Söndag 28/2 Sista dagen i februari..

Insåg rätt fort igår att möjligheten och orken att skriva ett inlägg va låångt borta.
Vi vaknade har vid 9, sen låg vi och tittade på TV, Daniel var ju hemma i helgen:). Sen vid 11 så tjatade jag färdigt på Daniel om att klä på sig så vi kunde åka in till stan. Han skulle till systemet och Elgiganten, och på vägen hem skulle vi ta mataffären och Karlssons där vi skulle köpa hundben till vår fyrbenta vän.
Jag fick ju så klart sätta mig bakom ratten. Mycket bra och bekvämt kom det fram tillsut. Smarthuvudet till karl jag har hitta ne folk öl i bilen och tyckte det var väääldigt bra att jag hade körkort. Och att det inte var dåligt att ta första ölen halv 12 på dagen. Och när vi väl kom in till stan, så är där ju gångfartsområde eller vad de nu heter nu för tiden. Men men sån gågata ni vet. Och där är ju farten anpassad efter folken som går, så ca 7 kilometer i timmen. Och jag gillar inte sånna gator har jag kommit fram till. Usch..

Så orkade jag inte gå med in på systemet så jag satt kvar i bilen, och Daniel sprang in och köpte det han skulle ha och kom tillbaka rätt fort. Så när vi vart på Elgiganten och äntligen hämtat våran efterlängtade frys så skulle vi handla. Så det gjorde vi också så klart. Så när vi väl sen kom hem däckade vi båda i sängen en stund i armarna på varann.. Mysigt.. Sen ringde björn och sa att han var påväg så då börjde jag med maten så den var färdig när dom kom. Sen droppade det in folk först var det Jimmy och Andreas. Sen kom Magda och Jörgen. Och Magda berättade att hon hade bytt BM för hennes var inte så värst snäll och hon kom inte riktigt överrens med sin BM, så hon har nu bytt och det visade sig att vi har samma BM. Och sen såg hon våran lapp om föräldrar grupp, och vi ska ju gå i April och det skulle dom med. Synd bara att vi hade på Tisdagar och dom Onsdagar, samma tid. Men ska kolla med henne sen när hon kan kolla lappen hon har om inte hon hade på Tisdagar med. Annars ska väl vi se om inte vi kan byta och hamna i samma grupp. Hade vart mycket trevligt.

Och jag somnade rätt skönt igår kväll ialla fall. I Daniels famn, vilket inte händer så ofta så jag njöt. Men har vaknat till och från i natt av att jag har mått illa. Men nu är det bättre, tur de..

Oj insåg precis att det är den sista Februari idag. Man glömmer lätt att denna månad bara har 28 dagar. :)

// Kim

Jag måste bara få gnälla av mig lite..

Ursäkta men jag måste bara gnälla av mig lite.
Daniel jobbar och har gjort hela dagen. Alltså han jobbar fortfarande. Han kör undan snö för att ingen annan på hans jobb kan flytta eller lyfta på sitt feta jävla arsle. Blir så trött asså. Och den ena chefen ifråga sätter hans tanke ang pappaledigheten sen om ett par månader. Jag vet själv att under sommaren har dom super mycket att göra och att vara pappaledig då är en vädligt dålig idee. Men va fan någonstans måste det finnas en gräns. Man får inte jobba hur mycket som helst. Jag blir så less på allt just nu. Antingen har jag bara en väldigt dålig dag eller så är det något min kropp vill säga mig, men vad iså fall.

Mina största önskningar just nu är att vi har 2 bilar, jag har tryckt ut denna guldklimp som bor i magen och att jag ska kunna träffa vänner igen. Jag har inte träffat mina vänner sen jag vet inte när.. Det är såå länge sen. Och Anne som är den som står mig närmast, henne får jag itne träffa för att den som hon bor med inte tycker om mig för att jag bor i Varberg och det är alldeles för långt bort att ha vänner!!:O Är det inte sjukt??
Ja, ni läste rätt, hon får inte vara vänn med mig för att jag bor såpass långt ifrån henne att det är olämpligt för henne. Min första tanke är ju; Vad fan har jag gjort honom? Jag vet inte ens vem han är, han vet inte vem jag är. Han har aldrig träffat mig.
Jag har hunden att umgås med på dagarna. Hur stort sällskap är det?
Jag saknar mitt sociala liv så jädra mycket. Och att hitta nya vänner häromkring är ju en stor lögn. När jag inte ens kan komma härifrån. 

Jag känner mig instängd. Allvarligt talat. Jag kan bara börja gråta på dagarna för att jag inte kommer någonstans och träffa folk. Förut var det för att jag hade inte något körkort. Nu när jag har körkort, nej då har jag ingen bil hemma som jag kan använda. 

Nu påpekar jag INTE att Daniel skulle hålla mig instängd. För det gör han verkligen inte. Han ser hur mycket jag lider och saknar att kunna umgås med folk. Men med tanke på att jag suttit fast här ute i mer än ett år så försvinner min lust att och förmåga att kunna ta kontakt med folk som jag skulle kunna tänka mig att umgås med. Jag vågar inte fråga, för jag vet vilket problem det har vart med att ta mig ifrån huset. Det sista han vill är att jag ska bli en ensmvarg som bara sitter hemma och tittar in i väggen. Jag kan inte ens va bland folk längre. Inte större folkgrupper som på större kalas eller fester. Jag får ångest, panik vill bra försvinna helst dö. 

Det finns om kvällar som har legat i hans famn och bara gråtit för att jag saknar att umgås med folk. Och mina gamla vänner som är kvar i GBG. Men som han har sagt att det är ju inte bara jag som ska ta mig till dom. Dom måste ju faktiskt ta sig till mig med någon gång. Men i det läge som jag är i nu, så känner jag att ett umgänge är vad jag behöver. Jag behöver umgås med folk och få tillbaka mitt sociala liv. Det tinar ju bort mer och mer hela tiden.  Har ca 1 vänn här i Varberg som jag umgås med. Men det har ju inte blivit så ofta tyvärr, jag har ju inte kunnat komma till henne och hon inte till mig.

Nej nu ska ni inte behöva lyssna på mitt klagande mer. Ska gå och göra mig en varmkopp choklad och se om mitt humör stiger några glada pluppar:)

Bara något nere..

Nu har gått här hela dagen och plockat och små städat. Men det var väl inte till någon nytta när folk inte ens kan höra av sig när man bett dom. Blir så trött. Jag har gjort det extra fint stoppat undan saker och ting som jag tycker kanske inte ska ligga framme när folk kommer. Speciellt första gången dom hälsar på.
Jo, pappa eller hans fru har inte hört av sig ang imorgon. Så jag skiter i det helt enkelt.
Orkar inte lägga en massa enegri och sen inte få ngåot tillbaka.

Jag har alltid vart sån, jag gör allt och ställer upp för alla andra. Men får ofta inget tillbaka. När är de min tur att få tillbaka allt jag gjort för folk i mina dar? Aldrig. Tröttsamt.
Är bara på extremt grinigt humör och bara vill gnälla för ingeting igentligen. Idag känns det som att det är en dag jag inte vill göra något bara vara med mig själv och tycka synd om mig själv. Sånna dagar har jag aldrig. För skulle jag tycka synd om mig själv är jag väl den själviskate människan på jorden som ens vågar tycka synd om mig själv.

En ända dag skulle jag uppskatta om jag blev omhändetagen, ompysslar och inte behöva tänka på någonting. Det hade vart underbart. Men här i detta huset tycker inte karl så alls. Det är jag som ska ta hand om honom, plocka och tvätta hans kläder. Laga hans mat och pyssla om honom. Men jag ska glömma mig själv:( Så har det alltid varit ända sen jag var liten.

Fredag 26/2 Smågrinig..

Ja, vad ska jag dela med mig av idag?
Har ingen aning. Vet ialla fall att solen tittar fram lite då och då och det droppar och har sig från taken. Mycket härligt. Är våren ÄNTLIGEN på väg??
Men att ta en promenad det vågar jag inte. Höll bara på och halka igår när jag gick dom ynka 10 meterna till brevlådan.

Tror inte Daniel ska jobba i helgen. Han har jobbat, va sa han nu, 12 eller 13 dagar i rad utan att vara ledig ett dygn. Så han tänker säga till sin chef idag att han ska va ledig i helgen.

Åååh jag blev lite små grinig igår, jag pratade ju med pappa och fråga om inte dom kunde komma hit imorgon lördag. Och så tyckte han ju att skulle prata med Jenny hans fru. Och jag ringde och rignde, men inget svar. Så jag skickade ett mess till henne och skrev som de va. Att jag pratat med pappa och att dom var välkommna, men att hon kunde ju ringa mig. Men jag lär väl få ringa till pappa idag och prata med honom och fråga om dom prata nått om det hemma igår kväll. Hade ju vart bra så jag fick veta så jag kan åka och handla. Visserligen blir Tacopaj middag imorgon, måste ju veta så ja vet hur mkt jag ska handla.

Usch nu blev jag sådär sugen på sallad med annans och melon i. Mums vad gott..
Men så om jag har en snäll karl kanske hgan vill hjälpa mig med att dammsuga här hemma. Kan inte riktigt de längre, dels magen är tung och min rygg gillar inte det, eller rättare sagt fogarna.

Nu ska jag ta och äta lite, spana runt på nätet:)

// Kim

Väntar och väntar..

Pratade precis med pappa och fick den knäppa ideen om att han och hans familj kan ju komma hit på lördag och hälsa på tyckte jag, för dom har inte vart här sen jag flyttat. Alltså Never. Men så tyckte han att jag skulle prata med Jenny, för att hon hade väl mer koll på vad som skulle hända i helgen. Men pappa trodde inte att dem skulle göra något. Så har dom inget och göra så blir det skoj om dom kommer. Så får jag bjuda på en bit mat skulle jag tro:) Funderar på Tacopaj. Det är ju rätt enkelt att förbereda och sen så himla gott med..

Här går jag och väntar och väntar på att detta jädra pappret från vägverket eller om det var transportstyrelsen. Jag vill bara får det och sen skicka i väg det igen. Det skulle ju komma inom en vecka efter avklarat prov. Och nu har jag klarat av båda provet, sååå var är mitt papper.
Jo det är så att eftersom jag inte gjort något av proven på ett Huvudkontor för vägverket så får man ta kort för körkortet i en fotoautomat eller hos expert eller likande, och sen klistra på ett papper som kommer hem med posten. Och det har inte kommit än. Men tur är att mitt körkortsbevis håller i ett år. Men får jag inte det där pappret nästa vecka får jag snällt ringa och fråga efter det. Det är mycket lättare att ha med sig ett kort istället för ett papper och mitt legetimation.

