Lördag 30/4 sista dagen i April

Kul hade vi igår men inte så kul som jag hat haft anda gånger, fattades några få själar för att gården skulle blivit 100%. Snart ska vi bege oss mot frillesås och grilla hos Susanne och a förfest, och föresterna hos henne är ALDRIG tråkiga! Så detta ser vi framemot.

Idag har jag vart inne i kungsbacka och handlat lite som vi ska ha med oss i matväg. Sen var jag borta hos farmor och farfar och duschade och pratade lite med dom. Fick höra lit dåliga nyheter. Neb kan ta det när vi kommer hem, vill inte riktigt förstöra stämmningen vaken för er eller för mig själv.

Hoppas ni alla därute har en toppen dag såshär sista dagen i April!:) Det ska jag ha ialla fall.



Torsdag 28/4 jag orkar inte mer nu!

Har inte blivit så mycket skrivande dessa dagarna som cicci vart här, och de förstår ni hoppas jag!
Ialla fall har jaft super trevligt, och igår skulle jag vart hos läkaren med Roxanna men dom hade skrivit fel dag på min lapp, där stod det den 27/4 men på vårdcentralen sa dom att de va den 26 jag skulle vart där:/ Så man blir lite less, de är inte första gången dom skriver fel för mig!

Vi var i Köinge och lämnade barnen hos deras pappa igår, därefter åkte vi till gekås för att se om dom hade nått nytt, fick 2 leggings, en klänning och ett par byxor till lillan. 2 par leggings och ett linne och en tröj/jacka.

Nej ja får ta Roxanna. Hon har vänt totalt, helt omöjlig är hon. Va man än gör är det skrik och ja får inte ens gå 2 steg i från henne då börjar hon å skrika. Jag orkar inte mer! Jag gör verkligen inte de. Och ingen jävla hjälp får man heller....

Vagnen







Det var någon som önskade bild och här kommer dem. MEN den ska inte användas förren lillan fyller 1 år då det är en födelsedags present från hennes farmor och farfar!
Så den kommer stå på kalaset med en rosett på sig!:)

Tisdag 26/4 Trött ??

Det blev en barnvagn igår. En jätte fin babytravel.

Innan jag åkte och kollade på vagnen hämtade jag upp Cicci och Loke i stan, sen bar de av mot Anneberg. Efter det så handlade vi, åkte till Vallda och satt där en stund.
Senare på kvällen så grillade vi. MUMS!

Idag ska vi handla, så tråkigt, men ett måste.
Skit vad jag är trött?:O Lixom över trött vill sova hela tiden..
Va fan är det med mig...:/

Nej nu ska jag leta fram kläder, ställa ut vagnen starta en maskin tvätt sen åka!

Kram

Måndag 25/4 Ojoj, snabbtänkt..

Okej, gårdagen började med dop i Idala Kyrka för Oskar. Sen blev de ju lite dopfika. Därefter åkte vi till Hylte och firade Leo att han hade fyllt 6 år.

Efter kalaset åkte vi hem till Cicci då Leo ville med hem så vi skulle ha med oss grejjer till honom, och under tiden bestämde vi att Wincent skulle med han med, så skulle Cicci komma idag med Loke(vovven). Så ja, vi hade med oss både ungarna hem igår.

Sen när vi var hos Cicci så hade hon ställt upp 3 koppar på v-rums bordet och precis innan vi hann ställe undan dom var Roxanna där och grabbade tag i ena skeden i koppen, och den var halvfull med kaffe. Så hon fick de över sig, och ja satt och kollade min telefon i samma ögonblick, jag hörde bara koppen välta och ett skrik, hann inte se om de vart något kaffe i koppen, lyfte bara upp Roxanna och sa till cicci starta duschen, och detta gick på 10 sekunder, hela ungen ner i badkaret och på med kallt vatten.
Tack och lov för hennes klänning och leggings hon hade på sig. Det var tyll under till på klänningen så hon fick bara kaffe på klänningen och så rann de ner på benen men inget fick hon på kroppen, hon blev nog mest rädd. Men har nog aldrig agerat så jävla fort någon gång i mitt liv innan. Från att ha suttit i soffan till att fått blött ner hela ungen och fått av henne kläder och blöja tog de 20 sekunder.

