Måndag 31/5 Vet, dålig uppdatering

Jag vet att jag blivit jättekass på att uppdatera, men jag hoppas ni förstår att jag skriver när jag kan. Mina dagar är fulla med matande och ge uppmärksamhet. Och skulle kunna skriva en rad eller 2 när Roxanna sover men passar oftast på att vila själv eller hålla på med lite annat som måste göras.

Igår fick jag fira Morsdag förförsta gången och de kändes underbart. Dagen började med att jag låg och matade Roxanna och så såg jag i ögonvrån att Daniel kommer i med en bricka i sovrummet. Fick frukost på sängen och de gjorde mig super glad. Sen vid 12 tiden kom mamma, marie, matte, fanny och mikael på besök.
Bara en stund efter det kom pillan, tindra och micael och Roxanna fick en super söt dress av Pillan och co. samt lite strumpor.

När dom hade åkt blev det att mata Roxanna och åka till Fridèn för Daniel skulle hjälpa honom med en sak, och självklart ville han visa upp sin skatt:). Därefter åkte vi till Daniels mamma och pappa för att äta morsdagmiddag.
Och Bodil, Roxannas faster hade köpt jätte fina kläningar och en body med barbapappa på. Och Bodil var så uppslukad av Roxanna och satt med henne så fort hon fick chansen.

Jag känner mig bortskämd och lyckligt lottad som har ett sånt snällt barn. Men Daniel säger att jag är värd det för att jag hade de så jobbigt under graviditeten.

Bilder på kläderna kommer sen, sitter och matar Roxanna just nu:)

// Kim

Lördag 29/5 Tack!!!

Vill bara säga ett enormt stort tack till er alla!
Tack så jätte jätte mycket för era Lyckönskningar och gratulationer det värmde.

Jag ska ju göra ett försök till en egen babybok. Började lite smått i går kväll när Roxanna låg och sov hos sin pappa. Men hann inte så långt förrän det var mat dax. Denna lilla dam gör inte mkt mer än äter och sover, rätt skönt, men de vara hur länge då?? Det återstå att se. Nu ska jag och Roxanna vila. :)

// Kim

Fredag 28/5... Hemma igen..

Ska ta mig och försöka skriva lite, vi är nu hemma och allt känns toppen.

Förlossningen gick jätte bra, använde mig av lustgas, bad och EDA och självklart Daniel. Han var ett super bra stöd, och utan honom hade jag nog inte klarat av det. Roxanna är verkligen jätte snäll, dock en väldigt hungrig liten tjej, skrev först bebis, men nu är hon ju inte bebis längre (i smeknamn) nu är hon ju Roxanna. Hon ligger här i mitt knä och kikar och undrar nog vad jag sysslar med. En förlossnings berättelse kommer komma upp när jag gjort en, de kommer ta sitt lilla tag för jag kommer få slå ihop den med Daniel. För vid 7 cm öppen tappade jag kontrollen och har minnesluckor. 

                               
                                                            Cirka 6 timmar gammal

                               
                                                                Mammas flicka!!♥♥

// Kim

Äntligen har vi vår prinsessa här. Hon föd...

dsc00678 (MMS)

Äntligen har vi vår prinsessa här. Hon föddes den 25 Maj klockan 19.28. Hon vägde 4245g och är 52 lång. En perfekt liten tjej. Värt all väntan vill jag lova. Och så lik sin pappa så det nästan är skrämmande. Jag ser sådär pigg ut som man får lov att göra. Idag åker vi hem slå bli skönt. Men imorgon blir de tillbaka och träffa barnläkaren. Och jag är hur lycklig som helst.

Vattenavgång

Lite uppdate..:)
Nu i natt 02.38 gick vattnet, bara 12 timmar efter att den lilla biten av slemmisen gick.. Shihooo, kanske lite tidigt att säga, för de lär jag ångra sen men de är detta vi väntat på.. Ska in på en kontroll klockan 10 om jag orkar vara kvar hemma vill säga. Har värkar också, håller på att klocka för fullt, det är ca 4-5 min ska klocka seriöst nu för det känns att de behövs. Försöker skriva lite här imellan värkarna, inte det lättaste då alla bokstäver blir fel känns det som. Ont gör de med, och ondare ska jag får. Är glad att det startat, för idag eller imorgon har vi våran älskling här:)

Kan ju säga att det sipprar inte, det bokstavligen rinner. Sitter på en handduk, det är det ända som inte behöver bytas efter 2 min. Vill vila en stund, men lägger jag mig ner så rinner de värre än värst när jag ska resa mig så sitter här i soffan och vilar ögonen mellan raderna och värkarna. Håll tummarna för oss nu..

// Kim

Vad önskar du dig i Morsdag-present?

Sitter här med en trotsig hund som bara vill skynda iväg och lägga sig utanför toan och vakta stackars Daniel som är där. Men den största anledningen till att jag håller kvar henne är för att hon ska lära sig att ta det lugnt, och sluta rusa hit och dit, tänk om bebis legat i soffan när hon kommer som ett j-vla skott och inte aktar det hon rusar över. Till och med mig har hon rusat över utan att stanna för fem röda..

Men så när jag satt här och talade med hunden som inte ger mig något vettigt svar ialla fall så kollade jag runt lite på nätet och hitta en text som löd;

"Vad önskar du dig i morsdag-present??"

Vet ni vad jag önskar mig i morsdag-present?? Jo att bebis har kommit till oss eller att jag får bebis på självaste morsdag. Kan det inte bli bättre?? Men jag hoppas att bebis har anlänt till på Söndag då det är självaste Morsdag. Vilken underbar känsla det hade vart att få fira sin första morsdag så tätt inpå att man blivit mamma för första gången. Bara tanken får det att bubbla inom mig. Av lycka, härlig lycka. Så nu ska jag hålla tummarna för allt jag är värd..

Slemmis?

Åh jag måste bara få skriva.. Har ju haft sån mensvärk hela dagen och gick på toa nu för bara några minutersen. Och är väldigt noga med att hålla koll efter blödningar, då jag vet att det är vanligt i våran familj bland oss tjejer. (Har dock inte drabbat mig än..) Men såg då att det nog var lite av slemmisen som kommit. Det var inte mycket men tillräckligt för att jag skulle se vad det var för något. Lite lite blod var de med i, 2 små små prickar..
Måste vart slemmis..:)

Måndag BF+13.. Vill ha hjälp från han!!

BF+13 idag. Måste erkänna att dessa 13 dagarna har ändå gått väldigt fort när man tänker efter, har väl bara vart någon enstaka dag som vart seg som kolan. Men när jag tänker tillbaka så har de gått rätt fort ändå. Nu ska bara ungen ut och jag slipper gå med tunga magen och klaga på att det gör ont hela tiden så kanske Daniel blir glad med. Han säger till bebis varje dag att det är dax att kika ut, annars kommer han hoppa på min mage. Och då kan jag bara säga "-Bebis nu kommer du ut, han ska INTE få nöjet att hoppa på min mage."

Skulle egetnligen tagit tag och städa lite här idag, men nej, jag har aldelles för ont för de. Ska tvätta lite ialla fall så de finns lite kläder, har inte så mycket att tvätta men så man får undan lite. Skulle även tagit sovrummet, men kollade bara på Daniels sida av sängen och fick ångest. Så han får allt plocka själv när han kommer hem så kan jag städa imorgon inne i sovrummet. Han är en riktig slarver. Då menar jag jätte slavrig, hittar saker överallt står tomma, ex i kylen. Igår tog han all mjölk, där står kvar en tom mjölkbringare, en tallrik där kött legat på som han har ätit men tallriken står som sagt kvar.. Någon mer som blir så otroligt trött på sånt?

Känns mer som man är hans hemhjälp. Vet att jag låter vädigt gnällig, men hoppas ni förstår mig och förlåter mig. Jag är inte alls på något humör idag och vill egentligen bara dra täcket över huvudet och önska att tiden kan gå.. Så jag kan bli någorlunda igen.

Men det hade faktiskt vart skönt att få lite hjälp av honom, det hade det inte. Bara som den saken att lägga sina kläder i tvättkorgen, ta bort sin tallrik och skölja av den. Och diska efter att man lagat mat.. (när han lagat mat) Nu ska jag gå och lägga mig en stund, har rätt så ont (hoppas det är på riktigt)

// Kim

Söndag 23/5 Vart är solen?

Söndag idag igen. Och idag för inte denna dagen med sig någon sol inte. Tråkigt väder, dock inget regn än. Men antar att de kommer, kan ju hoppas lite att det stannar borta.

Natten har varit ett rent helvete om jag ska vara ärlig, kvällen igår spenderades ute och grillade tillsammans med Cicci och Andreas plus några vänner till dom som jag känner och vet vilka dom är, men inga som jag umgås direkt med så. Men det var trevligt. När kvällen led mot 10, halv 11 kände jag att jag var tvungen att röra mig innåt, var super trött och hade en hund som behövde kissa. Sen var det bara sängen som kallade, försökte se på TV men det gick inte så bra som jag väntat mig. Deckade i vanlig ordning.
Men vaknade till och från ca 2 gånger i timmen. Kunde inte slappna av när inte Daniel var hemma, och ont hade jag med. Men värst var nog att jag inte kunde slappna av. Och sådär höll jag på fram till halv 4 när han kom hem. Visade inte att jag var vaken utan tänkte att han skulle väcka mig som han brukar göra. Blev lite små grinig för han inte väckte mig. Men vi kan ju hoppas att han tänkte att jag behövde sömnen;)

Och morgonen har vart varm och det har inte gått att ligga i sovrummet som jag planerat så fint att göra. Men det var för trångt och för varmt. Usch, så ja fick gå upp istället. Lika bra. Och så ringde min mamma här för en liten stund sen och bara pratade allmänt. Någon som inte tjatar på mig ialla fall.. Kan säga att det var en lättnad. Hon frågade bara lite om nästa besöket på MVC som är överburenhetskontroll med en läkare. Ska snart försöka få i mig något att äta, hela magen kurrar. Så kanske dax att få i sig något..:)

// Kim

Byta efternamn..??

