Gott Nytt År!!

Jag tänker vara annorlunda och inte göra någon summering av detta året. Det har vart båda bra och dåligt.
Många tårar men även skratt. Visst finns de stunder, dagar och timmar man ångrar. Men de är gjort och kan inte bli ogjort. Men jag tänker inte uttala mycket om det heller för jag försöker glömma mycket av de som har hänt. Dels för att jag själv ska må bra. Och att älta gör de inte bättre..

Gott Nytt År allesammans.. Hoppas 2010 blir bättre än 2009..:)

// Kim

Torsdag 31/12 Sista dagen på året och de får mig att bli påmind

Fy fan, har verkligen inte sett fram i mot denna nyår. Jag vill inte gå på fest. Jag vill inte, jag vill inte.
Jag kommer i princip va den ända som är nykter känns de som. Inte kul att umgås med fulla männikor. Vissa har sagt till mig att se de postiva i det hela och skratta åt de som göär bort sig för att de är så dumma och super skallen av sig. Men nej, jag vill inte skratta. Jag vill inte le. Jag vill vara hemma.
Och Daniel visste att jag egentligen inte ville bort, och nu har han och massa andra bestämt att dem ska på förfest hos en kompis. Nej så jag kommer göra ALLT för att få vara hemma. Jag sitter hellre ensam hemma och tittar på alla filmer som går på Tv än att sitta ENSAM i ett hörn på en fest där ingen vill prata med mig. Och försöker jag så är inte nån som blir långvarig.
Ska bli såååååååå skönt när bebis är här. Då har jag en riktigt bra anledning till att inte gå på fest. Eller ha lust.
Vet ens folk vad medlidande är??

Ibland undrar jag om de som är runt omkring mig förstår mig när jag säger att jag inte vill eller inte har någon lust. Ja, jag kan ärligt och öppet erkänna att jag har blivit tråkig.
Jag har blivit mer vuxen i takt med graviditeten. Jag har insett att livet går ut på mer än att bara vara inne, populär. Visserligen har jag aldrig vart det, men att försäka bli omtyckt för den jag är.
Jag är den jag är. Om jag är tråkig eller rolig det är upp till er.
Men man kan inte tvinga mig till saker och ting så är det bara.
Kan folk runt omkting mig ta mig på allvar någon gång?
Säger jag att jag kanske har ont så gör mig inte till åtlöje, eller håna mig. För det har vissa gjort. Det har gjort mig fruktansvärt ledsen och det är inte kul att behöva säga att man har ont i deras närvaro. För man vet bara vad man får för kommentarer. Eller så får man bara höra de sen efteråt att man bara fejkar.
Eller säger jag att jag inte kan lyfta den där(tunga saker) så lyssna på mig. För jag måste lyssna på min kropp om vad den klarar av och inte. Gör jag saker som inte min kropp vill eller att jag känner att jag inte klarar av de så mår jag inte bra och då mår inte bebisen heller bra.

Jag tänker på mig själv enbart för att då tänker jag på bebisens tillstånd med. Och de hoppas jag att folk kan förstå någon dag.

Men som sagt, börja lyssna på vad jag vill med. Ta inte förgivet att jag kanske inte vill eller att jag vill. Hör med mig först, och snälla ta mig på allvar när jag säger att de är inte okej, eller att jag kanske inte kan göra de eller sitta så för att det gör ONT!!

// Kim

Brev till dig i magen v22

Brev till dig i magen vecka 22(21+0)

Hej du lilla vem du än är. Nu har jag bärt på dig i ca 22 veckor och ska bära dig i ca 18 veckor till. Längtan efter dig är större än någon kan föreställa sig. Bara jag och din pappa vet hur mycket vi längtar efter att få ha dig i våra armar. Sen alla runt omkring oss, alla som står oss nära. Men det finns nog ingen som kan mäta sig med min längtan efter dig. Men det finns saker som skrämmer mig med. Allt är inte så underbart som alla tror.
Rädslan om att mista dig, eller att du ska tas i från mig. Eller att jag inte kommer få se dig växa upp tillsammans med din pappa vid min sida. Men samtidigt i denna rädsla ser jag mycket positivt i det hela. Trots att jag har jobbig foglossning och att jag har huvudvärk titt som tätt, så älskar jag dig. Finns dom som säger att man inte kan älska någon man inte träffat, men dom struntar jag i. För jag älskar dig väldigt mycket, fast att jag inte vet vem du är, eller vems näsa det är du har, eller om det är mitt taskiga morgonhumör du har. Vi, speciellt jag är så nyfiken på vem du är. Tanken om hur mycket jag kommer älska dig sen när du är här hos oss, det går inte förklara. Bara att jag vet att jag kommer älska dig vilkorslöst vad som än händer.

Det var inte många som trodde att din pappa skulle binda sig på detta sättet. Inte ha sambo, va förlovad eller vilja ha barn. Men det var mycket dom hade fel på. För det var bland det första han sa till mig. Att han hoppades att jag ville ha barn för det var en del av hans framtidsplan. 
Alla tyckte han var gift med hans jobb. Men jag kan ändå förstå honom på ett sätt att han var så mycket på jobbet, för han tycker om sitt jobb. Och det tycker jag är bra.
Men när jag först träffa din pappa så kunde jag inte heller tro att jag skulle stå här snart 1½ år senare och vänta hans barn. Inte heller att jag skulle älska honom som jag gör.

Jag hoppas att denna tid som är kvar kommer gå med rasande fart. För vissa dagar och nätter längtar jag nästan ihjäl mig efter dig. Men jag kan ju inte göra så mycket mer än att vänta tålmodigt.
Jag kommer bli knäpp av väntan om jag skulle gå över tiden. Men du kommer när du är redo att möta världen. Och den dagen du är redo att möta den, kommer jag ta emot dig med öppna armar och et varmt hjärta sprängfyllt med kärlek.
Att få se dig sova sött, att få smeka din lilla kind. Och känna hur din lilla hand tar ett hårt gräpp om mitt lillfinger.
Konstigt nog vill jag uppleva alla de sömnlösa nätterna då jag får gå och vagga dig i min famn och sjunga sånger för dig. Att få se dig i ögonen och verkligen inse att du är min.
Eller vara förtvilvad och livrädd att jag gör fel när jag inte kan få dig att sluta skrika. Då man försökt med allt och man inte vet varför du skriker. Vill känna på hur det är att höra din pappas djupa suck när det är hans tur att byta en otrevlig blöja. Det finns mycket som man vill uppleva och som man längtar till. 
Att få ha de fina stunderna med dig och din pappa, som en familj.

Din "mamma"

Ny vecka idag♥

Vecka 22(21+0)


Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster,
även om den medicinska termen fortfarande är foster.
Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm
med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.
Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.


Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor,
som till exempel vadkramper, främst på nätterna.
Benen kan svullna under dagarna.
Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som
bland annat finns på apoteket.
De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras,
mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare.
Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.




 

Julen är utkastat från min blogg..

