Dagens fråga

Vad sägs som Dagens fråga???

Det kanske får bloggen att va mer intressant för både mig och er läsare..

Dagens fråga kan vara vilken fråga som helst. Imon alla kategorier. Men för att jag ska kunna svara så måste ja en fråga=)

Så fråga så ska jag svara på en fråga om dagen=)

30 dagar av sanning: Dag 14

Dag 14 – Vad hade jag på mig idag

Ja, imorse hade jag på mig underkläder såklart, en av Daniels t-shirtar och vita pjamasbyxor med "guld" mönster.

Sen hela dagen har jag haft linne, grå munktröja och ljusblåa jeans.


Hoppgunga.. och ingen kamera

Fick inte hämtat min kamera idag, för när jag åkte hemmifrån fick jag ett mess av Magda och då hade dom åkt iväg och dom viste inte när dom skulle vara hemma igen så jag får hämta den imorgon istället, för vi ska ändå ut och åka. Vi ska eventuellt till Daniels kompis Fridèn och fira nyår och dom fick sitt 3:je barn nu i veckan så vi ska köpa en liten present till dom.

Men fick kommit till stan en snabbis och jag sprang in på Babyhuset och köpte en hoppgunga till Roxanna, den var väl inte jätte rolig första gången men när hon provat den ett par gånger (här hemma förstårs) så va de lite roligare.

 

Sen åkte jag till ÖB och kikade och hem fick en gardinstång följa med. Så nu har Roxanna en gardinstång i sitt rum med. Så nu fattas bara gardiner=). Just nu ligger Roxanna och Daniel och sover.



Alltså, allvarligt jag vad jag ska skriva här längre.. All min fantasi är bort..

Kram

Inget stall

Det blev inget stall idag. Nette blev sämre, hon var lite krasslig innan, men hon blev sämre så vi får ta det en annan dag=) Men till Bua ska jag ialla fall, ska åka om en stund, ska koka vatten till Roxanna och packa väskan. Så ska vi åka iväg..

Torsda 30/12 näst sista dagen på året

Idag mår jag lite bättre fortarande feber märkte jag. Men illamåendet är bort, har lite ont i magen dock, men de får jag väl leva med. Idag ska jag till stallet ialla fall med Nette, och Roxanna ska få åka med idag. Ska se om Magda är hemma när jag åker hem från stallet för att jag ska hämta min kamera.

Tänk imorgon är det Nyår. Och jag vet fortfarande inte vad vi ska göra. Men jag är uppriktigt glad faktiskt att vi inte blivit bjudna på någon fest eller så. För jag ville varken ta med eller lämna bort Roxanna för en sån sag på hennes första nyår. Jag vill ha en stillsam och lugn kväll med god mat och kanske lite gott att dricka och kanske skjuta några raketer. Ja mer behövs inte.
Men jag får väl höra med min mamma om vad dom ska göra.

Nu ska jag leka med min lilla prinsessa innan vi ska göra oss iording för stallet..=)

Kram

Bilderna är lite försenade

Jo ni kanske undrar vart bilderna jag lovade har tagit vägen, dom är på gång, men min kamera ligger hos Magda glömde den där när vi hade fotat ungarna när dom badade ihop. Så dom kommer imorgon I PROMISE!!!

Onsdag 29/12 Mår inte alls bra idag..

Ibland undrar jag vad det är för fel på karlar.
Vissa av dom kan inte göra ett skit. Och när dom är sjuka då håller dom på att dö och kan inte ens se efter sitt/sina barn en liten liten stund. Nepp, dom är ju hemma och är sjuka.
Men när man själv är sjuk, ja då ska man ta hand om hem, hund barn och allt de där andra.
Men men bara att svälja stoltheten och göra det man ska!

Jag försöker leka med Roxanna och vara med henne, men jag mår verkligen skit. Trött som ett as (riktigt sådär gravidtrött) mår illa och vill bara ligga i sängen. Men det livet går inte Roxanna med på så jag år snällt svälja illamåendet och sitta på golvet och leka.

Den där lukten känner vi igen, dax att ta en bajsblöja=)..

Kram

30 dagar av sanning: Dag 13

Dag 13 – Den här veckan


Denna veckan, ja va ska man säga. Bara halva veckan har gått och vi har inte gjort speciellt mycket. Imåndags var vi hos Magda och Teo hela dagen (okej nästan) sen fick jag åka och hämta min karl. I Tisdags(igår) var Daniel hemma och var sjuk men idag är han tillbaka. Och denna dagen började med att jag fick köra Daniel till jobbet och resten av dagen har jag försökt vara social med Roxanna. Men det har inte gått så bra, har mått skitdåligt och ville egentligen bara ligga i sängen. Men eftersom hon bara spyr av Majsvällingen och hennes blöjor var slut fick jag ta mig till affären med. Så har mitt vecka sett ut hittills.