Idag ska vi åka och kolla på vagnen. Men Daniel åker inte med den tråkmånsen, kan inte tvinga honom när han inte vill. Men han sa även att han bryr sig inte så mycket. Han blir nöjd om jag är det. Men nu ska jag klä på barnet och smörja in henne med solkräm och sen gå ut i det fina vädret. 

Have a nice day you all!

Kram

Imon så...

Imorgon kommer jag att åka och kika på en barnvagn, blir en babytravel och en begagnad, tänkte om och de blir ca 5000 om ja ska köpa en ny och nu har ja möjlighet att köpa en 2010 års modell med liggdel parasoll och regnskydd för 2500:- Så imon ska jag kika på den. :)

Nu ska jag sova, skriver mer om dagen imon!

Happy Easter

Glad Påsk!

Lördag 23/4 Påskafton!

Idag har vi spenderat dagen i Väröbacka. Vi har vart hos Daniels föräldrar.
i åt lite mat, pratade och hade allmänt trevligt.
Vi gick även en längre promenad vilket var jätte skönt. De va ialla fall en 3kilometer om inte lite längre.

Imorgon är det dop och kalas som står på schemat. Först 09.30 så ska vi på dop i Idala Kyrka sen är de väl lite dop kaffe och sånt. Klockan 14.00 ska vi vara i Kinnared för att fira Leo att han har fyllt 6 år. Stora killen!! Han var bara 3år när jag träffade honom första gången. Han har blivit sååå stor.

Sen blir det nog bara att ta det lugnt.

Just nu sover min lilla tjej, och Andreas och Cicci har påskfest. Så dom spelar lite för högmusik och det är allmänt levande på nedervåning. Visst kan man bortse med att de inte händer så ofta, men när deras lille kommer så kommer dom förstå hur irriterad man är när barnen sover å så väsnas folk ända till halv 3 halv 4 på nätterna.

Daniel är där nere och pratar lite med folk, och han lovade att inte dricka så mycket ioch med att vi ska bort tidigt imorgon och att han måste vara på alerten för att orka, egentligen väldigt korkat att dricka när han vet att vi ska sitta i en bil i ca 4 timmar imorgon (sammanlagt), han som inte kan åka bil när han är bakis.

Jaja, ska snart krypa ner tänkte jag, först ska jag byta sängkläder. Ska passa på när han inte ligger där. =)

Ialla fall, till veckan ska jag sätta mig ner de små stunder jag har över och arbeta på lite nya färger på min blogg. Lite nytt sådär. :) Så ni vet att det är på ombyggnad så att no förstår varför allt är så rörigt!

Men nu ska jag byta sängkläder!

Godnatt och Glad Påsk på er!

Det händer super mycket

Nu är det dax för lite Roxanna uppdatering. För er som inte träffar oss och känner oss så vet ni inte att min lilla flicka går mest hela tiden. Inte Ofta hon kryper längre, hon går även ute. Och hon är snart 11 månader. Hon gick redan mellan 10 och 10½ månad.
Hon dricker själv ut både pipmugg och nappflaska. Hon har äntligen fattat att man ska tippa flaskan eller pipmuggen för att dricka.
Hon kan även ta sig ur soffan och våran säng. Alltså komma ner på golvet. Just nu kämpar hon med att komma upp i soffan. Det går ibland och ibland inte. Beror på om hon är på bra humör eller "ge-upp" humör".

Nu händer det något nytt hela tiden. Vart försvann min lilla lilla nyfödda dotter?

Torsdag 21/4 ?

Ja va ska man säga?

Illamående
uppsvälldhet
mensvärk
yrsel
lättretlig

Det är så jag sammarfattar min dag. Den har vart bra i sig men med detta som grädde så känns de lite jobbigt. Men det går la över någon gång!

Vi vart inne i stan en sväng och när vi kom hem nattade jag Roxanna i vagnen för det var dax för en liten sovstund. Då passade jag på att smita in och äta lite grann.

Och nu sitter vi här och jag har inte mycket att göra, ska väl diska snart tänkte jag. Roxanna river ut hela sin skötväska plus allt innehåll i min plånbok. Sötunge!

