad, ledsen, arg, eller sårad så kommer ni att få läsa det med.

Jag är en tjej som är 21 år och bor i Varberg. Där bor jag ute på landet tillsammans med min sambo Daniel och våran dotter Roxanna som föddes 25/5-2010 och hos oss bor även hunden Nikita. Jag har även en katt som heter Kiwi men han bor kvar där jag bodde innan jag flytta hemmifrån. Han har det bäst där. 
JAg "delar" även en häst med en tjej kompis, *Nette* som heter Neryt "Pelle".

Jag och Daniel träffades via gemensamma vänner redan 2006, men det blev inget då, vet inte riktigt varför jag inte fortsatte "flörtandet" med honom. Men så träffades vi igen i Juli 2008 och från den dagen vart mer eller mindre tillsammans. Men blev inte tillsammans förrän den 8 Augusti 2008.
Vi är även förlovade, detta skedde den 8/5-09. Och detta var mestadels Daniels förslag, och jag var inte sen att hoppa på tåget.

Jag var hos honom mer eller mindra hela tiden från mitten av september 2008, för jag ville inte va hemma. Sen var jag med Daniel på jobbet väldigt mycket.
Sen besluta vi oss efter många om och men att flytta ihop. Han ville att jag lika gärna kunde flytta med honom till Veddige. Vilket jag med gjorde. Så 4 dagar innan julafton 2008, flytta vi till en övervåning på Daniels gamla klasskompis hus, där vi fortfarande bor. Så där bor vi i en rymlig 4:a. 
Men vi vill båda två ha ett eget hus och väntar på att rätt hus ska bli till salu.

Att jag valt att skaffa barn vid denna tidpunkt i livet är säkert många som hade rådit mig att inte göra, jag är visserligen fortfarande ung och har fortfande mycket att se av världen, men för mig spelar det ingen roll.
Jag vill upptäcka världen med min familj, och detta är absolut inget som hindrar mig från att följa mina drömmar och komma mot mitt mål.

Min plan idag är att vara mammaledig i ca 1år efter det att våran knodd är född, för att sedan börja söka jobb och plugga upp 2 ämnen på distans. Så jag sedan några år senare kan söka vidare till Högskolan för att nå mitt slutliga mål. Om det sedan kommer fler barn mellan åren, ja det lilla lättlösta problemet tar vi tag i då.

Så är det något ni vill veta så fråga på!!

// Kim, mamma till Roxanna

Välkommen till min nya blogg!

Bli mamma

.

RSS 2.0