30 dagar av sanning: Dag 12

Dag 12 – I min handväska


Jag har ingen handväska som jag använder sådär flitigt. Utan skötväskan har blivit min "handväska"

Men ialla fall i den har jag

*Blöjor
*Tvättservetter
*Nappy bags - påsar att lägga bajsblöjorna i när man är borta. (köpta på gekås)
*Salva mot röda rumpor
*Extra kläder till Roxanna
*En eller 2 leksaer som Roxanna kan leka med
*Handkräm till mig
*Plånbok
*Kamera
*Headset till telefonen
*Roxannas BVC-journal (den man får)
*Penna,litet block
*Små plastpåsar, ifall att de skulle hända en olycka så alla andra kläder inte blir smutsiga


Detta är vad jag har i min "skötväska/handväska"=)

30 dagar av sanning: Dag 11

Dag 11 – Mina syskon


Mina syskon ska vi prata om idag. Jag har inga helsyskon, bara halvsyskon. Jag är ensambarn mellan mamma och pappa och sedan har dem skaffat andra barn på annat håll.
På pappas sida så har jag 3 syskon som min pappa har tillsammans med sin fru.
Den äldsta heter Rebecka och är född-91. Sen kommer Alexanadra"Sandra" som är född-93 och sen har vi lilla (inte så liten längre) Ozzy som är född-00.

På mammas sida har jag 2 syskon. Vi alla 3 har olika pappor.
Äldst är Marie som är född-92 och hon själv är mamma till en liten tjej som jag pratat mycket om här i bloggen. Lilla Fanny som blir 2 år i Februari. Sen har vi Mikael som är född -97.

Mer vet jag inte vad jag ska berätta om mina syskon.

Söndag 26/12 ny byrå..

Dålig update såhär vid Jul men så är det. Idag har jag ialla fall vart iväg och köpt en ny och större byrå till min lilla prinsessa. Hon har så mycket kläder att de inte får plats i hennes lilla. Så nu har hon en större som föhoppningsvis sla hänga med i några år. Men nu är hom jätte grinig så får ta henne får skriva mer sen.

Kram

30 dagar av sanning: Dag 10

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag

Idag hade/har jag på mig ett par jeans, ett vitt linne, blåa strumpor, en grå munktröja och nada smink...

30 dagar av sanning: Dag 9

Dag 9 – Min tro

Ska jag vara helt uppriktigt så är jag kristen men tror inte på GUD. Jag gör tyvärr inte det.

30 dagar av sanning: Dag 8

Dag 8 – Ett ögonblick

Ett ögonblick, vad ska man säga här tror jag att jag väljer de ögonblicket när jag såg att mitt graviditetstest visade plus.

Det var en helt vanlig Tisadg och jag hade sovit hos mamma för att jag skulle tidigt in till GBG och träffa Anne som skulle ha barn inom en vecka och hon ville täffa mig innan de var dax att föda.
Daniel hade sovit hos mamma med för att hans sista lass vad i Onsala bara en 15 min från Kungsbacka.

Jag gick upp runt halv 7, segade på mig kläderna och gick ner till undervåning och mamma var redan upp men skulle precis ut med Max för att kissa honom och jag tänkte att jag skulle passa på att göra testet när hon var ute. Och jag han inte mer än lägga det på handfatet innan de där pluset dök upp. Jag glömde nästan av att jag satt på toa och höll på att trilla av toastolen. Drog på mig brallorna och flög ut från toan och såg att mamma hade fortfarande inte kommit in gick in till min bror och kolla om ha var vaken men icke.

Jag stod bara i köket och blängde på pluset och kunde inte sluta skaka. försöka ta ett kort att skicka till Daniel.
Den dagen kommer jag inte glöma. Jag trodde knappt de var sant, jag var chockad länge efter detta. Men mycket positiv=)




Lördag 25/12 Juldagen...

Ja då är man hemma efter en fullspäckad julafton hos svärföräldrarna.
Julaftonsmorgon började med frukost och bad för Roxannas del, därefter så kollade vi om tomten vart här under natten och det hade han. Hon fick kläder som hon skulle ha på sig på dagen.