Sitter här och funderar som det kan bli mycket av när man är ensam. Men ialla fall, idag är det inget allvarligt utan mer min framtid. Jag har nu insett att efter att Daniel var på svensex så vill inte han gifta sig. (dum han är, man får igen vad man själv utsatt andra för) Och jag vill ha samma efternamn som han och vårat/våra barn kommer ha.

Har även sagt till han att man behöver inte berätta att man ska gifta sig, typ slå ihop det med dop exempelvis, eller så. Men han är fortfarande väldigt anti efter svensexan. Han vill inte bli utsatt på samma sätt som stacakars Anders Fridèn! Jag förtår honom, för jag vill inte bli utsatt för möhippa heller haha usch nej!
Det är nog en jobbig sits att vara brud i det läget. Så jag förstår honom faktiskt. Men då har jag funderat på om jag ska byta efternamn. Men får prata igenom detta med Daniel skulle jag tro, men det hade vart skönare på något sätt att ha samma efternamn som han och vårat/våra barn. 

Får ta mig en riktig fuderare och en pratstund med Daniel om detta.. :)

// Kim

Lördag 22/5 Varmt, men inte klagar vi inte;)

Jisses så varmt här är idag. Vet inte hur många grader, men tillräckligt för att jag ska dö och svettas bort. Blev en liten tur till Karlssons för att Daniel skulle köpa nya finskor och en skjorta, det är ju bröllopsdax idag. Tråkigt att jag inte kunde följa med, men jag har valt själv att stanna hemma för säkerhetensskull. Känner att jag inte riktigt är bekväm med att tränga mig i en kläning, svettas bort och känna mig stor och klumpig och skulle det sätta igång förstöra deras stora dag. Så Daniel får åka dit själv. Hoppas han får det trevligt. Och att det blir ett minne.

Stackars Nikita hon bara ligger på golvet och flåsar, och ligger på balkongen och flåsar med. Inget är bra idag, ändå har vi skugga på balkongen. Kände att jag själv höll på att dö inne så gick ut en stund och satte mig i skuggan där cicci satt. Så vi pratade lite allmänt, trevligt :)

Nu ska jag nog gå och försöka få nått att äta. Är rätt hungrig, undrar vad som har hänt med min aptit, den har blivit enorm..:O

// Kim 

Min syster och hennes kille i musikvideo

Fick precis en länk av min syster. Hon och hennes kille var med i som statister i en musikvideo för ett tag sen. Vet inte om ni vet vilka tramsgänget är men det var dom ialla fall. Och här kommer musikvideon som min yster och hennes kille är med i, dom står och hånglar (nördarna;)) ca 1 minut och 52 sekunder in i musikvideon. Hennes kille står även och piskar en matta, det tyckte jag va väldigt komiskt, men ingen har dömt mig för att vara specillet smart.

Modig vovve och ett erkännande som kan röjja mina stolta vuxenpoäng!!!

Vi har nog Sveriges modigaste hund;). Det åksar och dånar jätte mycket precis ovanför huset och hunden rör inte en fena. Många hundar är livrädda för åskan. Mammas hund springer iväg för att gömma sig under minsta lilla utrymme hon kan hitta, som exempel.
Men nej, inte Nikita hon rör inte en fena inte ens en min.

Igår när vi gick en liten runda hon och jag så var vi inte långt hemmifrån och så hörde vi åskan på väldigt lååååångt håll. Och då stannar hunden och står blickstilla och bara stirrar på himlen sen börjar hon morra som bara den. Och så höll hon på, och här i denna familjen så är den rädda haren jag, och Nikita märkte nog detta på vägen hem igår så hon gick tätt, tätt inpå mina ben. Och var jätte vaktande.. Åksan skrämde mig och det var tydligen inte okej.

                                              ÖPPNA ÖGONEN OCH LÄS MYCKET NOGA, 
                                  ETT SÅNT HÄR ERKÄNNANDE FÅR MAN INTE FRÅN MÅNGA!!

                                              VARNING FÖR BARNSLIGT BETEENDE... TYP!!








Japp, jag erkänner öppet och frivilligt!!! Jag är snart 21år och är barnsligt livrädd för åskan och blixtarna. Jag gråter och lägger mig under täcket så långt ner jag bara kan och där ligger jag tills det slutat om de så är timmar eller minuter de skiter jag i. Jag ligger där med hela täcket över mig och bara öppet lite lite så jag ser lite grann och kan andas. Haha vilken mes jag är.

Fredag 21/5 BF+10, Internet krånglar med...suck...

Snacka om man blir trött allltså, vårat internet är ju helskumt, det lever liksom ett eget liv. Men anledningen till att det inte funkade igår var att 3 hade bytt vad det nu var och inte alla enheter (miljoner) hade inte uppfattat detta och uppdaterat automatiskt. Så Daniel ringde här förut och förklarade hur jag skulle göra så det skulle funka igen, samma med nätet på min telefon. Men det krånglar precis som vanligt ialla fall, att de inte ansluter och velar sig. Hoppas de blir bättre snart.

Idag är den den 21Maj, och jag är på BF+10, och inte de minsta lilla tecken efter bebis. Igår var jag så himla nere, vet inte varför jag bara satt och grät och kände mig som världens sämsta männiksa som hade dom tankarna jag hade. Dom är privata för att dela med mig av här, men kan säga som så att det var tankar som är totalt förbjudna, även om man är deprimerad. Men att hålla mig borta från Facebook har hjälpt mig för jag känner att jag tänker inte på det så mycket att det är såpass många dagar över BF. Utan jag tar de som vilken dag som helst. Eller börjar ialla fall. Och det är inget jag ångrar att jag sa att jag inte skulle vistas på Facebook förrän bebis är här.
Nu tror säkert många att jag bara är svartjuk på alla som får sina bebisar, men där tror ni fel fel fel fel fel!! Jag är inte svartsjuk, bara så ledsen när jag som hade BF först av alla (dom jag känner) får vänta längst. Det är det som är så grymt jobbigt.. Men bara att bita ihop och va glad för deras skull, men jag står fortfarande fast vid att hålla mig borta tills allt är klart.

Men en sak som jag ser som komiskt med det hela att gå över tiden är att bebis har ärvt sin pappas intresse för övertid. För som ni kanske märkt jobbar Daniel OFTA övertid på jobbet och den delen har bebis ärvt av sin pappa.

// Kim

Idag blir det ett sånt här tråkigt smsi...

Idag blir det ett sånt här tråkigt smsinlägg. Men det är nått vajsing med 3:s nät så internet funkar inte. Inte heller min 3 telefon. Tråkigt Men så är de. Ialla fall idag var det meningen att en försäkringskille skulle komma hit och prata om deras barnförsäkring från trygg hansa. Men han avbokade de för de andra mötet han hade var inställt och de blev för lång väg för honom att åka för ett möte. Så han ska ringa nästa vecka och se status då. För bebis har ju inte kommit heller så. Tror det är den försäkringen vi ska ha med då det är den ända barnförsäkringen som täcker dolda sjukdomar i släkten som mamma sa. Sjukdomar och sjukdomar, det är mer men som ADHD, autism m.m det har vi i släkten så det är bra att denna försäkringen täcker de. Igår kväll fick jag med mig Daniel på en promenad. Men eftersom jag inte går lika fort längre så tog hela promenaden ca 1 timme. Det var skönt ute igår kväll med så de va inte fel att få ut och gå. De gjorde nytta ialla fall. Fick sånt tryck neråt att de gjorde ont att röra sig. Fick även något smärtsammare värkar som va med 5-7 min mellanrum. Daniel frågade om han skulle börja klocka. Klockade bara ett par gånger för då såg vi om de va oregelbundna eller inte. Och de var de. Stackars Daniel trodde han skulle slippa åka till jobbet idag men icke. Igår sa han till bebis att kommer du inte snart så får du en utskällning. Kan inte låta bli att skratta av han och hans kommentarer. Nu orkar jag inte knappa mer:) får se när internet behagar att fungera igen. // Kim

Onsdag 19/5 @%#& Alla svärord i världen!!

Ja, idag är jag deppig! Japp ni läste rätt. Jag är jätte deppig och mår jätte dåligt.
Nu står jag inte ut länge. Varje vecka är de flera stycker i min umgängeskrets som får sin bebis.
Imorse fick Jessica sin lilla Leah. Självklart är man ju super glad för deras skull. Men nu är det bara jobbigt att höra att den och den fick barn då och då, och här står man själv och inget händer.
Så denna dagen började med tårar och lär nog sluta med det med:(

Varför finns de inte en jävel som fattar! Jag orkar inte längre. Jag har nu sagt att jag inte ska logga in på Facebook förrän bebis har kommit, för nästan varje dag står de något nytt om att någon fått sin bebis. Och varför kan då inte folk fatta att jag inte vill se, jag mår dåligt som jag gör. Varför ska ni då hacka på mig och säga "Det är la många som går över tiden". Det har väl för f-n inte bara med det att göra.. Det har och göra med att jag längtar så det gör ont, jag gråter varje j-vla kväll och inte får man något stöd någonstans. Och att gå över tiden tar mer på krafterna än att vänta 9 månader och varje dag är en kamp för att tiden går sakta som snigeln. Och jag trodde inte att det skulle vara såhär jobbigt och det tär på mig. Och inte blir de lättare för att de ringer folk till mig 2-3 gånger om dagen och frågar om det händer något. Eller om bebis har kommit. Låt mig bara va snälla..!! Ni behöver inte hacka på mig för att ja rkar må skitdåligt!

Idag är det städdag, för imorgon kommer en försäkringskille hit och ska prata om deras barnförsäkring.Så det blir att plocka undan lite, dammsuga golv och tvätta golv. Får även va duktig och ta trappan fast att de är rena mardrömmen.. Dels för att jag har en hund som ska springa efter mig trots att dammsugaren är livsfarlig, den kan ju faktiskt äta upp henne..

Nej nu vet jag inte vad jag ska skriva..

// Kim

Guldfynd

 

 

Va inne på Guldfynd och kikade bara för titta lite och har ett tag letat efter ett sån "dela" hjärta smycke som den sista bilden. Har bestämmt mig för de hjärtat som är delat. Som en liten gåva till Daniel..
Dom andra va fina dom med, men priset svider..