Fy fan!

Fy fan säger bara.

Läs detta >Här!<

Man blir ju mörkrädd. Skicka bara en ambulans när man ber om de din f****. Rent ut sagt.

Damp telefon

Fan! Nu dampar min telefon igen. Den vill inte ladda den bara blinkar när laddaren är ansluten. Just för tillfället står lysdioden still men den lär börja snart igen att blinka. Blir så grymt trött. Älskar telefonen. Den bästa jag haft. Men hatar att den dampar med laddningen. :-( nu är jag ledsen.

2 härliga personligheter


Är inte denna bild bara helt underbar??=)


Och så har vi Nikita! Hon var inte super glad över att sitta fast men
på allmän lekplats så måste man sitta i koppel.
Hon försökte att bita av de hela tiden:)

Norstat?

Någon som vet vad NORSTAT är förnågot?

Det har ringt någon därifrån 3 ggn idag! Eftersom jag är sån att om jaj inte vet vem eller vad de är så svarar jag inte av rena personliga själ.

Jag har sökt på det men tycker inte jag får något vettigt svar på vad det handlar om.

19/4 magkatarr

Idag sitter jag med världens jävla magkatarr, började med min tabletter för 2 dagarsen mot magkatarr, men de verkar inte hjälpa än. :( Det gör sjukt ont stund vis, precis som värkar.
Det ända som hjälper är att ligga på mage så ska gå in och lägga Roxanna för sin första sovstund idag. Ska lägga mig och vila då med.

Så det ska jag göra nu, de gör så ont att ögonen går i kors och jag är yr..

Kram

18/4 Godnatt

Idag var farmor med på Bvc så jag var och hämtade henne idag på förmiddagen. Sen har Amanda vart här och fixat mina naglar. Jätte nöjd, men är fortfarande ovan men det lägger sig snart hoppas jag!:)

Ska snart gå in och lägga mig är svintrött. Ska gå in och värma min karl, han  har feber ikväll igen. Han fryser tydligen jätte mycket skriver mer imon..

Jo just det, GRATTIS Magdaleena som väntar syskon till Wilma och Denise!:)

Extra kontroll på Bvc

Dagen idag har vart minst sagt stressig.

Men Bvc-besöket är i fokus.

Vi fick en tid till läkaren nästa vecka, för Roxannas kurva, den dalar nästan. Just nu planar den.

Roxanna: väger:10165g
Roxanna är: 71cm lång
Huvudomfång:44.7 cm

Hon har gått upp 45g, växt 0cm och huvudomfånget ökat med 2mm. På 1 månad.
Så lite orolig är man ju men som sagt hon har ju en mage som vart dålig sen December.

Bestämt!

Nu är det spikat!

Igår var jag trots alla odds på Baby -och barn mässan i GBG. Mycket trevligt måste jag säga. Och mycket skoj fanns det med!
Och jag fick se vagnen jag vi ska ha!
Jag har bestämt mig för en Babytravel Amsterdam 2011.
Dem på Babyproffsen Kungsbacka hade med sig den vagnen och visade upp eftersom Babytravel är deras egna märke på barnvagnar. Den var smidig som FAN! att köra, och det som är för i år är:
justerbart fotstöd
ventilerande klädsel
sufflett med extension
en förbättrad fotsack
Finns i färgerna Lila, brun, blå och svart.
vilken tycker ni jag ska ta? Lite sugen på den lila, men brun eller svart kanske är bäst OM(läs OM) det blir syskon! Vilket det kommer bli inom en framtid.





Om ni ser på den första bilden så ser ni att det är en dragkedja på mitten av suffleten, där öppnar man bara dragkedjan och suffleten blir dubbelt så lång!.

Och jag pratade lite med den ena försäljaren där som stod i montern och jag frågade honom hur den var att ha med sig på resor och sånt ioch med Kreta, så sa hand et att om man tar bort hjulen blir den så smidig att den går ner i en resväska, och den blev verkligen inte stor när den var ihopfälld. Så han sa att den var jätte bra att ha med på resande fot!:)

Så denna blir det nog! Nästan 100% de ligger på ca 95%=)

Kram

Dessa är det!