Sedan bar de av in vardagsrummet för att öppna några fina paket som låg och väntade på oss från min farmor och farfar. Roxanna fick fina kläder, Daniel en termometer som man kan mäta både inne och ute och jag fick en kokbok och en ny skötväska. Min gamla var ju sönder så den kom lägligt=)
(bilder kommer) Tillsammans fick jag och Daniel en jätte fin jultomte från Partylite.
Jag och Daniel hade julklappar till varann med, han fick nr 4,5,6 Johan Falk filmer oc jag fick min Sex and tje city2 som jag önskade mig.

Vid halv 12 tiden packade vi in julklappar, barn och hund i bilen och åkte till Väröbacka till svärföräldrarna. Där väntade mat och trevligt sällskap.
Klockan 3 tittde vi ju så klart på Kalle Anka. Vem gör inte de? sen somnade Roxanna precis när vi pratade om att tomten skulle komma, så tomten fick vänta 20 min och komma när Roxanna vaknade. Och tror eller ej, men hon bara skrattade åt tomten och drog han i skägget. Trodde hon skulle bli rädd men nej, de blev hon inte. Men Nikita blev därimot rädd för tomten. Haha 

Roxanna fick många många fina julklappar, allt från kläder till lära-gå-vagn. Själv fick jag mina vinglas som jag velat ha länge. Daniel fick lite kläder och någon film. 

Men vi hade en trevlig dag och kväll, när vi skulle lägga oss så fick Daniel yttligare en klapp av mig. Ett armband som jag hoppas han kommer använda.

Bilder från gårdagen kommer, ska bara orka lägga in dom på datorn.

Idag var vi hos min mamma och fick lite klappar där med, Roxanna fick leksaker och lite kläder och jag fick en pjamas och Daniel fick en gigantiskt ölglas. Tillsammans fick vi en fin julprydnad som lyser och en fin glas karaff med tillhörande snappsglas och en jätte fin ljushållare även gardiner som min mamma hade gjort. Dom va verkligen jätte fina.

Kram 

30 dagar av sanning: Dag 7

Dag 7 – Min bästa vän

Min bästa vän. Jag kan ärligt och rakt säga att jag har nog ingen bästa vän. Har inte så många vänner kvar sen jag flyttade från GBG. Men har några som jag umgås med mycket och kan prata om allt med. Ca 2 st.

Men någon bästa vän det har jag inte...

30 dagar av sanning: Dag 6

Dag 6 – Min dag


Ja min dag, den kan gott och kort beskrivas som en flängdag på stan. Har sprungit runt i stan och jagat de sista julklapparna. Och nu har jag inhandlar alla julklappar. Och dyrast var Daniels.
Min dag startade ialla fall med att diska. Sen packade jag iväg oss till Bua och bytte bil till Magdas och sen vidare in till stan. Ja och där var de julklappshandling. Sen var vi lite hungriga så det var ströget som vanligt. Och där inne satt Anki och Gabbi så jag och Roxanna prata lite med dom och sen så beställde vi mat. Vidare till ÖB och köpte det sista och sen åkte vi tillbaka till Bua och jag tog min bil och körde några gator upp mot Rosengården där farmor och farfar var hos Östen så sprang in där och hälsade och farfar fick fotat en massa på Roxanna och därefter vidare hemmåt och hela kvällen sen jag kom hem så har jag slagit in alla julklappar. Fattar inte att tomtens nissar JOBBAR med det;)

Ialla fall det var kort och gott om min dag. (vad tråkigt ändå att bara läsa vad som hänt på dagen)

Onsdag 22/12 Skriver senare

Nu ska vi bara packa Roxannas väska, diska och sen åker vi till Bua och Magda och Teo. Ska fixa de sista Julklapparna med. Så vi ska göra oss iordning nu så vi kommer iväg, skriver mer senare ikväll...

Kram

Present....=)

Detta fina paket kom med posten igår...


Undra vad detta kan vad det kan vara=)























Väskan jag vann hos Millah

Tisdag 21/12 3 dagar kvar till Julafton

3 dagar kvar till Julafton, eller dan före dan före dan före dopparedan.. blev det rätt så??=) Och jag har inte alla klapparna färdiga, var meningen att jag skulle gjort det igår, men blev inte så.

I helgen kröp roxanna både lördag och söndag, det var mamma som såg det på lördagen när jag var ute med min syster. Sen på söndagen såg jag och min lillebror det. =) Duktiga tjejen.. Sen så sätter hon sig själv upp. Och nu är hon stadig när hon sitter, allt har gått på 1 dag så man hinner inte riktigt med. Ska visa lite kort från helgen sedan tänkte jag ska bara ladda upp dom på datan.