Så nu va julen slut:P Och 2 dar kvar på detta året. Så Jag orkade inte ha kvar tomtar och snö:P Så det blev en Hello Kitty design tills jag hittar en mer personlig. Eller om jag beställer en personlig, men att beställa en unik design, de blir inte förren bebis är här och jag kan ha bilder och sånt med.:)

// Kim

Tisdag 29/12 Underbara karl!!

Fy fan rent utsagt vilken underbar karl jag har!!
Nu kanske jag kan få mitt körkort innan bebis är här! Han har fixat så jag ska köra på hans gamla körskola för hans gamla körlärare. Så den 14 Januari klockan 08.00 ska jag köra en "testlektion" med Jörgen som han heter så jag får visa vad jag kan och inte kan. Så får vi se vad det är jag behöver öva på.
Sen ska jag med fråga om jag inte kan får extra hjälp med teorin ioch med att jag har lite svårt att sitta och läsa i boken. Har ju dysleksi så raderna bara hoppar för mig så fort jag ska läsa. Ganska jobbigt, så jag blir ofta arg när jag läst samma rad 5-7 gånger så åker boken ingen eller så åker den satackars boken i väggen. Den där boken har fått stå ut många aggresiva utbrott. Men som sagt Daniel är heeeelt underbar som hjälpt mig med detta. Känns som att jag kommer någonvart ialla fall.

Men men, usch jag är så sugen på en liten shopping runda. Har lixom inga kläder till nyår och min klänning jag hade på studenten KAN JAG BARA GLÖMMA!! Kommer inte i;(  Vill snygga till mina FULA naglar med med lösnaglar. Och kanske färga håret. Lite pigg måste jag se ut fast att jag entligen föredrar att dra på mig de stora mjukis byxorna och en stoooor munktröja och bara ligga på soffan och ha filmkväll med mig själv.
Men gud så tråkig jag har blivit. Det är hemsk när man kommer på sig själv med att ha blivit tråkig. Jag får skylla lite oskyldigt på graviditeten. Inte på bebis utan på mig själv.. Att jag JAG har blivit så tråkig i takt med magen växer och att jag inte orkar vara den jag var innan, asså livlig coh ÄLSKADE att vara ute och dansa. Men de kommer nog tillbaka. Någongång. :)

 Nej nu ska jag städa upp i vardagsrummet och städa toaletten innan Daniel kommer hem. :)

// Kim

Måndag 28/12 God fortsättning

Hejsan alla glada..
Glad fortsättning och hoppas ni alla har haft en underbart trevlig och kul jul. Det har jag ialla fall, eller till hälften. Hade väldigt ont på julafton och saknade Daniel så jag va mest för mig själv och så. Men det gick an.
Men fick ialla fall de julklappar jag önskat mig;
*en brödrost av mamma
*scraapbooking kit av pillan m. familj
*en toast av farmor och farfar
*en elvisp av Daniels familj
Och jag tackar så extremt mycket för klapparna. Fick även saker som jag inte önskat mig som jag ändå blev väldigt glad över;
*en plastboll med lampor i av mamma
*ett EGET lila verktygsett av mamma
*ett presentkort på Gekås ullared av Daniels familj
*2 gråa ljus med gråa servetter med fina blommor på av Daniels farmor
*en kalender av Daniel, som jag själv vart med ovh beställt, men den va från han

Bilder påklapparna kommer samt lite bilder från Julafton.

Juldagen följde jag med Pillan, micael, cicci, anders, emmilie, mamma, björn, och älsklingen ut på krogen. Jag satt ju där vid bordet och passade väskor och drinkar. Inte jätte kul men jag kom ut bland folk ialla fall. Vi var väl hemma hos björn där vi skulle sova vid kvart över 2, men gick inte och la oss förren ca 3. Sen låg jag och Daniel och prata om allt mellan himel och jord. Så flög tiden vist i väg och klockan blev halv 7. Ojdå, sa jag bara till Daniel. Vi måste nog sova nu. Han vaknade vid halv 11 och jag vaknade strax därefter utav att han titta på mig. Sen somnade jag om och vaknade klockan 3.. Ojdå, där va hela dagen borta.. Men inte led jag för de. Hehe

Annandagen sov jag bort i stortsätt som sagt. Men vi åkte hem runt halv 7 och bara va. Och slappade och det kändes skönt att vara hemma igen. Fattar inte att det kan vara så skönt att få komma hem..?!?

Gårdagen(söndag) bestod av att vi fick fint besök av Daniels chef Nisse. Och kvällen bjöd på pizza och Bio med Magnus och Carro. Vi såg Göta Kanal 3. Den var faktiskt bra. Trots att alla film kritiker säger att dom led under filmvisningen. Början var väl lite seg, med det vände allt.. 
 
Som sagt så kommer det upp bilder på Klapparna och bilder från julafton lite senare. Orkar inte gå och hämta kameran just nu:P

// Kim

God Jul!!

Eftersom jag inte kommer att updatera bloggen förren till helgen så kommer jag att lägga uppen trevlig julbild redan nu och önska er alla en riktigt God Jul och hoppas ni Njuter av den.


God Jul Önskar Kim, Daniel och Nikita♥

Onsdag 23/12 Vagn och magblider

Idag har vi inte gjort så mycket. Mest flugit runt känns det som, men vi har gjort det tillsammans. Så då är jag nöjd;). Daniel var väl hemma runt halv 12 och då eldade han så han kunde duscha innan vi skulle iväg och titta på barnvagnen. Så på vägen till Sanna som sålde vagnen fick vi hämta ut pengar, men atomaten krånglade så de tog lite längre tid än vi väntat oss. Men vi kom ialla fall till Sanna och vi hittade trots mitt dåliga lokalsinne och minne när de gäller att minnas en vägbeskrivning. Men vi hittade *grattis till mig*.
Men vi fick titta på vagnen och Daniel provkörde den med. Såg lite gulligt ut:) Men kan bero på att jag är inte van vid att se han med en vagn framför sig. Är mer van vid att se han under en traktor eller i ladugården med koskit upp på byxorna. Men vi Sanna visade hur man vände den och lite annat sen har jag ju själv exprementerat lite här hemma så man vet på ett ungefär hur den funkar.. Man får passa på innan hela magen är för mycket i vägen.
Men här kommer lite bilder på vagen:


Ursäkta de dåliga ljuset men min digg kamera är hos mamsen..

   

Till vagnen fick vi parasol och regn skydd. Nått som jag tyckte va ett extra pluss var att de va hårdlift. Mycket viktigt tycker jag. Jag är så rädd att bebis ska trilla ut en mjuklift:P.