Suck...

// Kim

Torsdag 25/2 Inget mer plugg.. Såå skönt

Det snöar idag. Inte alls okej. Igår var det ju sol och sånt härligt och idag är det snö och trist depp väder.

Pratade med min pappa igår. Och jag måste säga att jag tror han tog åt sig av mitt brev jag skrev till han för 3 månadersen. Vi har fått bättre kontakt och han är jätte på om att jag ska komma och hälsa på. Och det har jag nu lovat att jag ska göra. Nästa helg. Då har jag nog bilen hemma och kan åka dit.
Bara för att jag har körkort nu är jag så jädra sugen på en tripp till Ullared snart. Men Daniel den tråkmånsen vill inte åka dit så jag får se om jag hittar en rese kompis;) Hittar säkert någon som vill åka med. Men det blir inte förrens i Mars iså fall. Nu tänker jag inte ge mig ut och åka dit. Never. Kommer la hamna i diktet det första jag gör och det är inget jag gärna ser fram emot.

Har fått tag på en lista med lite priser på bebissaker från Ullared så ska ta min lista på saker som ska handlas och räkna ihop en ungefärlig summa på vad det kan gå på. Och nått som är skönt är att jag slipper sitta och sten plugga tils ögonen trillar ur skallen på mig.

Nej nu längtar jag till sommaren. Alla sköna varma kvällar, grillkvällarna med vännerna promenaderna i solen. Slippa ha på sig överdrivet med kläder och bara kan slänga av sig den tjocka jackan och vinterskorna. 
Och jag inser att uppgradera min sommargarderob. Allvarligt talat, den är istortsätt tom! Kommer nog inte komma i mycket av kläderna som jag kom i förra sommaren. Men jag längtar som tusan tills det blir varmt och vi slipper denna snön. Och jag kommer inte våga klaga på värmen i sommar, då lär jag väl få så mycket kritik av alla. Så om jag skulle klaga på värmen i sommar. Skäll på mig:)

Angende det här med min sommargarderob, har dock en kjol som min farmor ska få sy om. Den är typ 3 eller 2 storlekar för stor så hon ska få sy om den för mig. Jag är världskass på att sy kläder. Kan väl laga små saker som har med kläder och göra. Men inte sy om. Men det kommer jag väl lära mig en vacker dag med.

Nej nu ska jag räkan:D

// Kim

Bilder magen vecka 30

   

  Ignorera mina otroligt

// Kim

Vem har körkort??!!

Okej!! Vem har körkort nu då?? Jo jag!! Haha.. Och de som jag vill tacka mest är självklart min underbara Daniel.
Och farmor och farfar. Och självkalrt Wanja och Jörgen som tog in mig på körskolan trots deras regler. Jag hade inte klarat det utan dessa underbara männiksor.. Är evigt tacksam:)

Brev till dig i magen v30(29+0)

Hej du lilla där inne.

Nu är jag i vecka 30 och har något mer än 10 veckor kvar tills du är
beräknad att anlända. Men om du sen kommer den dagen du är beräknad kan
bara du bestämma.
Vi längtar så efter dig och din pappa börja nu att längtar något mer än jag skulle
jag misstänka. Han pratar nästan varje dag om hur mycket han vill
ha dig här. Senast i går kväll sa han att du gärna får komma. Men jag protesterade
och sa att du iall fall då får vänta tills vecka 37 med att titta ut och komma till oss.

Jag är lika nyfiken på vem du är som din pappa, men han känner dig inte varje dag,
eller dina rörelser när du blir lite smått grinig på mig för att jag sitter fel eller
något likande..
Men vi båda sa att vi är nog inte redo för en bebisankomst än. Vi vill ha lite mer
tid att inhandla saker och förbereda oss. Men du är ju inte oönskad.

Du är fruktansvärt önskad och efterlängtad från både de ena och det andra hållet.
Alla frågar hur det är med oss, alltså dig och mig. Och jag kan inte mer än att
säga att du verkar ha det bra där inne, trots att det börjar bli trångt nu.
Och det börjar bli tungt för mig.
Märkte att du blev lite smågrinig när jag dammsög förut. Och det kan jag lova
att jag inte gör om förren du är här hos oss. Din pappa får ta över "körkortet"
för dammsugaren nu det sista här.

Vet du, vi kommer nog bli de stoltaste förädrarna i världen. Och nu rör du på dig
där inne. Det är precis som att du vet att jag skriver detta till dig. Eller ialla fall
tänker på dig. Vilket jag gör varje dag. Det går inte en ända dag utan att jag
tänker på dig. Hur det kommer bli sen, hur du ser ut. Vem du är lik.
Jag hoppas och vet att du blir en vacker blanding av mig och din pappa.
Du är redan nu det finaste som finns. Det vackraste jag någonsin skapat.

Skötväska

Sitter och letar efter en bra väska att ha som skötväska.
Hitta en på Stadium, som jag har hört att många använder som just skötväska.
Den är billig och snygg. Och den passar till barnvagnen:) Den finns i 4 färger, men jag har valt den svarta.. Så jag ska köpa den hade ja tänkt om jag inte hittar någon annan jag fastnar för..


 

Onsdag 24/2 Orden hoppar och jag måste städa..

Ska jag var helt ärlig så trodde jag att jag skulle cool lugn idag. Men ack så fel jag hade. Känner mig inte nervös eller stressad. Utan mer jag vet inte riktigt hur jag ska förklara.
Men ska göra ett gott försök, jag känner att jag måste läsa läsa läsa. Och slutar hjärnan funger lär jag bli vansinig. Jag är lite av den sorten att när jag läser och inte förstår vad dom menar blir jag lätt irriterad och då åker stackars boken iväg med en himla fart. Har dyslexi så raderna hoppar för mig och orden byter plats. Men det hindrar mig inte att läsa vidare, bara det igen och försöka förstå vad det står.

Men får inte sitta och läsa ända fram tills jag ska göra provet. För då lär de gå åt pipan. Då kommer jag s'kerligen blanda ihop höger regel med väjningsplikt;) Haha Nejdå. Inte riktigt så allvarligt men nästan. 

Farmor ringde mig här idag och väckte mig. Har sovit dåligt i natt så jag tänkte ligga lite längre men nej, upp skulle jag tydligen. Så snart ska jag gå ut med Nikita sen dricka te så min röst kommer tillbaka och sen läsa om skyltarna. Och i boken om lite andra saker, bara så man är väl förberedd. 

Borde egentligen städa här. Men det får bli i eftermiddag. Just nu suckar jag bara och tänker på att dra täcket över huvudet. Jag känner mig så tragisk och slavrig. Men det får bli en lätt dans med dammsugaren sen när jag kommer hem. Och sen diska den lilla disk vi har. För en gångs skull har vi inte ett berg med disk. utan bara ngåra tallrikar 2 glas och en gratäng form.. Mycket härlig syn;)

Nej nu ska jag åter gå till verkligeheten:)

// Kim

Ny vecka idag♥

Vecka30(29+0)

Barnet:
Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Mamman:
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.




Bilder på magen kommer ikväll. :)

// Kim

Usch vad jag är slarvig..:S

Gick in o sovrummet för att hämta en penna. Och fick då syn på mitt nattduksbord(eller hur man nu uttalar det) och insåg att jag igonerat att jag måste ta bort allt papper. Så det åker i soptunnan nu. Men det ser rent av hemkst ut.. Men det är bara nattens näsdukar.. Usch för att vara förkyld.



Vilken inte ordning.. Men det är åtgärdat.. Nej nu ska jag åter gå till mitt pluggande. Har läst lite mer än halva boken och skrivit ner det jag tycker är viktigt att komma ihåg.. :)

Lättar på mitt hjärta

Jag vill bara skriva av mig ang mitt inlägg om "Unga föräldrar".

Jo anledningen till att jag skrev det inlägget är att jag själv blivit påhoppad av folk som både känner och inte känner mig om att jag för ung för att skaffa barn. Och att jag är oansvarig. Detta har gjort mig jätte ledsen och jag har i panik och gråt ringt till Daniel och gråtit i telefonen.
Alltså, jag har inte rest, upptäckt världen eller provat på allt det där som man kanske skulle vilja. Men bara för att jag skaffar barn så hindrar det inte mig från att upptäcka världen, eller resta. Jag kanske vill uppleva allt det underbara världen har att ge med min familj?!
Det är samma med min framtidsplan. Jag vill plugga vidare och bli barnmorska i slutänden. Men jag kommer komma till mitt mål en vacker dag. Om jag fortfarande har den önskan när det väl gäller. Jag kan ju fortfarande ändra mig.

Jag hade en blogg innan denna bloggen, som jag hade skrivit i sedan Januari 2009 och älskade den bloggen. Det fanns bilder, texter och inlägg som berörde mig och många minnen.
Men eftersom folk började kommenterade med mycket elaka kommentarer så la jag ner den bloggen.
Det som sas var bland annat;

*Att jag var en skam för alla gravida och att jag inte alls var gravid utan det var ännu en "trollblogg" som lurade folk att tro att jag var gravid. Och fan så synd det var om Daniel, åh herredgud jag lurade honom att jag väntade hans barn. Och att jag skulle skämmas för att jag var en sån hemsk männiksa som bara kunde med att lura en människa på det sättet och låta honom tro att jag bar på hans barn. 

Det var inge kul alls att få höra att jag lurar den som jag älskar mest av allt. Och dessutom att jag lurar honom på ett barn. Jag satt bara och grät när jag läste hur elaka folk kunde vara, och anonyma var dom också. Men jag förstår inte varför jag skulle luras med att vara gravid. Det gjorde stora sår i mig. Och Daniel han blev ju ledsen han med när han läste vad folk hade skrivit.

Men jag tänker inte på det så mycket idag, jag är bara rädd att det ska hända igen. För det är inget jag vill. För vad jag än gjorde fortsatte det att trilla in elaka kommentarer. Och det är inte så man vill ha det.
Och jag är fullt medveten med att ha en öppen blogg så kan det hända att man får ta en hel del skit. Men den skiten som sas eller skrevs det är den sorts skiten man inte orkar eller vill fortsätta få.

Tävling..!

Är med i en Tävling hos  Sandra Leas Mamma

Där tävlar jag om ett sett från Libero

Setet innehåller:

Setet består av:

1 paket våtservetter
1 Baby oil
1 Bubble Bath
1 Zink cream
1 Babywash
1 Schampoo
1 Cream
1 Lotion
1 Easy Change
1 Easy meal



Glöm ej Frågestunden

Frågestund!!