Idag så var det visst inte så mycket att göra på Daniels jobb så han skulle komma hem tidigt och då skulle vi åka och inköpa alla de julklappar som fattas.

Det är:
Mamma
Ingela
Marie
Mikael
Fanny
Daniel
Teo
och lite fler till våran älsakde dotter.

Så det är vad vi ska göra idag.=)

Kram

30 dagar av sanning: Dag 5

Dag 5 – Vad är kärlek


Vad är kärlek för mig? Jo det är ganska enkelt. Det är min älskade familj. Den är liten men perfekt.




Dagen då man föder sitt eget barn förstår man vad kärlek värkligen är för något och om man trodde att man har älskat innerligt och starkt förut, så är det ingeting. Den dagen som Roxanna kom till världen fick jag veta vad älska var. Jag kan se på henne än idag och minnas mina tankar då jag satt i rullstolen med henne i famnen påväg upp till BB från förlossningen.
-Är hon verkligen vår? Hon är det finaste som finns. Jag kommer ge mitt liv för dig. Vad som än händer. Älskade liten.



Med våran kärlek skapade vi ännu mer kärlek!!

30 dagar av sanning: Dag 4

Dag 4 – Det här åt jag idag


Skulle ju skrivit denn igår men den blir idag, jag somnade när jag nattade Roxanna så glömde av detta=)

Vad åt jag idag;
-Morgon
1smörgås med skinka och gurka
en kopp te.

-Lunch
Kycklinggryta med
pasta och broccoli.

-Kvällsmat
2smörgåsar med skinka och
1 lussebulle.
1glas mjölk

30 dagar av sanning: Dag 3

Dag 3 – Mina föräldrar

Mina föräldrar. Vad ska man säga.
Mamma är en underbar mamma. Hon är lite speciell men varför vara som alla andra. Man kan alltid prata med henne och om allt. Hon är en person man kan vara öppen för utan att skämmas. Hon är en person som alltid ställer upp för sina barn och visar och säger att hon älskar dom. Och hon är inte rädd att säga vad hon tycker och står för. 

Pappa vet jag ärligt inte hur jag ska förklara. Det känns som att jag inte känner honom längre och vill inte skriva något som skulle bli fel. Men jag kan säga såhär, min pappa är en person som älskar jakt, bilar och sin familj. 
 

30 dagar av sanning dag 2

Dag 2 – Min första kärlek

Ojoj, blir att tänka till nu. Hmm, jo så var det jag.

Min första kärlek hette Erik och gick i min klass 1-6. Vi hade väl inte ögon för varann förren på ett disco som våran klasskamrat Jesper hade. Där vi blev tillsammans eller "vi hade chans på varann". Haha va löjligt det låter i mina öron nu som vuxen. Tänka sig att man frågat chans på folk. Vi var ialla fall tillsammasn hela 4:an och nästan hela 5:an. Och som nästan alla klasskompis par så växte man ifrån de där fråga chans stadiet och man gjorde slut men lika glad var man för det. För på den tiden fanns det inga brustna hjärtan och tårar för att man gjort slut.
Jag tyckte att han var jätte söt och rolig.

Idag har vi inte någon kontakt som helst. Hade ju vart roligt att se vad det blivit av honom. Och vad han gör i livet. Men man vet aldrig när en klassåterträff inträffar. Iså fall ska jag uppdatera om hur det va att se och träffa honom igen. Han var ju trots allt min första kärlek!=)

30 dagar av sanning: Dag 1

Dag 1 - Presentera mig själv


Ja, hur ska jag presentera mig själv?
Jag väl börja med att jag är 21år och bosatt i Varberg där jag bor med min pojkvänn/fästmann och våran gemensamma dotter som är snart 7 månader.

Jag föddes den 15 September 1989 på BB i Mölndal. Mina föräldrar var gifta på den tiden och dom bodde lite utanför Göteborg i "Mölnlycke". Men är ändå från härliga Göteborg, största delen av min uppväxt bodde jag där. Mina föräldrar gick i sär när jag var runt året och pappa han har gift om sig och har 3 barn till plus mig. Mamma hon gifte aldrig om sig men har 2 barn till plus mig.