Lovade bilder på magen med, men idag blev dom inte så snygga. Dom togs i all hast innan vi skulle åka och innan ja bytte kläder.. Så fläkarna på tröjan är vatten:

Vecka21(20+0)
   

Bjuder på en jag tog härom kvällen

Vecka 20(19+4)



Så efter att vi lämnat av vagnen hemma så hämtade vi skinkorna och hunden och åkte till slaktarn och saltsprutade dom. Sen åkte vi till Kungsbacka och lämnade Björns skinkor. Så har mesta dels av dagen suttit i bilen. Men de e skönt att inte jag körde;) Haha.. Har vart så trött idag, för Daniel körde ett lass med pellets från halmstad till Falkenberg igår kväll, så jag åkte med då det bara va ett lass. Så vi var hemma runt halv 12 i natt så de va inte mycket sovit natt. Hunden har vart lite dålig så jag har fått ha ett vakande öga och öra på henne.

// Kim

Ny vecka idag♥

Vecka 21(20+0)


Barnet:

Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln.
Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv.
Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller.
Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20.
Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten.
Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Mamman:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern.
Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter.
Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat.
Mindre mål och mineralvatten kan lindra.
På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.




Ja, då va halva tiden gången, en milstolpe avklarad. Nästa stolp blir vecka 30:)
Idag har jag gått 141 dagar av min graviditet, nu återstår 139..♥
Magbilder kommer faktiskt idag, men måste hitta sladden först:)

// Kim


Tisdag 22/12 ... Gravid & JAAA jag FÅÅÅR roa mig!!!

Tisdag morgon. Och jag är upp redan:O Brukar inte vakna förren vid 9, halv 10.
Men har vart uppe sen klockan 7. Och har diskat och plockat undan lite här, ska fortsätta städa här snart så har jag det gjort. Så kan jag ägna mig åt annat.

2 Dagar kvar till jul afton. Och min julklapp till Daniel är hos mamma och jag kommer inte hem på Julafton:( 
Men det blir enklast så, för vi skulle gå ut på Juldagen. Fast att jag har ångest över att jag inte kommer komma hem. Så han får inte sin Julklapp förren på juldagen.  

Sen kan ni skippa era fördommar om att gravida inte ska gå ut, för fan vi är inte invalida bara för att vi är gravida, ska inte vi få roa oss också?
Eller roa sig när man är gravid är väl att sitta hemma och sticka en liten tröja till bebisen, eller gå på stan och ta en fika? Jag skiter fullständigt i om ni sitter hemma jämt och städigt bara för att ni är gravida. Man måste ju leva samtidigt. Livet tar inte slut bara för att man är gravid!!!
Det värsta jag vet är när folk säger till mig vad jag ska göra och inte göra.
Visst jag är gravid, jag kan gå ut och roa mig ändå. För jag tänker inte trängas med folk eller dansa, jag kommer sitta på samma plats hela kvällen, vilket övriga kommer göra med.

Nej, känner att ju mer jag tänker på det, så blir jag bara mer och mer irriterad. Jag kanske rent av går hem till mamma för att det är trevligare där. Kommer säkert va mycket folk och då trivs jag inte riktigt. Alla ska ju ta på magen och prata med den, det får mig att känna mig obekväm.. Jag kan inte ens le åt deras komplimanger.

Nej nu ska jag göra lite nytta här. Om inte äta lite frukost.

// Kim

Barnvagn

Ojoj.. Här är man glömsk också, men det är ju nått som inte är speciellt ovanligt. Har ringt på en barnvagn idag med. Så på onsdag ska vi åka och titta.. Och förhoppningsvis köpa den. För båda jag och Daniel tyckte om den. När jag fråga om jag skulle ringa på den blev jag minst sagt förvånad.. Eller inne i mitt tomma huvud ekade det WOOOOOOW!! sa han ja?? :D

Barnvagn

Så som den ser ut på bilden tror jag vi kommer bli nöjda:D

// Kim

Söndag kväll respons och tröööööött..

Satt här i soffan och "buffade" alltså tryckte lite på magen, lite här och där. Och helt plötsligt fick jag svar..LYCKA!!

Det var ingen spark, men Junior rörde på sig.. Blir lika glad varje gång.

Idag har det inte hänt så fasligt mycket, förut den lilla ilskväckande händelsen förut.
Men nu är jag mätt efter en god middag med kotletter, klyftpotatis och brunsås. Och trött är jag med. Har haft en rätt så full karl(min underbara älskling) och 3 hundar i sängen. Daniel har en förmåga att bre ut sig när han har druckit. Så han ligger tvärs över sängen. Sen att ha 3 hundar i samma säng som man kanppt får plats i det är inte lätt. Tilda låg i knäväcket, Sally varvade golvet med att ligga och dela huvudkudde med mig. och Nikita varvade fotänden med att ligga uppe vid magen och vakta. Så hur många timmar har jag sovit natt?? Jo ca 3.. Suck..
Hade precis lyckats somna när Daniel och Björn kom vid 2(om ja minns rätt att klockan stod på), sen kunde jag inte somna om helt enkelt. Så vid halv 3 somna jag om, vaknade klockan 6 av att Daniels idiotklocka ringer, men inte ska han gå upp inte. Gjorde många tappra och ilskna försök att väcka honom. Tillslut en timme senare sa jag till han att stänga av fanskapet. Jag orkar inte lyssna mer på den. Och hotade med att slänga ut den gjord jag med. Så kvart över 7 lyckas jag somna igen och vaknar halv 9 av att Daniel går upp. Då ska han till grisarna och fodra dom. Så självklart kom Anton in i sovrummet, pigg som bara den. Och börjar prata med mig, men var så trött att jag bara hummade eller svarade med korta korta svar. Så jag slog på TV:n och då blev han tyst. Då tog jag täcket och drog över huvudet och somnade. Men inte fick jag sova mer än till kvart i 10 för då ville sally ut och kissa. Så de va bara att gnälla lite och ta sig upp för att försöka dra på sig kläderna och gå ut med alla hundarna.
Jag kände hur der värkte i hela kroppen och ville egentligen bara gå in och lägga mig igen. Vilket jag gjorde med. Daniel hade precis kommit hem och krypit ner under täcket och där kröp jag ner med. Men inget sovande. Det kunde jag bara drömma om. Så jag är nu mega trött och en aning gnällig för att jag bara vill gå och lägga mig och sova. Men det skulle vara dumt för klockan är bara 18.55.. *Djup suuck*

Nej nu ska jag väl plocka undan lite här. Så jag sen kan nana..:)

// En väldigt trött gnällspik=Kim

Söndag 20/12 Irriterande objekt!!

Dagens irritation skapas av en gubbjävel och 2 snorungar!!!

Asså folk kan ju för fan inte tänka längre än näsan räcker..
Här skulle jag gå ut och hämta mjölk förut och då står där en gubbe med 2 barn. Barn eller barnbarn de skiter jag fullständigt i.