Är det någon som vet vad sån gravering kan kosta??:)

Minns ni....

Kommer ni ihåg att jag skrev om att vårat babyskydd inte passade i bilen?
Det löste vi för ett par veckorsen. Vi diskuterade vad vi skulle göra och det blev att köpa ett babyskydd som passade. Så det nya står här och väntar otåligt på at bli använt. Det blev en Akta Graco med bas. Smidigast så tyckte vi då bilbältet var så kort i bilen, lite synd är det ju att det vi köpte innan inte passade. För det var ju inget fel på det och det var ju väl omhändetaget och jätte fint. Så var det bara bältet som ställde till det.

                        

Nej nu ska jag ta och klä mig lite anständigt och gå ut med Nikita och leka lite med henne. Så ska jag se om min bil står hemma idag så jag kan tvätta den invändigt och dammsuga den.. :)

// Kim

Tisdag 18/5 En vecka har gått sen BF..

Inget nytt...
Och jag orkar inte bry mig så mycket längre. Bebis kommer när den kommer. Men är fortfarande livrädd för igångsättning. Vill verkligen inte bli de så hoppas på bästa att bråkstaken kommer ut snart.

Idag händer ingenting, ska väl försöka tvätta lite mer av alla Daniels arbetskläder. Så de är gjort. Sen ska jag försöka dammsuga sovrummet. Nu drar hunden in massa grus och sand.
Men egetligen är det ingen ide att jag flyger runt och är igång för det händer inget förrän man har avslappnad och lugn. Eller så, det har jag fått höra av rätt många och även läst.

Idag är det en vecka sen BF och imorgon går jag in i vecka 42(41+0) men kommer inte göra någon graviditetesöversikt för det finns egentligen inte att skriva om eller så.
Fick en känsla där jag låg i natt och stirrade upp i taket och bara önskade. Då fick jag äntligen kläm på mitt eget gissa datum när bebis kommer, men inte kön. Det är olika varje dag:P
Men ialla fall, min egen gissning är ialla fall 20Maj. Håller nu tummarna..

// Kim

Min eftermiddag!!

Bilder som jag lovat..

Magbilder Vecka 41(40+5)

   



Bilder blandat

   
Bilder från när mamma och Fanny var här, kalvarna var mycket intressanta...


Mina skor jag köpta idag. Mycket bra att ha när sommaren är på väg om det blir både den ena och den andra promenaden med barnvagn..:) Vita dock, men äh de struntar vi i..


Sådär ja nu var bilderna uppe, och jag hitta min sladd. Har vart ute ca 2½ timme och bara gått runt på gården lekt med Nikita, vi kastade boll och det var tydligen skit kul. Sen kollade jag på när Daniel klippte gräset och efter de skulle han flytta på sin gammla traktor och då fick jag hjälpa honom med att sätta linan som satt fast på trakotn och sätta den på 4-hjulingen, för den går inte starta och köra med så..
Men de va ju ingen luft i däcken på hans gamla volvo BM(??? om de nu va en sån) Så han fick pumpa däcken och sen gick de att flytta den. :) Därefter gick jag in i ladugården och kika när dom skulle in med kossorna för mjölkning. Där inne stanna jag inte så länge sen stod jag mest och pillade på alla delar på traktorn och frågade så Daniel tyckte de var jobbigt, men vet man inte så ska man ju fråga, annars får man inte reda på nått. Då gick Cicci förbi med sin ena shettis och hennes föl. Det var det minsta lilla liv jag sett på länge. Men sååå söt. Herregud mitt hjärta smälte.. Och jag har ju inte bara suttit ner, inte alls kan jag säga. Så jag fick nog av trycket och ilningarna så nu sitter jag här i min säng och delar med mig av min eftermiddag med er. Hoppas ni inte tycker jag har haft en allt för tråkig eftermiddag, för det tycker då inte jag. Tiden gick och nu ska vi väl äta om någon timme och sen krypa ner i sängen för att kika TV och sen sova. Så jag är mycket nöjd.

// Kim

Man orkar inte alltid vara uppåt..

Ni får ursäkta mig nu, men detta kommer säkert bli ett gnäll-inlägg. Mår inte alls bra idag, magen gör ont och inte kna man ta på den heller för att den är så öm efter så lång tid med sammandragningar och förvärkar. Och jag mår illa och mår allmänt piss rent ut sagt.

Men ialla fall, ska försöka och vara munter istället, men det är verkligen inte lätt när man vill lägga sig i sängen, dra täcket över huvudet och bara önska att tiden kan gå och allt kan starta på riktigt så man slipper gå och pinas för ingen nytta. Nytta kanske de gör, de lär vi se när dom väl kollar mig på sjukhuset.
Men, när vi var klara hos barnmorskan så tog vi en sväng inne på ÖB och kollade om vi hittade något bra. Fick ett par skor med mig hem. Kommer bild tillsammans med magbilder sen, eftersom min digitalkamera ligger i bilen så får de bli min usla telefonkamera, och då måste ja leta upp sladden. Men tror jag vet vart det finns en.

Någon som vill skriva en vräkningsorder till bebis? Har hotat med vräkning men de hjäler inte att jag säger de. Men min barnmorska sa att de är bara att försöka hitta på saker så tiden går och hon vet hur jobbigt det kan vara att gå och vänta och hoppas så fort man får ont. Hon frågade om jag hade tappat orken, och det har jag med, orken på allt. Nu är det värre än det någonsin varit.  Orken på att gå och bära en tung mage, orken att vara pigg och glad, orken på att städa och fixa och ha det fint här hemma. Men tro det eller ej, men de ser fortfarande bra ut här, bara köket som får sen en städ omgång lite då och då. Det är ju det rummet och sovrummet som blir mest använda.

Men vet ni nu ska jag gå ut en sväng och vara social.. :)

Bilder kommer sen.. Promise!!

// Kim

Ja då provar vi detta. Mitt första blogg...

Ja då provar vi detta. Mitt första blogginlägg via mobilen. Då va de barnmorskan som stod högst upp på listan idag. Och som vanligt så såg allt bra ut. Bara sockervärdet som va lite lågt, men de va för att jag inte hade ätit frukost. Mådde så illa imorse så de gick inte att få i sig. Om jag inte minns fel låg de på 3,5. Och bebis hjärtslag låg på 130-140 slag i minuten. Och bebis var och är väldigt lugn så de var inte konstigt att de låg så lågt. De har ju alltid legat över 140. Sf-måttet hade växt med 1cm så nu var de på 38. Och så fick jag en tid för läkarbesök nästa vecka som jag hoppas att jag inte behöver gå på. Fick även tid för efterkontrollen. För den ska vara i falkenberg då jag sa att jag hellre har min egen barnmorska än någon jag inte känner och sen skulle jag ändå till falkenberg runt mitt återbesök och hälsa på körskolan, har ju lovat dom de. Men nu orkar jag inte knappa på mobilen mer så skriver kanske ett "riktigt" inlägg sen när Daniel behagar att låta mig låna hans fru. (Datorn) // Kim

Bättre humör nu...

Nu är jag på något bättre humör.

Imorgon är det barnmorskan som gäller, längtar nästan lite. Ska bli intressant och se vad som sägs. Nästan lite så man önskar att de ska tittas och kännas om tappen är mogen och lite sånt. Hoppas bara att allt kommer se bra ut vilket som än händer, hjärtslag, SF-mått och allt de där andra.
Kanske sista gånge man är hos BM, men så sa jag sist med. Så jag tror jag ska låta bli att säga så.

Men hoppas det gör jag hela tiden att vi snart ska få möta våran bebis. Håller tummar och tår för allt jag är värd. Vi längtar ju som tokar, men bebis tycker visst om när de är trångt och eländigt, så då kan jag inte hindra den från att stanna där inne, men för läng får den faktiskt inte stanna.

Nu ska jag faktiskt ta och krypa ner i sängen och kolla på Wallander - Jokern.

// Kim  

Söndag 16/5 idag vill jag INTE föda!!

Fan vad jag hatar Söndagar. Dom är så deppiga, och idag är de något alldeles extra eller nått i den stilen. Är inte alls på humör för något och defenitivt inte föda. Idag är ingen bra dag att föda. Men väljer bebis att komma idag kan jag inte hindra den. Men känner bara att idag VILL jag inte föda. Så idag kan den väl stanna där inne.

Så bara för att jag känner så kommer de säkert sätta igång eller så lyssnar den på mig för en gångskull..:)
Men bara för att de är som det är och ja tycker som jag gör just nu är min mage stenhård och de gör ont.. Känns som kramper. Och de gör ont, så får ta mig några pauser i skrivande stund.

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva. Har ingen fantasi idag. Men kanske skriver ett inlägg senare :) Kanske ska ta och lära mig att mobilblogga.. Det är kanske bra och lära sig:)

// Kim

Lördag 15/5 Inget är som de ska...

Orkar inte skriva något inlägg nu faktiskt, men tänkte mest bara för er som undrar om de hänt något. Men nej, har haft värkar sen i förmiddags som kommit och gått som vanligt. Men nu när vi satt i bilen blev de något värre. Men Daniel tror inte på mig. Så han lär skylla sig själv. Han vill ju bort till festen i Stuv. Men väljer att vara hemma för att han inte kan dricka. Blir så less. Jag har sagt att han får gå dit, men att hålla sig nykter är nog de bästa. Då tycker han bara jag är orättvis och är sur och grinig och allmänt tyken mot mig.
Vill inte visa att jag blir så ledsen så jag torkar tårarna fort innan de syns.

Skriver kanske ett längre inlägg senare om jag orkar. Just nu har jag så ont att jag mår illa..

// Kim

Vad hände??

Ja, då har denna dagen gått förbi. Den har gått hyfsat fort ialla fall. Nu står Daniel och kollar grillen.
Japps, idag ska det grillas och de är ju bland de bäst som finns med sommaren.
Tänk alla sena sommarkvällar som man kan sitta ute och äta gott. Sommaren är bäst helt enkelt.