När jag var nyss fyllda (några månader plus) 16år, så fick jag reda på att jag var gravid med min dåvarande pojkvänn, mycket chockande besked. Jag hade inte den minsta tanke på att det kunde vara så. Många tankar snurrade i mitt lilla huvud och beslutet var inte det lättaste. Hade nästan bestämt mig för att behålla det lila knytet, men sen gick det upp ett ljus för mig att jag var inte alls redo för det stora ansvaret som förälder, och jag hade nyss börjat gymnasiet och det var inte alls läge för en liten bebis att ta plats i mitt liv. Dock ångrade jag mitt beslut många gånger om att göra abort. Men det var bäst för mig själv. Det tog hårt på mig, men jg reste mig ur askan och gick vidare. 

Jag gick ur grundskolan, och började på Gymnasiet. Jag gick Barn-och fritidsprogrammet på Burgårdens Utbildnignscentrum. Därifrån tog jag studenten den 27Maj 2008. 

Därefter har jag sökt många många många jobb men inte fått napp, men har bara fått halva napp eller vad man kan kalla det, har vart på intervjuer och haft provanställningar. Inget har gett ett större resultat.

Bara kort efter min student så träffade jag Daniel och föll pladask trodde dock inte att han ville ha någon som mig men jag hade vist fel. Och idag bor vi ihop och har världens finaste dotter.

Det var lite grann, hela min livshistoria kan vi ta en annan gång;)




 

30 dagar av sanning....

Det går ju en lista av 30 dagar av sanning här i bloggvärlden så jag täntke försöka mig på en sådan 30dagar av sanning. Så vi börjar idag..=)


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Listan LÅNADE jag av Anna

17/12 Fredag Bara vara...

Kunde inte skriva igår de va nått fel med blogg.se, och så har jag glömt bort nummret för att kunna blogga via mobilen. Så nu får jag srkiva istället.

Blev en hel del städning igår och tillslut så var jag så seg och trött på det så jag blev itne ritkigt färdig, men dammsög golv och tvättade golven ialla fall. Men jag blev så less på det så jag tog på Roxanna sin overall och satte henne i pulkan och släppte ut Nikita så var vi ute istället. Roxanna tycker det är super skoj att åka pulka, hon tjoar och pratar och lever. Antar att det är skoj då;)

Farmor och farfar var här igår och hälsade på och lämnade julklappar. OCh jag var helt desperat igår jag har letat läänge efter mitt minnes kort till kameran. Men så när vi satt i soffan så frågade jag om inte farmor kunde hjälpa mig leta. Och hon hittade det. Det låg under ena dynan i soffan, trots att jag letat där så hittades de där ialla fall. Måste erkänna att jag kanske inte letat tillräckligt mycket efter det just på det stället för att jag vet att jag inte suttit där med varken datan eller kameran. Men hon hitta det ialla fall så nu kan jag ta minnesvärda bilder till JUL på Roxannas första Julafton. Och jag är super glad att det kommit till rätta igen=) Antar att nu fattas bara att tappa bort kameran och ha minneskortet i handen.. Haha nej de får vi hoppas att det inte händer!!

Idag ska vi inte göra så mycket för engångs skull. Ska väl bara ta det lugnt och bara vara. Nej nu kallar plikten, hon ligger förbannad på golvet för att hon inte kan ställa sig upp...

Kram

Torsdag 16/12 Fortsatt städning

Ja, vad ska jag göra idag? Jo, fortsätta städa och tvätta. Blev aldrig klar igår, jag har en dotter som hade en "vara med mamma, och inte låta henne städa"-dag igår. Så det hände inte så mycket, passade på att göra det mesta när hon sov, och diskade nästan all disk igår när klockan 11 igår väll. Lade mig inte förren halv 1 eller nått sånt.

Så idag ska jag fortsätta med det, ska sortera tvätt med så det bara är att slänga in och veta att man inte missat något. Roxanna verkar nöjdare idag och just nu ligger hon på golvet på en filt och leker. Men nu ska jag försätta =) Skriver senare..

Kram

Onsdag 15/12 "Önske" önskelista

Har nu suttit och funderat på vad jag önskar mig allra mest i Julklapp, men vet att jag aldrig (man ska aldrig säa aldrig) kommer få det.
Här är min "önske" önskelista:

1. Systemkamera
2. Ett objektiv
3. En väska till kameran
4. En babyvakt med tv-monitor (heter de så??)
5. Få eget hus med min familj så vi kan starta om på nytt, börja om från början


Okej, de nog det som jag mest önskar mig. En annan sak jag börjat fundera på är syskon till Roxanna. Redan nästa sommar skulle jag kunna tänka mig att arbeta med en liten till men sen måste man vara överens om en sådan sak. Så det får nog framtiden avgöra, men jag vill ha tätt mellan dom 2 första barnen. Så ja vi får se vad som händer.