Men så hade jag med mig sally som är livrädd stackarn och flyr undan folket för att dom inte ska hälsa på henne. Så säger gubbfan "-Är det en nykommling?" *Jag har inte ens sätt gubben förut.*
Så jag svarar nej, det är min mammas hund. Hon brukar va här svarar jag.
Så säger jag att bara om barnen kan stå slitt så ska jag gå in i mjölkrummet med henne. Då säger han till barnen "-Kom så går vi och tittar på fåren." Så börja dom gå mot fårhuset, men så när jag stängt dörren till mjölkrummet så Sally inte skulle gå någostans så jag kunde se henne. Nej, då öppnar gubben dörren släpper ut sally som är livrädd så hon springer sin väg. Och ungarna klampar in.. jag blev sååå jävla arg.
Och väl ute så vill ju sally gömma sig. Men då ska barnen inte så still. Men jag sa de säkert 4 ggn "-OM NI BARA STÅR STILL SÅ KOMMER HON TILL MIG." Till slut började jag låta arg. Då hade gubbdan förstånd att gå iväg så jag kunde få tag i sally.Så gör man fan inte. Och sen bara står och tittar på när den stackars hunden är så rädd så hon vill krypa under närmaste sten och gömma sig. Så jag fick släppa allt och springa efter Sally. *Aaaaarrrrgggg*

Fördriva tiden lite...

Här sitter jag och tittar på TV, inte för att det går något bra. Men ska la snart gå in sängen och titta klart på "Flickan som lekte med elden". Jag va ju så social och somna när vi titta på den härom kvällen. Väntar bara på att Anton ska somna. Men han vill inte direkt. Han kommer upp med jämna mellan rum och kommer med olika saker som "-Kim vet du en saaaak?" eller "-Jag är rädd för mina mardrömmar så jag vågar inte sova." eller så är det för att våran hyresvärd klampar med sina trätofflor ner för trappan till källaren. Och det kan jag faktiskt hålla med om att det är rätt så irriterande när man försöker sova. Men man kan ju inte smyga för det. Det är ju faktiskt hans hus. 

Blev något chockad förut när Björn och Anton kom. Jag kollade ut av ren slump att titta om dom hade kommit eller inte, för jag hade tänkt släppa ut Nikita så hon kunde hälsa på Tilda ute för de brukar bli slagsmål när dom inte träffats på länge. Knäppa djur. Så såg jag en liten grå hund och en svart, tänkte bara att jaha, är Sally med också, trodde mamma hade henne hemma hos sig. Men neej.
Så nu har jag en gammal surtant(Tilda), en supergrinig mamma(Sally) och en uppspels unghund(Nikita) som är super glad att ha kompisar hemma på besök. Men det är inte lika kul för mig.. Jag får stå ut med allt skällande, morrande och bråk för att alla har olika ålder och orkar leka olika. Suuuuck.. Men nu ligger alla och sover eller försöker. Men det är antingen dörrar som slår eller en vovve en våning under som skäller. Så jag får fint sitta och flina och säga till dom. Men nu är det tyst kan hoppas de förblir så. Är rätt trött och blir inte piggare av skällandet. Tilda är väl den som är tystast. Den gamla tanten säger inte mycket. Hon låter lite när hon ska gå ut men inte mer. Det är mer Nikita och Sally som skäller och morrar. :) Men dom är så söta ändå.   

Ja så vad ska man hitta på denna kväll för att driv tiden lite snabbare frammåt så man slipper sitta här och prata med sig själv och låtsas att man är smart för att den ena kommentaren låter bättre och smartare än den andra.
Har suttit och kollat klipp på dinosaurier hela kvällen på youtube; -Vad gör man inte för att underhålla de små;) eller den lilla kanske man säga om Anton.. Har väl inte tittat så mycket utan kollat när han har sagt att det är något häftigt. Men man har fått leta upp massa olika klipp som är häftiga. Att så lite kan göra en liten pojke glad för ett par timmar:)

// Kim

Lördag 19/12 Tråkig lördag

Lördag igen. Gör veckorna inget annat än går?
Idag ska Daniel på fest (ovanligt, eller inte) men men, som jag har sagt förr han får passa på nu. För sen blir det inte mycket av det där festandet. Hoppas jag!!

Björn ska ju med till tomtefesten i Stuv så jag ska ha Anton och Tilda här, kul för Nikita då får hon någon att leka med också. Hon saknar nog en kompis ibland, men vi kan inte ha en till hund nu. Det harde inte vart så bra. Dels för att det hade inte vart still här för fem sekunder, inte ens på natten. Sen för att jag ska orka ta hand om 2 valpiga hundar pluss en nyfödd liten bebis. Det hade nog inte funkat.
Så vi har sagt att när hon är gammal nog att inte orka leka och stöka så blir det en till hund, Daniel har sagt att han vill då ha en Sankt Bernad (eller hur de nu stavas).

Jag ska väl börja med maten snart. Känns som att de va en evighetsen som Björn skulle kommit. Han sa 3 till Daniel. Men men, bara att vänta. Och inte mycket tid kommer jag få med Daniel heller:( Idag gick han upp vid 7 för att åka till fridèn och syssla och fodra grisarna. Sen kom han hem vid 1 halv 2 sen åkte han vid halv 3 igen. Så han kommer i princip hem, duschar, äter och åker igen. Men jag har börjat bli van.Så ska han upp vid 6 imon igen för att syssla, och jag undrar hur han kommer klara de. För han ska syssla och fodra vid 7 ca.. Ja han löser väl det på något sätt. Hans problem, inte mitt..

Nej nu ska jag gå och kolla om köttfärsen har tinat. Och rota fram pastan.:)

// Kim

Fredag 18/12 Inget och göra

Fredag och jag har inget och göra.
Hunden sover och tvätta kan ja inte heller. Våran tvättmaskin vill inte fungera, vet inte om devär tätt i nått filter eller så men den får inte undan vattnet. sånde bara rann rakt ut på golvet. SUUUCK.
Varför vill inget fungera som de ska här omkring?

Daniel är på begravning idag. Ledsamt, jag känner inte han som dött jag har träffat han en gång, men jag börja ändå gråta när Daniel sa att han hade gått bort..

Nu på Måndag börjar Daniels semester med, ska bli skönt att ha han hemma:) Men han ska hjälpa Fridèn men sysslorna hos hans grisar nu i helgen fram till onsdag. För han ska upp till Hudiksvall om jag inte minns fel.
Så jag sa att jag kan följa med någon dag, jag kanske inte är till så stor hjälp men sällskapet räknas;)

Vill färga håret med, brunt hade jag tänkt mig nu när de är så trist ute och då känns inte blond som den ultimata färgen. Så jag ska se om jag inte kan komma till affären så jag får köpt hårfärg. Känner mig så trist när jag tittar mig själv i spegel och ser min kassa blonda färg och min hemska utväxt.

Igår övningskörde jag igen, och då körde jag med Bennys bil. Han har manuell låda. Farfar har ju en automat.
Och satan så bekväm den bilen var och köra. Nästan så jag ska fråga va det var för modell(är skitkass på bilar) så jag kan se om de finns en till ett rimligt pris. För det var den goaste bilen jag kört med. Lätt att köra och växla med. Så jag sa de till Daniel igår, och han bara humma som vanligt. Men jag ska övertala honom;) Hehe

// Kim

Rösta!!??