Ställ den fråga som du vill ha svar. Det finns nog alltid någon som ligger där i bakhuvudet och svider:)

Avslutar Frågestunden på Fredag den 26/2 Klockan 20.00:)

Tisdag 23/2 Vad många läsare jag fått.. Underbart!:)

Blev så himla jätte glad när jag loggade in på MSN idag och gick in på Mejlen. Det har börjat trilla in fler och fler kommentarer. Vilket jag tycker är super skoj. Har typ haft 2-3 st som kommenterat lite då och då när dom känt för det. Men nu när de börjar trilla in fler så blir man ju jätte glad. 
Jag är inte en person som KRÄVER kommentarer för att fortsätta skriva som vissa andra bloggare jag stött på. Utan jag bloggar för att jag tycker att det är kul och för att jag på ett sätt fastnat i detta. 
Jag har alltid skrivit dagbok eller så, och att kunna dela med sig av erfarenheter, tankar fundering och sen kunna bolla tankar som man kanske delar med flera är ju bara en fördel. Och just därför jag började blogga i Januari 2009. Men min förra blogg var jag ju tvungen att lägga ner. 

Idag ska jag inte sitta så mycket här eller vid Tv. Är dock sjuk och kan unna mig ett par filmer och vara nerbäddad. Men nej, imorgon är teoriprovet så jag måste sitta och plugga. Måste prata med Cicci med, hon skulle eventuellt skulle följa med mig. Jag kan ju inte ta mig dit själv. Supernegativt. Men det går ju ingen kollektivtrafik här ute ifrån. Mycket NEGATIVT. Men har jag sån tur att jag klarar det imorgon behöver jag aldrig mer tänka på att jag inte kan ta mig någonstans utan att fråga andra, det är mycket POSITIVT.
Men snälla söta rara läsare.. ÖNSKA MIG INTE LTCKA TILL!!:) Jag är lite anti det där när det gäller mig själv. Man får inte säga "lycka till" till mig vid vissa tillfällen.

Eftersom jag upptäckt att jag fått fler läsare iförrgår var ni 26 underbara och igår hela 36 underbara.. :) Så är det säkert många som undrar saker och ting om mig och min "värld". Men va inte rädda för att fråga. bara att slänga ur sig vad ni vill veta så kan jag se om jag kan svara något vettigt på den frågan:)

// Kim

Ung förälder??

Det finns en sak jag undrar ibland.
Det är ju så mycket prat om unga mammor eller unga gravida.
Jag vet inte om jag hör till den kategorin, visst jag är bara 20 fyller 21 i September. Men på ett sätt skulle jag nog säga att jag är en ung mamma. Visst jag är inte lika ung som vissa andra som är 16,17 eller 18.

Och jag vet att det är många som är sådär över 30, (då menar jag dom som har såna negativa åsikter, självklart inte allihopa) som anser att vi som skaffar barn innan 25 är oansvariga och en dålig förälder.
Varför skulle man va en sämre förälder bara för att man råkar ha blivit gravid i tidig ålder?

Se på min lillasyster. Hon var 15 skulle fylla 16 när hon fick reda på att hon var gravid. Hennes första tanke var abort är ända utvägen. Men hon fick tänkt igenom det hela och diskuterat det med sin pojkvän. Och dom beslöt sig för att behålla det och dom trodde på sig själva att dom skulle klara det.
När dom väl bestämt sig så skulle min syster tala om det för mamma. Och hon sa det inte rakt ut utan satte upp en ultraljuds bild kylskåpet så det inte gick att missa den. Kanske lite dumt, med tanke på hur min stackars mamma reagerade. Det blev ett fasligt liv, och hon ringde mig och skällde ut mig för att jag inte talat om något. Jag var ju den första som fick veta bortsätt från pappan.
Mamma for in på systers rum och gorma och skällde och sa att en abort ska de blir inget snack om saken.
Hon var ju självklart väldigt chockad över att hennes 15 åriga dotter var gravid. Och på ett sätt förtår jag mammas lilla anfall för min syster kunde knappt städa sitt rum på den tiden.
Och mammas första fråga var "-Hur ska du kunna ta hand om ett barn när du inte ens kan ta hand om ditt rum?"
Mamma fick smälta allt som hänt och det gick ett par dar och mamma och syster var ovänner, men min mamma sa förlåt när hon fått smälta allt och sa att hon skulle finnas där och stötta henne i hennes val.
Sen när Fanny föddes var hon 16 skulle fylla 17.

Se bara idag. Min syster bor visserligen fortfarande hemma. MEN, hon klarar detta med föräldrar rollen som vilken annan mamma som helst. Hon råkar bara vara några år yngre. Hon får inte mycket hjälp av min mamma. Och ekonomiskt får hon inte någon hjälp av min mamma. Utan där har hon fått fråga efter olika bidrag och sånt.
Och min mamma, ja hon älskar sitt barnbarn.

Så jag ser inte varför alla har massa onödiga fördommar om UNGA FÖRÄLDRAR.
Jag tycker att vissa som skaffar barn i ung ålder kanske skulle väntat ett par år.
Ta bara mig själv, jag blev gravid som 16-åring. Men kände mig inte ritkigt säker på att det var meningen just då. Så det blev en abort. MEN det finns fler faktorer inblandade där. Och det finns vissa av er som vet den. Men för er som inte vet, och om ni har ett alias på Familjeliv så kan ni gå in där och läsa i min blogg där.
Vill inte lägga ut hela historien här. Men vill ni andra veta så skicka bara en kommentar så ska göra göra mitt bästa för att svara:)

Bebis diggar Eddie Meduza..

Okej, nu har Daniel fått en av sina viljor igenom. Jo visst har han det. Han sa detta bara ett par dagar efter att han fick reda på att han skulle bli pappa, han sa såhär; -"En sak som jag ska lära bebisen/barnet är att gilla Eddie Meduza. Och guess what?! Jo, just den viljan har han fått igenom känns det som.
Jag skulle bara testa om det började sparka om kring där inne, så jag satte på ett par låtar med Eddie Meduza. Och visst fan börja det röra sig där inne. Men om den diggar Eddie Meduza om 1-2 år eller om 3 år. Ja det återstår att se. Men med den far bebis kommer få så kommer det nog vara Eddie Meduzas låtar som han/hon går och sjunger på.

Igår när jag stod i duschen så börja jag tänka på vem som egentlign gömmer sig där inne. Och så helt från ingenstans fick jag för mig att det är 100% en pojke. Men idag, ja idag känner jag ingeting. Varken det ena eller det andra. Men jag har sånna dagar då jag får för mig att det är 100% kille eller tjej. Men jag ville ju ta reda på könet men det ville inte Daniel. Så jag får snällt vänta tills vi får träffa h*n.
Namn det är nästan klart. Men allt kan hända och man kanske till och med ändrar sig när man väl ser den lilla bebisen. Eller så sitter vi där och tittar på varandra som frågetecken och letar ett perfekt namn som desperat. Men jag tror inte det kommer bli några problem. Har man ingen fantasi kan man rådfråga vänner eller bekanta. 

Och från det ena till det andra, snöar det IDAG igen. Kan det inte bara sluta och ta stopp?? Klarar jag provet på Onsdag komemr jag inte våga köra förren det töar.  Så många olyckor som det har hänt nu dessa snödagar. Vill ju inte börja med att hamna i diket eller smälla med en annan bil. Hmm.. Dumma snö. Fast huvudsaken är att jag har körkortet och kan ta mig någonstans sen och inte behöver vara beroende av stackars Daniel. 

Igårkväll tyckte jag riktigt synd om honom. Han var hemma runt halv 9. Och så satt vi och åt, och stackarn var så övertrött att han nästan somnade när vi satt och åt. Eller det såg ut som det. Så jag försökte prata med honom. Men det gick inte alls bra. Så när han väl la sig i sängen sten slocknade han. 
Asså det kan inte vara hälsosamt att jobba så jädra mycket och få så lite sömn. Och jag kan inte göra något heller. Jag skulle kunna säga till hans chef. Men det får jag inte. Det räcker att jag kommer explodera om inte Daniel kommer få ta de dagar han vill ta ledigt för att vara hemma med Familjen. ;)  

22/2 Måndag allt eller inget!?

Hela eftermiddagen igår satt jag och gjorde desperata försök till att fånga sparkarna på film. Men så fort jag tog i kameran eller telefonen så slutade det sparka och jag buffade lite på h*n, men de hjälpte inte. Det var precis som om lill*n såg genom magen och protesterade.
Det var som när vi på andra UL:et, då ville h*n inte ligga still och visa sitt vackra jag utan sprattla runt hejvillt och vägrade va med på kort. Då sa den ultraljudsbarnmorskan att :-"Det gör mig glad att bebisen är så aktiv. Det oroar mig inte det minsta, det är bara bra att den rör så mycket på sig."
Så skrattade Daniel och sa, !Ja, det där med livlig har den nog fått från mig och vända bort sig från kameran det har den fått av sin mamma och tittade på mig och blinkade med ena ögat."

Så anitngen så känner knodden av att jag ska ta upp en kamera eller så har en titthål i magen för att kuna tjuvkika;).

Idag är min förkylning bättre. Men nu sitter mycket i halsen känner jag. Har inte ont, men min röst är nästan borta. Jag hostar och harklar mig och det är mer slemhosta jag har nu. (ursäkta den myiga detaljen, men måste ju förklara mig på något sätt)

Vaknade nu för en stund sen och tänkte, nej jag somnar om i ett par timmar. Det är ju så varmt och skönt i min säng. Men nej, jag gick upp istället och tänkte att jag ska sätta mig med körkortsboken i handen och läsa lite eller ja ganska mycket. Omprovet är om 2 dagar. Och tro det eller ej, är inte nervös. Är det bra tro? Hmm.. Vissa andra är så nojjiga och herregud jag tror ja spyr.
Visst, inför uppkörningen förra veckan blev jag nervös först när jag såg Jörgen. Då började nerverna bråka med mig och jag trodde på allvar att jag skulle spy. Men det gick över så fort han vägverketsnissen kom och satte sig i bilen och körprovet startade. Dock blev jag väldigt besviken, där hade jag legat i sängen hela kvällen innan rabblat invändig och utvändig säkerhetskontroll. Och under hela färden till körprovet satt jag tyst och rabblade både det ena och det andra. Så fick jag bara kontrollen på DÄCKEN!!. Mycket besviken var jag. Men men, huvudsaken är att ju att jag klarade körprovet och det ska jag göra med teorin denna gången med.