Idag är det städdag, så ska snart sätta igång, det tar ju inte så lång tid om man bara anstränger sig. Nej nu ska jag göra en ansträngning=)

Kram

Bilder tagna av Nette 14/12-10

Här kommer lite bilder som Nette tog igår, jag ser inge bra ut, men pelle gör=)

  

  




Tisdag 14/12 En härlig suprize på morgonkvisten

Ojoj, tror ni jag blev chockad när jag logga in här på bloggen idag. Hade fått en kommentar på min senaste inlägg. Va med i en tävling hos Millah och till min förvåning så VANN jag. Haha jag har aldrig vunnit en tävling förut och helt plötsligt så hade jag turen på min sida.

HÄR! kan ni se den snygga väska som jag vann.

Det har varit dålig uppdatering jag vet men helgen blir enkelt sån när man vill umgås som en familj hela dagarna. I Lördags var vi hos Roxannas farmor och farfar och hon fick en pulka, senare var vi hos Magda och Jörgen, för Jörgen fyllde år. Söndag gick förbi gansa fort, men framåt eftermiddagen tog vi oss till Göteborg för att gå på "Jul på Liseberg" det var jätte mysigt. Vi spelade lite grann´, men fick inte häm någon större vinst. Bara små gosedjur. Vi köpte en gris till Roxanna i en av de där vagnarna som står lite här och var på Liseberg på jul. Vi har märkt att hon har en viss förkärlek till grisar. Så en liten gris blev det.

Igår var vi och handlade lite av de som fattades hemma och sen bakade vi pepparkakor och Daniel byggde pepparkakshus, och eftersom han inte hann baka peppakakor själv igår så får han göra det idag tyckte han. Vi gjorde hemma gjord pizza igår med. Jätte gott kan jag lova.

Idag ska snälla Magda passa Roxanna så jag kan rida pelle. Så det ser vi fram emot. Men nu ska jag göra iordning Roxannas väska och lite så.
Skriver kanske en rad eller 2 ikväll.

Kram

Vill du också ha ett roligare Facebook??

Tycker ni att eran Facebook börjar bli tråkig med de vanliga vita och blå färgerna?? Då har jag rätta lösningen för dig! Här kan ni se hur min Facebook blev med lite upp-piffning=)

                                       

Vill du också ha en layout på din Facebook?? Gå då in HÄR!

Man kan välja bland hur många layouts som helst. Och för att ta bort layouten så går ni in på samma sida och i vänster spalten klickar ni på "Remove current layout". 

Detta tips hitta jag hos DENNA bloggaren.

Torsdag 9/12 tvättdag...

Idag har vi umgåtts med Magda och Teo. Mycket skoj. Vi tog en promenad till affären på morgonen och stötte då på Östen, farmors döda systers man. Jag prata lite med honom och och lovade att komma och hälsa på han när jag ändå är i Bua.

Nu ikväll har vi inte gjort så mycket jag har tvättat, och Roxanna tittat på. Bra tävtthjälp jag har va??=)
Idag har hon fått smörgås (lite grann bara) och gröt till kvällsmat. Och det var uppskattat med lite smörgås. Hon får ju äta själv, och det gillar hon.
Sen så fic hon bada idag, och eftersom vi inte har någon större balja till henne än den som hon hade (som nu är förliten) så fick hon infinna sig i diskhon. Mycket roligt var det nog för vi hade vatten i hela köket sen. Hon plaskade för ett helt gäng. Nu sitter hon hos pappa en stund innan läggdax.

Nu ska vi krypa ner i sängen för kvälls mys och varva ner så skruttan har lättare att somna.

Kraam

Ett gott skratt förlänger livet

Vi sitter och äter och när vi ätit klart så pratar vi lite allmänt och när vi sitter där så hör vi hur Roxanna tar i för kung och fosterland. Och Daniel tittar på henne och frågar vad hon gör och jag svarar att hon bajsar.

Då säger han:
- Varför inte sitta och skita i lugn och ro, med en bra tidning och bara njuta av ensamheten.
Han ger henne en barnbok och säger:
-Här! Så nu kan du skita lugnt och läsa en dålig bok.

Att jag inte skratta ihjäl mig.