Ni kanske undrar hur de gick med resultat från promenaden. Lite ondare gör de värkar som kommer. Men trycket neråt är.... ja, det gör nästan så ont att jag bara vill gråta.
Men det va ju detta jag ville så jag ler:)
Hoppas bara de händer saker och ting i natt eller så.
Imorgon blir de nog en tripp till Kungsbacka. Daniel ska köra Björn och Martin till Stuv imorgon, och jag behöver ju som sagt nya skor. Men har sagt detta miljoner gånger, och när vi ändå ska dit kan vi väl köpa de, jag är inte den som springer och velar mellan 30 skor utan snarare 3 par skor. Men Daniel vet ju inte de så de är inte lätt för han heller att veta att jag är rätt lätt att handskas med i affärer. Så jag ska göra tappra försök nu ikväll och verkligen be om de. För mina börjar gå sönder. Och visst kan jag vänta tills bebis är här, men jag känner att jag behöver det nu. Och jag kan inte ta med mig bebisen de första jag gör heller till en butik, tänk alla baciller..

Okej, där lät som om jag har bacillskräck, men de har jag inte. Jag tänker på alla sjukdomar och så. Och att man helst inte ska vara bland mycket folk där de första. Så det hade vart skönt att ha skor hemma sen som man bara kan köra fötterna i. Så ska tjata lite;)

Nu har jag en liten fråga till er. Vill ni har några (eventuellt) sista magbilder?? Iså fall kommentera och jag kan ta ett par stycken och lägga upp.. :)

Och så var det denna listan:) Många dagar har gått och några gissningar har utgått.


Gissningar Datum&Kön
Marre - Pojke, 4Maj
Jenny - Flicka, 6Maj
Bea - Flicka, 7Maj
Susanne "blivande mormor" - Flicka, 8Maj
Dennis - Flicka, 9Maj
Emma - Pojke, 10Maj
Linn - Flicka, 13Maj
Jannike - Pojke, 15Maj
Emma.E - Pojke, 15Maj
Emelie - Flicka, 15Maj
Sara - Pojke, 16Maj
Anna  - Flicka, 17Maj
Lotta - Pojke, 18Maj
Natalie - Pojke, 21Maj
Marie "min lillasyster" - Pojke, 25Maj

// Kim

Promenad - Trotsade smärtan och tog med mig Nikita!

Nu har jag trotsat mig själv och gjorde som Jannike sa. Trotsade smärtan och tog mig en promenad. Den blev en hel timme lång. Tog med mig hunden för lite extra pushning som förövrigt var jätte duktig idag, hon drog ingeting, det börjar arta sig. Men just nu känns de mest i kroppen att jag gått. Men inget annat, kanske kommer senare?? Hoppas hoppas!!

Sen var de ju ett plus att vädret är som det är, helt underbart. Ritkigt skönt med andra ord. Kan det hålla sig såhär tro? Lite får vi tro på det ialla fall. Nu funderar jag på om jag ska va duktig och baka. Men vet inte vad bara.
Ska ställa mig och diska, kan ju fundera på det under tiden kanske??
Får se vad för smaskens ja kommer på:)

Fredag 14/5 Längtan är otrolig..

Idag ska jag försöka mig på en promenad. Och trotsa smärtan. Nu SKA ungen ut, till och med Daniel säger att den inte får vara kvar där inne längre. Daniels kompis ringde igår och berätta att han blivit pappa till en liten kille i Onsdags fast dom inte var beräknade förren den 21Maj. Så vissa har tur, och jag kan inte riktigt läsa Daniel i det sammanhanget men jag hörde på honom att han blev ju glad för sin kompis skull, men hörde även lite besvikenhet i hans röst. Det är ju självklart att han med vill ha våran bebis här med.

Han säger till bebis varje kväll "-Nu ser du till att komma ut!!" Men igår kväll uttvecklade han den där meningen "-Nu ser du till att komma ut, vi ska inte vara sist. Förstår du det? Sen vill inte pappa gå till Barnmorskan på Måndag." Jag kan inte uttrycka mig i ord om hur underbar han är. Sen låg han och funderade på ett annat "problem". Han titta på mig och frågade om vi hade en resesäng och det har vi ju, fast att den inte är hämtad än. Då pustade han ut och sa tur de, för jag vill inte ha den som mamma och pappa hade till oss när vi va små, ful och hemsk är inte snällt nog att säga om den, för den är anskrämlig. Så förklarade han och jag kunde inte låta bli att skratta och så fråga jag om de va tacka gud att blocket finns. Då skratta han med och sa ja de är väl tur de. För den är hemsk, och de är precis som om att bära runt på ett tält innan man fått ihop den.

Igår blev jag riktigt ledsen, jag vet inte varför, men antar att min längtan efter bebis är så stor att jag inte vet hur jag ska hantera allt. Man går liksom bara och väntar och väntar men inget händer. Så igår mellan tårarna så sa jag att jag längtar efter att ha ot. JAG VILL HA ONT! Han titta bara på mig och skakade på huvudet. Han tyckte nog jag var knäpp. Men längtar man efter något och vill ha det så gärna så vill man lida för att få de, ialla fall nu:)

// Kim

Torsdag 13/5 En dag närmre, eller är de bara tal om timmar??

Igår kväll var vi hos Sebbe och Karin och åt Pizza. Så nu fick jag äntligen min Pizza som jag planerade att ladda inför förlossningen med. Jag är inte den som i vanliga fall äter en hel pizza, men igår åt jag nästan upp hela själv. Ändå hade jag gått och små ätit hela dagen och bara 10 minuter innan vi åkte så klämde jag i mig 3 mackor, vart kommer denna hunger ifrån? Aldrig haft den här aptiten..

Förra året var vi ju hos Karin och Sebbe och grillade bara 2 dagar innan Saga föddes, och samma kväll som vi satt där och åt gott och prata, kolla lite tv lite allmänt trevligt och socialt sådär så satte ju Karins värkar igång. Så vi sa det vi kanske kunde göra ett byte. Men de kom ett par värkar sen va de inget mer med de. Så lite besviken blev man ju men stackars Daniels lår fick sig en rejäl klämomgång där..

Och i vanlig ordning när den stackarn är hemma och ledig och får sova ut, så ska Nikita väcka honom ett antal gånger innan klockan 9, och klockan var 6 första gången. Då vaknade även jag och kände att de gjorde lite ont i magen så jag tog med mig mina täcken, kuddar och datan och la mig på soffan, och nu ligger jag här och kikar lite på "Alla vi barn i Bullerbyn".
Mår inte 100 idag heller, vet inte vad det är men mår inte alls så speciellt bra.

Hoppas ni inte tog min rubrik på förra inlägget för seriöst, va mycket ironi bakom den. Men den där "summan för hyra i 9 månader" den betalar sig när jag väl får höra bebis skrika för första gången. Ska försöka vila här en stund, de blir kalas idag hos Daniels farmor. Så måste få lite energi så jag inte sitter där och nästan slocknar. Finns nog inget värre än att gå bort och veta att man är så trött att man nästan somnar. Men hans familj är underbar, så dom förstår nog:) Men får ju nått att göra idag, så denna dagen är avverkad den med.
One Day Closer The Baby♥

Vill vräka min inneboende, har inte fått hyra på 9 månader..:/

Nu vänder jag mig till er kära läsare!
Vill ha så många tips som ni bara kan ge mig på hur man kan få igång förlossningen på egen hand:)
Jag vet att dom säger att bebisen är den som bestämmer, men jag måste ha något att sysselsätta mig med på dagarna då jag inte vill köra hemifrån, och även ha något annat att göra än tvätta, diska och städa. Så då skadar det inte att ge det ett eller några försök med allt som ni kna ge mig i tips..:) 

Så ge mig alla tips ni kan, skrock eller ej, I DONT GIVE A SHIT!! Så bomba mig med kommetarer och tips. Jag kommer lysa upp lika mycket som en liten flicka en Lördag när hon får sin godispåse efter middagen.

Så kom igen och kasta tips på mig!!!

Onsdag 12/5 Nu har lite sammandragningar kommit tillbax:D

Okej, nu har mina sammandragnignar börjat komma tillbaka. På ett sätt känns de skönt för då blir ja inte så nojjig över att de inte är något som händer med kroppen. Igår kväll hade jag sån jobbig mensvärk, inte ens 2 panodil hjälpte. Och imorse kände jag hur det hade spridit sig till ryggen och benen. I benen kändes det som växvärk som kom och gick. Daniel va så söt innan han gick upp, så han böjde sig över mig och pussa på magen och frågade om det var dax att komma så pappa slappköra grus i Halmstad. Så sööt:) Frågade om han fick något svar, men de fick han tydligen inte. Så han är nu i Halmstad och kör schakt. (Han vill nog vara hemma, de fick jag luskat ut igår.)

Gick ialla fall upp med Daniel i morse och följa med han ut till bilen, kissade Nikita samtidigt. Va lika bra kände jag. För de var bara jobbigt och obehgaligt att ligga kvar i sängen. Så när jag kom in tänkte jag att jag skulle testa en dusch och det var jätte skönt och den där obehagliga smrätan i benen och ryggen försvann för studen i vanlig ordning, men kom tillbaka sen. Så då gick jag in och lade mig i sängen och försöka vila en stund till. Klockan var ju bara 7.
Fick sovit en timme så ringde Daniel och fråga om jag kunde kolla på pappret han glömde hemma om numret till en gubbe som han skulle jobba för idag. Och därefter somna jag om, klockan 9 ringde mamma och fråga om de hänt något än. Sen gav jag upp och gick upp för att ta mig något att äta, vilket tog längre tid att få i sig än vad jag väntat mig. Det är inte lätt att äta och ha sammadragnignar samtidigt vill jag lova. Det tar liksom emot när man ska äta.

Så nu sitter jag nerbäddad i min säng och bara njuter. Vet att jag är lat, men det är tillåtet;-D.. Ska väl ta och försöka tvätta lite, så de kläder som min söta karl bar in från bilen kommer undan från hallen. de är även 2 kavajer där i den högen som han säkert gärna vill ha rena. (För ska han få dom rena och strykta till den 22/5 så lär de ta en evighet, I know that MAN!!)