Enligt mig hade jag en väldigt enkel uppkörning. Jag fick köra på landsväg, motorväg, backa runt ett gatuhörn och sen 10 meter bak, köra i cirkulationsplats. Sen påvägen tillbaka till vägverket fick jag köra lite inne i staden och sen parkera när vi kom tillbaka. Jag som ville visa att jag lärt mig att starta i backe så fint.
Det sa jag tilloch med till Jörgen att jag ville ju visa att jag lärt mig detta. Men han nissen på vägverket hade andra planer. Men men, som jag tidigare skrev, jag klarade ju det ändå.. :) Och glad är jag för det.

// Kim

Vem behöver en karl för karlagöra?? Not Me!!

Nu har jag vart duktigt känner jag. Jag har för första gången i mitt liv rensat avlopp. Och detta avloppet jag rensa nu var de i duschen. Väldigt lätt att göra. Och jag som har väntat på att Daniel skulle ta tag i det. Hmm. shii fick jag. Men det var ju super enkelt. Dock kändes det som om att de avloppet inte har vart renasat på minst 2 år eller något liknande. Delarna som man skulle ta loss i avloppet för att komma åt och göra rent var SVARTA!! Och vattnet var även kolsvart och luktade död bäver. Men de vara bara att bita ihop svälja hulkandet och göra det. För det var tvunget liksom. Så nu har jag kommit fram till en sak.

Varför behöver jag en karl som ska fixa med avlopp, byta glödlampor och annat sånt där som vi kvinnor inte påstås inte klara av. Ett exempel jag har fått höra från älskade karl; -Du klarar ju inte ens av att sätta upp en hylla på väggen!

Jasså minnsan det klarar jag inte, då ska du få se tänkte jag och när han kom hem en kväll för ca ett årsen, var både tavlor och hyllor uppsatta på väggarna. :) Ha.. Vi kvinnor kan visst göra karlagöra:D haha

Söndag 21/2 Aldrig att jag ska önska mig snö till Jilafton igen..!!

Trodde mig se att det inte snöade idag när jag vaknade. Men ack så fel jag hade. Det snöar såpass lite att jag inte ser det om jag bara tittar ut snabbt. Men riktar jag blicken mot ladugården, ser jag att singlar små flingor ner. Nu tycker jag att det är nog med snö.

Vi önskade snö på Julafton och fick 2-3 månader med överdrivet mycket snö. Där fick vi för att önska en jul som vi hade när vi var små. Men 2 som inte lider med mig är ju Daniel och Nikita. Daniel tjänar mycket pengar när han ska ploga och få undan snön. Och Nikita dyker ner i snön och en svart hund blir vit. :)
Idag skulle visst Daniel köra pellets till ryaverken i Göteborg, för att stackars Hisingen inte har något att värma lägenheterna med.

Så ja denna helgen har besått av att jag har fått roa mig själv. Inte för att jag har gjort något speciellt. Men blivit förkyld har jag fått bli. Det var ju tacksamt. Så jag vill ju inte vara ute och ränna hela tiden, för då blir jag ju aldrig frisk. Men denna natten har gått bättre än den föregående. Har ialla fall fått sova ett par timmar. Men när klockan ringer vid halv 5 är man inte så pigg utan puttar på stacakrs Daniel som måste stänga av den. Den låter hemskt hans väckarklocka. Så när han hade gått upp, ja då började nästan att härja. Jo, klockan 5 varje morgon börjar lill*n att sparka runt och buffa. Så där låg jag mega trött genom tät i näsan och ville bara sova. Men måste erkänna att det är lättare nu klockan 5 på morgonen när h*n börjar härja runt inne i magen. Medans sen när h*n har tittat ut och ligger brevid magen istället för i så lär det inte vara lika lätt att somna om:) Men det är något jag ändå ser framemot.

Nej, nu tycker Nikita att jag ska släppa ut henne så jag får väl göra det.

// Kim

200Dagar avklarade 80 återstår

Idag har jag vart gravid i 200 dagar. Har 80 dagar kvar till beräknad födsel. 
Egentligen har tiden gått super fort. Det var ju den 1September som jag testade mig och fick ett plus på stickan, och jag trodde inte mina ögon. Jag minns det så väl. Klockan var väl ca 06.55 och jag hade gått upp för att få i mig något att äta för att jag skulle ta kvart i 8 tåget från Kunsbacka till Göteborg för att träffa Anne. 
Mamma va ute med hunden och min lillabror låg och sov. Och jag vågade inte väcka honom. Jag var så chockad över att äntligen får se de där pluset, jag bara skakade och visste inte vad jag skulle ta mig till. 

Min mamma känner mig allt för väl, hon såg på mig med en gång att de var något. Hon såg min chockade blick och fråga vad det var med mig. Och jag fick stammat fram att hon skulle bli mormor igen till våren.
Hon blev ju superglad och kramade mig och jag börja ju störtlipa. Hon tittade på testet och sa. "Ja, Kim, du är så gravid man kan bli." Sen frågade hon om ja va ledsen på ett dåligt sett. Men jag var ju bara så chockad och glad att jag grät av lycka. En helt underbar dag. Oförglömlig. När jag berätta det för Daniel, börja han gråta. Han blev så glad över att vi skulle ha barn. Han blev helt tyst i telefonen och sen hörde jag att han grät. Och trodde han hade ångrat sig. Men så sa han att detta var en av de lyckligaste dagarna i hans liv. 
*Vänta bara tills han håller i sin son eller dotter för första gången, det kommer vara ren lycka och glädje man kommer se i hans ögon den dagen* 
Så idag 200 dagar senare (cirka) sitter jag och fajtas med bebis som gärna trycker upp sin fot under mina revben och trycker på utåt. :) Detta är kärlek och lycka för mig just

Plus 1/9-2009 Klocakn 06.55

Lördag 20/2 Dunderförkyld och massa dum snö..

Gud så underbart.. Nu har jag blivit dunderförkyld med. Väntade mig nästan detta. Brukar bli såhär jätte mega förkyld mellan Januari och Mars. Vet inte varför, men de har bara blivit så.

Idag jobbar Daniel, han plogar även idag. Tyckte lite synd om honom i morse när han skulle iväg. Så klockan 5 på morgonen är det ju inte plogat på våran väg. Så han satt fast i snön, nysnö är de värsta som finns. Så jag hörde hur jädra arg han var på snön. Men han hade tur, Andreas skulle visst upp tidigt idag så vid halv 6 kom Daniel iväg till jobbet. Med mycket hjälp av Andreas att komma loss med bilen. Och jag tittade ut, och det är inte lite snö som kommit. Det är nästan så man helst stannar inne. Men det kan man inte göra heller. Är vrålhungrig och måste ut och hämta mjölk. Och jag har en hund hemma som måste ut och kissa. Och hon älskar snön. Så det är bara att ta på sig jackan och vandra ut. Usch, det är säkert svinigt kallt med.

Usch, känner i ögonen, näsan, halsen och huvudet att jag inte är frisk. Känner mig som ett litet sjukt barn som bara vill bli nerbäddad i sängen med en hög med filmer och varmchoklad. Tänk så bra man hade de när man var lite. De värsta med näsan är väl att den är igenproppad med äckelpäckel.. Och att jag är tät som bara den och får inte använda den näsprayen jag har hemma. Har för mig att det bara är otravin (eller va den heter) som gravida får använda och jag har någon starkade näspray som går upp nästan till bihålorna och rensar så man kan andas igen. Super bra, dock att jag inte får använda den är ett minus. Men men bara att ha en hög servetter tillgängliga och snyta sig hela tiden. Får inte dra upp det som man brukar va så bra på, för gör jag de blir jag aldrig frisk. 

Nej, nu ska jag ut och hämta mjölk. Så jag får i mig något att äta med, min mage om inte bebis skriker efter mat. har märkt att bebis blir lugn när den "vill" ha mat, eller när jag inte har ätit. Men när jag väl ätit så blir de full rulle. Börjar vänja mig vid de där träningspassen som lill*n har därinne.. :) 
Älskar min Daniel och knodden.. Väntan börjar bli för lång.. :)

// Kim 

Funderingar...

Sitter här och tittar ut och kan inte låta bli att bli deppig. Det verkligen vräker ner snö här. Ett tag var det helt vitt. Man såg typ 1 meter framför sig. Jag börjar tröttna otroligt mycket på denna snö nu alltså.
Kan den inte bara försvinna. Men vissa säger att våren kommer om ca 6 veckor. Men jag tror inte det. Det känns som att den aldrig kommer komma. Men efter denna helvetes vinter hoppas jag att det blir en sommar utan dess like. Det ska vara sol ofta och det ska vara VARMT framför allt. Sen kan regnet komma framåt slutet av September.. Så blir jag nöjd. Men jag vet att det bara än en önskan och att de inte kommer hända. Tyvärr..

Idag har suttit och pratat förlossing och tiden efter med en kompis. Hon sa att förlossningen var det häftigaste hon vart med om. Fast att det var ren pina och smärta i det hela. Hon sa även att för henne, så de sista centimetrarna som hon skulle öppna sig, 6-9cm så trodde hon att hon skulle skita ner sig. Det kändes precis så sa hon. Det kan jag nästan tänka mig med tanke på att bebis trycker på neråt..
Jag är förberedd på allt i princip. Att det kommer göra sjukligt ont eller onaturligt ont. Och att allt kan hända.
Men mina tankar åter går hela tiden till förlossningen då jag har börjat tänka mer och mer på det. Och det kanske inte är så konstigt. Det är ca 11 veckor kvar tills jag är beräknad.

Jag har funderat på att kanske skriva ett förlossningsbrev. Men att börja nu kanske är förtidigt?? Eller??
Eller kanske är det en mental förberedelse för mig själv. Det kan nog bara jag veta. Men att börja skumma på det kanske inte är fel. Trotts allt finns det huur mycket som helst kvar att göra.. Vi har ingeting i princip hemma till bebis. Vi har:
*Barnvagn
*Spjälsäng
*Babysitter
*Gåstol
*Matstol

Sen har vi INGENTING mer. Så det kommer va mycket att göra nu. Så det kanske inte är en dum ide att läsa på smärtlindringar och förlossingsställningar. Och kanske börja skriva ner mina önskemål inför denna stora dag.

// Kim

Jag älskar Familjeliv.se

Hitta en bra artikel på Familjeliv igår. Och det höjde min glädje något.. Jag som är cola-älskare och mitt sug efter enegidryck har vart väääldigt hög undergraviditeten fick lite hopp.. 