En sån här BT är jag ute efter. BabyTravel Amsterdam
 

Eller så vill jag ha en Brio sing



Har sett båda vagnarna på bild ihopfällda och dem blir inte såå stora utan ganska smidiga att ha med sig på resan.
Brio Sing har ett stort plus att på Brios hemsida stod det tilloch med att den var smidig att ha med på resan för att den  blir liten när den är ihopfälld.
Minus är de små hjulen fram+ att den inte har några vidare stötdämpare. MEN innan man köper måste man provköra vagnen!

Plus på BT är dem stora hjulen(LOVE)
Minus är att sittdelen inte får att vända mot sig..

Sen har jag en annan vagn lite på känn en Quinny Freestyle 3 XL


ALLA BILDER ÄR LÅNADE FRÅN GOOGLE!!!!!

Kostar??

Någon som vet vad en Baby Travel barnvagn kostar ny??

Pass? Check!

Då vart passen skaffade, hämtar dom nästa veka, vi får meddelenade om att dom är klara så nu är det bara att vänta. Det var lite trickit att få Roxanna att kolla in i kameran men de gick tillsut och hon ser liet fundersam och sur ut, men de ser ändå neutralt ut. ;)

Själv ser jag ut som en efterlyst brottsling, haha..

Ny vagn?

Var igår inne i stan och kikade på en resevagn, den kostade ca 900:-. Så tog jag upp det med Daniel och hans mamma oh syster var här igår när ja sa det. Så hon råkade höra det och jag visade henne vilken det var, och under den tiden så sa Daniel att vi skulle sälja den vi har nu. Vilket gjorde mig väldigt tveksam. Men då kollade jag oh svärmor på olika vagnar, även på blocket. Och då om vi ska sälja våran nyvarande så måste jag ha rejälvagn som både kan följa med till Kreta samt ha här hemma på grusvägarna.

Så vi kollade på flera och både jag och svärmor(verkade det som) fastnade för en Baby travel samt en Quinny(stavas det så??) och den ena Quinny vagnen såg jag var en kompis till Daniel som sålde så skickade till henne på Facebook och frågade om hon hade kvar den eller om den var såld, inte fått svar ännu men snart hoppas vi.
Vi frågade Daniel om han kunde ringa men nepp, han kunde inte slita sig från mobilen så..

Men så sa han att han inte vill jobba av en vagn (om den fanns kvar) men han hade inte lyssnat för fem öre. För svärmor sa att Roxanna skulle få en ny vagn i födelsedags present iså fall. Och att hon skulle betala om vi kunde leta reda på någon vi gillade.

Jaja ialla fall, idag ska vi åka oh fixa passen, alla 3. Om nu Daniel kan sluta i tid. Daniel har ett men de går ut i November och vi ska flyga fler gånger i år så han behöver ett. Ska bli intressant och se hur Roxanna tänker vara. Om hon är på dåligt humör eller glatt humör. Hoppas vi får ett charmigt smile på kortet!:)

Försöker och försöker ladda upp bilder men min telefon vill inte sammarbeta med mig alls. Suck!
Nej nu ska jag fortsätta i tvättplockandet!:)

Kram

Dagis och sugarpaste

Idag fick jag ett vädligt lättande men ändå lite jobbigt samtal. Man insåg helt plötsligt att verkligheten springer ikapp än fortare än man räknat med.

Vi har fått dagisplats. Och det är 2 veckorsen som vi skickade in papprerna. Inte ens de, eller nästan 2 veckor sen.

Idag fick jag min Sugarpaste med. Så nu ligger den längs bak i skafferiet då den ska ligga i rumstemepratur och mörkt. :) Längtar tills jag får börja använda den!:) Tidigt på morgonen den 29/5 ska jag använda den. Och göra tårta! Ja ska ha hjälp de är ett som är säkert! Ska leta reda på någon. Ska även inte ta speciellt många kort själv utan ska be en kompis eller nått att ta lite kort. Och vet redan vem jag ska fråga. :)

Jag försöker föra över bilder från mobilen till datan men den vill inte. Ska se om den vill med kabeln senare..