// Kim

Tisdag 11/5 The BIG day och lite tankar som snurrar..

Today is the big day!

Ja, då var lill*n beräknad idag, men ingen bebis här inte.
Men imorse hade jag en olustig känsla i kroppen och magen, vet inte hur jag ska beskriva, men de var lite som kramper och ångest. Helt utan anledning blev jag arg för att Daniel skulle åka till jobbet, jag ville verkligen inte att han skulle åka. Jag ville ha han hemma hos mig. Men att jag blev arg måste vara att jag är nervös och orolig för hur allt kommer starta, när de kommmer starta och allt sånt där.
Imorse var jag till och med rädd. Rädd för allt, jag har aldrig förut vart rädd när jag tänkt på förlossningen men just idag blev jag livrädd och därav arg för att Daniel åkte till jobbet, men de gick över i tårar.
Som ni kanske märker känner jag mig lite splittrad och inte riktigt vet hur jag ska hantera att det kan hända vilken dag som helst, vilken timme som helst eller vilken minut som helst.

Kan ju undra om det normalt att känna såhär, och de förvånar mig inte om det är. Det är ju en helt ny upplevelse, en ny liten människa ska komma till världen. Varken jag eller Daniel vet vem denna lilla person är, hur det kommer att bli och att vara rädd är kanske inte de ovanligaste. Sen att tankarna snurrar såhär när man är så nära och dessutom känner att inget är på G. Inga känningar idag heller. Jag kan vissa gånger fundera på om det är mig det är fel på, men det är nog fler som inte känner något innan de är dax. Så jag är ju defenitivt inte ensam. Men att få prata av sig kan vara guld värt. Men att kunna ventilera sig här, det gör mycket det med, även om jag kanske inte får så mycket kommentarer om det jag skriver så är jag nöjd att jag skrivit ner mina tankar och kanske någon liknande själ hittar hit och känner likadant, och ser att den personen är inte ensam om att känna sig på det sättet.

Jag har ju skrivit att jag blev arg på Daniel för att han åkte till jobbet, då tror nu säkert vi började morgonen med att vara arga på varann, men så är det inte. Jag blev arg inombords. Han vet inte att jag blev det, det var mest en känsla som jag kände att de är ingen ide att säga något. Så vi har inte bråkat. Det är bara jag som är lite löjlig, och mycket mina hormoner som spelar mig ett spratt skulle jag tro. Många känslor är det och jag vet inte hur jag ska tackla allt. Men en lösning komemr jag nog allt på eller så får jag helt enkelt prata med Daniel om det sen när han kommer hem, är nog viktigt för honom att veta hur jag känner med.

// Kim

Ny vecka♥

Graviditetsöversikt Vecka 40

Barnet:
Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Mamman:
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.


                               
                                 Tänka sig nu är jag på dagen som jag aldrig trodde skulle komma. 
                                 Men ingen bebis har tittat ut och verkar inte vilja komma ut heller.

// Kim

Imorgon börjar de jobbiga..

Imorgon börjar det som jag inte vill ska hända. Tänk om man bara kunde stänga av den funktionen på vissa människor. Som man vet kan vara en aning jobbiga. Alla som tjatar om att bebisen kommit eftersom dom är så nyfikna om jag går över BF. Har gjort klart för ganska många att jag talar om när bebis kommit. De närmaste kommer få ett mess av mig eller Daniel.
Kommer faktiskt fråga Daniel om inte han kan ta min telefon och gå ut eller så, för att skicka ett MMS till några som jag redan bestämt nu som ska få en bild på de lilla underverket kan få det. Det är några få utvalda som ska få en liten bild, men det är vissa guldsjälar där ute som jag tycker ska få se bebis.

Alltså, det är itne alla som jag känner är jobbiga med sitt tjatande om bebis kommit. Vissa förstår jag om dom frågar, som jag inte kanske pratar med så ofta eller som bor lååångt härifrån.
Men de finns vissa som pratar med mig dagen som frågar varje dag och det känns lite jobbigt.
Men jag kan inte stänga av mobilen eller skita i att logga in på MSN eller Facebook för då börjar ju folk undra och då blir de väl bara värre skulle jag tro. Leva som vanligt är det bästa, och försöka hitta på något att göra för att få tiden att gå, hoppas bara att denna lill* krabat bestämmer sig för att inte bli så långvarig därinne, för nu är jag mer än nyfiken på vem som kickat mig i ialla fall 4 månader och och fått mig att vara vaken på nätterna, ska bli ett större nöje att vara vaken när jag vet vem som håller mig vaken;)

// Kim 

Måndag 10/5 1Dag kvar till BF!!

1 dag kvar till den dagen som jag väntat så länge på. Men inga tecken på att en liten ska ploppa ut. Men jag kommer nog gå över BF och vara allmänt tjatig och jobbig för att jag vill ha ut den lill* och få träffa h*n och se hur h*n ser ut. Allt känns så spännande. Och så overkligt på samma gång.
Jag må vara konstig men det känns som att min vovve förstår att det är nära och varför jag är så trött, för hon har vart såå extremt lugn nu de senaste dagarna, bara ute som hon är lite vild, men det är ju för att dom andra hundarna är ute och hon är lika pilsk som dom 2 är så.

Ska snart duka undan här på bordet och gå och titta lite TV, och sen ska jag hämta tvätten som ligger i maskinen. Nästan varje morgon när man sitter här och äter frukost så ser man att man har sällskap av korna (kvigorna) som går är utan för köksfönstret. Dom är väldigt nyfikna på vad vi gör antagligen. För dom står väldigt ofta där och trängs på den plats där det är minst plats att stå flera (säkert mellan 10 och 15 kvigor) och kika för att det är intressant.

Ser att solen behagar att kika fram idag. Tänk så bra, för jag ska plocka ut bilen på allt skräp och tvätta av sätterna lite hade jag tänkt. Dammsuga får jag göra när jag inte har en stor mage i vägen. Jag kan knappt böja mig ner för att att ta upp de som ligger på golvet i bilen, lite krångligt att dammsuga då med;) Så synd att Nikita löper annars hade hon fått följa med, men risken är nog väldigt stor att Basse och ricky är ute och nej, det ska icke bli några j-vla valpar här. Då strejkar jag, går i pension eller nått. Jag tar inte hand om dom när dom blir större och ska ränna runt här och bita på allt dom kommer över. Nepp.. Så jag känner mig jätte elak för att hon får vara inne när jag går ut. Lite tråkigt att hon inte kan få komma ut med mig och leka och springa runt. Får se det som så att de snart blir bättre, hade gärna gått upp i skogen, men där är de både kor och hästar nu så de går icke. Och jag kommer nog bara 2 meter upp för backen sen vill jag vända igen. :)

Men nu ska jag slita mig en stund för att kolla TV och sen göra lite nytta (kanske inte finns så mycket att göra nu när jag börjat få ordning på mig själv och hemmet men det är nog för mig)

// Kim

Underbar dag, inga värkar och jag har tilloch med kört bil:D

Passar på sähär i pausen i Wallander att skriva ett litet inlägg.
Dagen idag har vart bra på alla sätt. Inga känningar har jag haft, har försvunnit poff sådär. Men det är väl som Sara sa, det är väl lugnet innan stormen. Har till och med kört bil. Det var inte igår vill jag lova. Men eftersom jag inte hade några förvärkar eller sånt, så sa jag att jag kunde köra när vi skulle till Daniels föräldrar.
Men dom var inte hemma när vi kom dit, så vi åkte hem igen. Lite tråkigt dock, men vi ska till hans farmor på Torsdag och fira henne, hon fyller år på Onsdag den 12, men hon skulle ha kalas på Torsdag. Då kan vi hämta vaggan samtidigt, om vi inte redan är i behöv av den. Allt kan hända och jag är inte beredd för 5 öre. :) jodå, lite är jag allt beredd på att det kan hända närsom helst. jag lovade ju hans farmor en liten bebis i födelsedagspresent, sa dock att jag skulle göra mitt bästa. Men om den vill komma ut till hennes födelsedag ja det återstår att se. :)

Men nu ska jag fortsätta kolla på Wallander, den har säkert redan börjat men kan den utantill så jag lider inte direkt. Men att få bara ligga i Daniels famn och vara är inte fel det heller.
Ska gå och lägga mig där innan hunden intar den platsen. :)

// Kim

Söndag 9/5 En bra början på dagen och mormor har vart borta i 6 år:'(

Denna söndagen njuter jag av. Inga känningr har jag idag. "Peppa peppa ta i trä".
Natten har vart den bästa på länge, inte ens hunden har stört min sömn, vaknade av mig själv vid 8 och kände mig utvilad, men tro det eller ej, nu är jag trött igen.

Daniel var hemma tidigt igår, 10 eller halv 11 tror jag klockan var. Han hade haft kul ialla fall, det fick vi allt höra. Vi skulle kollat på Avatar igår kväll, men Daniel gick in och lade sig i sängen och stenslockna. Och jag och Björn slockande i soffan. Vaknade halv 12 och gick in och lade mig i sängen. Somnade med en gång där brevid Daniel. 

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, men nått skoj hade inte vart fel. Bara vi två eller så. Det finns inte mycket tid kvar för det. Men det verkar som att Daniel inte är så pigg på någonting. han drack en öl till maten igår, och ändå har han ont i huvudet säger han. Snacka om att va lätt påvärkad;) Nej, men så är det när man vart nykter och umgåts med folk som druckit, man får alltid en släng bakfylla, det får jag jämt, men då när jag själv drack så blev jag aldrig bakfull. Aldrig, har vart det en ända gång och det var efter en kräftskiva, måste vart dillen;). Men annars har jag aldrig vart bakfull. Men nu när jag är gravid och inte dricker så får jag en släng av Daniels bakfylla när han druckit. Det är orättvist;)

Idag är det 6årsen min mormor gick bort. Och igår skulle hon fyllt 61år. Saknar henne utav bara tusen. Igår och idag kommer alla mina tankar vara hos henne, och jag hoppas att vi är många som tänker på henne. Hon är fruktansvärt saknad!♥

                                          
                                          (bilden är tagen på 90-talet skulle jag tro)

                                                 Min vällingburk, är väldigt nöjd

                              

// Kim

Vet att jag är tjatig men orkar verkligen inte längre

Ja, då var Björn och Anton här. Vi har vart och handlat och jag har fått hämtat min vällingburk och vi har lagat mat, Anton fick bestämma och bestämde att vi skulle äta Tacos. Så nu är vi mätta glada och sitter och kollar på Virus i bataljonen. Såg den på vallarnas friluftsteater förra hösten. Den är faktiskt bra. 