Taget/lånat från  Familjeliv.se
Vad gäller för kaffe, te och energidrycker?
Hur farligt är det att dricka en burk red-bull någon gång då och då? Jag har läst att koffeinet inte är så mycket, mindre än en kopp kaffe, har även läst att taurinet inte är farligt för bebisen. Stämmer det? /Red-bull

SVAR: En burk energidryck på 250 milliliter med en koffeinhalt på 320 milligram per liter, motsvarar i koffeinmängd ungefär en vanlig kopp bryggkaffe. Det förekommer även energidrycker med betydligt högre koffeinhalter. En gravid kvinna bör inte få i sig mer än cirka 300 milligram koffein per dag. Kaffe innehåller 70 milligram koffein per dl, svart te 25 mg/dl och Coca Cola 10 mg/dl.

Måste jag sluta med coca-cola?
Ska man undvika coca-cola när man är gravid? /Väntan på en liten

SVAR: Nej, det behöver man inte. Coca-cola innehåller ju koffein som man inte ska få i sig för mycket av under graviditet. Om man inte dricker något kaffe eller te kan man dricka 2,7 liter Cola utan att komma upp i för mycket koffein. Det är dock inte något vi rekommenderar på grund av mycket socker och kalorier.

Fredag 19/2 Avundsjuka..

Vet ni hur svartsjuk jag är på Daniel.
Jo, han får sova på mage, äta saker som inte jag får just nu.
Samtidigt som jag inte är svartsjuk på att han fick gå upp klockan 2 för att han skulle va på jobbet klockan 3 för att börja snöröjning, eller ja ploga. Tyckte lite synd om honom när klockan rignde och han var tvungen att gå upp. Men han såg rätt så pigg ut så. Men det är ju de som kan va det farliga, man blir ju trött fortare när man går upp så tidigt och är pigg.

Sen ikväll ska han iväg med jobbet och bowla. Så jag blir ensam här. Väääldigt tråkigt, men får underhålla mig med TV. Ska försöka övertala Daniel att köpa med sig choklad hem..

Jag har börjat vakna mellan 8 och 9 varje morgon. Och för att kunna somna på kvällarna måste jag ha en kudde under magen. Det börjar bli en aning tungt känner jag, så den där kudden är guld värd.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Min hjärna brukar inte funka såhär tidigt på morgonen, eller ialla fall tills jag vaknar riktigt ordentligt...

// Kim 

GEEE MIG!!



Är så sjuukt sugen på Semla. I vanliga fall hillar jag inte semlor. Men nu idag, just idag är jag bara sååååå äckligt sugen på de. Skulle kunna proppa i mig 2-3 stycken.. Usch nu får jag sluta läska mig själv. ÅÅh vill ha SEMLA!!:(

Torsdag 18/2 Känner mig värdelös..

Idag ska jag försöka städa lite här, plocka upp på golven och dammsuga och diska. Efter det blir de att läsa teori.

Snacka om att jag blev förbannad i morse när jag gick upp. Det var kvar rätt mycket mat från igår. Så jag tänkte att jag skulle ha ätit de frammåt lunch idag. Men nej, då har puckot jag lever ihop med gett det till hunden i morse. Hörde att hon slickade på något i köket men gick aldrig upp för att titta vad de va eftersom hon brukar tigga till sig något av Daniel.. Men nu vet jag. Och det gjorde mig ruskigt förbannad. Är så trött på detta nu. Alltid ska han hålla på och skäma bort hundf*n. Det kommer inte funka att ha henne när bebisen kommer. Han gör fan allt för den hunden, vad gör han för mig?? Jo, ingenting i princip. Gossa med hunden och ligger framför datan hela dagarna när han är ledig eller på kvällarna. Mig skiter han tydligen i. Vart är min lilla (minimala) del av uppmärksamheten.
Vi båda har även sagt att hon FÅR inte hoppa när de kommer folk eller när vi kommer hem. Men jag är den ända som visar att hon inte får hoppa, han låter henne göra de ändå, och jobba sig hela tiden.
Han har även sagt att han bryr sig om mig mer än hunden, men nej, tyvärr de är precis vad han inte gör. Hunden är hans allt, jag är ingeting.
Just nu känns de som att jag bara lever för dagen, och väntar på bättre tider.

Men asså, jag fattar inte vad jag gör för fel? Han vill ju inte ens ta i mig. Han kramar mig inte ens. De är knappt så han pussar mig när han kommer hem. De är snabbt förbi mig och en snabb puss sen direkt gosa med hunden. Jag har pratat med honom om detta så jädra många gånger utan resultat. Fattar han inte att ja menar allvar.
Och att be han välja mellan mig och hunden känns inte rätt. Men är de vad jag måste så måste jag. Och det är vad jag kommer göra om det fortsätter såhär. Jag ska hålla iordning här hemma och ta hans förbannade skit. Nej, inte länge till. Känns som att detta inte är ett förhållande längre. Känns som att vi är vänner som bara bor ihop.
Och det kommer inte bli bättre sen. Han ägnar INGEN tid åt mig, bara hunden. Och sen när bebis kommer, så finns de ännu mindre tid att ägna åt varandra. Jag blir så jävla ledsen pga detta. Vet inte vem jag ska prata med. Känns som om jag får pik på pik eller bara klagomål hela tiden om att det är mitt eget fel.

Kanske lika bra att vi går åt varsitt håll.

Ny vecka idag♥

Vecka 29(28+0)

Barnet:
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Mamman:
Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.




// Kim

I DID IT!!!!

Japp, då va uppkörningen klar.. Ååååh jag klarde det!! :) Så nu ska jag bara göra teoriprovet på onsdag. Hoppas hoppas..

Bullar!!

Gud så duktig jag känner mig. Nu har jag bakat vanlijbullar. *Äntligen*
Så sen i kväll så blir de kika TV dricka te och mumsa bullar.

Och nu när jag sitter här så sparkar bebis. Och inte lite. Kan inte låta bli att le varje gång som den sparkar, måste se väldigt roligt ut, men att se sparkarna på utsidan och känna dom är en helt underbar upplevelse.
Egentligen är de lite läskigt att känna dom innefrån. Men en helt fantastisk upplevelese..:) 

Nej, nu ska jag gå och lägga bullarna i påsar:D 

// Kim 

Måndag 15/2 ... Rubriklös!!

Har inte skrivit på hela helgen.
Tog en helg paus i helgen. Har inte hittat på något speciellt så men i Lördags så var vi hos mamma på 1-års kalas för Fanny. Tårta och kakorna var mer intressanta än presenterna. Av oss fick hon Duplolego. En trakor med kärra och "höbalar". Visserligen från 2 år. Men dom legobitarna är ju mega stora. Men den var mycket skojjig ialla fall:)
Sen på kvällen åkte vi ut till björn och åt pizza och tittade på film med Björn och Anton. Det blev Iceage3. Jag vet, men barnasinnet och kärleken till barnfilmer kan INGEN ta ifrån mig.
Så vi var hemma runt 11 på kvällen skulle jag tro. Då var det dirket in i sängen, var jätte trött.

Igår "Alla hjärtans dag" spenderade jag till att diska och göra lite ordning i köket. Och småbråka med Daniel. Ingen av oss är så jätte pigga och glada på söndagar så de blir lätt att vi kommer ihop om saker som vi inte håller med den andre om. Men vi löste det tillslut de ät huvudsaken.

Idag har vi vart på körskolan och körde dubbellektion från 8.00-09.20. Det gick bra och fick mycket beröm. Och fick även höra att min bebis kommer åka mycket säkert med mig. Det lättar mitt samvete.
Sen åkte vi till Varberg, för det var dax för Barnmorskan klockan 11.00. Men gick till expert först och fixade kort som ska fästas på pappret som ska skickas till VV sen. Dom tog ju inte kort på VV:s kontor i Onsdags. Så sen när de va gjort hade vi ca 30 min kvar så vi gick in på H&M och köpte en BH till mig, då min jag köpte innan jul är myyycket förliten.

När vi väl satt hos BM så vägde jag mig, och står stilla. Det tyckte BM var en posititv sak. För jag får ju inte gå upp så mycket. Sen tog vi blodsocker, blodtryck och Hb.
Och det ända jag kommer ihåg var Hb:et som låg på 118.
Sen när vi va på hennes rum så lyssna vi på hjärtat som låg på 140-145, och mätte magen, det berömda sf-måttet och det låg på 27, så jag låg bra till med alla värden. Och det var ju skönt att höra. 
Jag fick även en broschyr om amning, för de prata vi lite om. Det var mest om min syn på det och jag sa ju som det var, att jag skulle försöka så länge som möjligt, och funkar det inte så funkar det inte.
Fick även med papper om min blodgrupp med mig hem som ska ner i BB-väskan sen.

Imorgon blir det att åka till körskolan igen och köra dubbel lektion, men efter de vet jag inte alls vad jag ska hitta på. Daniel kan ju inte hämta mig, så får nog fråga folk om dom har lust att hitta på nått imorgon. Så får se vad som händer..  

// Kim

Lilla gravida jag tror att jag kommit till himmlen..:)

För en stund sen när jag tänkte gå in på bloggen, så fastnde jag på första sidan med desssa smarriga muffinsarna som var där. Och tänkte kolla vad det var för intressant bloggare som lagt upp den ljusiga bild på dessa muffins.
Och lilla gravida jag som bara läskas av allt gott som världen har att bjuda på fastnade för denna underbara blogg. Så jag måste bara dela med mig. Visserligen kollade jag bara in kategorin -Bakverk-. Men fick åndå en glimt av att det fanns många kategorier med vad man kan göra för rätter med ex, fisk sen fanns de en BBQ kategori såg jag, pasta, frujt, efterrätter m.m. 

I am in heaven eller något i den stilen.. Sidan heter Linneas Skafferi

Nu blev ja ännu mer lockad till att baka något smarrigt. Hmm ska nog kolla igenom min pärm och se om jag hittar något som jag har allt hemma till. Mmmh

// Kim 

Bilder...

Vecka28(27+2)

   

 

Ser lite roligt ut, jag vet. Men eftersom jag bara går hemma och inte gör något så skiter jag i hur jag är klädd:)
tröjan är i minsta laget, men de blev bilder ialla fall:)

Fredag 12/2 Glömska jag vet..