Rösta gärna vad NI tror gömmer sig i magen på mig!?!
Röstar det gör ni till höger i sidan. :)

Onsdag 16/12 Sugen på choklad!

Sitter här och filurar.. Känner att jag är såå sugen på att baka lite. Men har inte saker hemma till det jag vill baka. Har lust att baka lussekatter, rocky road och bullar. Hmm, rocky road är nog det som drar i mig mest. Får be Daniel om pengar så jag kan handla ingredienser till det imorgon när jag ska övningsköra.
Är sjukt sugen på choklad, men har ingen hemma. GE MIG!!:)

Nikita spyr idag med. Undra vad som kan va fel med henne andra dagen hon spytt. Hon har spytt ca 4 dagar på 2 veckor. Det är inte normalt. Det tycker inte jag ialla fall. Fortsätter hon och spy så får vi åka till vetrinären med henne. Fast vi inte har råd just nu innan jul.. Det är ju svindyrt att va hos vetrinären. Sist betala vi 600 spänn för en liten vägning av Nikita och att dom titta ¨på hennes tänder. Vi tog med eget urinprov. Så man blir lite grinig av att betala en sån brutal summa för en liten skit sak. Men sen fck vi betala ett par hundra på dyr medicin till henne med, för hon hade urinvägsinfektion. Men nu måste hon till vetrinären i vilket fall, hon ska på 1års undersökning och få spruta. 

Ska tvätta idag med. Och lägga in den tvätt som hänger. Ska försöka få tvättat 2 maskiner. Jag klarar inte ritkigt och lyfta tvättkorgen upp för trappan. Min rygg strejkar när jag ska lyfta tungt.. Så jag får inte lyfta så mycket. Men Daniel har lovat att hjälpa mig om jag bara kan sätta igång tvätten och ta ut den så bär han upp den, antingen när han kommer hem eller när den är klar.

Nej, nu ska jag släppa ut Nikita så hon får kissa och sen göra iordning en maskin:)

// Kim

Ny vecka idag♥

Vecka 20(19+0)


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är mellan
17 och 25 centimeter (står olika överallt) långt och väger runt 250 gram.
Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix,
det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Mamman: 
Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna.
På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt.
Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut.
Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta.
Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar f
ör att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och
mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även
blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.
På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte,
där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera.
Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken.
Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.





Magbild kanske kommer har inte bestämt mig..

// Kim

Tisdag 15/12 Hundspyor.. Bläää

Idag när man vakna var de snö på backen. Men man såg direkt att de var inte sån rolig kram snö utan slasksnö. Inte alls kul.. Man blev inte alls glad över snön, utan mer ledsen.

Såg ju Idol i fredags men kollade inte slutet riktigt. Kollade bara vem som vann sen stängde jag av TV.
Men idag har jag sett klippet när Erik sjunger vinnarlåten och hans flickvänn kommer upp och skämmer ut sig inför hela svenska folket. Allvarligt..?? Kan han inte få sin stund i rampljuset och glänsa som en vinner?
Nej, hans tjej vill med ha glitter, men va har hon gjort för att förtjäna att stå där??
Hon låtsas sjunga med och dansar lite men wtf.. Hon hade kunnat krama honom senare. Låtit han ha sin stund som vinnare i Idol.. Men nej!!

Haha, oj va lätt retlig jag har blivit. Sånt hade inte i vanliga fall rört mig i ryggen. Men nu blir man ju nästan arg.

Dagen idag har gått åt att torka hundspyor överallt. Och till på köpet så skäms våran hund så när hon spyr fast ingen härifrån har skällt på henne när hon spytt, så hon kissar ner sig samtidigt som hon spyr..:( Stackarn.
Men hon spyr tackvare allt hon får extra, så nu kommer jag vara jätte hård med att hon ska INTE ha något annat än sin mat. Vet inte hur många gånger som jag har sagt till Daniel att inte ge henne något. Hon har sin mat och kan nöja sig med den. Hon börjar bli tjock med, så då behöver hon inget extra. Men vem lyssnar på mig?? INGEN som vanligt..
Men nu SKA hon inte ha något annat än sin egen mat och sparris i ett par dar.. Men han kommer inte lyssna på de ialla fall.. Men ger han henne nått lär jag bli ARG!!

Fick hem räkning idag från i söndags när jag var på Akuten.. Jag säger då det. ALDRIG mer att jag ska åka dit om det inte mitt liv hänger på de. Fan, måste betala 300 spänn för en liten Ultraljudsundersökning och blodprov!?!
Och väntetid på ca 1timme och 45 min..

// Kim

Måndag 14/12 En omtumlande söndag har passerat

Ja då var den en ny vecka med nya möjligheter.
Denna helgen har faktiskt vart rätt lugn, inga åkanden hit och dit utan mest vart lugnt och skönt. Visserligen var vi hos Magda och Jörgen i lördags och firade att Jörgen hade fyllt år. Men de var rätt lugnt där med. Va inte nått värsta party utan mer att man satt där i soffan drack sin grogg/öl/kaffegök.. Eller om man nu inte drack något innehållande alkohol drack man ju annat. Men det var lugnt ändå.

Så igår låg jag i sängen nästan hela dagen, kunde inte röra mig. Men tog mig tappert upp och höll masken under tiden vi var hos Daniels föräldrar. Vi skulle hämta julgran så vi satt där och fikade och Daniel visade stolt upp korten på Junior. Sen när vi kom hem, ställde sig Daniel och laga lite mat och efter maten kände jag bra hur ont de gjorde precis under magen. Typ där som man har ont när man inte är gravid och har trevliga veckan, och har mensvärk. Det gjorde ju så förbannat ont. De va på håret att ja kom upp ur soffan. Och jag visste inte va det kunde vara. Bara grät för att de gjorde så ont och för att man var så orolig över att de hade hänt något med bebis. Självklart var Daniel orolig med. Men så ringde farmor mitt upp i allt detta och tyckte jag skulle åka till Akuten. Men va lite tveksam till det. Men bara 20 min senare rignde farfar och sa att han tyckte inte jag skulle vänta utan bara åka in.. Så jag väntade en stund, gick på toa och gjorde mig smått iordning. Och Daniel frågade om jag var klar att åka. Så vi fick snällt åka..
Det brukar ju vara ett helvete på Akuten men igår gick de fort, jätte fort. Vi var inne 21.11 och kom ut 22.57. Och då hade dom tagit tempen på mig, blodtryck, blodbrov, urinprov sen gjorde dom både Vaginalt ultraljud och vanligt då dom tittar utanpå magen. Och som vanligt så ville inte bebis vara still, rörde på sig och sparkade, kissade till och med. Liten livlig sak som lever där inne. Men h*n mådde bra och levde vilket var en stor lättnad och jag kunde varva ner och sluta oroa mig. Allt såg jätte bra ut och dom tittade så jag inte hade öppnat mig med för säkerhetens skull. Och jag hade ju självklart itne öppnat mig.. *tur det*

Så gårkvällen var omtumlande men slutade bra. *Lycka*

// Kim

Fredag 11/12 varför känner jag mig som en flodhäst???