Så nu sitter vi och smaskar godis och njuter. Men värken kommer jag inte undan tyvärr:/ Men nu tycker jag bebis kan komma nu. Ja vet att jag är tjatig, men jag orkar verkligen inte längre. Tycker bara detta är jobbigt nu. Njuter inte längre. :(

Men nu ska jag ut en snabbis med Nikita och fortsätta kolla på Virus i bataljonen.

// Kim  

Lördag 8/5 Ensam och 1 år!

Ja, då sitter jag och Nikita här ensama. Daniel har åkt iväg. Blev la lite lugnare igår när han lovade att ha telefonen på ljud ifall det skulle vara så att det händer något. Och Regn har vi idag med. Dumma väder, tycker det räcker med regn nu. Vill ha sol och värme.
Anton och Björn kanske kommer hit sen. Skönt med sällskap. :) Är inte så pigg på att åka bort någonstans. Har sovit så grymt dåligt i natt och vaknat hela tiden, nästan desperat kollat på klockan och tänkt att nu måste de ha gått ialla fall mer än en halv timme sen jag vaknade sist. Men icke.

Igår kväll blev även värkarna något mer intensiva och starkare. Lite jobbigt, men slumrade till mellan varje värk och vaknade och funderade på om jag hade somnat eller bara vilat ögonen, samtidigt som jag fick ta och avverka just den värken som kom. Men just nu är de hyfsat lugnt, bara liten som ligger och knuffar där inne. Så jag funderar på om jag ska försöka komma till affären så jag även får hämta min burk och så. Ärligt talat hade det vart skönt att få sätta sig i bilen och köra den lilla biten, bara för att få slappna av. Och inte tänkte på något annat än smärta och oro.

Nej, va ska jag hitta på. Ta katten i svansen i köra. Har inte ens någon katt:/ Lite svårt. Ska väl se om det går nått bra på TV.. Troligt vis inte..

Att man ens kan glömma!? Idag firar jag och Daniel 1år som förlovade. Och han är inte ens hemma:O Såå surt...

// Kim

Uppdatering av listan

Såg att de var dax att uppdatera listan!! Många dagar har gått och några datum har gått förbi utan bebis!!:)

Gissningar Datum&Kön
Marre - Pojke, 4Maj
Jenny - Flicka, 6Maj
Bea - Flicka, 7Maj
Susanne "blivande mormor" - Flicka, 8Maj
Dennis - Flicka, 9Maj
Emma - Pojke, 10Maj
Linn - Flicka, 13Maj
Jannike - Pojke, 15Maj
Emma.E - Pojke, 15Maj
Emelie - Flicka, 15Maj
Sara - Pojke, 16Maj
Anna  - Flicka, 17Maj
Lotta - Pojke, 18Maj
Marie "min lillasyster" - Pojke, 25Maj

Har även fått 2 gissningar som saknar datum tyckte dom fick komma upp med

Gissning utan datum:
Cecilia - Flicka
Fanny - Pojke 
         
         Ni har fortfarande chans att gissa Datum&Kön.. Så vill nu gissa så kommer ni självklart upp på listan

Snälla kom ut jag ger upp.

JAG DÖÖÖÖR!!

Ja, snart ger jag upp, värken i rygg och mage tar kol på mig. Inte just förvärkarna men att det ska strama så förbannat mycket i ligamenten. Och det ger inte med sig. Det onda i ryggen sitter i ryggslutet och vill bara ge bort det till någon som vill ha det;)

Hur kan det vara såhär? Känner att bara för att det är mindre än en veckan kvar till BF så går tiden fruktansvärt sakta och allt är tråkigt. Hur kommer det bli sen, om jag får gå över tiden (vilket jag säkerligen gör)? Skulle inte vart fel om någon hade lust att komma över på en fika eller bara prata, hade gärna åkt till någon med, men ärligt jag vågar faktsikt inte. Inte för att jag är rädd att det ska hända nått eller att det sätter igång när jag är borta. Utan just för förvärkarna. Vill inte köra bil med värkar(förväkar), och blivit avrådd att göra det med. Suger verkligen när man inte kan komma på ett jota att göra. Tvätta i min egen takt kan jag göra, och dammsuga och tvätta golven men, jag känner mig som en städerska som hyr en sängplats här när jag inte gör annat än städar och har mig, eller gjorde. Nu har jag börjat få pli på mig själv. Bättre att ta det med en gång istället för att skjuta upp det till nästa dag eller någon timme senare.

Hehe, sitter och ser hur magen spegla sig i dataskärmen, det ser ganska lustigt ut. Ser bara hur rund den är. Och att armarna snart inte räcker till för att nå fram till tangenterna för att magen är i vägen. Visst vi har bärbär men ändå. Lite lustigt tyckte jag att det var ändå.

Fredag 7/5 Dålig natt...

Natten har vart en ända plåga. Har sovit så jädra dåligt. Och haft ont i bäcknet, ryggen och precis under magen. Att vända sig i sängen har fått mig att börja gråta. Och så har det vart varmt, så fläkten åkte på. Men jag tror att Daniel märkte attdet va nått för han kom närmare och kramade om mig och gjorde små rörelser över magen och det hjälpte kände mig mer avslappnad och va nog precis vad jag behövde beröring och närhet och vetskapen om att han vet att jag har det jobbigt just nu, speciellt ont.

Har precis tagit en dusch, och som vanligt så hjälpte det under tiden jag stod i duschen och bara ca 5 min efter jag kommit ur duschen så kommer det tillbaka. Men idag är Daniel inte nere i skåne eller borta i småland utan i närheten och det känns skönt.

Men har insett att jag inte kommer få komma och hämta min vällingburk idag. Kommer inte våga sätta mig framför ratten (bakom??) Får se om Daniels slutar någorlunda tidigt idag. Nu ska jag kolla på TV, skriver lite senare igen.

// Kim

Fårsläpp och vällingburk

Ja nu sitter jag här igen, mät och belåten. Och för en gångsskull så gjorde jag och Daniel maten tillsammans och det funkade utan att vi fightades om vem som skulle göra vad. :) Vi är rätt duktiga på det..
Men nu har vi fått mat i magen, och han ligger i sängen och kikar på lyxfällen och jag sitter vid TV ute i storarummet och kollar på min kära Per Moberg - Vad blir det för mat?.  

Gick ut till till Daniel som inte kom in förut när han kommit hem utan satte sig och rensade ogräs i rabatten, så gick ut en liten stund till han, så tänkte göra han sällskap fast va så elak att jag inte hjälpte till. Hade inte kommit upp om jag satt mig på knä där.. Så skulle Andreas släppa ut fåren i hagen för sommaren, så då stod jag och titta på det. Kände mig inte till så stor hjälp när jag inte kan röra mig i dom super snabba rörelseerna man måste ibland. Men det var ju inget nytt för mig att se när man släpper djuren på grönbete inför sommaren. När jag bodde hemma hos mamma så bodde vi ju hos hennes kille, och han hade ju kossor, så där va vi med när dom skulle ut på grönbete och när dom skulle byta hage. Det var en match kan jag lova. Vissa gånger fick man vra skit snabb för att hindra en ko eller kalv att springa fel håll, envisa djur det där.

Har ialla fall diskat kastruller och så efter matlagningen, och eftersom det inte är eldat så finns det inget varmvatten så har lagt tallrikarna i blöt så det värsta lossnar och lättare att diska tallrikarna sen. Ska bara se klart på "Vad blir det för mat?"

Ska se om jag eventuellt kan köra imorgon, för jag ska hämta min vällingburk från nestle. Fick postavin igår, blev faktiskt chockad. För på hemsidan står de ju att det ska ta ca 5-6 veckor innan ja får min burk. Men beställde denna i Söndags tror jag det var. Och fick en postavi efter bara 4 dagar. Det är bra gjort av nestle. :)
Och den är ju gratis, dock kostar frakten 65kr, men det kan jag betala för en bra och praktiskt vällingburk, skulle försöka beställa sempers först, men ångrade mig. För på den kan locket lättare gå upp när man är ute och reser eller liknande. Så då var denna från nestle mycket praktiskare. Går att "knäppa" och locket går inte upp av sig själv av misstag.

Kan länka båda 2 burkarna, alla har vi olika tycke och smak.

Semper vällingburk
Nestle vällingburk

Visst semperburken kostar 10 kr mindre, men jag betalar gärna 10 kr mer på en burk som locket inte kan gå upp så lätt själv. Har faktiskt erfarenhet av båda 2 så jag gör inga uttalande utan grund. Min kusin och styvbror hade en sån från sepmer och locket lossnade i väskan för min kusin när hon skulle sova hos mig en helg. Och en kompis har burken från nestle och den har inte locket gått upp på tack vare knäppet på den.

Nu ska jag diska och skicka ut Daniel med hunden. :P

// Kim

Vet att jag inte får men får lixom en kick av de!

Nu har jag vart duktig. Har lyckats hålla vad jag sa igår, det med att jag ska försöka diska efter varje måltid eller så. Och det har jag lyckats med, känns bra på något sätt att få det avklarat och man kan komma in i köket och inte känna ångest och gå därifrån igen. Ska snart ställa tillbaka mina skivor som Fanny så snällt röjde ut på hela golvet igår så dom stor i ända hög i bokhyllan. Sen ska jag gå ner till tvättmaskinen och ta ut maskinen som är i där och slänga in en ny, en byta gardiner i det rum som är kvar att byta i. Ska öven kolla tvätten som mamma hängde upp igår så den är torr så det kan åka in på sin plats.