Idag är jag hundfri. Eller ialla fall under dagen. Nikita fick åka med Daniel idag. Lite tomt är det ju, men samtidigt väldigt skönt kan jag lova.
I natt runt 00.45 vaknade jag av att det var något som lät som tusan, och var ändå kissnödig så precis när jag lyckats ta mig upp i sittande ställning hör jag att det är pannan som kokar. Och för att väcka Daniel så var jag tvungen att böja mig snett bakåt, så de var bara att lägga sig ner skaka liv i honom.
Men han verkade inte vilja vakna. Han bara hmm:a och tänkte fortsätta sova. Så gick jag upp och öppnade sovrumsdörren och då hörde han nog att ja menade allvar, då flög han upp fort och drog på sig t-shirt och mjukisar. Det gick fort kan jag lova. Jag gick och öppnade alla kranar på varmaste läge eller vad man ska säga. Men tydligen hade pannan kokat en bra stund för de tog ett tag för att få den satt sluta koka. Så sen var de bara att krypa ner under täcket ingen och försöka sova. Lika lätt gjort som sagt. Somnade om på direkten.

Kom på mig själv igår när jag låg i sängen att det inte blev några bilder upplagda. *Skäms*
Men ska fixa de snarast ska bara skriva klart detta inlägg och ta på mig annat än enbart t-shirten å pjamasbyxorna jag sitter i. Inte väldigt sexigt att ta kort i kanske..

Vill att sommaren ska va här, eller ialla fall den varmare delan av våren. Vill bli av men all jädra snö. Är så trött på den så jag vet inte vad. Kommer snart att fylla en hink med varmvatten och hälla på snön så att den försvinner. Låter helt desperat, men de skiter jag i.
Vill ha vår och sommar så vi slipper denna snöskiten. Usch för snö..
Nej tänk om jag skulle ta och gå och fota min mage nu..

// Kim

3:dje trimestern

Snacka om att känna sig blåst.
Satt och pratade med en kompis förut och hon frågade hur långt gången jag var och så.  Jag svarade såklart v28(27+1) Och att det var en vecka kvar tills jag var i 3:dje trimestern. Det gick en timme och jag var inne på hemisdan Familjeliv, och kollade lite allmänt på min egen sida och gick in på pliken min graviditete, och till min största förvåning läser jag att jag redan nu är inne i 3:dje trimestern. Fick mig ett löjlig men välförtjänt skratt. Att jag missade det i morse när jag uppdaterade vilken vecka jag var i. Totalt blind är jag.

Så jag är nu inne i den 3 och sista delen av min graviditet. Denna delen som för många är den jobbigaste. Men egentligen händer ju inte så mycket under dessa sista veckorna. Magen blir större, barnet gör sig redo att komma ut. Man känner sig stor och klumig om inte sämst på att tillfredställa sin partner, med en mage som är i vägen.
Den 1:a trimestern va ju detta som hände för mig, jag fick reda på att jag var gravid, mådde illa. Mådde ju riktigt dåligt, spydde ju konstant. Fick foglossning redan i vecka11. 
Sen 2:a trimestern blev foglossningen värre, Ultraljudet ägde rum, förstasparkarna kom, kändes och sågs på utsidan.
Och nu 3:je vad kommer hända nu?? Det är den stora frågan..
  

Fanny 1 år!!

Moster söta Ängel har fyllt 1 år. Tänk er va tiden går fort.


Älskar denna underbara flicka!!

Ny vecka idag♥

Vecka 28(27+1)


Barnet:
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är
omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter.
Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga.
Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.
Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Mamman:
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig.
Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger
ifrån om du tar i för mycket.
Då kan du få sammandragningar vilket innebär att
livmodern drar ihop sig och blir hård.
Det kan komma när du går fort eller är kissnödig.
En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder,
för att den ska släppa behöver du stanna upp.
Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara
ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig.
Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare.
Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som
det ska och att kroppens värden är goda.
Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.





Blev ju inget inlägg om ny vecka och likande igår så kompenserar er med det idag istället:D
Idag kommer förhoppningsvis bilder på magen. Med, men har de inte kommit in rågra innan klockan 18.00 ikväll så skicka en kommentar och påminn mig. Mitt minne har blivit otrolig taskigt..

Torsdag 11/2 65 frågor 52=Godkänt & jag fick 51!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja, som alla andra dagar när jag gått upp 05.00 så var jag dundertrött igår när jag kom hem. Satt här vid köksbordet vid klockan 20.00 igår kväll och höll på och somna. Så därför kom inget inlägg igår.
Men ialla falla. Provet var det jag. Jo, jag klarade det inte. Fick 51 rätt och man skulle ha 52. Men jag jag hänger inte läpp för det. Fast jag hade ju faktiskt viljat göra om det nu snart. Men Wanja på Jr.s tyckte att jag skulle fokusera på uppkörningen och så skulle vi boka en tid för kunskapsprovet efter uppkörningen. 
Och sen anpassa tiden så den passar mig och så. Men risken kan bli att jag får göra omprovet i Halmstad eller Varberg. Varberg hade ju vart smidigast. Men men, finns det inte i Varberg ELLER Falkenberg så får de bli Halmstad. Men allt löser sig på ett eller annat sätt. 

Kan ni tänka er jag hade full pott på miljöfrågorna. Haha, jag som inte är medveten om Miljön på det sättet. Det trodde jag aldrig. 

Men nu ska jag ta och titta tv och äta lite:) 

// Kim  

Tisdag 9/2 Allt ordna sig, men kan inte slappna av ialla fall..

Idag är jag något lugnare, men kan ändå inte riktigt slappna av. Allt löste sig igår, och Daniel byte dag så att han tar Båstad på torsdag och tar området runt om kring falkenberg imon. Han är underbar. Så en lösning hittades. Men det går ändå inte att komma ifrån att det kan hända precis vad som helst, och då blir de bara en stor besvikelse. Speciellt om man har hört att allt fixade sig och sen så kanske det kommer upp fler grejjer. Men nu ska vi inte tänka på det mer.

Igår förhörde Daniel mig på alla vägmärken. Kunde många av dom. Och jag är ju så dålig på att förklara men han fatta ju att det var det rätta svaret jag menade bara att jag kanske inte formulerade precis som det stod  boken. Så idag blir de mer läsande av körkortsboken imorgon smäller de. Hehe, inte så värst nervös ÄN!!
Blir väl det när jag väl sitter där framför datan och ska starta provet.
Och så skulle man vist ta kort med. Asså det kortet som ska sitta på mitt körkort?
Eller hur har det vart när ni tagit körkort?

Jag tror jag får gå in på VV och läsa lite. Hehe, har bara läst lite om själva provet inte innan eller efter. Men ska göra det nu tror jag så jag inte står där och "Öhh, okej. Det va det ingen som sa nånting om." Men jag gillar att vara välförberedd, så man inte står där som en fågelholk och ser dum ut. Nej, inte riktigt men nästan.

Imorgon går jag in i vecka 28(27+0) Tiden går så fort tycker jag. Snart är jag i vecka 30 och det är 10 veckor kvar eller aa.. Mellan 10 och 12 veckor. Men Vi får hoppas att jag inte går över tiden allt för mycket, fast att det är något jag räknar med.
Imorgon fyller även min prinsessa 1år. Moster fina lilla tjej.
Mamma ringde mig i går kväll och så när jag svarade så hörde jag inte någon som prata utan fattade att det var Fanny som pratade. Och när jag sa "Hej Fanny" så börja hon bubbla som satan och vände på telefonen för att se om jag var där bakom. Hehe, underbar hon är. Hon kommer alltid vara mosters prinsessa. Även när hon är sådär 15-17 år och bara vill att man ska kalla henne för Fanny och inte hålla på och gulla med henne;). Hon kommer alltid vara mosters lilla flicka.

Nej, nu ska jag ta och äta lite och checka in VV och läsa på lite.

// Kim

Chokladboll eller negerboll??

Satt och klicka runt på Youtube.. Inte spec ovanligt.. haha men så kom jag och tänka på en låt jag hörde där för ca ett årsen och tänkte lyssna på den. Men så slog det mig, visst kallar man "chokladbollar" för Negerboll??
Det är ju inte så att man diskriminerar de färgade människorna här på jorden. Men det hette ju faktiskt negerboll från första början.



Hur säger ni?? Chokladboll eller Negerboll??

Inget är aldrig som man tänker sig

Det är så typiskt, det var bara detta som fattades. Vet inte om jag ska sucka eller gråta.
är nästintill fullt förberedd inför onsdag, läster boken, gör tester. Ska till och med ofta min morgon på onsdag för att köra 3 lektioner på körskolan. Den morgonen som jag egentligen måste plugga det sista.

Daniel ringde för ca 30 minuter sen och fråga om jag kände någon annan som kunde lämna och hämta mig i Falkenberg. Men nej, tyvärr jag känner inte en kotte som frivilligt kommer hem till oss vid kvart över 6, halv 7 för att jag ska va på körskolan till kvart över 7 till den första körlektionen.
Daniel har rätt många stopp i Båstad på onsdag. Ca 7 st om jag inte minns fel. Och idag hade han ca 3 och var klar där halv 3 och var på väg hemåt. När kommer han inte vara klar på onsdag då?? Jo skit sent. Och mitt prov börjar 13.40. Tiden innan har jag redan löst. Ska köra 07.15 - 07.55 sen är de bara upp och gå på toa för att sätta mig i nästa bil kl; 08.00 och köra en dubbellektion fram till 09.40 ca. Sen ska jag sitta och plugga lite de sista. För att sen runt 12.50 börja promenera bort till vägverkets kontor där provet ska hållas. Jag vet ju vart de ligger, men med tanke på att jag inte känner Falkenberg så bra och har så ont av att gå längre streckor så behöver jag tiden på mig. Jag kan i normala fall inte ens gå i 15 min utan att jag måste vända och gå hem. För att det gör så sjukt jävla piss ont av foglossningen.

Nej, så är får jag sitta med provet fram till 14.30. Sen ska jag vara klar, annars avbryter dom provet. Och jag får fel på dom frågor som jag inte svarat på, men det där kan ni nog redan. Men ialla fall, det var meningen att Daniel skulle hämtat mig där när jag var klar. Men nu ser de inte alls ut så, utan att jag ska behöva gå om kring i Falkenberg och roa mig själv typ till halv 7 halv 8 på kvällen?!?

Jag vill bara sätta mig ner på golvet och lipa som en barnunge och tycka hemskt synd om mig själv. Men nej, lite får jag allt uppföra mig.

Jag känner bara såhär just nu;
Allt skiter sig så fort det är något som är super viktigt som ska hända eller göras. Jag flyttar in till staden i stället, eller tillbaka till Kungsbacka så slipper vi allt krångel hela tiden. Och då böhöver jag inte körkortet heller. Jag känner mig så less på allt vad körkort heter just nu. Och jag ska föreställa MOTIVERAD!! Nej, det är det minsta jag är just nu. Jag är hmm.. undermotiverad. Jag ska ju vara övermotiverad.
Men den motiveringen försvann poff.. Jätte fort..