Fredag kväll och denna dagen har vart en gnäll och sura dag. Vet inte varför men vart jätte grinig.. Kan nog bero på att jag har haft så ont. Kom knappt ur sängen i morse.. Kände mig som en flodhäst som satt fast i lera.

Men nu har jag pratat med Icca, och jag ska få låna hennes bälte.. *Tack Icca du är en ängel*
Så hoppas att det ska hjälpa mig lite så jag kan göra allt det där jag inte klarar för att det gör ont. Typ gå i trappan:P.. Nej skämt och sido.. Hoppas bara att de ska bli lite bättre. För nu har jag ont till förbannelse..
*Förstår dig nu Magda.. Kan knappt komma ut sängen själv heller;)*

Måste få be om ursäkt till alla som jag snäst åt och vart grinig på idag. Men det har inte vart min mening, bara att man blir inte på bättre humör för att man är begränsad för att kroppen inte sammarbetar.

Vet inte alls vad jag ska skriva idag. Har inte hänt så mkt. Vi var borta hos anders och år förut det var det ända som hände idag.. Och Daniel har inte vart inne typ alls idag. Han vakna, gick ner till Andreas, åkte till Elgiganten sen träffa ja han ca 20 min, sen åkte han till sågen och hämta spån.. Sen nu är han i ladugården skulle jag tro..
Suck.. Ville ju träffa han lite dag när han inte vart hemma.. Men men.. Han är som han är, och jag kan och vill inte ändra på han..

Och idag upptäckte jag att jag snart inte kan ha min förlovningsring längre.. Men har ångest över att inte ha på mig den.. Men är ju rädd om den så måste nog ta av den så småning om:(
Känner mig naken utan den. Nej, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer..

// Kim

Lite klagomål måste de väl få va???

Jag måste bara få klaga lite. Lite grann ialla fall.
Idag har jag så förbannat ont att jag nästan önskar att man kunde byta bort det.
Fast det onda vill jag gärna byta bort till VILKET pris som helst. Men inte graviditeten.. Bara foglossningen.
Fast jag vet även att det är något som här till. Men vrf ska det göra så ont för?? Idag kommer jag inte ens upp ur sängen eller soffan själv. Hmm.. Och Daniel är inte hemma förren 03.00 i natt.. Ska jag sitta här eller ska jag förvana cicci om att om hon hör någon skrika så är det bara lilla jag som ska ta mig upp ur soffan eller sängen.. Hmm. Japp det är så det får bli.. Hon kommer uppp här sen och håller mig sällskap.. Och jag henne då så klart..
Kommer jag inte upp ur soffan så får ja be om en hjälpande hand..;)

Är det bara jag som springer på toa hela tiden?? Och ändå är jag bara i vecka19(18+1).. Det kan vara allt mellan 20 min till 2 timmar mellan omgångarna jag måste gå på toa. Och det blir värre ju större bebisen blir..
Ska bli såå skönt när den väl ligger i vår famn... Och jag har min mage/kropp för mig själv.. :P I åtminstonne 3 år efter de..

Ne nu ska jag klaga färdigt och titta på dokumentären på 3:an..

// Kim

Torsdag 10/12 Operation SOVRUM!!!

Torsdag och jag har inte alls sovit bra i nattt, somna runt halv 2 om inte 2. Sen har jag vaknat till och från hela natten. Sen vakna jag vid halv 7, för Basse(Andreas ena hund) Ylade så för att han inte gillar att vara ensam, eller om de va för att cicci var ute med Ricky.. Men ja somna om och vakna vid 8 igen. Då gick jag upp, åt frukost och sen satte jag mig här en stund för att kolla mailen och Facebook. Sen satte jag igång med mitt välkända sovrum. Jag har en väldigt underbar karl som säger gång på gång att "-jag ska lägga kläderna i tvättkorgen". Men Jag ser inga kläder i tvättkorgen. Dom ligger ju på golvet. Men jag är ju så översnäll så jag tar upp hans kläder och lägger dom i tvättkorgen ÅT han.. Så jag kände att de var dax för en genomstädning därinne. Damsuga golv, tvätta golv och byta sängkläder.

Hade farmor och farfar här på besök igår, så vi åt middag ihop och farmor hjälpte mig och städa här, för jag hade så j*vla ont. Jag kom knappt upp ur soffan där jag satt under Bonde söker Fru. Farmor fick ta i min hand och hjälpa mig upp.. Jädra foglossning säger jag bara. Ska ta och köpa mig ett foglossningsbälte efter jul. Jag har så ont att jag gråter.
Min underbart snälla farmor tog med sig mycket av min tvätt med sig hem med. För jag måste ju springa upp och ner hela tiden när jag tvättar och trappor är en tävling för mig. Ner går okej, men upp de är som ett race. "-Kommer jag klara det tro?" Så jag har rätt mycket tvätt kvar som jag sa att jag skulle tvätta själv. Men jag kan inte undvika trappan, för jag måste ju ut med Nikita med. Men jag kan inte tacka farmor och farfar nog för att dom va här och underhöll mig här igår. Jag var ju rätt nere, men de fick mig på andra tankar underkvällen. Sen när dom hade åkt släppte jag ut Nikita för en kissrunda och sen satte vi oss i soffan och titta på film. Madagaskar:) Därefter gick jag ut på nattiskissen med Nikita. Sen fick jag lov att föröska sova. Och ja, de gick väl sådär. Men jag får la vila en stund sen på soffan efter städandet och jag tvättar med, så jag kan ju vila mellan tvättarna.

Nu ska jag åter gå till sovrummet.. :)

// Kim

Ny vecka idag♥

Vecka 19(18+0)

Fostret:

Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Mamman:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.
Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.
Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition






// Kim

Onsdag 9/12 Hemska värld

Usch, denna natten har vart en riktig plåga. Har inte sovit bra alls. Daniel åkte för snart en timme sen och jag var tvungen att hålla tillbaka tårarna, ville inte låta han se mig gråta. Vet inte varför men ja kan inte gråta framför honom. Har väl hänt vid andra tillfällen, men då har de ju vart så att han ska åka bort.
Men jag brukar inte bli sånhär när han ska åka bort.. Kan det har med alla graviditetshormoner att göra?
Det måste de vara. Är hyper känlsig.

Finns inte så mycket att att skriva om. Har inte mycket på hjärtat. Men ska göra ett inlägg om att jag går in i ny vecka idag med. Så får väl göra det nästan med en gång nu när jag skrivt klart detta.
Jag och Nikita får klara oss själva till fredag morgon.. SUUUUCK!!

Igår så låg vi i sängen och prata innan vi skulle sova så kom Nikita och ville säga godnatt så säger Daniel till henne;
-Nu tar du hand om mamma när jag är bort. Och va snäll mot henne och lyssna och hitta inte på några hyss. Och spy inte för mamma kan inte torka upp det. Och så titta han på mig och flina.