Va är det för fel?! Jag orkar och får inte egentligen, men gör det. Att jag aldrig kan lyssna. Blir trött på mig själv ibland. Men det ger mig lite av en kick av att vilja ha det fint och snyggt hemma när bebis kommer. Så man slipper städa det första man gör. Men ska be Daniel på allvar nu att verkligen hjälpa till med tvätten. Eller ialla fall SLÄNGA sin tvätt i tvättorgen. Skulle vart bra om han kunde ta det på allvar.

Nej nu ska jag slita mig innan mitt angemang försvinner. Och jag blir lat och tänker jag tar det senare.

// Kim

Torsdag 6/5 varför ska jag alltid vara så orolig

Internet har ett eget liv. blir tokig, det ansluter och slutar ansluta lika fort igen.
Idag är Daniel i Åhus, så idag får bebis hålla sig inne, och inte få några dumma ideèr. Han är så nervös att han inte ska hinna vara med. Men är man dum och tar en körning ner till skåne när det tar ett par timmar att komma upp till halland igen, eller ialla fall så han är i närheten, så får man skylla sig själv lite grann om det skulle vara på det viset.

Hela dagen igår satt jag och avverkade förvärkar, och det fortsätter nu fick en precis, hoppas bara att om det skulle bli värre och visa sig att det är på riktigt, så hoppas jag Daniel hunnit så långt att någon bara kan byta av. Jag kommer få lite smått panik om det skulle starta för att Daniel inte är hemma, eller såpass nära att han bara kan byta av med någon. Jag är jätte rädd när han är långt borta. Lite ledsen blir jag för att han tar sånna körningar när han vet hur det ligger till. Men inte för att vara elak mot Daniel som ska bort på lördag, men de är den 8 Maj och hade vart roligt om bebis kom då. Min mormor fyllde år den 8Maj och mamma hoppas och har sagt till bebis att då SKA den komma ut. Den har till 23.59 på sig. 

Skulle kolla mobilen imorse när jag vakna, och skulle skicka ett meddelande. Men då har min telefon fått ett dunder damp och hade säkert 1000 "skadade" sms :O Och gick inte att radera och alla mina program. alltså det finns stegräknare m.m och det var borta och mina spel var borta. Så min telefon har raderat sånt. Så fick återställa min telefon, vilket jag gjort många gånger förut, och denna gången försvann alla mina sms. Och hade sms där som jag inte FICK radera. Så irriterande.

Nu ska jag ta nått att äta:) 

// Kim 

Alone!! Mamma och Fanny har åkt hem

Nu har min mamma åkt hem. Mycket trist, nu hr jag inget sällskap längre och mina dagar kommer gå segare än kola! Och kommer vara så nojjig för att jag är själv och speciellt när jag vet vart Daniel håller hus och det är inte nära hem:/ Usch..

Ska snart gå in till sängen är ganska så trött, väntar bara på toan. Daniel duschar, visst kan jag gå på toa när han är där, men då får jag även lite tid att diska lite av de som står i diskhon, dock bara 3 muggar men ändå. Ska göra goda försök att diska direkt efter varje måltid eller när jag lagat mat, det känns nästan fräshast då.
Det är så tyst och stilla här nu när mamma och Fanny har åkt hem. Nästan lite läskigt. Tycker itne ritkigt om att vara ensam såhär nära förlossningen. Det känns läskigt.

Ska ta och hasa mig ner för trappan och släppa ut odjuret vårt. Ska ta in mattorna som hänger på utsidan då med. Kanske är bra att göra. Internet har dampat hela dagen så det kommer säkert göra det imon med. Men ska försöka göra uppdateringar ialla fall. Får försöka så gott jag kan mellan uppkopplingarna;) Vet inte varför det gör så men det är väl nått i luften. Men nu ska jag gå ut med odjur sen ska jag slås med kudden:)

Godnatt gott folk och ha en fortsatt bra kväll:)

// Kim

Onsdag 5/5 Nu närmar det sig Vecka 40 idag och 6 dagar kvar till BF!!

Jag blir knäpp på dessa djur. Aldrig slutar dom bråka, leka eller liknande. Och dom ska va uppe i knät på mig och röja runt. Ja, dom får passa på för idag åker mamma hem och Nikita har inte längre någon lekkramat att leka med hela dagarna. Just nu ligger Fanny och sover. Ska gå ut så hon får hälsa på kossorna sen när hon vaknat. Vi var inne i ladugården igår och kolla, det var ju jätte spännande. Hon klappade till och med de små kalvarna där inne som är mest sociala. Hon vill inte skiljas från dom utan skulle gå in igen när vi väl kommit ut. Så roliga var dom. Har kort på när hon pratar med kalvarna som står ute, men hittar inte mobilsladden så dom kommer upp när jag hittat den.

Nu börjar folk bli otåliga märker jag, dom vill att bebis ska titta ut nu, vilket jag med vill. Skulle kännas underbart att äntligen få träffa den lill*. Och eftersom jag går in i vecka 40 idag så kommer mer och mer kommentarer om att jag ska ha en bra förlossning och ett lycka till. Alltid skönt att veta att man har folk som tänker på oss väntans tiden;). Det börjar kännas lite verkligare, men inte till 100%. Det kommer väl samma dag som det är dax att får möta smärtan och se vad min kropp kan åstakomma.

Vill även säga ett jätte stort grattis till Belinda som blev mamma i förrgår till en liten Melker. Han kom 18 dagar för tidigt och var 50cm lång och vägde 3500g. En riktigt liten knodd:)

Nu får många sin bebis i famnen. Lite avis, men självklart glad för deras skull.

// Kim

Bilder vecka 39(38+6)

 



Insåg precis att min barnmorska hade rätt igår. Min mage har sjunkt jätte mycket bara på en vecka. Herregud
säger jag bara. Men vi får hoppas att det inte är långt kvar innan vi får möta den lill* individen i magen och få lära känna detta mirakel. För det är just vad detta barn är "Ett Mirakel".

Ny vecka♥

Graviditetsöversikt Vecka 39


Barnet:
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Mamman:
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av de

                             

Imorgon går jag in i Vecka 40(39+0). Och gått 39 fulla veckor. Så nu återstår bara en vecka kvar till BF. Undra när bebis vill titta ut? Hoppas snart ialla fall.. Bild på magen kommer snart.

1Vecka kvar till beräknat ankomst datum, när tänker du möta mig och pappa och världen utanför??

// Kim

Lite uppdatering:)

Ja nu kommer uppdateringen av dagen. Allt hos barnmorskan gick bara bra, blev tillsagd att ta det lugnt och bara vila vila vila. Och bebis hjärtslag låg på 140-150 slag i minuten. Och sfmåttet hade växt med 1 cm så nu är det på 37. Sen sa hon även att hon märkte att livmodern var värkredo eller nått sånt där. Ialla fall, hon mena att livmodern är redo för att ta emot värkar och göra sitt arbete under förlossningen. Och att hon trodde inte det var så långt kvar nu och hoppades att vi inte skulle komma tillbaka förrän efterkontrollen i slutet av Juli. :)

Ja, sen var det ju storhandla. Det gick i långsam takt kan jag lova. Till och med så långsamt att vi stötte på Magnus, Magdaleenas karl. Han jobbar ju på Hajen så där fick vi några ord bytta. Han skratta bara och sa, inte långt kvar nu. Ser tugnt ut. Sen gick han vidare för att jobba. Så vi fortsatte våran handling.

Sen var det bara hem hem hem. Tror aldrig jag längtat efter att få komma hem så mycket någon gång efter 1-2 timmer på stan. Det var en befrielse att få komma hem. Och med mig hem från affären fick jag min älskade isglass. Har fått nån dille på det. (cravings kanske??)

Och nu i kväll så har farmor och farfar vart här och hälsat på, mycket trevligt. Och nu sitter jag och väntar på maten och mamma. Mamma ska komma hit ett par dagar så hon och Fanny ska komma hit. Marie har ju börjat skolan igen, och hon har ingen dagisplats till Fanny så mamma har henne på dagarna. Så ja, då får hon komma med hit. Ska bli skoj att ha moster tjejja här. Massa go tjej:)

Nej nu ska jag gå och göra något åt min förbannade halsbränna. Hatar den. Tror aldrig jag lidit så av halsbränna någon gång, kan ha vart kanske 1-2 gånger om året jag hade det innan, men nu varje dag, nästan hela dagarna. Det är jobbigt kan jag lova..

// Kim

Måndag 3/5 Inget sova här inte & Bm, apoteket, Hajen och AD-center..

Varför ska jag inte få sova när Daniel är hemma?? Nikita är uppe och klättrar på honom, slickar honom i ansiktet och gnyr för att hon hör basse på utsida. Ja, min dag börjarde redan klockan sex av att Daniel inte får sova för Nikita. Kände ändå att jag var tvungen att gå upp och gå på toa och dricka något, jag gick och la mig efter det och lyckades få sova till 20 över 7. Då va hon igång igen. Då gav jag upp!!

Så nu sitter jag här, småirriterad och har fått stänga in stackars Daniel som vill sova lite längre idag på hans lediga dag. Ska snart gå in och tvätta golvet i sovrummet, ser ut som om någon slaktat ett djur där inne. Och fattar inte hur hon lyckas men ja upp på väggarna är det till och med blod. Blodstänk, så hon har inte dragit rumpan mot väggen. Jaja, tur är väl att hundar löper så pass sällan annars hade jag steliriserat henne för länge sen. Jag hatar denna period. Ska föröska få i mig lite frukost med, för jag tror inte Daniel kommer gå upp förran ca 20 min innan vi ska åka sen så det är lika bra jag får något i magen med en gång.
Min mage kurrar något fasligt, det har den inte gjort på heela graviditeten, det är först nu som jag kan äta någorlunda bra och känner den där jätte hungriga känslan när magen kurrar igen. :) Underbart, påväg att få min kropp och dess funktioner tillbaka..