Bara 15 minuter senare så ska jag gå och hämta sängkläder för vi ska bädda rent i sängen och Daniel ropar på mig och jag ska gå och fråga vad han ville. Och halkar på en fläck där vattenhinken tidigare stod. Jag hamnar på rumpan och bara sitter och skrattar, Roxanna bara blänger på mig och Daniel frågar vad jag jag sysslar med och frågar om jag inte kan stå på mina ben. Ja, ett gott skratt förlänger livet=)

första och senaste

Här är det allra första filmklippet på min söta..


4dagar gammal är hon här. 29Maj är detta filmat. Tänk va liten hon var då!!♥

Här är den senaste filmen


Nästan 6½ månad.. Tänk va tiden går..

Onsdag 8/12 Tråkonsdag

Idag håller jag på att städa. Jag försöker hitta julstämmningen innom mig, men kan inte påstå att jag lyckas.
Vart är den Julstämmningen jag brukar få? Den är borta.

Roxanna sitter i gåstolen och går fram och tillbaka och nu håller hon på att dra ut lådorna i bokhyllan. FÖr det är ju jätte skoj när man kommit på hur man gör det. Så jag får gå och stänga för att hon ska öppna igen. Att det kan vara så skoj med lådor=)

Idag ska Daniel få städa hela sovrummet själv! Han lovade de igår och det ska bli kul att se om han håller det. Ska väl hjälpa till lite grann, men han lovade och då ska han göra de med;).
Jag har nog även lyckats övertala honom att vi ska till Liseberg på Lördag eller Söndag. Ska bli såå himla mysigt och jag SKA hitta mitt minneskort till kameran tills då. Förstår inte hur det bara kan försvinna så. Det låg ju på bordet i vadrags rummet sist. Funderar på att flytta alla möbler i vardags rummet och se om de inte råkat hamna så jag inte sett det när jag letat. För jag har rensat under soffan och fåtöljen och TVbänken.. Vart är du minneskort??

Nej nu ak jag fortsätta här.

Kram

Sova ska jag göra nu

Ja, kvällen är här idag igen som den är varje dag. Roxanna sover och Daniel jobbar.
Jag underhåller mig själv med musik och bloggar som jag läser. Och självklart trillar man in på nya intressanta bloggar hela tiden, den del fastnar man för och andra dissar man eller blir förbannad över.

Vi skulle städa sovrummet tillsammans idag, men Daniel fick åka iväg och göra ett jobb så han lovade att göra det själv imorgon som kompensation, har man inte en underbar karl ibland;)
Nej nu ska jag faktiskt sova. Godnatt alla underbara.

Kram

Tävlar... Länkning till tävlingen

Jag är är ingen vinnare. Inte alls. Men någon gång måste man våga ändå, så nu när man blivit en trogen läsare hos Micahs.se så har hon en tävling och jag chansar och är med och tävlar om rosenblad i valfrifärg och en romantisk kapsylöppnare. HÄR! kan ni se den sida.

HÄR! kan ni själva komma till tävlingen och vara med. =)

Kram

Tisdag 7/12 Härligt!!

Träningsväääärk!!

Det är vad jag har idag. Men faan så härligt det känns.
Håller idag på med tvätt, min underbara Magda bor ju i lägenhet nu och har tillgång till torktumlare (hade dock i huset med men ändå) och jag har frågat om hon inte kunde boka tvätt tid för mina sängkläder och handukar, sånt som tar hundra år att torka. Så jag ska lägga handukar och sängkläder för sig så jag får med det på Torsdag. Tänk vad underbara vänner man har.

Först Nette som vågar luna ut sin Pelle till mig;) Och Magda som bokar tvätttider =) Och självklart alla ni andra som gjort saker för mig, men det är lite väl mycket men det är bara vad som hänt denna veckan. Tänk vilken bra start. =)

Lagar kyckling soppa nu med som vi ska ha ikväll/eftermiddag när Daniel kommer hem, tänkte att jag börjar med den så det bara är att koka bulgur till de sen så har man inte super mycket att göra vid middag.  Nu ska jag fortsätta i köket och med tvätten.=)

Kram

Måndag 6/12 suck

Har gjort många försök till inlägg men det har gått så bra. Och skrev i det tidigare inlägget som jag raderade att jag var så sugen att hoppa upp på en hästrygg nu igen efter många år av rädsla. Jag blev avkastat för några årsen och hann aldrig hoppa upp igen då hästen skena hem till stallet igen. Där av har min rädsla för att bli avkastad igen suttit i. Men så skrev jag på Facebook att jag ville rida och fick en kommentar av en kompis att ja kunde få rida hennes häst en gång i veckan och det är väl bra till en början tycker jag. Så jag var och red Pelle lite idag, och jag kännde att det gick rätt bra ändå. Ska väld försöka att hålla mig till en gång i veckan. 
Pelle var en relativt lugn och go häst. Så vi får hoppas vi 2 klickar. Hoppas hoppas..