Det var nämligen så att i förrgår hade Nikita fått tag i en påse med slaktavfall. Så hon spydde så fint igår på mattan så den ska vi slänga ut. Och jag är äckelmagad i vanliga fall, men nu är det bara ännu värre.
Får torka både hennes och mina egna om inte Daniel är hemma när hon spyr. Men hon brukar va så snäll och hysta upp när han e hemma eller precis kommit hem.

// Kim

Måndag 7/12 Karl min kan va klantig han;)

Måndag igen.
Och idag har jag älsklingen hemma. Han var ju på fest i lördags och klantig som han är(men underbar) så har han gjort något med foten. Han minns ju såklart inte vad men han har problem med att gå.
Så igår agera jag slav åt han. Ville han ha nått hämtade jag det. Men han ska inte tro att det är nått som håller i sig. Han fick frukost på sängen igår, OCH idag. Bortskämd;)

Vi låg mest i sängen igår och bara myste. Fick passa på när han inte skulle upp och fara och flyga hela tiden. Han låg ju näst intill platt hela dagen.
Men sedan vid 17 tiden kom Björn och Anton på besök så då fick han ta sig upp. Så vi satt i köket drack kaffe och bara prata mest. Sen fråga jag Anton vad han ville ha i Julklapp, så han rabla upp;
*En röd traktor
*En gul tröska
*Boog och Elliot 2
Sen va de nog något mer men minns inte..

Sen började jag med maten när dom hade åkt. Så de va bara att äta och lägga sig i sängen igen för Daniels del. Men jag ville inte sitta ensam i vardags rummet så jag gick med in i sovrummet och tittade TV.
Så går dagen var ganska så lugn ialla fall. Inte mycket som hände.

Dagen har vart rätt slapp den med. Ska snart ställa mig och diska hade jag tänkt.

// Kim

Lördag 5/12 Rund....

Godmorgon, eller ska jag säga god förmiddag??
Idag på morgonen väckte Niktia mig vid 9.00 för att hon ville ut och kissa. Det var bara att smyga ur sängen så inte Daniel vakna, och ta med sig kläderna ut ur sovrummet för att inte stå där och jämra sig över att det gör så förbannat ont att ta på sig pga foglossningarna..

Så jag gick ut i köket och hämtade kannan och gick ner till hallen och släppte lös vilddjuret som jag råkar vara lycklig ägare till. Sen tog jag på mig jackan och gick och hämtade mjölk. Vilken tur att den inte skulle drickas med en gång tänkte jag när jag titta på tanken hur varm den var. Mjölken var 27.6 grader varm. Så de va tur att den skulle in i kylen och jag skulle krypa ner under mitt varma täcke igen. Så medans jag hämta mjölk gjorde Nikita sina behov och sen sprang hon raka vägen in till Daniel och hoppade på honom. Stackarna hade förväntat sig sovmorgon, men inte detta hus. Nej, har man en överglad hund som heter Nikita så får man inte den där sköna sovmorgonen.. :)

Sen så när vi gick upp för att gå och äta frukost så gick jag förbi spegeln vi har i hallen och var tvungen att gå till baka. Trodde inte mina ögon.. drog åt t-shirten jag hade på mig och bara utbrister;
-Älskling, kolla jag har ju blivit sådär rund nu..
Han bara titta på mig och sa;
-Älskling, de har du alltid vart...
Titta surt på han och sa;
-Men.. Inte så här gravid rund..!!

Så var bara tvungen att ta kort:P hehe.. 




vecka18(17+3)

Men nu ska jag klä på mig så Daniels inte får sig ett anfall här för att jag inte är klar:P
Vi ska en snabbis in till Varberg.. 

// Kim 

5 sätt att skämma bort sin gravida flickvänn på..;)

5 sätt att skämma bort din gravida flickvän.


1. Köp den största förpackningen med hennes favorit choklad du kan hitta.
Du ger henne inte bara en god anledning att frossa, du visar också att du tycker att hennes nya, växande former är sexiga. Hon får en självförtroende-boost precis när hon behöver den som bäst. Venus Choklad erbjuder till exempel en hattask sprängfylld med läcker choklad för 440 kronor.

2. Bjud henne på en gravidbehandling på närmaste spa.
Det kan vara tröttsamt att vara gravid så varför inte ge henne en avkopplande manikyr, pedikyr, ansiktsbehandling eller en gravidmassage? Om du känner för att skämma bort henne riktigt ordentligt så bokar du in hel dag med härliga behandlingar.


3. Köp ett kit med väldoftande badprodukter.
Bubbelbad, duschkräm, badbomber, bodylotion och en kroppsspray. Det finns massor av härliga produkter att välja mellan. Extra fint blir det om du ger henne produkterna i en fin presentask.


4. Ge henne ett fotbad.
Den extra vikten och vattnet man samlar på sig gör att många gravida får svullna och ömmande fötter. Köp ett fotbad till henne som hon kan placera sina värkande fossingar i.


5. Ge henne blommor som bevis på din uppskattning.
En vacker blombukett väcker alla gravida kvinnors lyckohormoner i den mörka vintern.


--Nu ska jag bara få Daniel att läsa..:S
Hur ska detta gå till funderar på att låta sidan va upp och se om han läser.--

Fredag 4/11 Beckis 18 och sanningen ska fram tillslut!!

4 December och 20 dagar kvart till Julafton. Och bara 19 kvar tills jag gått 20 veckor..:)

Idag fyller även min lillasyster Rebecka år.. Så hon ska få ett kort upplagt här och en massa grattis..


Nu är du äntligen 18år.. Det har du ju längtat till.. :) MASSA GRATTISKRAMAR..

Idag ska jag mest ta det lugnt. Ska försöka att städa lite eller inte städa men plocka undan. Ska försöka få Daniel att sätta upp ljusslingan som ska sitta ute med. För jag fattar inte hur den ska sitta det har han planerat, då kan han sätta upp den med. :) Va snäll jag är.

Igår kväll var jag lite grining på han. Tyckte han var jätte dum. (Och nu blir ja mkt lättare grinig för småsaker än innan) När vi skulle lägga oss skulle ju självklart hunden knö sig in i mellan oss, vilket han som vanligt tyckte va helt okej. Så sa han;
-Men hon måste väl emd få säga "Godnatt"..
-Jo visst sa jag, men hon behöver inte knö sig imellan oss. För det är INTE okej.

Sen efter ca 2 min ligger hon fortfarande där och de båda 2 har SOMNAT!!!
"Hon måste väl med få säga Godnatt??"
Men hallååå din idiot?? Du kunde ju för f*n inte ens säga GODNATT TILL MIG!!!

Vet att jag överdrev men jag blev så arg på han. För det är inte första gången som HUNDEN kommer före mig. Det gör hon alltid. SUCK!!