Kort och steg på egen hand

Sitter med inbjudningarna till Roxannas födelsedag. Och ja, efter ca 5 st skrivna för hand gav jag upp, jag tänker inte skriva 5 st till, så jag skrev på datorn istället som ska ska skrivas ut.
Inget blir ju rakt inte heller snyggt då man tycker de börjar gå segt och man börjar slarva, så jag ska skriva ut de och sen åka till affären och köpa lim, och några fina färgpennor och göra något kreativt.
Kort på hur korten ser ut kommer sen när min telefon vill ansluta till datorn, just nu vill den inte de har PMS.

Och Roxanna hon går mer och mer, hon släpper allt mer och mer också, alltså om hon går längs bordet så släpper hon bordet och vandar iväg bort ut vardags rummet utan att hålla i sig i nått. Helt underbart!:) Sitter samtidigt och kikar på nätet efter en fin klänning hon kan ha på sitt 1-års kalas. Man fyller bara 1år en gång!:)

Nej nu ska jag fortsätta!:)

4 månader kvar

Igår var det 4 månader kvar till vi ska till Kreta!

Och jag har inte ordnat med passen en, men ska göra de nästa månad.
Någon som vet om Polisen i Varberg har öppet lördagar? Kan ju gå in på hemidan med ioch för sig och se.
Nu börjar tankarna snurra, måste fixa en resevagn, tänker inte ha med mig våran för så oförsiktiga som dom är på flygplatserna så nej, vill inte ha min förstörd!

Och massa fina sommarkläder till mig och Roxanna. Plus andra grejjer. Tur man har gekås;);) ASG!

Och i Fredags fick vi ett mycket trevligt brev ifrån Daniels chef och hans fru!
Det handlade om Julbordet, tidigt jag vet. Men de va nämnligen så att att dom ska bjuda med alla anställde+respektive till ett annat land, och måste redan nu boka hotell och sånt för att de började bi fullt.
Och jag och Daniel sa att vi ska med. Igen tvekan.

=) 

Tisdag 12/4 Tråkigt..

Igår när jag letade efter mitt bankhäfte så hittade ajg en skica jag länge letat efter. Nämnligen skivan från The studio

   

Lite smakprov. Orkade inte lägga ut alla bilder. Men de blev många bra bilder men fick bara välja 11 för de priset som jag betalade, det var inte billigt direkt. Och dom är OREDIGERADE..

Ialla fall igår var det super gott väder ute och jag var ute rätt länge, men det finns inte så mycket för Roxanna att göra här tyvärr:( Hon kan inte krypa på gräset där är blött och hundskitrester och hundkiss i den så vill helst inte att hon ska krypa där, och gruset stoppar hon i munnen och så. :( Och det ända trädet som en gunga hade passat i sågades ner förra året tror jag det var. Men hon fick snällt sitta i vagnen men den får inte stå still för då brjar hon skrika och ska klättra ur, och när hon märker att hon sitter fast så blir de ännu mer liv så fick gå en sväng med henne. Väldigt tråkigt är det här ialla fall. 
Och åka ända in till stan för att komma åt en lekplats är ju helt uteslutet! Har inte råd att röva in till stan var och varannan dag. 

Tycker synd om Roxanna faktsikt.. :/

Kram 

Söndag 10/4 mycket trevligt igår hade vi

                         
Ja, jag ligger i sängen, ligger tvärs över sängen med datorn framför mig,
det är en så där "ligga-i-sängen-med 1-2 flaskor cola-dag.

Får vacker erkänna att jag inte alls e lika snygg som jag var igår.
Men neutral utan smink är vad ni får se idag, glömde ta kort på hur jag såg ut igår, men mot vad jag brukar våga så vågade jag ha färg igår på ögonskugga.. Blev riktigt snyggt måste jag säga. MEN! JAg slår inte Magdaleena på långa vägar. Hon var ändå snyggast ute igår. Om alltid.

Klockan 3 var jag hemma, 03.04 låg jag i sängen och sov. Haha!
Tänker int skriva en novell om vad vi gjorde och när, det räcker nästan kort och gott med att vi var på Cheers and Beers och vi hade sjukt trevligt, tror inte jag har skrattat så mycket som jag gjorde igår på, ja vet inte hur länge. Men huvudsaken är att det var trevligt och jag inte hem och var besviken.