Idag bär det av mot BM, ska prata med henne om min värk, och att det är jobbigt att hantera, då jag måste göra vissa saker. Får se vad hon säger. Ja, kanske är sista gången innan BF som jag träffar henne. Har vi tur i oturen så träffar vi henne den 17Maj igen. Då är det ett till besök om inte våran bebis behagat komma ut.
Men jag träffar ju henne på återträffen i Juli (ca) då det är en sån efterkoll ni vet.
Efter BM så ska jag till apoteket och köpa det sista, sen ska vi storhandla på Hajen och efter det måste vi bort till AD-center och köpa något till bilen, minns ej vad det var. Så jag kommer klaga ihjäl stackars Daniel om att det gör ont.. Haha, tycker synd om honom;)

Nej nu ska jag se till att få något i min lilla (bokstavligt talat, magsäcken är ju inte så stor :P) mage.
Updaterar er sen om hur det gick hos BM..

// Kim

Dessa drömmar!!

Åh, jag måste bara.
Har nu börjat drömma om min förlossning. Inget som skrämmer mig, antar att det är mental förberedelse.
Men ialla fall nu i natt så drömde jag om det igen. Och denna gången var vi bortbjudna på bröllop och jag hade igått över tiden med 4 dagar. Och jag hade haft lite problem med att hitta en fin klänning att ha på mig och jag ville kunna se fin ut fast att jag var höggravid och klumpig.
Vi hade gjort oss klara, kommit iväg och var utanför kyrkan vi stod och väntade på att man skulle få gå in och sätta sig. Jag började då känna lite småilande i bäcknet men inget jag brydde mig om, då jag haft så mycket innan. Men precis när vi kommit in i kyrkan och ska ta emot ett sånt blad om vad som ska hända m.m så går mitt vatten. Och regelbundna värkar var påföljden, bara rakt på sådär.
Jag tog tag i Daniel och bara stirrade på honom och golvet. Han fattade vad som hade hänt och fick letat upp brudgummen och talat om hur det var och att vi var ledsna att det skulle hända just idag. Men han förstod och skulle föra vidare detta tills sin blivane fru senare.

Ja, de var bara hem sätta på sig bekväma kläder och sätta oss för att klocka och ringa in till förlossningen. Ja sagt och gjort, och dom tyckte vi skulle komma in och det gjorde vi också. Och Daniel släppte av mig utanför förlossningen så jag kunde gå i förväg han var tvungen att hitta parkering och jag hade såpass starka värkar att gå så långt ville han inte att jag skulle. Väl inne på förlossningen blev jag undersökt nästan med en gång och det konstaterades att jag var öppen 8 cm. Jag trodde inte mina öron. Dom frågade vad jag ville ha för smärtlindring, men jag nöjde mig med lustgasen. Jag frågade personalen om Daniel hade kommit upp än men ingen hade sett honom. Så jag blev lite småstressad och tyckte att han kan väl komma nu. Hör hur dörren in till mitt rum öppnas och ser där en smått nervös Daniel som frågar om det är något han kan göra. Jag skadade bara på huvudet och sa att hans närvaro var det bästa just nu.
Det gick inte mer än 45 min så var det tydligen dax att krysta. Det gick fort (minns inte hur länge men det var inte mer än kanske 5-10 min jag krysta) och helt plötsligt hade jag en hal, kladdig liten bebis på mitt bröst och grät av lycka. Och ut kom en liten flicka. Och Daniel börja stor gråta och kunde inte slita blicken från sin dotter. :)

Lite halvmysig dröm. Tänk om det kunde vara så lätt i verkligheten. Och alla sånna drömmar jag haft nu den senaste tiden så har det vart en flicka som kommit ut. Undra vad som egentligen gömmer sig där inne.. :) Nu är jag grymt nyfiken

Söndag 2/5 Ja, måste man, så måste man

Låg och drog mig i sängen idag, kände att jag var värd det. Och Daniel han jobbar, men han har nog fattat att jag verkligen har ont. För igår när han kom hem så, pratade vi lite om hur vi skulle göra. Så sa han att dom dagar som han kör lastbil så kan Nikita åka med honom. Vi vet ju båda 2 hur mycket hon älskar det. Visst hon får inte riktigt den motion hon borde få, men detta handlar bara om några dagar eller 1 vecka eller 2. Ialla fall tills bebisen har kommit och vi kan börja komma ut på riktigt igen. Och de dagar han är hemma så ser han till att hon får komma ut och leka, springa ja allt det där.
Så nu slipper jag känna sån skuld över att jag inte ens kan ta hand om henne.

Men det bästa av allt är när man får veta vilka underbara människor jag har runt om kring mig som är villiga att hjälpa mig med både det ena och det andra. Det är sånt som man uppskattar. 
Imorgon blir de barnmoskan, sista gången tro? Får hoppas det ialla fall. Sen efter det ska vi stor handla. Måste försöka hjälpta till med det ialla fall annars blir de bara lätt lagad mat och ingen frukt hemköpt. Hehe, det kan lätt bli så när en karl fått bo själv förlänge innan ett fruntimmer kommer in i hans liv. Innan var det ju massa små köp som gick på flera hundra. Men nu har jg fått honom att inse att storhandla är det bästa, speciellt på hajen, där kan man få lite mer än HEL kundvagn för under 1500kr. Men åker man till Ica eller hemköp så samma vagn fast för kanske 3-4000kr. Stor skillnad. Så det sparar massa pengar att handla på hajen. 

Ja, va ska man hitta på idag då? Jag måste verkligen försöka byta sängkläder och för allra sista gången plocka upp på Daniels sida så jag kan dammsuga inne i sovrummet och tvätta golvet. För Nikita har inte på sig sitt tikskydd på nätterna vill se hur hon tar hand om det på nätterna och visst, det är 3:e gången hon löper men hon blir bara bättre och bättre. Så golvet är inte det trevligaste där inne (notera efter 1 natt) så det är det ända jag tänker göra idag. Måste ioch försig diska och så med. För att det kommer massa små äckliga bananflugor och snart har vi dom överallt bara för att jag struntat i att ta disken för att jag trodde en annan skulle göra det. Så jag känner att jag MÅSTE!! Men kommer att ta mååånga mååånga pauser.. Hehe

// Kim

Värdelös :/

Var ute med Nikita för ca 2 timmarsen och kände då att jag inte orkar mer.
Jag ringde till Daniel (som vanligt kunde han inte prata men tvingade honom) och bara storgrät i telefonen. Han frågade vad det var och jag sa att jag klarar och orkar inte mer nu. Jag kan ju inte ens ta han om Nikita längre. Jag kan ju inte gå ut med henne för att det gör så j-vla ont.
Som vanligt fick jag höra att han inte kan göra något åt det. Jo han kan ta med sig henne i lastbilen. Men nu när hon löper vill han väl inte det.
Asså det har gått så långt att jag kan inte ens tvätta eller städa längre.
Sen så säger han att jag måste prata med BM om detta på Måndag, och det är ju nått jag kommer göra. Men vad kan dom göra, vad kommer dom göra?? Jo, ingenting. Hon kommer säga till mig att gå hem, vila och bara ta det lugnt och att Daniel får ta över hemma. (Vilket inte han kommer gå med på, + att det går inte han måste jobba) Då tyckte han att dom borde ge mig något smärtstillande. Men jag vill inte ha något smärtstillande. Jag vill ha min bebis, men den verkar inte vilja komma.

Jag gör inget annat än att gråter längre. Jag vill bara att detta ska vara över. Jag känner mig inte ens glad över graviditeten längre. Jag känner mig bara deppig, nere och vill bara bli av med allt. 
Jag vet itne vad jag ska ta mig till, känner mig som världens sämsta flickvänn/sambo/hundägare och blivande mamma. Det är inte meningen att jag ska känna mig så misslyckad och inte duger. Men det är inte lätt när man bara får höra att jag inte diskat eller tvättat. Men min underbara mamma kanske ska komma hit några dagar och hjälpa mig. Hon vet ju hur det ligger till, och jag ber inte om hjälp, folk får erbjuda sig. Vill inte verka desperat fast att jag egentligen är det.

Lördag 1/5 Första maj och jag inser verkligheten

1Maj REDAN!! Hur fort gick inte månaden April igentligen?? Jag hinner inte med. Det är bara ett bevis på att dessa dagarna fram till BF kommer säga poff sen är dom borta. Samma med dagarna fram tills bebis bestämmer sig för att möta världen.
MAJ!!?? Men det är ju min månad. Jag känner mig virrig, sitter och säger att tiden kommer gå fort, men de slår mig inte på riktigt förrän NU att jag ska ha barn denna månaden. Jag ska bli mamma och Daniel ska bli pappa. Nu kommer jag fälla en tår snart. Ynkliga 10 dgar kvar. Men jag kan också få gå över tiden.

Färgade mitt hår igår, det började tappa färgen, och hade en så hemsk utväxt med. Ska dock blondera mig till sommaren. Men här i detta vattnet går det inte att färga håret blont. Man får grönt hår av allt järn, men vill man ha grönt hår så kan man ju försöka färga det blont här;) Hehe
Så det ska jag göra hos mamma när de väl är dax för de. Så hon får hjälpa mig då med, för jag brukar få en fin "fläck" i bakhuvudet som är lite mörkar än allt annat hår. Mycket för att jag inte ser.

Daniel jobbar idag, i vanlig ordning.. Jag sa till honom igår att han är så tråkig och det känns som om att han jobbar för att han inte vill vara hemma och umgås med mig. Då säger han bara att han ska ju vara ledig på Måndag. Men va spelar de för roll?? Han är ju aldrig hemma längre. Känns som om att det är precis så, han vill inte umgås med mig eller vara hemma med mig. Och när jag frågar om vi kan åka någonstans stönar han och klagar och säger att jag kan åka själv. Men han fattar ju inte att ja helst inte vill köra själv. Sen nu när jag har sammandragningar och förvärkar hela tiden ska jag helst inte köra. Han tror att allt är en dans på rosor. Och att det inte gör så ont som det gör.

Nu har jag insett att han kan inte skiljas från sitt jobb. Han är gift med det och inget kan få honom att inte jobba. Men det är jag som blir lidande, och det är inte så det ska vara. Lika bra att ta tjuren vid hornen innan det blir värre.

// Kim

.

RSS 2.0