Jaja, jag ska inte älta det. Har annat som måste tas tag i. Finns saker som bara ligger och väntar på att få komma fram, så just nu sitter jag och skriver ett brev där jag skriver ner allt som jag har på tungan. Det är sånt som måååste komma fram innan bebis är här. För jag vill inte ha de där sakerna som ligger och biter mig i ryggraden sen när bebis är här. Vare sig det blir bättre eller till de sämre när det som står i brevet kommit fram det spelar ingen roll du vet jag hur jag ska göra ialla fall.. För som Daniel sa.. ; -Du ska inte behöva gå och må dåligt över saker som hände då.. Det är bättre om det får komma fram och det blir ett slut. För du kan inte gå och va arg på "HAN" hela ditt liv. Låt sanningen få komma fram..
Så det ska jag låta de göra nu med. LÅTA SANNINGEN KOMMA FRAM!!

// Kim

Länk till babyboxen

Fick en kommentar, eller mer en fråga om man beställer babyboxen på hemisdan.. Så jag länkar sidan:D
(klicka bara på "Pampers Babybox")

Pampers Babybox
 

Klicka bara på länken ovan kommer ni till sidan där man beställer Babyboxen:)

// Kim

Gratis babybox från pampers

Ja då har man beställt babyboxen från Pampers med..



Och hämtar man ut denna box på Babyproffsen får man en blöjhink från Angelcare helt GRATIS!



// Kim

Torsdag 3/12 Sammandragningar?? och sjuk??

Torsdag och en dag kvar till fredag..
Idag har jag satt upp de nya gardinerna. Blev jätte fint. Så nu känns det mer "julit" här hemma.
Vet inte riktigt vad det är med mig, men känner mig inte riktigt friskt?!?
Har haft konstig/märklig mensvärk idag. Har kommit och gått lite som den velat..
Har sökt på sammandragningar på nätet, men kan inte riktigt sätta fingret på att de kan vara det. Men jag antar att det är de där sammandragnignarna. Är rätt trött med, så ska väl lägga mig tidigt idag hade jag tänkt..

Ska väl lägga mig framför en film och försöka somna. Börjar väl få den där förkylningen som Daniel har. Usch och nej säger jag bara. Vill inte ha en förkylning.
Men jag känner mig inte lika ynklig och sårbar som Daniel. Han säger att det är såå synd om honom. Det är värre för en man att vara förkyld än för en kvinna att föda barn. Dessa missuppfattningar;)

Ni vet den pedigree reklamen med hundarna som skäller en snutt ur en julsång?? Nikita kan ligga och titta på den, men säger inte ett ord. Men om det är nått program på tv ed en eller flera hundar som skäller så morrar hon och skäller på tv och ska försöka bita tv:n. Men just den reklamen med hundarna som "sjunger" reagerar hon inte ens. Hon lyfter inte ens ett ögonbryn..

Nej nu ska jag väl lägga mig under mitt varma täcke.. :)

// Kim

En fisk som sprattla..??

Gud de måste vart bebis jag kände??!!
Satt här framför datan och tittade runt lite på nätet.
Så kände jag något som liknade en fjäril eller en fisk som sprattla på höger sida.
Man blir ju lite fundersam men man kan ju samtidigt hoppas det var bebisen jag kände!?!:D

// Kim

Onsdag 2/12 Köpt Daniels julklapp

Redan onsdag??
Oj va denna vecka gått fort ändå.

Igår gjorde jag nått jag kommer få äta upp;) Jag köpte Daniels julklapp eller en av hans klappar.
Kan givetvis inte lägga upp bild eller skriva vad det är för han läser allt här när han tror att jag inte ser. Eller vet.
Men han har ju sagt att han inte vill ha några klappar men jag är sån, jag vill ändå att han ska ha något.
Han kommer säkert bli lite små grinig ioch med att han sagt att han inte vill ha de men de struntar jag i.
Han kommer nog bli glad för den ändå. Hoppas han uppskattar den ialla fall:P

Idag ska jag fortsätta tvätta och se hur många tvättar som kommer bli tvättade. ska mest ta de lugnt idag och bar njuta. Kanske gå ut och gå en stund. Det är ju trots allt inte blött och lerigt ute längre. Det är svinkallt och helt hårt i marken. Så ska väl försöka gå en runda. Får så hur långt min foglossning tillåter mig att gå. Sist kunde ja gå i 15 min. Men jag var envis och fortsatte gå i ca 1½ timme. (de tog så lång tid för att jag fick gå så himla sakta) Men om de blir så denna gånge, ska jag vända och gå hem med en gång. Tänker inte lida igen så som jag gjorde den gången. Uschaaa..


Nej nu ska jag stiga ur sängen släppa ut djuret och tvätta;)

// Kim

Ny vecka idag♥

Vecka 18(17+0)

Fostret:

Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är
cirka två centimeter långa.
Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja
mellan mammans intag av söt respektive besk föda.
Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det
är bittert så grimaserar det istället.
Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att
det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra,
citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen.
Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg.
Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas.
Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag.
Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan
man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet.
Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda.
Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor
efter detta datum utan att det räknas som onormalt.
I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.




// Kim

UL-bilder


Ryggen i profil. Man ser ryggraden tydligt..V17(16+6)


Man ser lår, mage och huvudet. Ovanför bebis ligger moderkakan.v17(16+6)

Tisdag 1 December UL och 23 dar kvar till Julafton

Tror att jag är den gladaste Gravida idag. Haha
Denna dagen började med att klockan ringde 7. Vi skulle besikta bilen idag innan MVC, de gick la bra va 4 grejjer som vad sånt som skulle fixas. Men annars var väl allt bra.
Det tog ju inte så lång tid som man väntade sig. Så vi hade lite mer än en timme kvar innan vi skulle vara på MVC. Så vi åkte runt lite..

Sen skulle vi till MVC.. Spännande.. va inte speciellt nervös. Hade ju sett den lill* innan. Och jag säger bara en sak. Guud vad det hade hänt mkt sen sist. Så stor h*n har blivit. Och man såg sakerna mycket tydligare idag med. Och hon visade hjärta, lår, fötter, mage, huvud och lite olika delar där, sen fick vi se urinbåsan och sen så fick vi veta att jag har moderkaka i framvägg. Vilket inte är faligt, men att man kanske inte känner sparkar och sånt lika tidigt som många andra. Men man kan känna dom som om barnet sparkar i ryggen sa hon med. Vi fick se när bebis smakade på fostervattnet:) Helt magiskt och en sån otrilig känsla. Och jag blev flyttad frammåt 2 dagar så mitt nya BF-datum är 11 Maj. Så nu är jag på min vanliga dag. ONSDAG. Lycklig.. Lite ialla fall. Det var lite jobbigt att ställa om sig från Onsdag till fredag:P
Men nu är jag tillbaka på Onsdag. Så imorgon kära vänner går jag in i Vecka 18(17+0). Så alltså har jag räknat ut att jag går in i vecka 21(20+0) den 23 December, dagen innan julafton. En bra julklapp tycker jag. Att ha gått halva tiden dagen innan julafton.

Men nu ska jag äta clementiner och peppar kakor igen;)
(Bilder kommer senare.. Fick med oss 2 hem)

// Kim

.

RSS 2.0