Fick träffat underbara Alicia och henne kille Victor. Gillar honom skarpt har dock bara träffat honom 2 gånger, men han är verkligen en såndär skön kille som man kan umgås med, utan att känna sig besvärad.

Hade lite huvudvärk när jag vaknade med den försvann ganska fort, sen hade jag en lulligkänsla i hela huvudet så fort jag lyfte det från kudden, men en go dusch och ite sommarkläder framrotade i garderoben så är jag pigg och återställd. Blir inte mer än så "bakis" kallat vad ni vill. Jag blir inte som min kära karl som mår piss och vademekum och vill inte ha högaljud runt sig och går endast upp ur sängen för att gå på toa eller rota i kylen. :)

Nej nu ska jag städa undan från min och Magdaleenas lilla men super snabba förfest.. =)

Kram

Lördag 9/4 fullt upp idag...

Igår var Magdaleena här nästan hela dagen med sina döttrar Wilma och Denise.
Fanny var här en stund med på eftermiddagen. Men åkte ganska fort igen då hon skulle hem och äta.
Men kul hade vi, körde hem Magdaleena först vid halv 1 tror ja klockan var. Haha, så ja kom inte isäng förren halv 2. Men värt det var det ialla fall.

Idag så ska jag gå ut på krogen med Magdaleena, Fanny och en vänn till mig Alicia som jag nämt någon gång innan, vi har inte umgåts på ett tag nu så det var på tiden tyckte jag och skickade iväg ett mess till henne och sa att hon gärna får följa med. Ska försöka få tag på fler som vill med ut, roligare när man är fler om man säger så. Men sist vi var ute hade riktigt kul då med, Magdaleena var helvild och jag och Fanny lesbiska och en kille tände tydligen på det och ville bjuda oss på massa drinkar, haha lyx har man ibland.

Nu i dag ska jag ialla fall göra detta:

1. Förtsätta städa från ungarna igår, dammsuga.
2. Packa Roxannas väska då hon ska vara hos min farmor och farfar till imon.
3. Lägga ihop allt som ska med till Magdaleena.
3. Köra Daniel och hund till Björn.
4. Lämna Roxanna i Vallda hos F&F.
5. Hem, hämta grejjer+ lite städ och disk.
6. Hem till Magdaleena
7. Färga håret på mig och Magdaleena
8. Tillbaka hem till mig
9. Förfesta.
10. Gå ut.

Sen så ser vi vad som händer;) Sist träffade jag 1!!! 1!! Person som jag kände, haha.

Men nu ska jag fortsätta städa, Roxanna och Vilma härjde värre än värstingar här igår. Haha. Och hunder har sin period nu på våren som hon fäller värre än ja ni med hund vet. Det ser ut som vi inte har städat på 10år.

Jo igår skulle jag till mickan och hämta mitt foglossningsbälte, kom dit, knackade på ett par gånger ioch med bilen stod hemma. Men ingen respons. bara ca 10 min senare kollar jag min FB(vi har inte bytt nr ÄN;)) så missade vi varann precis. Hon satt och sov med sin minsting i soffan. Haha, ja de där är jag expert på ringa om folk eller missa folk. Ja men men, vad vore livet utan lite nöje?:)

Kram 

5 saker ni inte vet om mig...

....

1. Jag har en moster som dog när hon var liten, det är henne jag är döpt efter *LINDA*
2. Jag hatar att va blöt underfötterna
3. Jag är svag för raggare
4. Jag ska tatuera in en cola burk på ena sidan av höften
5. Jag hatar att bada i havet pga av maneter och att man blir kladdig när man gå upp

Bara för att:P

...

Nu är jag arg! J*vla mmmmh!!!

7/4 vart är mitt melj?

Sitter och väntar på meljet från säljaren på Tradera det har inte dykt upp än, men på lördag skickar jag melj till henne och frågar vart jag ska sätta in pengarna.

Har precis fått i mig och Roxanna lite frukost, hon har blivit lite tråkig med maten, äter bara vissa saker och smörgås med kalkon på brukar hon gilla men idag spottade hon bara ut både pålägg och smörgås.
Så hon fick lite yoghurt med russin istället och det gick ner, men hon kommer snart vara hungrig igen bara för det.