Är det någon vänlig själ därute som förstår hur jag menar och känner??

Resultat

Det börjar likna nått;)
Har suttit med webbtesterna sen jag skrev sist. Okej, inte den senaste halvtimmen, har pratat med mamma med. För jag har inga pengar på mobilen och kan inte ringa Försäkringskassan. Måste det ioch med att papprerna jag fått hem kan jag inte fylla i. Är arbetslös och måste fylla i eller ja som det står på pappret "Är du egenföretagare eller arbetslös får du kontakta Försäkringskassan så skickar vi en annan blankett."
Så jag bad min mamma ringa för mig. Hon det skulle hon göra, så får se vad dom säger. Jag har pengar till att fylla på telefonen, men på ett sätt känner jag att de pengarna är vitkigare någon annanstans. Men måste ju ändå ha pengar så jag kan ringa. Om det skulle hända något vill säga. Får se hur jag gör.

Men ialla fall. Har gått från 20 fel till 9 på testerna. Det visar resultat. Det är jag glad över ialla fall. Så nu får ni ALLA hålla tummar och tår för mig på onsdag. Men SÄG inte lycka till. Då kommer de gå åt fanders;). Nej, men jag känner att jag inte vill att ni säger lycka till, det brukar betyda otur för mig. Nej nu ska jag sätta mig och läsa dessa förbannade vägmärken, som jag redan KAN!! Men frågorna är så dumt formulerade så man svar ju fel. Och det irriterar mig nått fruktansvärt. Jag vet ju vad dom betyder. Kan inte datan fatta de;) Tänk om de vore så lätt, hehe.

// Kim

Måndag 8/2 Måste bara men kan inte

Ännu en ny vecka. Och en vecka närmare ankomst av bebis. Än räknar jag inte dagar, men hade gärna gjort, men då känner jag mig bara desperat;) och då blir jag nog bara mer nervös när man har förvärkar och de inte sätter igång på ritkigt. Så när jag är i vecka 30 kan jag börja räkna veckor till BF, sen någon gång när de är ca 4 veckor kvar kan jag börja räkna dagarna.
Känner mig något stressad, tänkte på allt som måste göras här. Och visst finns det tid, men nu fokuserar jag enbart på körkortet. Och när det väl är klart hoppas jag att det blir bättre. Jag är stressad inför proven just nu, första är på onsdag. Och jag vågar knappt ta i boken?! Va är de för fel på mig, jag måste ju läsa.
Och så sitter jag på min gamla körskolas hemisda och FÖRSÖKER göra webbtester, men nej du ska sid fan inte funka de tar ca 3-5 min att bara ladda sidan för nästa fråga. vadå stresad OCH irriterad.

Men ska föröska sitta och läsa näst intill hela dagen, och tvätta lite. Rensade igår så de blev lite tvätt bara Daniels sida av sängen som ska tas med, så kanske jag kan komma åt och damsuga där med. För Nikita fäller något hemsk nu när hon haft loppmedel i pälsen. Så det är hundhår överallt. Idag har jag faktiskt önskat att hon var med Daniel, jag kan inte springa fram och tillbaka ut och in med henne. Jag har lite att stå i plus att jag måste vara förberedd inför onsdag, och det går inte med allt gnäll, skällande och morrande. Så om hon är för jobbig idag och imon och bara retar upp mig tänker jag sätta henne i sovrummet så jag får lite lugn. Hade gärna släppt ut henne, men jag vågar inte det. Inte om hon ska vara ute själv. Det finns inget staket runt gården och bilarna kör som idioter här och hon är inte rädd för bilarna så hon lär bli ihjälkörd. Och sen när de kommer folk ska hon skälla och hoppa och klättra på dom. Så nej, det är inget alternativ. Så för hennes och alla andras säkerhet så får hon bli inne.

Nej nu ska jag återvända till mina så kallade webbtester. Förbannade sida..

// Kim

Lördag 6/2 grymt sugen på så mkt gott...

Nu var det lördag och nästan hela dagen har gått. Min dag har bestått av att ligga i sängen och se på film och diskat. Ska snart fortsätta diska hade jag tänkt. Sen vet jag inte alls vad jag ska göra, ska försöka fjäska lite med Daniel, e så sjukt godis sugen. Så jag måste nog be honom att vi åker till affären. Ska bli så j*vla skönt med eget kort sen. Då kan jag bara sätta mig i bilen och köra dit jag vill själv.

Idag börjar melodifestivalen, men tror inte jag kommer titta. Men de säger jag ju varje år, ändå sitter jag och ser ett eller två program. Men sån är jag. Måste försöka få tag på Daniel med, han e ute någonstans ser han inte så får väl skicka ett mess eller föröska ringa honom.

Imorgon ska vi till Daniels förälrar, Bodil, hans syster fyller år. Så de ska bli trevlig. Nej nu måste ja f mitt godis, annars vet jag inte vad jag gör. Ska se om jag orkarbaka med:P Vanilj bullar. Mumms.. Hehe.. Ja har så mycket just nu som jag vill ha.  Måste vara graviditeten;) Eller att man gör banan i ugnen, med chokladbitar i.. ååh. Nej nu får jag sluta. Det blir inte bra.

Vet inte vad jag ska ska skriva mer, har nada på hjärnan idag.

// Kim

Lycka

Nu har Daniel fått känna de första sparkarna. Ni skulle sätt hans ansikte. Det lös om ögonen på honom. Och det var häftigt tyckte han. Han blev jätte glad det syntes.. Så nu vecka 27(26+2) här min älskling fåt känna sitt barn sparka för första gången:) Lycka!!

Varför denna osäkerhet?

Varför ska de kännas så här?
Jag vet inte vad det är jag känner egentligen. Bara massa hormoner hela tiden, är så trött på dom. Varför kan jag inte få vara mig själv under graviditeten?? Allt hade vart så himla mycket lättare då.
Just nu känner jag såhär;
Jag kommer att vara den som har "huvudansvaret" för allt vad bebis är förnågot när den lill* är här. Jag är den som kommer få sitta hemma hela helgerna och glo in i väggen, amma, trösta, natta, byta kläder och byta blöja. Inte för att jag har något emot det. Bara det att den känslan av att få vara själv om att ta hand om vårat barn, och Han är någon annanstans, är enormt påfrestande och jobbig. Och det är inte så man vill ha det. Vill ha honom hemma på helgerna se en film tillsammans. Han kan få byta blöjan eller rapa efter att bebis ätit. Jag vill se allt det där. Men det känns som att, han jobbar på dagarna, och helgerna kommer han vara någon annanstans. Och inte en jävla själv där ute förstår vad jag säger. Dom bara säger till mig att det är så det är att bli mamma. Man blir fast (bunden) till barnet tills det får egna vingar och flyger ur boet.
Och när jag svarar med att pappan har en roll i föräldrarskapet och har ett ansvar dom med, så får man bara tillbaka "Sätt lite krav, det är upp till mig!!!"

Men va faan, är det upp till mig att säga till en man att Hallåå?? du har ett barn, du kanske ska hjälpa till att ta hand om det. ?? Nej, det ska vara en självklarhet att föräldrarna ska ta del båda två i att ta hand om ett barn. Inte bara kvinnan.

Är det ett straff, bara för att det är JAG som blir gravid. Det är min kropp som blir gravid. Är det då också mitt straff att vara hemma, inte kunna få träffa folk eller något liknande. Tänk om jag vill gå på bio eller åka och shoppa med en vän? Ska jag säga nej då bara för att jag inte satt krav och det är upp till mig om den andra parten tar sitt ansvar??

Jag blir så trött på vissa människor asså.
Okej, nu är det så att detta är bara en känsla! Inget annat. Men med tusen eller rättare sagt miljoner extra hormoner i kroppen, fungerar jag inte som jag ska.
Och jag vet (lägg märke till VET!!) att Daniel kommer ta sitt ansvar. Han har till och med sagt att han hellre är hemma med mig och sitt barn, än att gå ut med kompisarna och festar. Och vill jag såsmoning om gå på bio med en vän. Då är det inget problem. Bara jag säger till så han vet.

Blir bara så jävla arg på folk som säger till mig att jag får skylla mig själv att jag skaffar barn. Och osäkerheten den finns hos varje kvinna som ska ha sitt första eller andra eller trejde eller fjärde (osv) barn. Man är osäker, och jag tror att den osäkerheten ligger ofta hos en förstföderska som inte sett att det kommer bli bra, han kommer ta sitt ansvar. Speciellt om det är bådas första barn. Och jag är fullt medveten om att en pappa blir inte pappa förrän han ser och håller i sitt barn. Men jag kan inte heller påstå att jag känner mig som en mamma. Jag håller på att bli mamma. Jag blir inte mamma till mitt barn förrän jag har fött det. 
"När ett barn föds, föds även jag, men som mamma" 

Vi båda älskar detta barn oerhört mycket och det finns inte ord som kan beskriva kärleken. Så är det bara. Men ingen av oss blir mamma eller pappa förrän barnet är fött. Det är så som jag ser det.

Fredag 5/2 fredag igen...

Blev tyvärr inga inlägg igår. Va ju inte hemma på hela dagen. Igår blev jag hämtad vid körskolan rätt tidigt. Ca halv 3. Så fick jag åka med Daniel i lastbilen. För han skulle ha med sig den hem. Så det var bara att följa med. Vi var hemma runt halv 7, och då började jag med maten. Så vi satt och kolla på Efterlyst(gårdagensprogram, som vi spelade in) sen va vi båda jätte trötta och redan mellan halv 9 och 9 gick vi och la oss. Somnade nog direkt båda två.

Ja nu va de Fredag igen. Men har ingen aning om vad som händer i helgen, eller jo på Söndag ska vi hem till hans föräldrar på kalas eller va de nu va. Daniels syster fyller 20 imon. Men annars händer inte så mycket. Vill hitta på något, men vet inte vad.
Har ni några förslag, min hjärna funkar inte idag?. Så förslag filen är tom tom tom.