Just nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. Ska väl försöka få min dotter att somna. Vilket kommer vara en omöjlighet! Hon har blivit helt omöjlig. Det har funkat skitbra att lägga henne, ge henne flaskan och sen nappen och låta henne ligga där en stund. Det har inte vart mycket skrik, men nu kan de vara skrik i flera timmar tills hon blir buren och då somnar ju hon där, antingen i våran säng eller i famnen. Och jag vill inte ha det så. Jag vill att hon ska somna i sin egen säng. Nej nu LÄGGNING!!

Kram

Förkyld igen

Säger bara en sak! JAG HATAR ATT VARA FÖRKYLD!
Näsan rinner, hostar som en idiot och halsen känns som ett rivjärn och slem i halsen som vägrar släppa.
Det gör ont när jag hostar (i rygg och lungor) och de gör att jag helst inte vill hosta men de går ju inte riktigt att hindra. Nej nu dags att sov någon timme innan Daniel ringer och vill bli hämtad.

Godnatt på er gott folk!

Kram

Det går frammåt=)


Det går frammåt, inget som ligger på golvet "ligger" säkert längre=)


Min festmåltid;) Pommes, kotlett massa grönsaker och champinjonsås=) Fredags gott

Fredag 3/12 Kan hundben vara gott???

Så va det Fredag kväll och jag står och lagar en liten festmåltid till mig själv. Daniel är och bowlar med jobbet och Roxanna har redan fått mat idag, hon fick torsk, potatis morötter och dillsås. Det var nog smaskigt, för hon åt så de nästan spruta ur öronen på henne.

Visst var filmklippet gulligt jag la upp igår?? Fick filmat henne idag när hon säger "papapa" Vet inte om de kan vara pappa och mamma hon säger eller om det bara är ljud hon formar omedvetet, men vi tolkar det som mamma och pappa;).

Just nu ligger hon och skriker papapapapapa och mamaaaammamma på golvet. En sak som jag börjat fundera på är att när hon ligger på golvet så krälar hon ju om kring och tar sig dit hon vill och vill hon ha något som ligger på golvet ja då tar hon ju sig dit för att ta det. Och jag kan inte springa runt efter Nikita hela tiden och säga att hon inte får lägga sitt ben på golvet, och Roxanna har kommit på att Nikitas ben är väldigt intressant, och när hon ser benet SKA hon ha det. Och när hon väl fått tag i Nikitas ben så ska hon tugga och smaka på det. Hon kan även kräla sig fram till Nikita och ta det ifrån henne när hon ligger och tuggar, visst Nikita gör inget utan slutar bita på det och tittar förtvivlat på sitt ben som nu hamnat i Roxannas händer. Men då bråkar jag ta det från Roxanna och ge tillbaka det till Nikita, då är det inte okej att leka med benet. Jag flyttar tillbaka Roxanna till lek"platsen" och Nikita flyttar sig ut till sin plats för att få ha sitt ben i säkerhet för sig själv.

Men kan det verkligen vara gott att tugga på ett hundben?? Inte sådär att jag själv skulle smaka direkt. Men eftersom Roxanna gillar't så kanske det är gott;)

Nej nu ska jag fortsätta min matlagning och sen hamna i soffan och kika film med min underbara dotter.

Kram

Filmklipp

Torsdag 2/12 Bullkalas

Gud vad jag är dålig på att uppdatera. Men just nu har jag så mycket på tapeten så jag hinner inte riktigt skriva, sen har jag tappat gnistan lite grann, vet inte vad jag ska skriva om, för det jag skriver om verkar ju så ointressant.
Ialla fall, igår hade jag och Magda en bakdag, det blev pepparkakor, lussebullar och vanliga bullar. Det blev määäängder med bullar. Så någon vecka innan jul ska vi baka julgodis pratade vi om.
Idag ska vi till Kungsbacka en snabb sväng och hämta Roxannas Julklapp, den fanns inte på Babyproffsen i Måndags så jag fick lägga undan en, och dom kom igår så ja idag ska vi dit och hämta den.



Men nu ska jag åka=) Har ett litet filmklipp på lager som jag ska ladda upp senare idag. Se U later!!

Kram

.

RSS 2.0