Nästa helg alltså 15-17 April så är det Baby- och barn mässa i Göteborg på Svenska mässan, och jag har 2 platser över i bilen(eventuellt 3, vet inte om jag ska köra Daniel till Kungsbacka först) så om någon vill åka med oss så säg till!:) Eller om vi ska ses där inne.

Sen var det någon "mässa/evenemang" i Kungbacka som Tio pepe anordnar som jag med ville gå på. Suck ja, men kan gå på båda kanske, ja vi får se.

Men nu ska jag ta och fortsätta städa lite, ska eventuellt bort till Mickan och hämta mitt foglossningsälte, måste börja använda det igen..

Kram

Sugarpaste hemklickat

Då har jag kammat hem lite sugarpaste (förlåt för min förra stavning av sugarpaste).
Jag letade på Tradera och fann jätte mycket men kände att någon speciell färg är inte nödvändigt så jag kammade hem en vit som jag kan färga själv. Och det kan man göra super enkelt med vanlig karammell färg dock får man har lite mer florsocker på så den inte lir allt för kladdig.

Men det man rekommenderat ska använda är Pastafärg, men den från Wilton är inte klassad som livsmedelsfärg i EU längre så den bör inte användas på saker som ska ätas. Utan på sånt som ska enabart dekoreras.
Sen finns de ju självklart andra märken men dom e lite dyrare. Men eftersom jag börjat fatta tycke för sånt här så kankse man ska bortse från att det kostar ca 30kr mer.. Hmm..
Tror jag kanske ska göra det, satsa på att lägga lite mer och ha "proffs" saker istället.

Nej nu ska jag göra lite vettigt..=)

täckning av tårta

Såhär ska jag göra Roxannas tårta/tårtor när hon fyller år, eller inte med det innehållet som denna tjej har, men ialla fall med marsipanen och sugerpaste..

Marsipantäcknng...



Och sugerpaste täckning..



Ungefär såhär ska jag göra, och självklart med figurer och bokstäver och ljus ska det vara på!:)

Småplanering

Sitter med min lilla i knät och kollar runt på olika hemsidor. Har börjat spåna på hennes 1-års kalas. Funderar ovh tittar på vad jag ska baka och sånt.

Har ialla fall bestämt mig för att göra någon form av cupecake. Även andra bakverk kommer bakas.

Just nu sitter jag och letar recpet, fomrar allt sånt. Hitta jätte söta formar på Tradera med Barbapappa på, och jag får se om jag kammar hem dom. Sen hitta jag på en annan hemsida formar som det står Birthday princess på med flaggor till. 39:- kostade dom.

Funderar på att kolla Ebay med, men vet inte..

Ska spana vidare nu:)

Kram

Fredag 1/4 Vart i Hylte

Har varit i Hylte sen i Onsdags så har inte uppdaterat pga det. Men nu är jag hemma igen.

Vi har haft det jätte bra i Hylte och mysigt. Igår kväll bakade jag och Cicci vanlij bullar men det blev som det lev, ena variantetn drog åt sig all vaniljkräm och den andra blev lite luftig. Ja men dom gick äta!

Idag så ska jag vara ensam hemma för Daniel ska ut ikväll i Kungsacka och jag ska inte hämta honom utan gör det imorgon. Så undra vad jag ska göra ikväll, blir nog någon film eller 2 när Roxanna har somnat. Ska snart åka till affären med.

Roxanna håller på att få fler tänder, de märks på hennes grinighet och speciellt innehållet i blöjorna. Sen är hon svullen i munnen. Allt går så himla fort nu, i Onsdags så gick hon 10 steg helt själv, lärde sig göra indianljud och pussmun. Hon är skitsöt när hon ska pussas, hon ser ut som en lite firre.

Jo höll på att glöma. Haha, gjorde om mitt hål i läppen igår, så nu har jag lite ont till och från men de e de värt i slutänden när den läkt och jag bytt stav. Hatar läkstaven, den är åt helsike förlång då jag inte svullnar om läppen som man brukar. Men får stå ut i ca 3veckor.

Nej nu ska jag ta och leta upp något smarrigt jag kan baka. =)

Kram

.

RSS 2.0