Förutom att diska idag ska jag läsa teori. Måste läsas, sen ska jag nog prova på och sitta framför testerna på Bengtssons Trafikskola, där jag gick förut. Dom har så på deras hemsida att man kan gå in där och göra sånna tester. Så jag ska göra de idag, och så ska jag göra 2 tester imon på morgonen hade jag tänk. Va egentligen meningen att jag skulle suttit på Jr´s imorgon, men de va bara ja som skulle kommit i i så fall så Wanja tyckte att jag skulle sitta hemma och läsa istället. Får köra ut Daniel och Nikita eller om jag stänger in dom i sovrummet så jag får göra de i lugn och ro. ;) Nej, men det är rätt jobbigt och försöka sitta och läsa och lära sig om man har en hund som bara gnäller, skäller och piper för minsta lilla ljud hon hör. Fattar inte varför hon gör de. Han har aldrig gjort det innan, varför ska hon börja med det nu då? Visst ena anledningen är ju att hon inte gillar Tuffa, men alla andra gånger hon håller på då? Då är ju tuffa tyst. Eller inne så hon inte ser henne.:S Jaja, dessa hundar. Ibland vore de skönt om de kunde vara tysta eller inte hade förmågan att låta alls.

Nu blir det frukost och TV innan jag börjar dagen;)

// Kim

Oj vad tiden har gått..

Oj, halv 8 redan. Fastnade nog lite i boken skulle jag tro. Och bebis är helvild, det sparkas och buffas hela tiden. Och mina revben har fått känna på hur der är att få stryk med, 2 gånger.
Provade att skriva på magen förut, och oj vad de börja bökas där inne. Så de ska Daniel få testa sen med hade jag tänkt så kanske han kan få känna sprarkar för en gångskull. Han har ju inte känt dom än stacakarn. Dom som är så mysiga. Säger jag som får känna varje dag. Men det är något speciellt som en man får uppleva när han känner sitt barns rörelser. Han har försökt prata och många gånger har han fått svar genom en spark eller 2, bara att han har inte känt de. Bara att jag sagt att den svara med sparkar eller att han sett utanpå magen att de sparkas. Tycker det är synd om han ska miste om en sån känsla som det är att känna sparkarna.

Igår prata jag med min pappa för första gången på ca 2-3 månader. Och vi prata mycket om körkortet och även bebis. Och han sa nått som gjorde mig väldigt paff. Han och hans fru har köpt en present till lill*n. Jag visste inte vad jag skulle säga. utan mest sa nått i stil med, va snällt av er. Så sa han att det är ju inget stort eller så, men nått ni kommer få användning för. Så sa jag det spelar ingen roll, jag tycker att det är tanken som räknas.

Jag personligen anser att det behöver inte vara en hög med dyra kläder eller något annat sånt som kostar mycket eller är "stort". För mig spelar det ingen roll, om de så vore en napp eller en liten babyfilt, så är det tanken som räknas. Man behöver inte komma med presenter heller. Bara det att man visar att man är glad över att ett till mirakel är välkommet. Det gjorde mig glad att han sa det. För, för mig så betyder det att han tagit åt sig vad jag skrev till honom i brevet och vill vara en del av vårat liv. Och det betyder otroligt mycket för mig.

Onsdag 3/2 Jag klarade det och de va mitt mål

Nu kanske ni är nyfikna på hur det gick för mig igår på halkan?
Jo, men det gick bara bra. Men va så nervös så jag trodde att jag skulle glömma av hur man startar en bil. Lite jobbigt att vara så nervös. Men när man väl hade fått prova på detta en gång så va det bara roligt. Och det var massa snö och is. En perfekt dag för att köra halkan på.
Men jag klarade mig och det är ju målet när man är där. Så nu va det glömt och nu fram med boken och plugga plugga plugga. Om en vecka idag är teoriprovet så jag måste plugga. Så jag klarar det med.

Så igår när farfar körde hem mig så snöade det massor, och det snöar än ska jag tala om. Men just nu snöar det inte sånna jätte flinoger eller mängder, lite grann sådär. Men jag tycker inte om snön längre så den får gärna försvinna. Fast jag vet en annan dam som gärna hade vart ute hela dagarna och hoppat runt i snön. Alltså från morgon till kväll. Men det vill inte jag, fryser bara av tanken av att behöva gå ut i snön. Men jag tycker att fåglarnas kvitter kan vara ett teckan på att våren snart är här? Det tycker jag.

Igår var lill*n rätt lugn så jag kommer väl få extra med stryk idag;). Nej, men de kommer nog vara rätt vilt. Det har börjat vara nån timme som h*n håller på där inne på dagarna och sen kommer de och går. Men jag är bara glad att h*n sparkar och lever runt där inne. Det glädjer mig att veta att knodden lever ialla fall.

Nej nu ska jag ta och äta lie frukost. Är rätt så hungrig. Åt inte mycket till middag igår. Mådde allmänt jätte dåligt. Så nu är jag jätte hungrig istället. Och så ska jag hämta körkortsboken och täcket och krypa ner under de och läsa. Låter mycket roande eller hur?

// Kim

Ny vecka idag♥

Vecka 27(26+0)


Barnet:
Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en
riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt,
men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad.
Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo.
Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar
av att ta emot modersmjölk.


Mamman:
Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln.
För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela
graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem.
Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten,
ofta störs man av att man måste gå upp och kissa.
Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet.
Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer,
men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.




Suck, när ska de ta slut?

Blir så trött på folk som säger en sak och sen gör en annan. Som en så kallad kompis till mig. Det är så att hon "höll på" med Daniel för hur måånga år sen som helst, tills han trötta efter 2 veckor. Och bara för ca 2 månadersen om inte 3, så sa hon till mig att hon VÅGAR inte prata med Daniel för att jag är med honom nu och så. Men sen har hon mage att gå bakom ryggen på mig och prata med han ialla fall.. Tror hon att jag inte får reda på det?? Hon skickar mejl, hon skriver på fb och lunar. Vilken han aldrig är inne på. Men de är själva grejjen att hon skriver och pratar med honom fast hon säger att hon inte gör de. Och ända sen hon blev singel för ca 1 månad sen har de bara blivit mer och mer. Han svarar ju dock inte, men det stör mig ändå. Han vill inte ha med henne och göra.

Sen stör de mig att han pratar om sitt ex som han var tillsammans med för ett par årsen. (vet inte hur många) Så fort han umgås med M, så kommer denna förbannade tjejen upp. Och jag blir så less på det. Jag pratar aldrig om mitt ena ex. Jag tycker inte de är snällt mot den andre. Det kan väl va något om min mamma börjar tjata på mig eller björn säger nått om han. Jag blir tokig av att min mamma frågar om Han fått barn. Hur ska jag veta? Jag har ingen kontakt med han. Men så varje gång som Daniel umgås med M så kommer denna tjejen på tal, vad hon gjorde och bla bla. Det känns precis som att jag inte duger och måste göra som hon gjorde. På nått sätt känns de lite som att han inte släppt henne. Det känns kanske bara så för att jag är så känslig som jag är, eller om det är så. Fast han säger ju att han aldrig tänker på henne, eller pratar med henne. Nehe och varför kommer hon då upp varje gång du umgås med M? Orkar inte lyssna på det mer.
Vad ska jag göra för att få honom att förstå??
Prata med han har jag försökt. Men får inte ut så mycket av det. Han säger bara att de är ju minnen från tiden då han bode ihop med M som dom pratar om, inte om henne. Då frågar jag ju varför alltid hon kommer upp då. Då svarar han inte eller så säger han bara att de bara blir så.. Nej, men då ska jag börja prata om mitt ex och allt han gjorde.

Måndag 1/2 99 dagar kvar och lite om skötbordstankar

Har nästan precis vaknat, Nikita väckte mig och tyckte att jag skulle gå upp. Så jag gick snällt upp. Och nu står hon i fönstret och morrar. Det finns inget att morra åt. Men om jag känner min vovve rätt så morror hon åt snöflingorna. Dom e jobbiga när man är på insdan men super skojiga när man är på utsidan. Snö förhuvudtaget är jätte skoj. (Tycket inte jag) Och kallt är det inne med, känner mig börtskämd som önskar att vi kunde få värmen levererad. Det är ju vad jag är van vid. Men nackdelen med att få värmen levererad är ju att man kan inte ha de sådär varmt och gott som man vill ha de.

Cicci är i skolan idag och Andreas vet jag inte vart han tagit vägen. Ser inte hans bil. Så jag får snällt gå ner. Jag är för snäll ibland:) Går och eldar trots att jag inte "får" för min kropp. De räcker jag börjer mig för mycket för att ta upp en ved och slänga in så känner jag hur de spänner och hugger i hela bäcknet. Har fått foglossning framtill nu med. JÄTTE MYSIGT!! Nej!!! Så de tar sin lilla tid när pannan har slocknat, men när dne väl är igång så är det inget som tar tid. Mest bara den tunga veden som jag tappar på fötterna som får höar alla svordomar;P

Men men, är ingen hemma så måste jag ju elda så jag inte fryser och då är det bara att le och se glad ut och göra det. När vi satt och titta på blåsningen igår, så under reklamen så gick jag på toa och hör att Daniel ropar på mig, men orkar inte svara, utan tänkte att vill han säga nått så får han säga det när jag är tilbaka. Så hör han att jag går i köket och ropar "-Älskling, här är ju ett skötbord, det är la snyggt??" Va tänkte jag, måste drömma. Men så när jag kommer in i vardagsrummet, så ser jag att han fått ta på en Ikea katalog som jag fick med en tidning som hette "Vi föräldrar Gravid" (tror jag). Så visa han mig den och sa att den va fin, tyckte han. Men så såg han en annan bild på ett skötbord som hade hyllor runt omkring sig som var många lådor och sånt på för ca 1.400. Så sa han "-Den då? Det var ju inte nått farligt pris för allt det." Och lilla jag som redan är påläst om dessa skötbord visste att man fick bara själva "byrån" som är skötbordet för det priset sa att man inte fick med allt. Så vi gick in på Ikeas hemisda och titta lite. Så det första skötbordet han tyckte om ville han läsa om. Och fick då se att det fanns i  färger, så säger han att björk var mycket finare.

1:a skötbordet
 
995kr kostar dessa skötbord. Och vi fastna båda två för den i björk, så om jag inte känner Daniel fel, kanske vi ska köpa den:) Den vita va inte riktigt, nej den e färglös, eller vad man ska kalla det. Och ioch med att vi har en mörk spjälsäng så passar björk bättre.

2:a skötbordet

Visst lockar de för det var ju väldigt snyggt. DOCK fick man ju bara den byrån som barnet ligger på för de priset.

Idag är det den 1 Februari och jag har 99 dagar kvar till beräknad förlossning. Ojoj.. nu bara för att ja tänkte de sparkas de i magen.. Hmm...

Nej, nu ska jag btra byxor och pallra mig ner till pannan och sen gå ut med Nikita. Hon är nog kissenödig skulle jag tro.

// Kim

.

RSS 2.0